Sıfıraraçal.com
  Hemen Teklif Al

Bayram tatilinde yola çıkacaklar için ipuçları

8 Ağustos 2018 Çarşamba

Trafiğin en yoğun olduğu saatler hangileri? Ne zaman yola çıkılmalı? Uzun yolculuklar öncesi ne gibi tedbirler alınmalı? Yazımızda...

Kurban Bayramı tatili bu yıl çalışanların yüzünü güldürdü. Neredeyse her yıl olduğu gibi bu yıl da bayrama dair en çok merak edilen tatilin hafta sonu ile birleşip 9 gün olup olmayacağıydı. Neyse ki bu yılda arife gününü pazartesi gününe denk gelmesi ile tatil süresi hafta sonları ile birlikte 9 güne çıkmış oldu.

Elbette tatil süresinin uzun olması ile kurbanını memlekette kesecek çalışanlar, bu süreyi fırsat bilip şöyle bir Ege’ye Akdeniz’ e uzanalım diye milyonlar olacak. Kısacası bu 9 günlük tatil süresince yurdumuzda bir göç dalgalanması kaçınılmaz olacak. Hal böyle olunca yollar sıra dışı bir kalabalığa maruz kalacak. Her zaman önemli olan trafik kurallarının önemi bayram tatilinde daha çok öne çıkacak.

Sıfıraraçal.com ekibi olarak tatile çıkmadan önce işinizi kolaylaştıracak bir takım ipuçlarını sizler için derledik.

Bayramda köprüyü geçiş süresi 2 saat daha uzuyor

Bayram’da Avrupa Yakası’ndan Anadolu Yakası’na geçişlerde özellikle öğleden sonra ki saatlerde yoğunluk artıyor ve sıradan bir Cuma gününe göre geçiş süresi 2 saatten fazla sürebiliyor.

İstanbul’dan yola çıkacaklar için en ideal saat akşam 21:00, gündüz saat 10:00

İstanbul’dan tatillerini yapmak için yola çıkacak vatandaşlar için en ideal saat akşam 21:00, gündüz ise en geç saat 10:00 olarak görünüyor. Bu saatlerde yola çıkacak sürücüler trafik yoğunluğunu en az hissederek İstanbul’dan ayrılabilirler. Trafiğin deyim yerindeyse felç olduğu saat ise akşam 19:00 olarak görülüyor.

En çok rota İstanbul – Ankara olarak oluşturuluyor

Nagivasyon kullanımının oldukça arttığı bu zaman diliminde İstanbul’dan hareket eden kullanıcılar rotalarını en çok Ankara olarak belirliyorlar. Navigasyon kullanımını ciddi ölçüde işinizi kolaylaştırabilir. Gideceğiniz güzergâhtaki trafik yoğunluğuna göre rotanızı tekrar belirleyebilir ve bu sayede trafiğe daha az takılarak ilerleyebilirsiniz.

Tatil keyifli görünebilir fakat özellikle uzun yolculuklara çıkmadan önce sürücülerin oldukça dikkatli olmasında yarar var. Uzun süre araç kullanmak iyi bir konsantrasyon gerektirir ve en küçük bir dikkatsizlik hayati sonuçlara neden olabilir.

Özellikle bayram dönemlerinde yollar aşırı kalabalık olur ve sürücüler gitmek istedikleri hedefe varmakta aceleci davranabilirler. Çoğu sürücü de yine bu dönem de yorgun olarak direksiyon başına geçebiliyor. Bayram tatilini siz ve çevrenizdekilere zehir etmemek için yola çıkmadan muhakkak tedbir almanızda yarar var.

Bayramda yola çıkmadan önce dikkat edilecek hususlar

Aracınızın motorunu kontrol edin

Aracınız uzun yola çıktığında elbette şehiriçinde gösterdiği tepkilerin dışında tepki gösterebilir. Motor uzun süre çalışacağı için farkı tepkilere maruz kalma ihtimalinizi göz önünde bulundurun. Araç yağınızı kontrol edin. Aracınız uzun yolda daha fazla yağ tüketeceğinden motor yağınızı kontrol edin gerekirse değiştirin ve öyle yola çıkın.

