Sıfıraraçal.com
  Hemen Teklif Al

Mercedes E Serisi Cabriolet

-

Mercedes E Serisi Cabriolet Renkleri

İridyum Grisi
Kutup Beyazı
Aragonite Silver
Parlak Elmas Beyazı
Elmas Gümüşü
Metalik Obsidiyen Siyahı
Metalik Kavansit Mavisi
Obsidiyen Siyahı
Rubelit Kırmızı
Selenit Gri
Metalik Kırmızı
Zümrüt Yeşili
Siyah Opak
Siyah

Mercedes E Serisi Cabriolet Resimleri

Mercedes E Serisi Cabriolet Fiyat Analizi

* Gün içinde sistemde var olan en ucuz paket fiyatı baz alınmıştır.
1 Ay
3 Ay
6 Ay
1 Yıl

Mercedes E Serisi Cabriolet Versiyonları

Mercedes E Serisi Cabriolet Yorumları

Mercedes E Serisi Cabriolet Misafir 8.08.2019
En kısa zamanda almak istiyorum
(4)
Cevap Yaz

Mercedes E Serisi Cabriolet Misafir 8.05.2018
çok tatlı nazik bir arabaya benziyor ama bi o kadarda güçlü ve hızlı bir araç o yüzden almak istiyorum
(3)
Cevap Yaz

Mercedes E Serisi Cabriolet Sadasd 20.02.2017
Arabanın ne olduğu belli değil adam akllı bilgii yok
(1)
Cevap Yaz

Mercedes E Serisi Cabriolet Misafir 13.09.2016
Tam bir zengin arabası hem sade hem sportif bence çok iyi bir araç bende zengin olsaydım bende alırdım yani
(0)
Cevap Yaz

Daha Çok Kullanıcı Yorumu Gör
Mercedes E Serisi Cabriolet için Görüşlerini Bildir
Gönder

Sıkça Sorulan Sorular

Mercedes E Serisi Cabriolet Hakkında Genel Bilgiler

Üstü açık şekilde otomobil kullanmak - en iyi şekliyle.
E-Serisi Cabriolet
Cabriolet kullanmanın yeni boyutu: E Serisi Cabriolet; ilerici tasarım ve yenilikçi teknoloji ile olağanüstü kullanım ve aerodinamik özelliklerini birleştiriyor. 
Gerçekleşen, benzersiz bir karışım - modern bireyci kişiler için büyüleyici bir araç

Nefes kesici - açık hava konforu.
Bu, eşsiz bir yenilikle mümkün olmuştur: Tavan çerçevesinin üzerine yerleştirilmiş bir rüzgar deflektörü ile arka koltuk başlıklarının arasına yerleştirilen özel bir cereyan kesiciden oluşan yenilikçi bir sistem hava akımını yolcu bölmesinin üzerinden geçirmeye yarar.
Mercedes-Benz tarafından geliştirilen ve isteğe bağlı olarak sunulan AIRCAP cereyan durdurma sistemi, tüm koltuklarda daha sessiz ve daha konforlu bir yolculuk sağlar. sistem artık araçtaki yolcu sayısına göre tepki vermektedir ve hıza duyarlıdır. E serisi Cabriolet, en konforlu cabriolet otomobillerden birisidir. Bu, aracın mükemmel aerodinamiği ile firma bünyesinde geliştirilen ve hava türbülansı ile ses düzeyini önemli ölçüde azaltması dolayısıyla arkadaki yolculara da yarar sağlayan eşsiz cereyan durdurma sistemi sayesindedir.

Hoş - mükemmel hava koşulları.
Bireysel tercihlere uyacak şekilde ayarlanabilen iç mekan koşulları, sürüş konforunu ve sürücünün kondisyon güvenliğini daha da arttırır. 
E-Serisi Cabriolet’ de sıcaklık, iki veya üç bölge için ayrı ayrı ayarlanabilir.
Standart donanımdaki THERMATIC otomatik klima, sıcaklığı otomatik olarak sürücü ve ön yolcu için istenen düzeyde tutar. 
Sistem ayrıca, hava devir daimini, ön cam için buğu giderme çıkışını ve ince partikül filtresini de içerir. 
İsteğe bağlı olarak alınabilen THERMOTRONIC otomatik klima, aracın içinde daha da konforlu klima koşulları sağlar.

En iyi şekilde - Her açıdan.
E-Serisi Cabriolet büyüleyici bir görünüş.
İster açık, ister kapalı durumda E-Serisi Cabriolet nereye giderse gitsin insanların başlarını çevirip bakmalarını sağlar. Segmentinde yeni normlar oluşturan bu araç ilgi uyandıran bir öneridir. İç mekanın tasarımı aracın öncü rolünü vurgulayarak yeni dinamik hatlarını ve çok az sayıda başka cabriolet otomobilin sunabildiği genişlik duygusunu güçlendirir.


Dış görünüş. En üstün tasarım
Bu cabrio otomobil benzersizdir. Üstü açık durumdayken şık silueti ve klasik kumaş tente ile ayrıcalıklı dış görünüşü ona lüks ve sportmen bir hava verir. Yeniden yorumlanan ön bölüm, güçlü omuz çizgisi ve kaslı arka bölüm, yenilikçi cabrio tasarımda ölçüt oluşturmaktadır.
Büyük hava emiş yerleri ve tampondaki kanatlar ile E-Serisi Cabriolet’ in dışavurumcu ön bölümü, aracın karakteristik “dört gözlü” yüzünün tamamen yeni bir yorumlamasıdır. Ortasında bir yıldızın yer aldığı elmas desenli ızgara ile tek kanatlı radyatör panjuru daha kapsamlı bir dinamizm sağlar ve sportmen bir vurgu yapar. 

Tamamen elektrikli kumaş tente ve iki renkli yeni fiber optik LED arka lambalarla görsel olarak genişletilmiş arka bölüm kuşkuya meydan bırakmayacak şekilde klasik cabrio orantıları oluşturmaktadır. 40 km/h’ ye kadar olan araç hızlarında tavan ünitesi yaklaşık 20 saniyede açılabilir veya kapatılabilir.

Kısa mesafeden tente, anahtara entegre edilmiş telsiz uzaktan kumandadan yararlanarak da açılıp kapatılabilir. 

İç mekan. Sizin sağlığınızı baz alan yenilikçi teknoloji
Dış tasarım kesintisiz bir şekilde aracın iç mekanında devam eder. Gümüş gölge renginde hava çıkış yerlerinin, üç kadranlı yeni kombi göstergenin ve bir renkli ekran entegre edilmiş ön göğüs ile sürücü mahalli etrafa sportiflik yayar. E-Serisi Cabriolet, yenilikçi teknolojinin nasıl her yolculuğu bir deneyime dönüştürdüğünün klasik bir örneğidir. Etkileyici çizgilere sahip ve çok az sayıda cabriolet’ in sunabildiği bir ferahlık duygusu sunan iç mekanda çok sayıda faydalı sistem vardır.
Üstü açık şekilde araç kullanmak en iyi şekilde arkadaşlarla birlikte olduğu için entegre koltuk başlıklarına sahip konforlu bireysel kadeh koltuklar dört kişi için yer sunar. 

Aerodinamik tasarım ve isteğe bağlı olarak sunulan yenilikçi AIRCAP sistemi, yolcuları rahatsız edebilecek hava cereyanlarının neredeyse tamamen ortadan kaldırılmasını sağlar. 

Yeni iç mekan renkleri ve kontrast yapıcı renkler ile yeni polisajlı alüminyum görünümlü süs elemanları da aracın içinde bir ferahlık sağlar - yeni derin deniz mavisi ve ipek beji kombinasyonu, sekiz farklı renk dünyası için sadece bir örnektir

Şanzıman
Daha fazla dinamizm ve çekiş gücü için
Motora göre manuel veya otomatik bir şanzıman mevcuttur. Aynı kullanım ilkesine sahip bu şanzımanlar, hızlı ve hassas vites değiştirme işlemlerine olanak sağlayarak olabilecek en iyi güç aktarımı ile birlikte daha az yakıt tüketimi sağlar.

7G-TRONIC PLUS 7 vitesli otomatik şanzıman
Tüketim ve verimlilik açısından iyileştirilmiş olan 7G-TRONIC PLUS otomaik şanzıman ikna edici ölçüde daha düşük bir yakıt tüketimi, son derece yumuşak vites geçişleri ve daha düşük bir gürültü düzeyi sunar.
• Yedi ileri vites: En küçük ile en büyük vites arasında daha geniş bir tahvil oranı aralığı ile vitesler arasındaki tahvil oranı farklarının daha az olması, daha konforlu bir sürüş deneyimi sağlar.
• En uygun motor devir sayısı: Sonuç - daha az yakıt tüketimi ve neredeyse hiç hissedilmeyen vites değişiklikleri.
• Güçlü tork: Bir seferde birden fazla kademe vites küçültülmesi hızın ani şekilde arttırılabilmesini sağlar.
• Tork konverterin yeni kuşağı: Yenilikçi şanzıman teknolojisi sayesinde daha uzun hizmet ömrü, daha düşük gürültü düzeyi ve daha dinamik bir tepki.
• Daha az yakıt tüketimi: ECO start/stop fonksiyonu kırmızı ışıkta ve trafik tıkandığında motoru geçici olarak durdurur.
• Konforlu veya sportif: Orta konsoldaki, bir düğmeden yararlanarak sürücü, "E" (Ekonomi) veya "S" (Spor) şeklindeki iki sürüş programından birisini seçebilir. Direksiyon simidinin üzerindeki vites değiştirme düğmeleri ile seçilen üçüncü bir şanzıman modu, "M" (Manuel),viteslerin daha da hızlı değiştirilmesini sağlar.

Süspansiyon. Her zaman dinamik
Her koşulda sürüş konforu
E-Serisi Cabriolet fabrika çıkışı olarak sizin isteklerinize göre konfigüre edilmiştir. 
Kendisini, konforlu veya sportif bir sürüş tarzına otomatik olarak uyarlar. Daha başka dikkat çekici teknik özellikler sürüş keyfini arttırır ve rakipsiz bir sürüş deneyimi sağlar. 
Seçici amortisör sistemi ile birlikte AGILITY CONTROL (ataklık kontrolü) süspansiyon sistemi
AGILITY CONTROL (ataklık kontrolü) süspansiyon sistemi yolu algılar, çukurlara ve tümseklere tepki verir, yol gürültüsü ve lastik titreşimi karakteristiklerini iyileştirir ve böylece azami sürüş güvenliği ve keyfi sağlar.
Süspansiyon kendisini otomatik olarak yol koşullarına ve sizin sürüş tarzınıza uyarlayabilir. Bunu yapmak için bir valf, hafif çarpmalarda her bir tekerlekteki sönümleme gücünü otomatik şekilde azaltarak daha iyi yol gürültüsü ve lastik titreşimi karakteristikleri oluşturur. Daha şiddetli çarpmalarda sistemin sönümleme etkisi arttırılarak aracın genel kullanım özellikleri iyileştirilir.

İsteğe balı olarak sunulan direkt direksiyon oranı [1] da dahil olmak üzere AGILITY CONTROL (ataklık kontrolü) spor süspansiyon
Sportifliğin başladığı yer burasıdır. E-Serisi Cabrio ile daha da sportif bir sürüş istiyorsanız tam size göre bir şeyimiz var. AGILITY CONTROL spor süspansiyonda yaylar ve amortisörler, standart AGILITY CONTROL süspansiyona kıyasla daha sert ayarlanmıştır.
Bu - özellikle de sürüş tarzı dinamikse - aracın sağa-sola sallanma hareketlerinin azalmasına ve kullanımının iyileşmesine yol açar. Daha da direkt direksiyon oranı, direksiyon hareketlerinin daha ani şekilde yola aktarılmasına olanak sağlamak suretiyle süspansiyona yardımcı olur.

Dinamik kullanım paketi (isteğe bağlı donanım)[2]
Sportmence sürüş daha da sportif hale gelebilir. Dinamik kullanım paketiyle direksiyondayken sadece bir düğmeye basmakla otomobil kullanmaktan daha fazla keyif alacaksınız. Zira bu şekilde hangi süspansiyon ve şanzıman ayarlarının kullanılacağını siz belirleyeceksiniz.
SPORT (spor) modunda sistem, amortisörlerin sertliğini ve motorun gaz pedalına tepkisi ile şanzımanda vites değiştirme noktalarını o şekilde ayarlar ki motorun tepkisini daha şiddetli şekilde hissedersiniz. Konfor modu, özellikle sessiz ve konforlu bir seyir duygusu sağlar. 

Hangi sürüş modunu seçerseniz seçin uyarlamalı amortisör sistemi kendisini daima sürüş durumuna ve yol koşullarına uyarlar. 
Bu, yol gürültüsü ve lastik titreşimi özellikleri ile sürüş güvenliğini ve özellikle aracın ataklığını arttırır. 

Dinamik kullanım paketinin bir parçası, daha direkt olan direksiyon oranıdır. Direksiyon karakteristiklerini değiştirmek suretiyle özellikle sportif bir sürüş deneyimi sağlar. 

İç mekan konforu. İçerde temiz hava
Sağlığınıza odaklanma
Üstü açık şekilde otomobil yolculuğu araçta bulunanlarda daha büyük bir özgürlük hissi oluşturur. Ama bu E-Serisi Cabriolet’ in iç mekanında bundan mahrum kalacağınız anlamına gelmez. E-Serisi Cabriolet - tavan ister açık, ister kapalı olsun - tüm yolculara unutulmaz bir sürüş deneyimi yaşatır.
Arka bölüme daha kolay erişim sağlamak amacıyla ön koltuklar için EASY-ENTRY (kolay biniş) sistemi
EASY-ENTRY (kolay biniş) sistemi arkada oturan yolculara yardımcı olur. İyileştirilmiş bir yatırma mekanizmasından yararlanarak yatırılmış durumdaki ön koltuklar bir kolun hareket ettirilmesi gerekmeksizin otomatik olarak orijinal konumlarına geri döndürülebilir.
Sürücü ve öndeki yolcu için düğmesi ön göğüsteki konsolda olan otomatik kemer açma tertibatı
Otomatik kemer açma tertibatı, emniyet kemerlerini kolayca erişilebilir konuma getirmek suretiyle sürücünün ve öndeki yolcunun emniyet kemerlerini bağlamalarına yardımcı olur. Kemer açma tertibatı da gösterge panelindeki bir düğme ile aktif duruma geçirilebilir.