Aracınızın kontrollerini yapın

Otomobiliniz ile uzun bir seyahate çıkmadan önce periyodik bakımların zamanı yaklaşmışsa bakımını yaptırmanızı öneririz. Yine frenlerin kontrolü, fren hidroliğinin yağ seviyesi gibi noktalara göz atmak gerekir. Süspansiyon, Rotil, Direksiyon aksamı, Arka tekerleklerin bağlı bulunduğu aksamları gözden geçirin. Söylediğimiz gibi aracın genel bir kontrolü oldukça önemlidir. Bu nedenle aracınızın Motorunun kayış aksamı, Hortum bağları, akü, ve ışıkların çalışıp çalışmadığı kontrol edin.

Özellikle uzun yolculukların karanlıkta yapıldığı düşünüldüğünde araç farlarının oldukça önemli olduğunu belirtelim. Araç ışıklandırmalarının kontrolü bu nedenle çok önemlidir. Farların karşıdan gelen araçları ve önünüzdeki araçları rahatsız etmeyecek şekilde olması ve yeterli aydınlatmaya sahip olması gerekir. Yolculuk yapacağınız araç kiralık otomobil ise aracı tanımadığınız için kontrollerini daha iyi yapmakta yarar olduğunu belirtelim.

Lastikleriniz sağlam mı?

Aracın en önemli parçalarından biri de elbette lastikler. Sağlam yol tutuşu güvenli bir seyir için olmazsa olmazlardan biri. Diş derinliği 1.6 mm’den az ve havaları önerilen değerlerin dışında olmayan lastikler ile yola çıkmak tehlikelidir. Stepne dahil tüm lastiklerin sağlıklı olması sizi olası tehlikelerden ve yolda kalmalardan koruyacaktır.

Aracın yolda olmasında yasal bir sıkıntı olmamalı

Otomobilinizin teknik bakımlarının yanında yasal olarak yolda seyretmesine mani bir durum da olmamalı. Aracın muayenesi, zorunlu trafik sigortası gibi hususların geçerlilik süreleri de kontrol listesine eklenmelidir.

Kıyafetler sizi bunaltmamalı

Araç içerisi elbette uzun süre kalındığında insanı rahatsız edebilir. Bu nedenle yolda hem sürücülerin hem de yolcuların rahat kıyafetler tercih etmesi de daha olumlu bir yolculuk geçirmenizi sağlayacaktır. Rahat bir şort, pamuklu kumaştan bir tişört ya da bol bir elbise size bu konuda ki önerimizdir.

Konsantrasyon için uyku şart

Sürücülerin yola çıkmadan evvel iyi bir uyku almaları şart. Uzun yolda sürekli zinde kalmak mümkün olmayabilir. O nedenle maksimum dikkat için iyi bir uyku almanız gereklidir. Bu sayede hem kendinizi hem de başkalarını tehlikeye sokmamış olursunuz.

Mola vermek gerekiyor

Şehirlerarası yolculuklar uzun süreceği için aracın içerisinde de uzun süre vakit geçirmek zorundasınız. Bu da sizi ister istemez yoracaktır. Hem dikkat dağınıklığını önlemek hem de biraz dinlenmek için en az iki saatte bir mola vermek akıllıca olacaktır. Bir de hem yola çıkmadan önce hem de yoldaki molalarınızda yediklerinize dikkat etmelisiniz. Sindirimi zor gıdaların tüketilmesi ilerleyen zamanda sürücünün uykusunun gelmesine neden olabilir. Hem ağır yiyecekler insanın sonradan midesini de rahatsız edebilir.

Güvenliği sağlayın

Araç içerisinde yolcular dahil herkesin emniyet kemeri taktığından emin olmak gerekir. Emniyet kemerinin olası bir trafik kazasında ki önemini artık burada belirtmeye gerek görmüyoruz. Yüksek hızla seyrederken takip mesafesini korumakta bir hayli önemli.