THERMATIC otomatik klima[1]
THERMATIC otomatik klima aracın iç mekanında sıcaklıkların bireysel şekilde ayarlanması suretiyle hoş iklim şartları sağlar.
İç mekanın sol ve sağ tarafları için tercih edilen sıcaklıklar ve hava dağılımı iki bölge için ayrı ayrı ayarlanabilir. Buna ilaveten dış havadaki toz parçacıklarını tutan özel bir filtre, olabilecek en iyi hava kalitesini sağlar.

THERMOTRONIC otomatik klima (isteğe bağlı donanım)[2]
THERMOTRONIC otomatik klima sistemi sürücünün ve öndeki yolcunun oturdukları yerdeki koşulları, birbirlerinden bağımsız olarak kendi bireysel isteklerine göre ayarlayabilmelerini sağlar. Kuvvetli güneş ışığında bile sistem, otomatik olarak sıcaklığı istenilen düzeyde tutar.
Bu amaçla sensörler aracın içindeki ve dışındaki sıcaklıkları tespit ederek her bir bölge için ısıtmaya, soğutmaya ve fana istenilen değerlere göre ayrı ayrı kumanda eder.
• Her zevke uyacak şekilde: Otomatik modda seçilebilen üç klima tarzı (DIFFUSE (dağınık), MEDIUM (orta) ve FOCUS (odaklanmış)) mevcuttur. İç mekandaki klima koşullarını kendi bireysel tercihlerinize göre ayarlamak için bu tarzlardan yararlanabilirsiniz. Dış sıcaklık, rutubet ve güneş ışıması gibi faktörler dikkate alınır. Ön göğüsteki bir difüzör (dağıtıcı) paneli hava cereyanını azaltır.
• Temiz hava: Toz ve rahatsız edici gaz sensörleri, aracın içine neredeyse hiçbir kirletici maddenin girmemesini sağlar. Gereğinde hava çıkış yerleri otomatik olarak kapanır.
• İkinci sırada da hoş klima koşulları: Arka koltuklarda oturan yolcular arkadaki klima koşullarını: Hava akımının şiddetini, yönünü ve istenilen sıcaklığı bir düğmeye basmak suretiyle bireysel olarak kolayca ayarlama seçeneğine sahiptir
Hafıza paketi (isteğe bağlı donanım)[2]
• Hafıza paketi, sık sık sürücü değiştirilmesini çok daha kolay hale getirir. Azami üç kişi için sürücü ve ön yolcu koltuk ayarları hafızaya kaydedilir. Sürücü sadece bir düğmeye basmak suretiyle bir ayar seçer ve koltuklar (dört yönde elektrikle ayarlanabilen bel desteği de dahil olmak üzere), direksiyon kolonu ve dış aynalar otomatik olarak hafızaya kaydedilmiş konumlara getirilir. PRE-SAFE® konumlandırma fonksiyonu da kritik durumlarda ön yolcu koltuğunu daha “avantajlı” bir çarpışma konumuna getirilebilir.

• Ergonomik koltuklar (isteğe bağlı donanım)
• Gerçek koltuk konforu, öndeki ergonomik koltukların sunduğu ergonomi, güvenlik ve sportifliği birleştirir. Ayrı ayrı kumanda edilen hava cepleri bireyin vücuduna en uygun şekilde ayarlanabilir. Koltuk minderinin uzunluğu, koltuk yan yükseltileri ve bel desteği pnömatik olarak ayarlanabilir.
• Ergonomik koltuklar omurgaya gelen baskı kuvvetini azaltır ve hassas bir şekilde sürücünün ve öndeki yolcunun ergonomik özelliklerine göre ayarlanabilir. Koltuk yüzeyindeki yan yükseltilerde, sırt dayanaklarında ve bel/omuz bölgelerindeki kaviste bulunan değişken hava keselerindeki basınç da ayarlanabilir. Kumandalar koltuk yüzeyi ile orta konsol arasında minderlerin hemen yanına yerleştirilmiştir.

Elektrikli kumaş tente
Bir cabrio otomobil esas itibariyle tentesi ile tanımlanır. Tente güzel görünmeli ve dayanıklı ve son derece işlevsel olmalıdır. E-Serisi Cabriolet’ in elektrikli kumaş tentesi gibi. Hava şartlarına dayanıklı üç kat malzemeden oluşan bu tente her zaman - kötü havalarda bile - fevkalade bir yalıtım sağlar.
Tente mekanizması, cabrio grubundaki bir kol veya infrared uzaktan kumanda ile tamamen otomatik şekilde çalışır. Tente 40 km/h’ ye kadar olan hızlarda açılıp kapatılabilir. 
• Olabilecek en sessiz çalışma: İyileştirilmiş akustik sayesinde tente açık veya kapalıyken neredeyse tamamen sessiz bir yolculuğun keyfini çıkarabilirsiniz.
• Elektrikle açma ve kapama: Aracın içindeki bir düğmeye basmak veya aracın dışından anahtardaki enfraruj fonksiyonunu kullanmak suretiyle tente elektro-hidrolik olarak sessizce açılır ve kapanır.
• Bireysel renk: Kumaş tente siyah, koyu kahverengi, koyu mavi ve kırmızı renkte olabilir.

• AIRCAP rüzgar deflektör (saptırma) sistemi (isteğe bağlı donanım)
• Mükemmel aerodinamik ve arkadaki yolculara da yararlı olan benzersiz AIRCAP cereyan önleme sistemi sayesinde yenilikçi teknolojisi ile E-Serisi Cabrio hemen her mevsim üstü açık olarak otomobil kullanma konforu sunar. AIRCAP sistemi hava türbülansını ve gürültü düzeyini önemli ölçüde azaltır.
• Üstü açık şekilde bir yolculuk sırasında AIRCAP sistemi bir düğmeye basmak suretiyle hava girdabının çoğunu aracın yolcu bölmesinin üst tarafından geriye doğru yönlendirebilir. 

Buna ilaveten gürültü düzeyi iyileşir ve araçta bulunanlar birbirlerini daha iyi duyabilirler. Sistem tavan çerçevesinin ön tarafındaki bir elektrikli deflektör modülü ile arka koltuk başlıklarının arasında yer alan bir cereyan durdurma parçasından oluşur.
Multimedya sistemleri. Hareket ederken daha fazla şey yaşa
Büyük bir eğlence ve doğru navigasyon için ihtiyacınız olan her şey
E-Serisi Cabriolet, trafikte size güvenli ve konforlu bir şekilde rehberlik eder. Mercedes-Benz multimedya ve audio sistemleri yoldayken bilgi ve eğlencenin daima parmaklarınızın ucunda olmasını sağlar. Bu sistemler eksiksiz bir sürüş deneyimi sağlar ve gideceğiniz yere çabuk ve verimli bir şekilde ulaşmanıza yardımcı olur.

Audio 20 CD
Audio 20 CD eğlence sağlar ve isteğe bağlı olarak entegre altılı CD değiştirici ile donatılabilir. Audio 20 CD, çok fonksiyonlu direksiyon simidi vasıtasıyla kumanda edilir ve aracın iç mekanına uygun şekilde seçilmiş hoparlörler de içerir.
Sistem; 14.7 cm köşegen ölçüsünde bir renkli ekran, orta kol dayanağında USB bağlantısı, CD çalar ve telefon tuş takımı gibi kapsamlı donanımlara sahiptir. Şimdi Bluetooth® vasıtasıyla metin mesajlarının görüntülenmesi ve harici bir cihazdan radyoya müzik aktarılması mümkündür. Tabii ki klasik eller serbest şekilde konuşma fonksiyonu mevcuttur.

Becker® MAP PILOT (isteğe bağlı donanım)
Becker® MAP PILOT ile standart donanımdaki Audio 20 CD radyoyu tam bir navigasyon sistemi hakine getirebilirsiniz. Kumanda kutusu basit ve güvenli bir şekilde torpido gözüne önceden monte edilmiş tutucuya geçirilip kilitlenebilir. Güncellenmesi gerektiğinde kumanda kutusu her an kolayca sökülebilir ve bilgisayarınıza bağlanabilir.

Bu, şunları içerir:
• Sürüş önerilerinin aracın hoparlörleri vasıtasıyla duyulur şekilde yayınlanması
• Haritaların ve bilgilerin internet vasıtasıyla kolayca güncellenmesi
• Birçok yoldaki hız sınırlarının ve başka trafik işaretlerinin görüntülenmesi
• Kol dayanağının ön tarafındaki merkezi kumanda ile kullanılır, sözlü şekilde adres girişi de
• mümkündür
• Kombi göstergede şerit önerisi göstergesi
• Kalan mesafe, tahmini varış zamanı ve sokak adları hakkında bilgi
• Audio 20 CD radyonun ekranında 2D/3D görüntülerle haritalı navigasyon
• Trafik sıkışıklıklarından dinamik şekilde kaçırmak için trafik mesajları kanalı (TMC)

Becker® MAP PILOT (isteğe bağlı donanım)
Becker® MAP PILOT ile standart donanımdaki Audio 20 CD radyoyu tam bir navigasyon sistemi hakine getirebilirsiniz. Kumanda kutusu basit ve güvenli bir şekilde torpido gözüne önceden monte edilmiş tutucuya geçirilip kilitlenebilir. Güncellenmesi gerektiğinde kumanda kutusu her an kolayca sökülebilir ve bilgisayarınıza bağlanabilir.

Bu, şunları içerir:
• Sürüş önerilerinin aracın hoparlörleri vasıtasıyla duyulur şekilde yayınlanması
• Haritaların ve bilgilerin internet vasıtasıyla kolayca güncellenmesi
• Birçok yoldaki hız sınırlarının ve başka trafik işaretlerinin görüntülenmesi
• Kol dayanağının ön tarafındaki merkezi kumanda ile kullanılır, sözlü şekilde adres girişi de
• mümkündür
• Kombi göstergede şerit önerisi göstergesi
• Kalan mesafe, tahmini varış zamanı ve sokak adları hakkında bilgi
• Audio 20 CD radyonun ekranında 2D/3D görüntülerle haritalı navigasyon
• Trafik sıkışıklıklarından dinamik şekilde kaçırmak için trafik mesajları kanalı (TMC)
Harman Kardon® Logic 7® surround ses sistemi (isteğe bağlı donanım)
• Dolby Digital 5.1/DTS, 450 watt gücünde çok kanallı bir amplifikatör ve bir subwoofer da dahil olmak üzere 12 adet yüksek performanslı hoparlöre sahip Harman Kardon® Logic 7® surround ses sistemi fevkalade ses karakteristikleri sunar. Her zaman aynı kalan bir ses izlenimi sağlamak için hıza duyarlı ses şiddeti kontrolü sürekli olarak ses şiddetini aracın hızına göre ayarlar.
Konforlu telefon (isteğe bağlı donanım)
• Konforlu telefon için ihtiyacınız olan şeyler, ekranlı bir Mercedes-Benz ana ünite, uyumlu bir cep telefonu ve telefonunuzu orta konsoldaki sabit arabirim vasıtasıyla harici antene bağlamak için bir altlıktır.
• Entegre Bluetooth® arabirimi uyumlu bir cep telefonu ile kablosuz etkileşime olanak sağlar. Telefonunuzun fonksiyonlarına ekran vasıtasıyla erişilebilir. Genel metin mesajları da burada görüntülenebilir. Bir görüşme yapmak istediğinizde kumada kutusundan yararlanarak aradığınız kişiyi güvenli ve içgüdüsel bir şekilde bulabilirsiniz. Bir şarj fonksiyonu ve harici antene bağlantı vasıtasıyla iyileştirilmiş alış kalitesi de bu donanım yelpazesinin sunduğu özelliklere ilavedir.

Medya arabirimi (isteğe bağlı donanım)
Tüketici kablo seti de dahil olmak üzere iyileştirilmiş medya arabirimi, standart USB bellekler vasıtasıyla bağlanamayan orta konsoldaki taşınabilir medya çalarları bağlamak için bir çözüm sunar. Bu iPod® ve iPhone® ile medya aktarma protokolü (MTP) olan, örneğin Creative, Philips, Sandisk, Samsung veya Sony medya çalarları içerir. Sistem iz adı, albüm, sanatçı vs gibi ilave bilgileri (varsa) aracın ana ekranında okumayı kolaylaştırır.
Taşınabilir medya çalar bağlandıktan sonra şu fonksiyonlar kullanıma sunulur:
• Tüm Audio izleri çalınabilir (DRM korumalı izler sadece iPod®’ dan)
• Videolar iPod®’ dan ve iPhone®’ dan oynatılabilir
• Kapak görüntüsünden (Cover Art) yararlanarak albüm seçimi (sadece COMAND Online olduğunda)
• Varsa, o anda çalınmakta olan ize ait kapak görüntülenir
• Çalınmakta olan ize ait sanatçı, parça ve albüm adı ile izin statüsü görüntülenir. (Audio dosyasında bir ID3 etiketi olarak mevcutsa)
• Kategori listelerinden seçim
• Tesadüfi çalma mümkün (parça, ortam karışımı)
• Şarj fonksiyonu
• Son mod fonksiyonu:
• Otomobil çalıştırıldığında iz, daha önce durdurduğu noktadan başlar.
• Bağlanan cihazın yardımcı verilerinde anahtar sözcük arama (sadece COMAND Online olduğunda)
• Sözlü kumandayla anahtar sözcük arama (sadece COMAND Online olduğunda)
• İleriye/geriye atlama ve hızlı ileri/hızlı geri fonksiyonları

COMAND Online multimedya sistemi (isteğe bağlı donanım)
COMAND Online multimedya sistemi yeni telematik kuşağının dikkat çekici özelliğidir. Bu yenilikçi sistem bir internet örün tarayıcısına sahiptir. Ve tüm Audio, telefon ve navigasyon fonksiyonlarını birleştirir .
COMAND Online multimedya sisteminin bileşenleri:
• Aux-in ve USB bağlantısı
• Eller serbest şekilde konuşma özelliği ile birlikte Bluetooth® arabirimi
• Dijital kullanım kılavuzu
• MP3 çalabilen, video ve Audio DVD’ leri/CD' leri için DVD sürücü (6’ lı DVD değiştirici isteğe bağlı donanım)
• TFT teknolojili ve 17.8 cm köşegen ölçüsünde renkli ekran
• 2D / 3D harita görüntülü sabit diskli navigasyon
• Hava tahminleri gibi entegre internet servislerine erişim veya yerel görülecek yer aramak ile internette sörf yapmak için internet örün tarayıcı (Bluetooth® arabirimi ile birlikte internet erişimi olan bir mobil telefon gereklidir).
• Aracın ilk tescilinden başlayarak üç yıl süreyle 39 Avrupa ülkesi için ücretsiz harita güncellemesi.
• Mercedes-Benz acil çağrı sistemi (otomatik ve manuel)
• Sıkıştırılmış Audio dosyaları (MP3, WMA, AAC) için 10 GB belleğe sahip MÜZİK DİZİNİ (MUSIC REGISTER)
• Ekolayzerli ve ses şiddeti araç hızına bağlı olarak değişen radyo
• LINGUATRONIC sözlü kumanda sistemi
• Trafik mesajları kanalı (TMC Pro)
• SD bellek kartı yuvası
• Merkezi kumandalar vasıtasıyla entegre kullanım
• Trafik işaretleri asistanı

• Gezi ve restoran rehberi (isteğe bağlı donanım)
• ViaMichelin restoran rehberin de içeren dijital ViaMichelin gezi rehberi COMAND Online multimedya sistemi ile birlikte isteğe bağlı bir ekstra donanımdır ve 36 Avrupa ülkesini kapsayacak şekilde 5 dilde sunulmaktadır. Bu rehber; restoranlar, oteller, görülecek yerler ve turistik güzergahlar hakkında kapsamlı bilgiler sunar.
• Arama fonksiyonu, gidilecek yerde veya yakınında bulunan görülecek yerleri tespit etmeyi kolay ve çabuk bir iş haline getirir. ViaMichelin rehberindeki derecelendirme sembolleri, kullanıcıların restoran, otel, görülecek yer ve turistik güzergah seçmesinde yardımcı olur. Yazılım, ViaMichelin rehberindeki görülecek yerler hakkında başka multimedya bilgileri (Audio dosyaları görüntüler ve metinler) de sunar. Bu gezi rehberi Mercedes-Benz portalı vasıtasıyla ücretsiz olarak güncellenebilir.

• SPLITVIEW (isteğe bağlı donanım)
• İki farklı tipte içeriğin aynı anda görüntülendiği bir ekran: Sürücü navigasyon talimatlarına bakarken önde oturan yolcu aynı ekranda kesintisiz bir şekilde bir film izleyebilir. Üstün bir teknik düzeyde ve mükemmel bir ses ve görüntü kalitesi ile görebileceğiniz ve duyabileceğiniz mükemmel bir eğlence.
• Eğlencenin sürücüyü rahatsız etmemesi için önde oturan yolcu, kulaklık kullanarak programın keyfini çıkarabilir. Ve COMAND kumanda ve görüntüleme sistemi için tüm bilgiler ekranda çağrılabildiği için önde oturan yolcu telefon ve navigasyon fonksiyonlarına erişmeye devam edebilir.

SAP profili ile birlikte Bluetooth® telefon modülü (isteğe bağlı donanım)
Bluetooth® (SAP profili) ile donatılmış telefon modülü, konforlu telefonun daha gelişmişidir. Bu modül, bir cep telefonunun Bluetooth® SAP profili (SIM erişim profili) vasıtasıyla bağlanmasını veya SIM kartı, entegre SIM kart okuyucusuna takmak suretiyle doğrudan kullanılmasına olanak sağlar.
Bir bakışta fonksiyonlar:
• SIM karttaki iletişim numaralarının otomatik olarak aktarılması
• Telefonları seçmek ve eşleştirmek, zil seslerini seçmek ve PIN numaralarını kaydetmek için telefon modülünün ana ünite vasıtasıyla kolayca kullanılması
• Telefon ve COMAND Online fonksiyonlarını paralel şekilde kullanımı mümkündür.
• Hızlı veri iletişimini destekler (mobil telefon operatörüne ve kullanılan ana üniteye bağlı )
• Kablosuz modda Bluetooth® SAP profilini veya entegre SIM kart okuyucu vasıtasıyla doğrudan SIM kartı destekleyebilir.
• Cep telefonu için USB şarj fonksiyonu

TV alıcısı (isteğe bağlı donanım)
• TV alıcısı, molalar sırasında televizyon izlemeye olanak sağlar: Alıcı ünite, DVB-T standardındaki dijital sinyalleri işler ve görüntünün de gösterildiği ekranı, sürücünün ana görüş alanı içinde bulunan COMAND Online multimedya sistemi ile kumanda edilir.
• Ses çıkışı aracın hoparlör sistemi vasıtasıyla olur. Alış anteni arka camın içine yerleştirilmiştir. Güvenlik nedeniyle, yaklaşık 6 km/h’ nin üzerindeki hızlarda görüntü kaldırılır ve ancak aracın hızı bu sınırın altına düştüğünde tekrar görünür.
Destek sistemleri. Yaşamı kolaylaştıran teknoloji
Tüm sürüş durumlarında destek
Arkanıza yaslanın ve dinlenin. Günlük işler yeteri kadar stresli olabilir. E-Serisi Cabriolet’ de olağanüstü güvenliği avantajından yararlanın. 

İster açık bir karayolunda yol alıyor, isterse zorlu sürüş manevraları yapıyor olun, geniş bir yenilikçi destek sistemleri yelpazesi size destek sağlar. 

360 derece kamera (isteğe bağlı donanım)[1], [2]
360 derece kamera sistemi, aracın kuş bakışı çevresini COMAND Online multimedya sisteminin ekranında görüntüler. Aracın tüm dört yanının izlenmesi, manevralar sırasında değerlendirme yapmayı kolaylaştırır.
Sistem, aracın ve çevresinin kuş bakışı bir görüntüsünü sağlayan dört kamera ve bir kumanda kutusuna sahip kısa menzilli bir kamera sisteminden oluşur. Kameralardan biri radyatör panjurunda merkezi bir yere, iki tanesi dış aynalara ve biri de bagaj kapağının orta noktasına yerleştirilmiştir. Kamera görüntülerinin oluşturduğu “sanal bakış açısı” aracın önünde ve arkasında yaklaşık üç metrelik bir alanı kapsar. Görüntü, ana ünite ekranında gösterilir. 

Geri giderken veya park yaparken, oryantasyona ve park manevralarına yardımcı olmak için geri sürüş kamerası fonksiyonundan bilinen ilave kılavuz çizgiler görüntülenir. Direksiyon döndürüldüğünde taranan alan, aracın yanları boyunca gösterilir. Vites değiştirildiğinde (ileri/geri) kamera görüntüsü otomatik olarak değişir. Dört kameranın görüntüsü, ana ünitedeki merkezi kumandalarla ayrı ayrı da seçilebilir. 
DİREKSİYON KUMANDASI ile birlikte DISTRONIC PLUS takip mesafesi kumandası (isteğe bağlı donanım)[3]
DISTRONIC PLUS takip mesafesi kumandası, 0 ila 200 km/h arasında bir hızla yol alırken sürücünün öndeki araca belli bir mesafeyi korumasına yardımcı olur. Şimdi ilaveten şerit çizgilerini de baz alan yeni DİREKSİYON KUMANDASI fonksiyonu eklenmesi suretiyle arttırılmış olan işlevsellik, sürücülerin şeridinde kalmalarına yardımcı olur.
PRE-SAFE® fren sistemi ile birlikte BAS PLUS fren asistanı arkadan çarpmalardan daha etkin şekilde kaçınmaya yardımcı olur. Radar sensörleri potansiyel bir çarpışma belirlediği ve sürücü fren yaptığında duruma uygun bir fren kuvveti uygulayarak durma mesafesini kısaltmak için BAS PLUS fren kuvvetini arttırır. E-Sersinde BAS PLUS fonksiyonu ilk kez
yoldan karşıdan karşıya geçen nesneleri ve yayaları da kapsayacak şekilde genişletilmiştir, ki bu özellikle kavşaklar için önemlidir. 

30 km/h’ nin üzerindeki hızlarda potansiyel bir çarpışma tehlikesi belirlendiği ve sürücü zamanında fren yapmadığı takdirde PRE SAFE® fren sistemi görsel ve sesli uyarı sinyalleri verir. Sürücü bu uyarıya tepki vermediği takdirde hesabi çarpışma anından yaklaşık 1.6 saniye önce azami 4m/s2 yavaşlama ivmesi ile kısmı özerk frenleme başlatılır. Sistem, durumu son derece kritik olarak değerlendirdiği ve sürücüden hiçbir tepki gelmediği takdirde kaçınılması olanaksız çarpışma anından 0.6 saniye önce sistem otomatik olarak bağımsız bir tam frenleme başlatabilir. E-Serisi Cabriolet’ de PRE SAFE® şimdi yayaların belirlenmesi durumunda da aktiftir. 

Uyarlamalı uzun far asistanı plus (isteğe bağlı donanım)[4]
LED akıllı far sistemi ile birlikte isteğe bağlı ekstra donanım olarak alınabilen yeni, uyarlamalı uzun far asistanı uzun farları gerekli şekilde söndürebilir ve kısa farların menzilini karşıdan gelen araçlara olan mesafeye veya öndeki araçların aydınlanma durumuna göre ayarlar .
Uyarlamalı uzun far asistanının uzun farları yumuşak geçişlerle otomatik olarak yönetmesine ilaveten karşıdan gelen veya önde giden araçlar olduğunda uzun farların ışık konisinin bir kısmı gerekmediğinde kısa huzme aralığında uyarlamalı far aydınlatma mesafesi ayarı yapılır. Yolun kenarı, yolu kullanan başka kişilerin gözlerini kamaştırmaksızın aydınlatılır. Bunun için LED farların huzmesinin içindeki bölgeler bir rulo ile gerekli şekilde kapatılır. Trafik işaretleri ışığı çok kuvvetli şekilde yansıttığı zaman sürücünün kendisinin gözlerinin kamaşmasını önlemek için uyarlamalı uzun far asistanı uzun huzmeyi kısar.
Durdurma (HOLD) fonksiyonu ve fren kurutma fonksiyonu ile birlikte UYARLAMALI FREN sistemi
UYARLAMALI FREN sistemi ABS kilitlemesiz fren sisteminin temel fonksiyonu ile kritik frenleme manevralarını daha güvenli şekilde yapmaya yardımcı olmak suretiyle seyir konforunu ve güvenliğini arttırırken konfor fonksiyonları, her gün karşılaşılan sürüş durumlarında sürücüye destek sağlar.
• Destekleyici tutma (HOLD) fonksiyonu: UYARLAMALI FREN sisteminin fren pedalına kısa bir süre basmak suretiyle aktif duruma geçirilen tutma (HOLD) fonksiyonu trafik ışıklarında veya dur-kalklı trafikte durdurulan aracın istenmeden kaymasını önler.
• Ekstra yardım: Rampada kalkış asistanı, yokuşta kalkış sırasında sürücü ayağını fren pedalından gaz pedalına geçirirken aracın istenmeyen şekilde geri kaymasını önler.
• Gecikmesiz fren etkisi: "Fren kurutma" fonksiyonu ıslak yollarda fren disklerinin üzerinde oluşan su tabakasını temizler.
• Daha da hızlı bir tepki için: "Ön doldurma" fonksiyonu, sürücü ayağını hızla gaz pedalından çektiği takdirde fren balatalarını fren disklerine yaklaştırır.
• Uyarmalı fren asistanı da dahil olmak üzere ÇARPIŞMA ÖNLEME ASİSTANI çarpışma uyarısı
• Çarpışma önleme asistanı (COLLISION PREVENTION ASSIST) 30 ila 250 km/h arasındaki hızlarda önde giden aracın hızını ve öndeki araca olan mesafeyi ölçmek için ön tampona yerleştirilmiş olan sensörden yararlanır. Hareketsiz nesneler için ölçülen hız aralığı 7 ila 72 km/h hız arasındadır. Aracın önünde giden ve zaman cinsinden mesafesi belli bir değerin altında olan bir araç belirlendiğinde görsel bir uyarı yapılır (kombi göstergede uyarı lambası). O zaman öndeki araca olan mesafe çok az demektir. Bu statik mesafe uyarısı sinyali sadece 30 km/h’ nin üzerindeki hızlarda ve hareket halindeki nesneler için yapılır.
Uzun far asistanı
• Etraf karardığında kısa farları, arka lambaları ve plaka aydınlatmasını otomatik olarak yakmak suretiyle far asistanı sürücünün üzerindeki yükü azaltır. Bu destek sistemi, yağmur veya kar yağarken bile ön cam sileceklerinin çalışmasını belirlemek suretiyle bu görevi yerine getirir.

LED akıllı far sistemi (isteğe bağlı donanım)
Güneş batarken, güneş doğarken ve geceleyin daha iyi görüş, yolu kullanan başka kişiler tarafından daha iyi görülebilme ve başka kişilerin gözlerini kamaştırmaksızın yolun akıllıca aydınlatılması: Her sürüş durumu için olabilecek en iyi aydınlatma kalitesi sağlandığı için bu sistemler güvenli sürüşe önemli bir katkı sağlar.
LED akıllı far sistemi farları, dönüş sinyal lambalarını, gündüz seyir lambalarını, ışıklı diyotlu pozisyon ve viraj lambalarını, kırsal karayolu, otoyol ve sis durumları için değişken ışık dağılımını, aktif viraj aydınlatmasını, dinamik far aydınlatma mesafesi ayarını ve viraj lambası fonksiyonunu içerir.
• Karanlığa ışık: Kırsal karayolu lambası modunda kısa farların ışığı, yolun kenar bölgeleri alışılagelmiş farlara göre çok daha iyi aydınlatılacak şekilde dağıtılır.
• Dinamik şekilde artış: Otoyol modu otomatik olarak iki kademede aktif duruma geçirilir: Aracın hızı 90 km/h’ yi aştığında sistem, bi-xenon lambaların gücünü arttırır. Hız 110 km/h’ yi aştığında aracın bulunduğu şeridin iç tarafındaki farın ayarı da şeridin tüm genişliği yaklaşık 120 metre mesafeye kadar muntazam bir şekilde aydınlatılacak şekilde değiştirilir.
• Güvenliğin arttırılması: Geliştirilmiş sis lambası ile sistem, sisli havalarda görüşü ve görünebilirliği arttırır.
• Soldaki LED far dışa doğru döner ve aynı anda ışık konisi alçaltılır. Araç 70 km/h’ nin altında bir hızla yol alırken arka sis lambası yakıldığında bu lamba fonksiyonu otomatik olarak aktif duruma geçirilir.
• Her virajın takip edilmesi: Aktif far fonksiyonu sürücünün direksiyon hareketlerini izler: Araç viraj almaya başladığında direksiyon açısı, aracın düşey eksen etrafında dönme hızı ve aracın hızı ile ilgili sensör verileri farların saniyenin kesri kadar bir zamanda yana döndürülebilmesini sağlar. Viraj lambası fonksiyonu, sürücü dönüş sinyali verdiğinde veya direksiyonu çevirdiğinde viraj lambalarını otomatik olarak yakar.
• Kendi görülebilirliğini arttırmak: LED gündüz seyir lambaları aracın yolu kullanan başka kişilerce görülmesini sağlarken entegre far temizleme tertibatı farların üzerinde pislik birikmesini en aza indirir. Önlerdeki yan işaret lambaları, arka lambalar, dönüş sinyal lambaları ve plaka lambası da LED teknolojisi ile tasarlamıştır.

• Geri sürüş kamerası (isteğe bağlı donanım)[2]
• Geri sürüş kamerası konfor ve ilave güvenlik sağlar. Bagaj kapağına yerleştirilmiş olan bu kamera, isteğe bağlı bir ekstra donanım olan COMAND Online multimedya merkezi ekranına aracın arkasındaki bölgenin bir görüntüsünü iletir. Kamera görüntüsü sadece park yapmayı kolaylaştırmayıp aynı zamanda görüşün kısıtlı olduğu yerlerde manevra yaparken de yardımcı olur.
• Dijital görüntü aktarımı ve ilave elektronik yakınlaştırma fonksiyonları ile birlikte yeni optik sistemi tüm sürüş durumlarında olabilecek en iyi görüntüyü sağlar. Manevra yaparken sürücü, aracın gidiş yolunun dinamik kılavuz çizgilerle gösterildiği “geri geri giriş” modunu seçebilir. 

Araç bir römork bağlantı kaplini ile donatılmışsa bir başka mod daha mevcuttur. "Geri geri giriş” modunda sürücüye önce aracın merkez ekseni ile aynı hizaya gelecek şekilde geri geri çeki okuna yaklaşma sırasında destek sağlanır. Sürücü römorka yaklaştığında “Zoom” (yakınlaştırma) modu aracı mutlak bir hassasiyetle römork hizasına getirmesini sağlar. Bu sırada ilgili direksiyon açısında römork bağlantı kaplininin izleyeceği yolu gösteren dinamik bir kılavuz çizgi sürücüye yardımcı olur. 
Trafik işaretleri asistanı (isteğe bağlı donanım)[2]
• Bu genişletilmiş sistem, mevcut hız sınırı asistanını baz almaktadır. Trafik işaretleri, ön camın arkasına yerleştirilmiş bir kamera sistemi yardımıyla optik olarak algılanır.
• Sistemin fonksiyonu, şimdiye kadarki trafik işaretlerine ilaveten “sollama yasağı” ve “girilmez” işaretleri ile bu yasakları kaldıran işaretleri ve kapsayacak şekilde genişletilmiştir. Algılanan trafik işaretleri hafızada kayıtlı trafik işaretleri ile karşılaştırılır ve çakıştıkları takdirde görüntülenir. Kendi belleğinde kaydedilmiş işaretlere göre bir mantıksallık kontrolünün yanı sıra sistem, navigasyon sisteminin verilerinden de yararlanır.

Güvenlik-tüm düşüncelerimizin temeli
Mercedes-Benz’ in entegre güvenlik konsepti, araç güvenliğini dört evreye ayırır:
Başka hemen hiçbir alan Mercedes-Benz mühendisleri için yeni güvenlik teknolojileri konulu araştırmalarda sürekli etkileyici sonuçlar elde etmek kadar cazip değildir. Güvenlik konusunda ilk önemli kilometre taşına, 1950’ lerde Béla Barényi tarafından icat edilen güvenli yolcu hücresi ile ulaşılmıştır. Günümüzde bu, Mercedes-Benz araçları kazasız sürüş vizyonumuza her gün biraz daha yaklaştıran entegre güvenlik konseptinin çok sayıdaki bileşeninden sadece birisidir.

1. evre: Güvenli sürüş
Kazaların çoğu; konsantrasyondaki bir azalma, kötü görüş koşulları veya ön görülemeyen tehlikeler dolayısıyla esas çarpışmadan çok daha önce başlar. İşte bu nedenle Mercedes-Benz güvenlik konsepti, günlük kullanımda güvenli sürüşe destek sağlamak ve kritik durumlarda kontrolünüzü muhafaza etmek için bir dizi önlemden yararlanır.

360° kamera (isteğe bağlı donanım)[1]
360 derece kamera sistemi, aracın kuş bakışı çevresini COMAND Online multimedya sisteminin ekranında görüntüler. Aracın tüm dört yanının izlenmesi, manevralar sırasında değerlendirme yapmayı kolaylaştırır.
Sistem, aracın ve çevresinin kuş bakışı bir görüntüsünü sağlayan dört kamera ve bir kumanda kutusuna sahip kısa menzilli bir kamera sisteminden oluşur. Kameralardan biri radyatör panjurunda merkezi bir yere, iki tanesi dış aynalara ve biri de bagaj kapağının orta noktasına yerleştirilmiştir. Kamera görüntülerinin oluşturduğu “sanal bakış açısı” aracın önünde ve arkasında yaklaşık üç metrelik bir alanı kapsar. Görüntü, ana ünite ekranında gösterilir. 

Geri giderken veya park yaparken, oryantasyona ve park manevralarına yardımcı olmak için geri sürüş kamerası fonksiyonundan bilinen ilave kılavuz çizgiler görüntülenir. Direksiyon döndürüldüğünde taranan alan, aracın yanları boyunca gösterilir. Vites değiştirildiğinde (ileri/geri) kamera görüntüsü otomatik olarak değişir. Dört kameranın görüntüsü, ana ünitedeki merkezi kumandalarla ayrı ayrı da seçilebilir. 
STEER CONTROL (DİREKSİYON KONTROLÜ) ile birlikte DISTRONIC PLUS yakınsaklık kumandası (isteğe bağlı donanım)[2]
DISTRONIC PLUS takip mesafesi kumandası, 0 ila 200 km/h arasında bir hızla yol alırken sürücünün öndeki araca belli bir mesafeyi korumasına yardımcı olur. Şimdi ilaveten şerit çizgilerini de baz alan yeni DİREKSİYON KUMANDASI fonksiyonu eklenmesi suretiyle arttırılmış olan işlevsellik, sürücülerin şeridinde kalmalarına yardımcı olur.
PRE-SAFE® fren sistemi ile birlikte BAS PLUS fren asistanı arkadan çarpmalardan daha etkin şekilde kaçınmaya yardımcı olur. Radar sensörleri potansiyel bir çarpışma belirlediği ve sürücü fren yaptığında duruma uygun bir fren kuvveti uygulayarak durma mesafesini kısaltmak için BAS PLUS fren kuvvetini arttırır. E-Sersinde BAS PLUS fonksiyonu ilk kez
yoldan karşıdan karşıya geçen nesneleri ve yayaları da kapsayacak şekilde genişletilmiştir, ki bu özellikle kavşaklar için önemlidir. 

30 km/h’ nin üzerindeki hızlarda potansiyel bir çarpışma tehlikesi belirlendiği ve sürücü zamanında fren yapmadığı takdirde PRE SAFE® fren sistemi görsel ve sesli uyarı sinyalleri verir. Sürücü bu uyarıya tepki vermediği takdirde hesabi çarpışma anından yaklaşık 1.6 saniye önce azami 4m/s2 yavaşlama ivmesi ile kısmı özerk frenleme başlatılır. Sistem, durumu son derece kritik olarak değerlendirdiği ve sürücüden hiçbir tepki gelmediği takdirde kaçınılması olanaksız çarpışma anından 0.6 saniye önce sistem otomatik olarak bağımsız bir tam frenleme başlatabilir. E-Serisi Cabriolet’ de PRE SAFE® şimdi yayaların belirlenmesi durumunda da aktiftir. 
Yanıp sönen uyarlamalı fren lambaları
Arkadan gelen araçların sürücüleri için daha iyi algılama güvenliği ve daha kısa tepki süreleri: Arkadan gelenlere bir acil durum frenleme manevrası yapılmakta olduğunu belirtmek suretiyle uyarlamalı fren lambası, arkadan çarpma şeklinde kazaları önlemek konusunda önemli bir katkı sağlayabilir.
Sürücü 50 km/h’ nin üzerinde bir hızla giderken acil olarak durduğu takdirde arkadan gelenleri uyarmak için fren lambaları yanıp sönmeye başlar. Araç 70 km/h’ nin üzerinde bir hızla giderken durduğunda dörtlü flaşörler otomatik olarak yakılır.
PARKTRONIC sistemini de içeren aktif park asistanı
Aktif park asistanı, park yeri ararken ve park yaparken sürücüye yardımcı olur. Sistem, ultrason sensörleri ile bir park yerinin yola paralel veya dik şekilde park etmek için yeterli büyüklükte olup olmadığını tespit edebilir.
Aktif park asistanı, güvenli ve konforlu sürüşe önemli bir katkı yapar. Sürücülerin yola paralel veya yola dik uygun park yerleri bulmalarına, park etmelerine, aktif direksiyon ve fren müdahaleleri ile park yerinden çıkmalarına yardımcı olur. Entegre PARKTRONIC aracın önündeki ve arkasındaki engellere karşı uyarı yapar. 

Sürücü, gösterilen park yerinin önünde durarak aracı geri vitese takmak ve kombi göstergede görünen komutu onaylamak suretiyle park manevrasını başlatır. Aktif park asistanı (azami 10 km/h hızla) direksiyon motorları yardımıyla park yerine giriş sırasında direksiyona kumanda eder. Sürücü sadece gaz ve fren pedallarına 

Aktif şerit takip asistanı (isteğe bağlı donanım)[2]
Araç, istenmeden sistem tarafından tespit edilmiş bir şerit çizgisinin üzerinden geçtiği ve bulunduğu şeridi terk ettiği takdirde aktif şerit takip asistanı hemen direksiyon simidinin belirgin şekilde titreşmesi suretiyle sürücüyü uyarır.
Şerit çizgisi kesiksiz şekilde ve sürücü uyarıya tepki vermezse sistem münferit tekerlekleri gerekli şekilde frenler. Bu, aracı şeridine geri döndürebilir. Ancak şerit çizgisinin üzerinden geçmeden önce sürücü dönüş sinyali verdiyse veya direksiyon simidini iyice döndürdüyse sistem, şerit değişikliğinin istenerek yapıldığını varsayar ve tepki vermez. İlk kez E-Serisinde kullanılan bu genişletilmiş sistem kesikli şerit çizgilerinin üzerinden geçerken başka tehlikeleri ve karşıdan gelen trafiği de algılar.

Aktif kör nokta asistanı (isteğe bağlı donanım)[2]
Aktif kör nokta asistanı, sürücünün araç şerit değiştirirken sağda ve solda bulunan araçların oluşturduğu potansiyel tehlikelerden kaçınmasına yardımcı olur.
30 ila 250 km/h arasındaki hızlarda yakın bölge radar sensörleri zor görülen kör nokta bölgelerini gözetim altında tutar. Sistem, gözetim altında tutulan bölgede başka bir araç bulunduğunu belirlediği takdirde ilgili dış aynada tehlike uyarısı olarak bir üçgen görünür. Sürücü bundan sonra dönüş sinyali verdiği takdirde sesli bir uyarı yapılır. İki şerit ötedeki araçlar, aracın bulunduğu şeride girdiğinde de bu şekilde uyarı yapılır. Sürücü uyarı sinyaline tepki vermezse sistem, olası bir kazayı önlemek için münferit tekerlekleri otomatik olarak frenler.

Kilitlemesiz fren sistemi (ABS)
Kilitlemesiz fren (ABS) sistemi özellikle tehlikeli durumlarda fren yaparken sürüş güvenliğini artırır. Sert frenleme sırasında kilitlemesiz fren sistemi münferit tekerleklerdeki fren basıncını değiştirmek suretiyle tekerleklerin bloke olmasını azaltır. 

Bu, azami fren gücü uygulanmakla birlikte aracın yönünün sabit kalmasını ve aracın yönlendirilebilmesini sağlar. 

Başka bir deyişle: ABS, bir kazadan kaçınmak için sürücünün aynı anda fren yapmasını ve aracı yönlendirmesini mümkün kılarak hassas şekilde kaçış manevrası yapmasına olanak sağlar. 

Anti-patinaj sistemi (ASR)
Anti-patinaj kumandası (ASR), kalkış ve hızlanma sırasında tekerleklerin patinaj yapmamasını sağlar. Özellikle karda, buzda ve gevşek zeminde ilk hareket sırasında anti-patinaj kumandası münferit tekerleklerin patinaj yaparak aracın yana kaymasını önler.
Sistem, tekerleklerin kayma karakteristiklerini izlemek için devir sayısı sensörlerinden yararlanır. Sistem, bir tekerleğin patinaj yapmaya başladığını algıladığında anti patinaj kumandası, fren yapmak ve motor yönetim sistemine müdahale etmek suretiyle tekerleğin devir sayısını düzelterek tekerleğin kaymasını azaltır ve patinaj yapmasını önler.

ATTENTION ASSIST
Dikkat asistanı (ATTENTION ASSIST) fonksiyonu özellikle uzun yolculuklarda ve gece sürüş sırasında yardımcı olur; sistem, sürücünün dikkatinin azaldığını ve yorgunluğunun arttığını belirlediğinde sürücüyü uyarır.
60 ila 200 km/h arasındaki hızlarda dikkat asistanı (ATTENTION ASSIST) herhangi bir dalgınlık ve dikkatsizlik belirtisi tespit ettiğinde sürücüyü görsel ve sesli olarak uyarır.

Otomatik çocuk koltuğu algılama tertibatı (ACSR) (isteğe bağlı donanım)
Otomatik çocuk koltuğu algılama sistemi, Mercedes-Benz aksesuar yelpazesindeki transponderli çocuk koltuklarını tespit eder ve ön yolcu hava yastığını otomatik olarak aktif durumdan çıkarır.
Mercedes-Benz aksesuar yelpazesinde yer alan özel çocuk koltuğu modellerinde bulunan transponderler, ön yolcu koltuğuna entegre edilmiş bir antenin gönderdiği sinyalleri alır ve bir geri besleme sinyali gönderir. Otomatik çocuk koltuğu algılama sistemi, bu geri besleme sinyaline dayanarak çocuk koltuğu ister öne, ister arkaya bakar şekilde monte edilmiş olsun, ön yolcu hava yastığını aktif durumdan çıkarır. Hava yastığının aktif durumdan çıkartılmış olduğunu belirtmek için bir gösterge lambası yanar. Kemer gerdirici ve ön yolcu tarafında bulunan yan hava yastığı, kalça hava yastığı ve baş hava yastığı gibi diğer hava yastıkları çocuğu korumak için aktif olarak kalır. Çocuk koltuğu söküldükten sonra ön yolcu hava yastığı otomatik olarak tekrar aktif duruma geçirilir.

Tutma (HOLD) ve fren kurutma fonksiyonu ile birlikte UYARLAMALI FREN sistemi ADAPTIVE
UYARLAMALI FREN sistemi ABS kilitlemesiz fren sisteminin temel fonksiyonu ile kritik frenleme manevralarını daha güvenli şekilde yapmaya yardımcı olmak suretiyle seyir konforunu ve güvenliğini arttırırken konfor fonksiyonları, her gün karşılaşılan sürüş durumlarında sürücüye destek sağlar.
• Destekleyici tutma (HOLD) fonksiyonu: UYARLAMALI FREN sisteminin fren pedalına kısa bir süre basmak suretiyle aktif duruma geçirilen tutma (HOLD) fonksiyonu trafik ışıklarında veya dur-kalklı trafikte durdurulan aracın istenmeden kaymasını önler.
• Ekstra yardım: Rampada kalkış asistanı, yokuşta kalkış sırasında sürücü ayağını fren pedalından gaz pedalına geçirirken aracın istenmeyen şekilde geri kaymasını önler.
• Gecikmesiz fren etkisi: "Fren kurutma" fonksiyonu ıslak yollarda fren disklerinin üzerinde oluşan su tabakasını temizler.
• Daha da hızlı bir tepki için: "Ön doldurma" fonksiyonu, sürücü ayağını hızla gaz pedalından çektiği takdirde fren balatalarını fren disklerine yaklaştırır.
• Uyarlamalı fren asistanı da dahil olmak üzere COLLISION PREVENTION ASSIST (çarpışma önleme asistanı) çarpışma uyarısı
• Çarpışma önleme asistanı (COLLISION PREVENTION ASSIST) 30 ila 250 km/h arasındaki hızlarda önde giden aracın hızını ve öndeki araca olan mesafeyi ölçmek için ön tampona yerleştirilmiş olan sensörden yararlanır. Hareketsiz nesneler için ölçülen hız aralığı 7 ila 72 km/h hız arasındadır. Aracın önünde giden ve zaman cinsinden mesafesi belli bir değerin altında olan bir araç belirlendiğinde görsel bir uyarı yapılır (kombi göstergede uyarı lambası). O zaman öndeki araca olan mesafe çok az demektir. Bu statik mesafe uyarısı sinyali sadece 30 km/h’ nin üzerindeki hızlarda ve hareket halindeki nesneler için yapılır.
Otomatik farlarla birlikte far asistanı
• Etraf karardığında kısa farları, arka lambaları ve plaka aydınlatmasını otomatik olarak yakmak suretiyle far asistanı sürücünün üzerindeki yükü azaltır. Bu destek sistemi, yağmur veya kar yağarken bile ön cam sileceklerinin çalışmasını belirlemek suretiyle bu görevi yerine getirir.

LED akıllı ışık sistemi (isteğe bağlı donanım)
Güneş batarken, güneş doğarken ve geceleyin daha iyi görüş, yolu kullanan başka kişiler tarafından daha iyi görülebilme ve başka kişilerin gözlerini kamaştırmaksızın yolun akıllıca aydınlatılması: Her sürüş durumu için olabilecek en iyi aydınlatma kalitesi sağlandığı için bu sistemler güvenli sürüşe önemli bir katkı sağlar.
LED akıllı far sistemi farları, dönüş sinyal lambalarını, gündüz seyir lambalarını, ışıklı diyotlu pozisyon ve viraj lambalarını, kırsal karayolu, otoyol ve sis durumları için değişken ışık dağılımını, aktif viraj aydınlatmasını, dinamik far aydınlatma mesafesi ayarını ve viraj lambası fonksiyonunu içerir.
• Karanlığa ışık: Kırsal karayolu lambası modunda kısa farların ışığı, yolun kenar bölgeleri alışılagelmiş farlara göre çok daha iyi aydınlatılacak şekilde dağıtılır.
• Dinamik şekilde artış: Otoyol modu otomatik olarak iki kademede aktif duruma geçirilir: Aracın hızı 90 km/h’ yi aştığında sistem, bi-xenon lambaların gücünü arttırır. Hız 110 km/h’ yi aştığında aracın bulunduğu şeridin iç tarafındaki farın ayarı da şeridin tüm genişliği yaklaşık 120 metre mesafeye kadar muntazam bir şekilde aydınlatılacak şekilde değiştirilir.
• Güvenliğin arttırılması: Geliştirilmiş sis lambası ile sistem, sisli havalarda görüşü ve görünebilirliği arttırır.
• Soldaki LED far dışa doğru döner ve aynı anda ışık konisi alçaltılır. Araç 70 km/h’ nin altında bir hızla yol alırken arka sis lambası yakıldığında bu lamba fonksiyonu otomatik olarak aktif duruma geçirilir.
• Her virajın takip edilmesi: Aktif far fonksiyonu sürücünün direksiyon hareketlerini izler: Araç viraj almaya başladığında direksiyon açısı, aracın düşey eksen etrafında dönme hızı ve aracın hızı ile ilgili sensör verileri farların saniyenin kesri kadar bir zamanda yana döndürülebilmesini sağlar. Viraj lambası fonksiyonu, sürücü dönüş sinyali verdiğinde veya direksiyonu çevirdiğinde viraj lambalarını otomatik olarak yakar.
• Kendi görülebilirliğini arttırmak: LED gündüz seyir lambaları aracın yolu kullanan başka kişilerce görülmesini sağlarken entegre far temizleme tertibatı farların üzerinde pislik birikmesini en aza indirir. Önlerdeki yan işaret lambaları, arka lambalar, dönüş sinyal lambaları ve plaka lambası da LED teknolojisi ile tasarlamıştır.
Lastik basıncı kaybı uyarı sistemi
• Lastik basıncı kaybı uyarı sistemi münferit yastıkların basınçlarında eşit olmayan bir şekilde azalma tespit ettiğinde hemen sürücüye haber verir, bu da kazaları önlemeye yardımcı olur. Sistem, münferit tekerleklerin dönme hızlarını izler ve bu hızların değişmesine bağlı olarak önemli basınç kayıplarını fark edebilir. Uyarı, kombi göstergedeki bir ekran vasıtasıyla yapılır.
Geri sürüş kamerası (isteğe bağlı donanım)[3]
• Geri sürüş kamerası konfor ve ilave güvenlik sağlar. Bagaj kapağına yerleştirilmiş olan bu kamera, isteğe bağlı bir ekstra donanım olan COMAND Online multimedya merkezi ekranına aracın arkasındaki bölgenin bir görüntüsünü iletir. Kamera görüntüsü sadece park yapmayı kolaylaştırmayıp aynı zamanda görüşün kısıtlı olduğu yerlerde manevra yaparken de yardımcı olur.
• Dijital görüntü aktarımı ve ilave elektronik yakınlaştırma fonksiyonları ile birlikte yeni optik sistemi tüm sürüş durumlarında olabilecek en iyi görüntüyü sağlar. Manevra yaparken sürücü, aracın gidiş yolunun dinamik kılavuz çizgilerle gösterildiği “geri geri giriş” modunu seçebilir. 

Araç bir römork bağlantı kaplini ile donatılmışsa bir başka mod daha mevcuttur. "Geri geri giriş” modunda sürücüye önce aracın merkez ekseni ile aynı hizaya gelecek şekilde geri geri çeki okuna yaklaşma sırasında destek sağlanır. Sürücü römorka yaklaştığında “Zoom” (yakınlaştırma) modu aracı mutlak bir hassasiyetle römork hizasına getirmesini sağlar. Bu sırada ilgili direksiyon açısında römork bağlantı kaplininin izleyeceği yolu gösteren dinamik bir kılavuz çizgi sürücüye yardımcı olur. 

• Aktif şerit takip asistanı (isteğe bağlı donanım)[4]
• Araç, sürücü istemeden şerit çizgilerinin üzerinden geçtiği ve bulunduğu şeridi terk ettiği takdirde şerit takip asistanı direksiyon simidinin belirgin şekilde titreşmesi suretiyle sürücüyü uyarır. Şerit çizgisinin üzerinden geçmeden önce dönüş sinyali verilmiş veya direksiyon simidi iyice döndürülmüşse sistem, şerit değişikliğinin istenerek yapıldığını varsayar ve tepki vermez.
• Kör nokta asistanı (isteğe bağlı donanım)[4]
2. evre: Kritik durumlarda
Mercedes-Benz, otomotivde güvenlik demektir. İşte bu nedenle araçlarımız, her yolculuğu olabildiğince güvenli kılmak için kritik sürüş durumlarında bile yolcularına destek sağlayabilirler.
Yandan gelen trafik asistanı ve yaya koruması ile birlikte BAS PLUS fren asistanı (isteğe bağlı donanım)[2]
Şimdiye kadar BAS PLUS tahmin edici fren destek sistemi trafik akışı içinde her an olması beklenen öndeki araca arkadan çarpma veya hareketsiz nesnelere çarpma durumlarında sürücüye yardımcı oluyordu. 250 km/h hıza kadar aktif olan bu sistem, bir acil durumda sürücü fren yaptığında gerekli fren kuvvetini sağlar.
E-Serisinde BAS PLUS fonksiyonu ilk kez hareketsiz nesneleri (kavşak asistanı) ve aracın önünde karşıdan karşıya geçen yayaları kapsayacak şekilde genişletilmiştir, ki bu özellikle şehir içi trafiği ve kavşaklar açısından önemlidir. Sistem, aracın ön tarafında karşıdan karşıya geçen veya hareketsiz duran yada yavaş hareket eden yayaları ve nesneleri algılayarak sürücüyü uyarır ve 72 km/h’ ye kadar olan hızlarda bir acil frenleme sırasında yardımcı olur.

PRE-SAFE® yolcu koruma sistemi
PRE-SAFE® yolcu koruma sistemi kritik sürüş durumlarını algılar ve gerekirse araçta bulunanların yaralanması tehlikesini azaltmak için tersinir güvenlik sistemlerini önleyici mahiyette aktif duruma geçirebilir.
Bu, ESP® ve BAS gibi sistemlerden gelen sensör verilerinin PRE-SAFE® tarafından sürekli izlenerek aracın önden kayması/arkasını bırakması gibi sürüş durumlarının ve acil duruşların tespit edilmesine dayanır. 

Kritik bir sürüş durumunun tipik özellikleri tespit edildiğinde güvenlik sistemleri saniyenin kesri kadar bir zamanda tepki verir. Elektronik kemer gerdiriciler aktif duruma geçirilip elektrikle ayarlanabilen ön yolcu koltuğu bir çarpışma için “daha uygun” bir konuma getirilir ve yan camlar otomatik olarak kapatılır.

PRE-SAFE® fren (isteğe bağlı donanım)[2]
7 ila 200 km/h aralığındaki hızlarda potansiyel bir çarpışma tespit edildiği ve sürücü yeteri kadar erken fren yapmadığı takdirde PRE-SAFE® fren sistemi görsel ve sesli sinyaller çıkarır.
Sürücü bu uyarıya tepki vermediği takdirde sistem hesabi çarpışma anından 1.6 saniye önce azami 4m/s2 yavaşlama ivmesi ile özerk şekilde bir kısmi frenleme başlatır. 

Sistem, durumu son derece kritik olarak değerlendirdiği ve sürücüden herhangi bir tepki gelmediği takdirde, kaçınılmaz olduğu düşünülen çarpışmadan 0.6 saniye önce otomatik olarak bir tam frenleme başlatılır. E-Serisinde PRE-SAFE® fren ilk kez, yayalar algılandığında da aktif duruma geçmektedir. 

PRE-SAFE® PLUS (isteğe bağlı donanım)[2]
3. evre: Bir kazada
Mercedes-Benz otomobiller kazaları önlemek için çok sayıda güvenlik sistemine sahiptir. Ancak olabilecek en kötü şey meydana geldiği taktirde araçta bulunan herkesi olabilecek en iyi şekilde korumak için bir dizi farklı güvenlik önlemi devreye sokulur.
Sürücü ve öndeki yolcu için hava yastıkları
Sürücü ve ön yolcu hava yastıkları bir çarpışmada vücudun üst kısmını ve başı korumaya yardımcı olur-ve aynı zamanda vücudun tümü için ilave stabilite sağlar. Böylece bir kazada oluşan yaralanmaların şiddeti azaltılabilir. Çarpışma sensörleri belli bir şiddette bir çarpışma tespit ettiği takdirde hava yastıkları açılır. 
Aktif motor kaputu
Aktif kaput fonksiyonu, kaputla çarpışan yayalar ve bisikletlilerin yaralanma tehlikesini azaltır. Çarpışmayı hafifletmek için aktif kaputun arka tarafı yay kuvveti ile yaklaşık 5 santim havaya kalkar.

ISOFIX çocuk koltuğu tespit noktaları
ISOFIX çocuk koltuğu tespit noktaları, ISOFIX tespit sisteminin kullanıldığı çocuk koltukları için tasarlanmıştır. Bu sistemin çocuk koltuklarının tespit edilmesini kolaylaştırması, çocuk koltuklarının hatalı şekilde tespit edilmesi tehlikesini azaltır. İlave Top Tether tespit noktalarının her birine bir kayış daha tespit edilerek çocuk koltuğunun öne devrilmesi önlenir. Bu da çocuk koltuğu tespit sistemini daha da sağlam hale getirir.

Sürücü için diz hava yastığı
Sürücü tarafında standart olan diz hava yastığı bir çarpma sırasında bacakları korumaya yardımcı olur ve aynı zamanda vücudun tamamına destek sağlayarak kaza sonucu oluşan yaralanmaların potansiyel şiddetini azaltır. 
Çarpışma sensörleri belli şiddette bir çarpma algıladığında diz hava yastığı açılır. 
Sürücü ve ön yolcu için NECK-PRO lüks koltuk başlıkları
Sistem, bir arkadan çarpma tespit ettiğinde aktif duruma geçirilen sürücü ve ön yolcu için NECK-PRO lüks koltuk başlıkları bir boyun travması tehlikesini azaltabilirler. Bir çarpışma meydana geldiğinde bu koltuk başlıkları, bir yay mekanizması yardımıyla öne ve yukarıya doğru hareket ederek çarpışmanın erken bir evresinde başın desteklenmesini ve belkemiğine gelen yükün azaltılmasını sağlar. Daha sonra bu koltuk başlıkları elle orijinal konumlarına döndürülebilir

Sürücü ve ön yolcu için yan hava yastıkları ve kalça hava yastıkları
Sürücü ve ön yolcu için standart donanım olan yan hava yastıkları ve kalça hava yastıkları bir yandan darbe durumunda göğüs ve kalça bölgelerine koruma ve aynı zamanda gövdenin tamamına ilave stabilite sağlar. Böylece bir kazada oluşan yaralanmalarının şiddetini hafifletebilirler.
Merkezi kumanda kutusu ve yan uydu sensörleri, araca etkiyen ve belli bir eşik değerin üzerinde olan ivmeler tespit ettiğinde bu hava yastıkları açılır. Yan hava yastıkları, aracın yanı ile yolcu arasında, göğüs hizasında açılır. 

Kalça hava yastığı, ön koltukta oturan kişinin kalça bölgesi ile kapı kaplaması arasındaki bölgede açılır. 

Daha sonra kalça hava yastığı çarpma bölgesine doğru açılarak yolcunun kalça bölgesine çarpışmanın çok erken bir evresinde kapı panelinden öteye doğru iter. 

Arka koltuklarda oturan yolcular için yan hava yastıkları isteğe bağlı donanım olarak sunulmaktadır.

Sol ve sağ arka tarafta yan hava yastıkları (isteğe bağlı donanım)
Arka koltuklar için olan yan hava yastıkları tekerlek yuvası kaplamasının arkasına yerleştirilmiştir. Bir yandan darbede açıldıklarında arka koltuklarda oturan yolcuların göğüs bölgesi için koruma sağlarlar.
Merkezi kumanda kutusu ve yan uydu sensörleri, araca etkiyen ve belli bir eşik değerin üzerinde olan ivmeler tespit ettiğinde bu hava yastıkları açılır. Yan hava yastıkları, aracın yanı ile yolcu arasında, göğüs hizasında açılır.
Arka koltuk başlıklarına entegre takla koruması

4. evre: Bir kazadan sonra
Bir kazadan sonra olabilecek hasarları azaltmak ve kurtarma servislerinin çalışmalarına destek sağlamak için kazanın tipine ve şiddetine bağlı olarak bir dizi farklı eylem başlatılır:
• Olabilecek en iyi koruma: Motor otomatik olarak durdurulur ve yakıt beslemesi kesilir.
• Göz alıcı aydınlatma: Yeni bir kaza tehlikesini azaltmak ve otomobilin bulunmasını kolaylaştırmak için dörtlü flaşörler ve iç lambalar otomatik olarak yakılır.
• Kaçışın kolaylaştırılması: Kapı kilit mekanizmaları otomatik olarak açılır.
• Kurtarmaya yardımcı olacak önlemler: Çamurluk ile kapı arasındaki entegre çarpışma mafsalları bir önden çarpmadan sonra kapıların açılmasını kolaylaştırabilir.
• Yardımcı bağlantı: COMAND Online’ nın bir parçası olan Mercedes-Benz acil çağrı sistemi, araç içi emniyet sistemi bir kaza olduğunu algılar algılamaz devreye alınan ve araca bağlanan bir mobil telefonla otomatik olarak bir acil durum çağrısı yapar. Aynı anda araç ile ilgili GPS konum verileri ve diğer veriler Mercedes-Benz acil çağrı merkezine bildirilir. O zaman merkez ile görüşülmesi mümkün olur. Acil durum kumanda sistemi manuel olarak da tetiklenebilir.

Çevre-Hızlı şekilde yarına
Çevreyle uyumlu konseptler
Mercedes-Benz BlueEFFICIENCY, öncü verimlilik teknolojileri ile birlikte yakıt tüketimi ve emisyon düzeylerini iyileştirilmesi temelinde yenilikçi önlem paketleri anlamına gelir.
BlueEFFICIENCY önlemleri
BlueEFFICIENCY önlemleri, yakıt tasarrufuna ve çevre üzerindeki yükü hafifletmeye yardımcı olabilecek kapsamlı iyileştirme faaliyetleridir. E-Serisi Cabriolet’ de de yakıt tüketimini en aza indirmek için, en verimli motorlarla olabilecek en iyi aerodinamik ve enerji yönetimi önlemleri bir araya getirilmiştir.

Aerodinamik
Aerodinamik tasarımlı dış aynalarla birlikte radyatör panjurunun iç tarafında bulunan ve gerektiği şekilde kumanda edilebilen kanatlar (E 350 BlueTEC dışında 4 ve 6 silindirli modeller) yakıt tüketiminin azaltılmasına yardımcı olan daha iyi aerodinamik özellikler sağlamaktadır.
ECO göstergesi
Dört silindirli benzinli modeller dışında tüm modeller için sunulan ECO göstergesi sürücünün sürüş tarzının verimliliği hakkında bilgi sağlayarak sürücüyü, sürüş tarzını yakıt tüketimini azaltacak şekilde değiştirmeye teşvik eder.

ECO start/stop fonksiyonu
ECO start/stop fonksiyonu, otomobil durduğunda (örneğin trafik tıkanıklığında veya trafik ışıklarında) motoru otomatik olarak durdurmak suretiyle yakıt tüketimini ve emisyonları azaltır.
ECO start/stop fonksiyonu ile donatılmış araçlar, marş motoru yerine bir marş motoru/alternatör ile donatılmıştır. Akıllı kumanda elektroniği, araç yol alırken marş motoru/alternatörün aracın elektrik sistemi için enerji sağlamasını ve marş motoru modunda motoru çalıştırmak için gerekli torku vermesini sağlar.
• Potansiyel tasarruf: Manuel şanzımanlı araçlarda kombi göstergede görüntülenen vites değiştirme önerisi, yakıt tasarrufu için sürücünün erkenden vites büyütmesini talep eder.
• Konfigürasyon seçenekleri: ECO start/stop fonksiyonu manuel olarak aktif durumdan çıkarılabilir ve örneğin iç mekan sıcaklığı belirlenmiş bir değerin altına düştüğünde otomatik olarak devreden çıkarılır (klima sistemiyle ağ halinde çalışır).
Akıllı enerji yönetimi

• Yeni E-Serisi Cabrio için verimlilik teknolojileri
• Yeni kuşak CDI dizel motorlar, karşı konulmaz performans özellikleri ile düşük tüketim değerlerini birleştirmektedir. Azaltılan sıkıştırma oranı emisyonları azaltırken enjeksiyon basıncı 2000 bar’ a kadar yükseltilmiş, çalışma sükuneti arttırılmış ve gürültü düzeyi azaltılmıştır.

Yeni benzinli motorlarda direkt enjeksiyon, arttırılmış sıkıştırma oranı ve-bir çok durumda-turbo besleme, olağanüstü tork ve güç değerleri ile birlikte daha az gürültü sağlamaktadır.

Yenilikçi motor teknolojisi, önceki modellere kıyasla yakıt tüketimini ve emisyonları önemli ölçüde azaltmıştır
BlueDIRECT motor teknolojisi
V6 ve V8 silindirli güncel BlueDIRECT motor kuşağı; motor hacminin küçültülmesi, direkt benzin enjeksiyonu ve E 400 ile E 500 modellerinde hızlı bir tepki için bir turboşarj gibi önlemlerle donatılmıştır. Yenilikçi motor teknolojisi yakıt tüketiminin ve emisyonların önceki modellere kıyasla daha da azaltılmasını mümkün kılmıştır.

BlueTEC katalizatör teknolojisi
BlueTEC katalizatör teknolojisinde egzoz gazlarının temizlenmesi için AdBlue® maddesinden yararlanılır. Bu, azot oksit emisyonlarının %90’ a varan oranda azaltılabilmesini sağlamaktadır. Dünyanın bu gelmiş geçmiş en temiz dizel teknolojisi, gelecekte yürürlüğe girecek Euro 6 emisyon normları ile istenen şartları şimdiden sağlamaktadır.
İç mekan konseptleri: Lüks ve eşsiz
Cabrio otomobilinize bireysel bir hava verin.
E-serisi Cabriolet, sıradan bir araç değildir. ELEGANCE ve AVANTGARDE tasarım konseptleri, aracın iç mekanını kendi kişisel tarzınıza uydurmanızı sağlar. Seçenekler arasında döşeme renkleri ve kaplama tasarımları vardır.

ELEGANCE
ELEGANCE iç mekan konsepti, sportif E-Serisi Cabrio otomobilin şıklığını vurgular. Polisajlı alüminyum süs parçalarının yer aldığı iç mekan renk içinde renk (tone-in-tone) görünümlü olup A ve C direkleri ile tavan, açık renkli bir kumaşla kaplanmıştır.
Renk konsepti, kontrast yapıcı olan fakat çok göze batmayan bir renkte kombi gösterge ve direksiyon simidi ile vites kolunun bulunduğu sürücü mahallinde devam eder (iç mekan renginin siyah olduğu otomobiller hariç). 

Döşeme için standart seçenekler, siyah veya alpaka grisi renkte kumaş/ARTICO yapay deri kombinasyonudur. İsteğe bağlı donanım seçenekleri arasında siyah, alpaka grisi ve badem beji renkte deri veya napa deri vardır. 

İsteğe bağlı olarak kahverengi çam ağacından, kök ceviz ağacından, doğal renkli çam ağacından süs elemanları veya siyah piyano boyası da alınabilir (badem beji iç mekanla birlikte siyah piyano boyası sunulmamaktadır). 

Gösterge panelinin üst kısmı daha da bireyselleştirilebilir, üzerinde süs dikişleri olan donanım renginde napa deri ile de kaplanabilir.

AVANTGARDE
E-Serisi Cabrio otomobilinizin sportif yönünü vurgulamak isterseniz, A direklerinin ve tavan kaplamasının siyah olduğu AVANTGARDE iç mekan konseptini seçebilirsiniz.
Koltuklar, kapı orta panelleri ve arka yan elemanlar için temel siyah renge ilaveten dört kontrast yapıcı renk seçeneği sunulmaktadır: Standart donanım olan siyah renkli kumaş/ARTICO yapay deri kombinasyonu veya isteğe bağlı donanım olarak siyah, alpaka grisi, badem beji, flamenko kırmızısı ve doğal bej renklerde deri. İsteğe bağlı olarak tüm bu renklerde napa deri de alınabilir. 

İsteğe bağlı olarak kahverengi diş budak ağacından veya siyah piyano boyalı süs elemanları da mevcuttur. Gösterge panelinin üst kısmı, üzerinde süs dikişleri olan donanım renginde napa deri ile de kaplanarak daha da bireyselleştirilebilir.
Donanım paketleri. Özel istekler her zaman kabulümüzdür
Cabrio otomobilinize bireysel bir hava verin
Ayrıcalıklı donanım paketleri, E-Serisi otomobilinizin performansını daha da güçlendirmenize olanak sağlar. 

İster Cabrio Konfor paketini, isterse Dinamik Kullanım paketini tercih edin: 
Bu sistemler otomobilinizin işlevselliğini ve bireyselliğini güçlendirecektir.

Eşya koyma yerleri paketi (isteğe bağlı donanım)
Yolcu bölmesindeki çok sayıda eşya koyma yeri otomobilinizin içinin düzenli ve tertipli kalmasına yardımcı olur. Ön koltukların altındaki eşya gözleri ve arka ayak bölmelerindeki eşya fileleri buna olanak sağlar.

Cabrio konfor paketi (isteğe bağlı donanım)
Cabrio konfor paketi ile üstü açık otomobil kullanımı mutlak bir keyif halini alır. Yenilikçi teknoloji daha da fazla sürüş keyfi ve daha uzun bir Cabrio sezonu sağlar. Bu paket iki bileşenden oluşur.
AIRCAP, tavan çerçevesinin ön tarafındaki elektrikle çalışan bir deflektör modülü ile arka koltuk başlıklarının arasında yer alan bir cereyan durdurma parçasından oluşur. Mercedes-Benz tarafından geliştirilen sistem tente açık durumda sürüş sırasında hava akımını aracın üzerinden geçirmek suretiyle hem yolcuların maruz kaldığı hava cereyanlarını hem de türbülansları önemli ölçüde azaltmıştır. Bu, bir düğmeye basmak suretiyle özellikle arka kotluklardaki seyir konforunu arttırır ve gürültü seviyesinin azalması iletişimi kolaylaştırır. 

AIRSCARF boyun seviyesi ısıtma tertibatı cabrio sezonunu uzatır ve dış sıcaklık düşükken bile tentesi açık şekilde otomobil kullanmaya olanak sağlar. Bir düğmeye basıldığında koltuk başlıklarının arka tarafındaki pervanelerle emile hava ısıtılarak koltuğun ön tarafındaki bir hava çıkış yerinden dışarı üflenir. Bu sıcak hava, görünmez bir kaşkol gibi kişilerin boynunu ve boğazını ısıtır.

Hırsızlığa karşı koruma paketi (isteğe bağlı donanım)
Hırsızlığa karşı koruma paketi, aracı soygunlara, hırsızlığa ve yetkisiz şekilde çekip götürmeye karşı korumaya yardımcı olan çeşitli donanımları birleştirmektedir. Bunların arasında, çekme koruması ile birlikte soygun-hırsızlık (EDW) alarm sistemi ve iç mekan denetim sistemi vardır. Araç kilitlenirken sistem uzaktan kumanda ile aktif duruma geçirilmişse bir hırsızlık veya araca yetkisiz şekilde giriş durumunda bir alarm sesi çıkarılır.
Sadece yetki olduğunda: Yetkisiz bir kişi aracın kapılarından birini, bagaj kapağını veya motor kaputunu açtığı takdirde sistem alarm verir. Kontak kilidi kısa devre edildiği/söküldüğü veya fren pedalına basıldığı takdirde de alarm verilir. 

Hareket durumunda: Aracı çekerek götürmeye karşı koruma fonksiyonu aracın konumundaki değişikliklere tepki verir ve istendiğinde - örneğin otomobil çekilecek veya başka bir aracın üzerine yüklenecekse-aktif durumdan çıkarılabilir. 

Sürüş destek paketi Plus (isteğe bağlı donanım)
Daha da geliştirilmiş sürüş destek paketi Plus günlük kullanım durumlarında güvenliğe aktif bir katkı yapar. Gidilecek yere güvenle ulaşmak için takip mesafesi kumandası, şerit değiştirme kumandası, kör nokta uyarısı ve duruş mesafesinin kısaltılması fonksiyonları son derece önemlidir.
Donanımlara gelen bakış:

Direksiyon kumandası (STEER CONTROL) ile birlikte DISTRONIC PLUS takip mesafesi kumandası, sürücünün önde giden araçla arasında önceden belirlenmiş bir mesafeyi veya seçilmiş bir hızı muhafaza etmesine yardımcı olur. Ancak sistem, sadece öndeki araca olan mesafeyi ölçmez; yeni direksiyon kumandası (STEER CONTROL) alt fonksiyonu oryantasyon için şerit çizgilerinden yararlanarak sürücünün şeridinde kalmasına yardımcı olur. Gerekli düzeltmeler, bu amaçla kombi göstergede bir direksiyon simidi sembolü ve direksiyon simidi vasıtasıyla sürücüye geri besleme sağlayan elektrikli direksiyon sistemi tarafından yapılır. 
Aktif kör nokta asistanı, radar sensörlerinden yararlanarak aracın sağında, solunda ve arkasındaki kör noktaları gözetim altında tutar. Gözetim altında tutulan bölgede bir araç olduğu belirlendiğinde sürücü tarafındaki dış aynada bir uyarı sembolü görüntülenir. Sürücü bu uyarıyı dikkate almayıp şerit değiştirmeye başladığında ESP® sistemi aktif olarak müdahale eder.
Aktif şerit takip asistanı sürekli olarak şerit çizgilerini izler. Sistem aracın kontrolsüz şekilde bir şerit çizgisinin üzerinden geçtiğini belirlediği takdirde aktif bir fren müdahalesi ile buna karşı koyabilir. İlk kez E-Serisinde kullanılan bu geliştirilmiş sistem, kesikli şerit çizgilerinin üzerinden geçerken ve sollama sırasında karşıdan gelen araçlar gibi başka tehlikeleri de fark eder.
BAS PLUS fren destek sistemi şimdiye kadar 250 km/h’ ye kadar hızlarla doğrusal bir trafik akışında sürücünün önde giden bir araca veya hareketsiz bir nesneye çarpması tehlikesi olduğu ve sürücünün bir acil frenleme başlattığı durumlarda gerekli fren kuvvetini sağlardı.

Şimdi geliştirilmiş BAS PLUS fonksiyonu ilk olarak E-Serisinde özellikle şehir içi trafikte ve kavşaklarda önemli olan karşıdan karşıya geçen nesneleri (karşıdan karşıya geçen trafik asistanı) ve yayaları (yaya koruması) da kapsamaktadır. Aracın önündeki bölgede karşıdan karşıya geçen nesneler ile hareketsiz veya yavaş hareket eden yayalar sistem tarafından fark edilerek sürücü uyarılır ve 72 km/h’ ye kadar olan hızlarda bir acil fren uygulamasına yardım edilir. 
PRE-SAFE® fren arkadan çarpma şeklinde kazaları önlemeye yardımcı olur. Sistem bir arkadan çarpma tehlikesi belirlediğinde sürücüyü uyarır. Sürücü tepki vermediği takdirde sistem, esabi çarpma anından 1.6 saniye önce özerk şekilde bir kısmi frenleme başlatarak azami fren gücünün yaklaşık %40’ ı (4 m/s2) ile aracı yavaşlatır. Bu, sürücünün harekete geçmesi için diğer bir uyarı oluşturur. Sürücü bu duyulur sinyale de tepki vermediği takdirde PRE-SAFE® fren özerk şekilde acil frenleme yaparak aracı durdurur. E-Serisinin yeni kuşağında PRE-SAFE® fren, yayalar tespit edildiğinde de aktif duruma geçer.
Daha da geliştirilmiş PRE-SAFE® PLUS, kendi aracımıza çarpma tehlikesi olan başka araçların oluşturduğu potansiyel tehlikelere de tepki verir. PRE-SAFE® PLUS sisteminde arka tampona yerleştirilmiş bir radar sensorü çarpma tehlikesi olan nesneleri tespit ederek frenlerin kilitlenmesi gibi uygun önleyici önlemleri başlatır. Arkada dış taraflardaki koltuklar için yüksekliği ayarlanabilen kemer açma tertibatları sistemi tamamlar. Bunlar kemerlerin takılmasını kolaylaştırır ve tehlikeli durumlarda Pre-Safe® mekanizmaları tetiklendiği zaman kemerlerin güvenlik açısından gerdirilmesini sağlarlar.
Çarpışma önleme asistanı (COLLISION PREVENTION ASSIST) 30 ila 250 km/h arasındaki hızlarda önde giden aracın hızını ve öndeki araca olan mesafeyi ölçmek için ön tampona yerleştirilmiş olan sensörden yararlanır. Hareketsiz nesneler için ölçülen hız aralığı 7 ila 72 km/h hız arasındadır. Aracın önünde giden ve zaman cinsinden mesafesi belli bir değerin altında olan bir araç belirlendiğinde görsel bir uyarı yapılır (kombi göstergede uyarı lambası). O zaman öndeki araca olan mesafe çok az demektir. Bu statik mesafe uyarısı sinyali sadece 30 km/h’ nin üzerindeki hızlarda ve hareket halindeki nesneler için yapılır.

Dinamik kullanım paketi (isteğe bağlı donanım)[1]
Sportmence sürüş daha da sportif hale gelebilir. Dinamik kullanım paketiyle direksiyondayken sadece bir düğmeye basmakla otomobil kullanmaktan daha fazla keyif alacaksınız. Zira bu şekilde hangi süspansiyon ve şanzıman ayarlarının kullanılacağını siz belirleyeceksiniz.
SPORT (spor) modunda sistem, amortisörlerin sertliğini ve motorun gaz pedalına tepkisi ile şanzımanda vites değiştirme noktalarını o şekilde ayarlar ki motorun tepkisini daha şiddetli şekilde hissedersiniz. Konfor modu, özellikle sessiz ve konforlu bir seyir duygusu sağlar. 

Hangi sürüş modunu seçerseniz seçin uyarlamalı amortisör sistemi kendisini daima sürüş durumuna ve yol koşullarına uyarlar. 
Bu, yol gürültüsü ve lastik titreşimi özellikleri ile sürüş güvenliğini ve özellikle aracın ataklığını arttırır. 

Dinamik kullanım paketinin bir parçası, daha direkt olan direksiyon oranıdır. Direksiyon karakteristiklerini değiştirmek suretiyle özellikle sportif bir sürüş deneyimi sağlar. 

İç aydınlatma paketi
İç mekan aydınlatması paketi geceleyin sürüş sırasında hoş bir ambiyans oluşturur ve karanlıkta aracın içinde oryantasyona yardımcı olur. Üzerinde sembol ışıkları olmayan kumanda elemanlarını bulmayı ve geceleyin araca güvenle inip binmeyi kolaylaştırmak suretiyle algılama güvenliğine de katkı yapar.
İç mekan aydınlatması paketi; aracın kilitleri açıldığında otomatik olarak yanan iç lambalardan, sürücü ve öndeki yolcu için okuma lambalarından ve orta kol dayanağındaki, ön ayak bölmelerindeki ve kapı tutamaklarındaki ambiyans aydınlatmasından oluşur.

Hafıza paketi (isteğe bağlı donanım)[1]
Hafıza paketi, sık sık sürücü değiştirilmesini çok daha kolay hale getirir. Azami üç kişi için sürücü ve ön yolcu koltuk ayarları hafızaya kaydedilir. Sürücü sadece bir düğmeye basmak suretiyle bir ayar seçer ve koltuklar (dört yönde elektrikle ayarlanabilen bel desteği de dahil olmak üzere), direksiyon kolonu ve dış aynalar otomatik olarak hafızaya kaydedilmiş konumlara getirilir. PRE-SAFE® konumlandırma fonksiyonu da kritik durumlarda ön yolcu koltuğunu daha “avantajlı” bir çarpışma konumuna getirilebilir.

Park paketi (isteğe bağlı donanım)
Dar yerlerde park veya manevra yaparken sürücüye yardımcı olan park paketi bir yenilikle donatılmıştır: Bir 360° kamera sistemi aracın çevresinin kuşbakışı görünüşünü COMAND Online multimedya sisteminin ekranında görüntüler. Aracın dört yanının izlenmesi manevra durumlarının değerlendirilmesini kolaylaştır. Sistem, aracın önünde ve arkasında engeller olduğunda sürücüyü görsel ve sesli şekilde uyarmak suretiyle manevra yaparken hasar oluşumunu önlemeye yardımcı olur.
Bu sistem şunları içerir: 

360° kamera: Sistem, beraberce aracın ve çevresinin kuşbakışı bir görünüşünü oluşturan dört kameradan ve bir kumanda kutusundan oluşan bir kısa mesafe kamera sistemi içerir. Kameralardan biri radyatör panjurunun ortasında bir yere, biri bagaj kapağına ve birer adedi sağ ve sol dış aynaya yerleştirilmiştir. Kamera görüntülerinin oluşturduğu “sanal bakış açısı” aracın önünde ve arkasında yaklaşık 3 metrelik bir bölgeyi kapsar. Görüntü, ana ünitenin ekranında gösterilir. Geri geri giderken veya park yaparken, oryantasyona ve park manevrasına yardımcı olmak için geri sürüş kamerası fonksiyonundan bilinen ilave kılavuz çizgiler görüntülenir. Direksiyon simidi döndürüldüğünde taranan alan aracın yanlarında gösterilir. Varsayılan ayar olarak kamera görüntüsü vitese takıldığında (ileri/geri) otomatik olarak gösterilir. Ana ünitedeki merkezi kumandalar yardımıyla dört kameranın görüntüsü ayrı ayrı da izlenebilir.
Aktif park asistanı, 35 km/h’ ye kadar olan hızlarda ön tamponda bulunan altı adet ultrason sensörü ile uygun park yerleri arar. Otomatik park yeri arama fonksiyonu, kombi göstergede bir “P” sembolü ile belirtilir. Aktif park asistanı bir park yeri bulduğunda “P” sembolünün yanında bir ok görünür. Varsayılan ayar olarak aktif park asistanı yol sağ tarafında park yeri arar. Sola dönüş sinyali verilmişse yolun sol tarafındaki park yerleri de tespit edilir. Sürücü, belirtilen park yerinin önünde durmak, aracı geri vitese takmak ve kombi göstergede görünen komutu onaylamak suretiyle parka giriş işlemlerini başlatır. Aktif park asistanı, 10 km/h’ ye kadar olan bir hızda direksiyona kumanda eder. Sürücü sadece gaz ve fren pedallarına kumanda eder. En fazla beş hareketle park manevrası tamamlanır. Park manevrasının bittiği, ekranda “Parking Assist complete” (park desteği tamam) mesajı ile belirtilir. Bu mesaja sesli bir sinyal eşlik eder. < E-Serisinde ilk kez bir park yerine girerken ve çıkarken aktif direksiyon hareketleri ve aktif fren kumandası ile birlikte aracın yan taraflarında bulunan engellere karşı ilave yan darbe koruması özelliklerine sahip otomatik park fonksiyonu da sunulmaktadır.
PARKTRONIC: Yaklaşık 16 km/h hıza kadar aktif olan bu sistem, aracın önünde ve arkasında tespit ettiği engellere kaşı uyarı yapmak için görsel ve sesli sinyaller verir.

Sigara içenler paketi (isteğe bağlı donanım)
Sigara içenler paketi, önde kullanışlı şekilde yerleştirilmiş bir küllük ve çakmaktan oluşur. Çakmak aynı zamanda 12 Volt priz olarak da görev yapar.

Ayna paketi (isteğe bağlı donanım)
İç dikiz aynası ile sürücü tarafındaki dış aynada bulunan otomatik kararma fonksiyonu güvenlik ve konforu arttırmaya yardımcı olur. Dış aynalar kumanda panelinden konforlu bir şekilde elektrikle kapatılabilir/açılabilir. 

Dar giriş ve çıkış yerlerinden geçerken, otomobili park ederken veya otomatik yıkama tesisinden geçerken bu ayna muhafazası hasarlanmaya karşı önemli ölçüde koruma sağlayarak onarım masraflarının en aza indirilmesine yardımcı olur. 

Spor dış görünüş paketi (isteğe bağlı donanım)[1]
İsteğe bağlı donanım olarak alınabilen spor dış görünüş paketi ile aracınıza daha da sportif bir görünüş sağlayın. Alçaltılmış gövde, önde üzerinde Mercedes-Benz yazısı olan kaliperler ve beş ikiz kollu hafif alaşım jantlar E-Serisi otomobilinize fevkalade atak bir dış görünüş sağlar.

Bir bakışta spor dış görünüş paketindeki donanımlar:
• AGILITY CONTROL (ataklık kumandası) spor süspansiyon
• Önde 235/40 R 18 lastiklerle birlikte 8 J x 18 ölçüsünde ve arkada 255/35 R 18 lastiklerle birlikte 8.5 J x 18 ölçüsünde 5 ikiz kollu hafif alaşım jantlar.
• Önde, üzerinde “Mercedes-Benz” yazısı olan boyalı kaliperler
• Önde perfore disk frenler
• Sabit şekilde tampona entegre edilmiş polisajlı paslanmaz çelikten dikdörtgen kesitli uç borularına sahip çift borulu egzoz sistemi

Şerit izleme paketi (isteğe bağlı donanım)
Şerit izleme paketi karayolu güvenliğine belirleyici bir katkı yapar: Şerit takip asistanı fonksiyonu aracın istenmeden şerit çizgilerinin üzerinden geçtiğini tespit edebilir ve sürücüyü uyarabilirken kör nokta asistanı sistemi aracın sağında ve solundaki kritik bölgeleri gözetim altında tutar.
• Güvenli sürüş: Araç, sistemin belirlediği şerit çizgilerinin üzerinden istenmeden geçerek bulunduğu şeridi terk ettiği takdirde şerit takip asistanı direksiyon simidinin belirgin şekilde titreşmesi suretiyle sürücüyü uyarır. Dönüş sinyali verildiği veya direksiyon simidi kuvvetli şekilde döndürüldüğü takdirde sistem, şerit değişikliğinin istenerek yapıldığını varsayar ve uyarı yapmaz.
• Dijital gözler: Aracın sağında veya solunda kritik bölge içinde başka bir araç olduğunda ölü nokta asistanı sistemi sürücüyü tehlikeli şerit değişikliği yapmaması konusunda uyarır.
AMG. Kuşkuya yer vermeyecek şekilde atletik
AMG spor paketleri – görülebilen ve hissedilebilen performans.
Mercedes-AMG tarafından tasarlanan iki ayrıcalıklı spor paketi, dinamizmde önemli bir artış sağlar. Çok sayıda görsel ve teknik donanım ile E-Serisi insanların imrenen bakışlarını çeken ve her virajı gerçek bir deneyim haline getiren gerçek bir spor otomobil halini almaktadır.


AMG Spor paketi
AMG spor paketi, dinamizmde önemli bir artış ve daha atletik bir görünüş sağlar. Bu, aracın dışına ve içine monte edilen çok sayıda AMG’ ye özgü parça ve AMG mühendisliği ile mümkün olmuştur.

Bir bakışta AMG spor paketinin dış görünüş özellikleri:
• AGILITY CONTROL (ataklık kumandası) spor süspansiyon
• Önde 235/40 R 18 lastiklerle birlikte 8 J x 18 ölçüsünde; arkada 255/35 R 18 lastiklerle birlikte 8.5 J x 18 ölçüsünde parlak titanyum grisi boyalı, 5 kollu AMG hafif alaşım jantlar
• AMG gövde tasarımı (ön ve arka etek ile yan etekler)
• Öndekilerin üzerinde “Mercedes-Benz” yazısı olmak üzere önde ve arkada boyalı fren kaliperleri
• Önde perfore fren diskleri
• Tampona sabit şekilde entegre edilmiş polisajlı paslanmaz çelikten trapez biçimli uç borularına sahip ikiz borulu egzoz sistemi

Bir bakışta AMG spor paketinin iç mekan özellikleri: 
• Üzerinde AMG yazısı olan paspaslar
• Otomatik şanzıman için direksiyonda siyah renkli vites değiştirme düğmeleri (otomatik şanzıman için E/S/M düğmelerini kullanarak manuel vites değiştirme modu)
• Tutma bölgesi perfore, alt kısmı düz ve üzerinde 12 adet çok fonksiyonlu düğme olan 3 kollu, çok fonksiyonlu, napa deri kaplı spor direksiyon simidi
• Sürücü ve ön yolcu için ergonomik koltuklar
• Siyah renkli ARTICO yapay deri döşeme
• Üzerinde lastik saplamalar olan polisajlı paslanmaz çelikten spor pedallar
AMG Plus spor paketi
Dış görünüş ve iç mekan için özenle koordine edilmiş donanımlar ile (sadece 7G-TRONIC PLUS ile birlikte alınabilen) yeni AMG spor paketi Plus, araca ilerici, sportif bir görünüm verir ve daha fazla sürüş dinamiği sağlar.

Bir bakışta AMG sport paketinin dış özellikleri:
• AGILITY CONTROL (ataklık kumandası) spor süspansiyon
• AMG gövde tasarımı (ön ve arka etek ile yan etekler)
• AMG spoyler dudağı
• Önde 235/35 R 19 lastiklerle birlikte 8.5 J x 19 ölçüsünde; arkada 255/30 R 19 lastiklerle birlikte 8.5 J x 19 ölçüsünde parlak siyah boyalı, 7 ikiz kollu AMG hafif alaşım jantlar
• Önde perfore fren diskleri
• Öndekilerin üzerinde “Mercedes-Benz” yazısı olmak üzere önde ve arkada boyalı fren kaliperleri
• Tampona sabit şekilde entegre edilmiş polisajlı paslanmaz çelikten trapez biçimli uç borularına sahip ikiz borulu egzoz sistemi
Bir bakışta AMG spor paketinin iç mekan özellikleri:
• Entegre başlıklara sahip AMG spor koltuklar ve arka bölümde tek koltuklar
• Orta konsolda kol dayanağı ve üzerinde kırmızı renkli kontrast yapıcı dikişler olan kapı orta bölüm panelleri
• Üzerinde AMG yazısı ve kenarlarında kırmızı şeritler olan paspaslar
• Direksiyon simidinin üzerinde gümüş renkli vites değiştirme düğmeleri
• Tutma bölgesi perfore, alt kısmı düz ve üzerinde kırmızı renkte kontrast yapıcı dikişler ve 12 adet çok fonksiyonlu düğme olan 3 kollu, çok fonksiyonlu, napa deri kaplı spor direksiyon simidi
• DINAMICA mikro elyaf kapı orta panelleri de dahil olmak üzere, üzerinde kırmızı renkli kontrast yapıcı dikişler olan siyah ARTICO/DINAMICA mikro elyaf döşeme
• Kırmızı renkli emniyet kemerleri
• Üzerinde lastik saplamalar olan polisajlı paslanmaz çelikten spor pedallar
Orijinal Aksesuarlar
Bir Mercedes-Benz, sadece bir otomobilden daha fazlasıdır. O; bir yol arkadaşı, bir büro veya bir oturma odası olabilir. Mercedes-Benz aksesuar yelpazesi bu çeşitliliği yansıtır. 

Aracınızı daha da lüks hale getirin. Görsel tasarım elemanlarına bakın-veya Mercedes-Benz otomobilinizin işlevselliğini arttıran pratik aksesuarlar seçin. Bütün ürünlerimiz aracınızla mükemmel şekilde uyumludur ve en üstün kalite ve güvenlik düzeyine sahip olması ile tanınır. 

Zengin kapsamlı aksesuar yelpazesinden bir seçki:

Bagaj teknesi
Bagaj teknesi çok pratik bir özelliktir. Düz olup temizlemesi kolaydır ve gıdaların taşınması için uygun bir malzemeden yapılmıştır.

Ayarlanabilir rüzgar deflektörü
Katlanabilen, klasik cereyan durdurucu tente açık vaziyette yolculuk sırasında yolcuları rahatsız edici hava cereyanlarından korur. Gerektiği zaman hızlı bir şekilde arka koltukların arkasına monte edilebilir. Cereyan durdurucunun gerisindeki temel ilke, içinden geçen hava akımının hızını ve debisini azaltan ince bir kafes teli yapısıdır

Bu aracın üretimi durdurulmuştur.
Teklif talebi alamazsınız.
Son 24 saatte 5 kişi bu modeli inceledi.
X
Karşılaştırma Listem
Tamam
X
1

Marka

2

Model

3

Versiyon

4

Tamamla
Teklif almak istediğin markayı seç
Hangi marka otomobil için sana özel fiyat teklifi almak istersin ?
Hangi aracı alacağına karar veremedin mi ? araç karşılaştır.
Teklif almak istediğin modeli seç
Hangi model için özel teklif almak istersin ?
Versiyon seç
Hangi versiyon için özel teklif almak istersin ?
Benzin
Dizel
Otomatik
Manuel
Formu Doldur
İzinli İletişim Formu
"İzinli İletişim Form"unu kabul etmekle, Şirketimiz ile paylaşılmasına rıza göstermiş olduğunuz kişisel verilerinizin, size uygun pazarlama faaliyetleri, promosyon, satış- servis ve yedek parça kampanya bildirimleri, bilgilendirme, reklam, Toyota’m ve benzeri web üyelik işlemleri, anket ve müşteri memnuniyeti araştırmaları ve bu kapsamdaki hizmetlerin sağlanması amacıyla telefon, SMS, e-posta kanalları ile her türlü elektronik iletişim yapılması için Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş (“Toyota Türkiye”), ile Toyota Türkiye’nin bayileri tarafından toplanmasına, kaydedilmesine, işlenmesine, saklanmasına, kullanılmasına ve aynı amaçlar grup şirketlerimiz, ana hissedarımız, Şirketimizin ithalatını yaptığı araçların üretici firması olan yurt dışında yerleşik Toyota Motor Europe NV/SA, Toyota Motor Corporation; doğrudan/dolaylı yurtiçi/yurtdışı iştiraklerimiz, faaliyetlerimizin gereği anlaşmalı olduğumuz kurumlar, tedarikçiler, anlaşmalı satıcılar,iş ortaklarımız, denetim şirketleri veya yasal bir zorunluluk gereği bu verileri talep etmeye yetkili olan kamu kurum veya kuruluşları, ile aktarılmasına/paylaşılmasına izin vermiş bulunmaktasınız. İşbu izinli iletişim onayınız Toyota Türkiye ile bayileri için geçerlidir. Onay vermemeniz halinde sizinle iletişime geçilmeyip, hiçbir ticari iletişimde bulunulmayacaktır. Bu bilgiler* sadece size sağlanacak hizmetlerin sağlıklı sunulabilmesi, olası gönderilerinizin tam ve doğru teslim edilmesi, telefon, sms ve/veya e-posta yoluyla bildirimlerimizin zamanında ulaştırılabilmesi amacıyla, sözleşme ilişkisi içinde olduğumuz, veri koruması ve güvenliği konusunda bizimle hukuken ve teknik olarak aynı sorumlulukları taşıyan, ilgili mevzuat hükümlerine riayet eden üçüncü kişilerle, yalnızca ihtiyaç durumunda ve gerekli ölçüde paylaşılacaktır. *Vermiş olduğunuz bilgilerin kullanımına ilişkin bilgileri güncellemek istemeniz halinde Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş., Cumhuriyet Mah. D-100 Kuzey Yan yol Cad. No: 5, Yakacık, Kartal İstanbul adresiyle Müşteri İlişkileri birimine ya da www.toyota.com.tr internet sitesindeki “bize ulaşın” sayfasına bildirimde bulunmanızı rica ederiz.”
KİŞİSEL VERİLERLE İLGİLİ AÇIK RIZA BEYAN FORMU
www.sifiraracal sitesinde Teklif Bilişim Hizmetleri Petrol Dış Ticaret Otomotiv San.ve Tic. Ltd. Şti. (Bundan böyle metinde “Şirket” olarak anılacaktır.) tarafından yayınlanan Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Hakkında Aydınlatma Metni’ni okudum.
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu gereğince, yine Şirket tarafından yayınlanan ve www.sifiraracal.com aracılığı ile sunulan
• Tüm otomotiv,kredi, sigorta ve kiralama ürün ve hizmetlerinin sağlanması, satışı, pazarlanması, tanıtımı ve satış sonrası destek hizmetleri süreçlerinin planlanması, takibi ve geliştirilmesi,
• Tarafıma avantajlı ve kullanım alışkanlıklarıma uygun ürün ve hizmetlerin sunulabilmesi ve reklam, tanıtım, satış, pazarlama, Müşteri İlişkileri Yönetimi ve müşteri sadakat programları, etkinlik yönetimi, bilgilendirme, promosyon ve kampanya bildirimi, üyelik işlemleri süreçlerinin tasarlanması ve / veya uygulanması,
• Dijital ve / veya diğer mecralarda reklam ve / veya tanıtım ve / veya pazarlama aktivitelerinin tasarlanması ve / veya uygulanması,
• Kurumsal iletişim faaliyetlerinin, anketlerin, müşteri ilişkileri yönetimi ve müşteri memnuniyeti arama ve süreçlerinin planlanması ve uygulanması,
faaliyetlerini içeren yukarıdaki kapsamdaki ürün ve hizmetlerin anılan kapsam ve amaçları doğrultusunda, yine yukarıda sayılan faaliyetlerin kapsamı ile sınırlı kalmak üzere, kişisel verilerimin yasadaki esaslar çerçevesinde toplanmasına, kaydedilmesine, yurtiçinde ve yurtdışında işlenmesine, saklanmasına ve okumuş olduğum Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Hakkında Aydınlatma Metninde geçen haklarım saklı kalmak üzere, otomotiv distribütör şirketleri, ikinci el otomotiv şirketleri, otomotiv kiralama şirketleri, finansman kuruluşları, Google Ireland Limited ve Facebook Ireland Limited ile paylaşılmasına ve bu kuruluşlara aktarılmasına, yurtiçinde ve yurtdışında işlenmesine, e-posta adresime/telefonuma, çağrı merkezleri, otomatik arama makineleri, akıllı ses kaydedici sistemler, elektronik posta, kısa mesaj hizmeti gibi vasıtalar kullanılarak elektronik ortamda veri, ses ve görüntü içerikli reklam, promosyon, kampanya ve benzeri ticari elektronik iletilerinin gönderilmesine, bu amaçlar doğrultusunda elektronik ileti dışındaki herhangi bir yöntemle de irtibata geçilmesine özgür irademle