Bu konuda da sürüclerin özen göstermesi gerekiyor. Yüksek sesle müzik dinlemek yolculuklarda güzel bir aktivite olabilir fakat sürücünün dikkatini dağıtabileceği gibi olası uyarıları da algılayamamasına neden olabileceğinden yüksek sesle müzik keyfine uzun yolculuklarda ara vermek mantıklı olacaktır. Bir de aracın göğüs kısmında sürücünün görüş açısını kapatacak veya konsantrasyonunu bozacak objeler bulundurulmaması gerekir.

Hız limitleri aşılmamalı

Trafik kazalarının yüksek orandaki sebebi aşırı hızdan kaynaklanıyor. Yasal hız sınırları içerisinde seyretmek hayati önem arz ediyor. Yeri gelmişlen ülkemizdeki hız sınırlarını hatırlatmakta fayda var. Otobanlarda yasal hız sınırı 120 km/s, bölünmüş yollarda ise 110 km/s, şehirler arası çift yönlü karayollarında ise bu sınır 90 km/s olarak belirlenmiştir. Bu sınırlara ek olarak tabelalarda belirtilen hız sınırlarına dikkat edilmelidir.

Bayramda kiralık araç mantıklı olabilir

Bayramda sevdiklerinizin yanına yada tatile gitmek için bakımlı bir araca ihtiyacınız var ise sıfıraraçal.com vasıtası ile en uygun fiyata kiralık araç bulabilirsiniz. Tüm bakımları yapılmış kiralık araçlar ile mevcut bir aracınız olsa da olmasa da kafanız hiç ağrımadan uygun fiyat avantajları ile araç kiralayabilirsiniz. Hem bireysel hem de şirket olarak kısa ve uzun dönem araç kiralamak için tıklayın.

Sıfıraraçal.com olarak herkesin Kurban Bayramını kutlar yola çıkacak sürücülere de güvenli ve keyifli yolculuklar diliyoruz.

Bayram tatilinde yola çıkacaklar için ipuçları İçin Görüşlerini Bildir
Gönder
ÖNERİLEN YAZILAR
X
Karşılaştırma Listem
Tamam
X
1

Marka

2

Model

3

Versiyon

4

Tamamla
Teklif almak istediğin markayı seç
Hangi marka otomobil için sana özel fiyat teklifi almak istersin ?
Hangi aracı alacağına karar veremedin mi ? araç karşılaştır.
Teklif almak istediğin modeli seç
Hangi model için özel teklif almak istersin ?
Versiyon seç
Hangi versiyon için özel teklif almak istersin ?
Benzin
Dizel
Otomatik
Manuel
Formu Doldur
İzinli İletişim Formu
"İzinli İletişim Form"unu kabul etmekle, Şirketimiz ile paylaşılmasına rıza göstermiş olduğunuz kişisel verilerinizin, size uygun pazarlama faaliyetleri, promosyon, satış- servis ve yedek parça kampanya bildirimleri, bilgilendirme, reklam, Toyota’m ve benzeri web üyelik işlemleri, anket ve müşteri memnuniyeti araştırmaları ve bu kapsamdaki hizmetlerin sağlanması amacıyla telefon, SMS, e-posta kanalları ile her türlü elektronik iletişim yapılması için Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş (“Toyota Türkiye”), ile Toyota Türkiye’nin bayileri tarafından toplanmasına, kaydedilmesine, işlenmesine, saklanmasına, kullanılmasına ve aynı amaçlar grup şirketlerimiz, ana hissedarımız, Şirketimizin ithalatını yaptığı araçların üretici firması olan yurt dışında yerleşik Toyota Motor Europe NV/SA, Toyota Motor Corporation; doğrudan/dolaylı yurtiçi/yurtdışı iştiraklerimiz, faaliyetlerimizin gereği anlaşmalı olduğumuz kurumlar, tedarikçiler, anlaşmalı satıcılar,iş ortaklarımız, denetim şirketleri veya yasal bir zorunluluk gereği bu verileri talep etmeye yetkili olan kamu kurum veya kuruluşları, ile aktarılmasına/paylaşılmasına izin vermiş bulunmaktasınız. İşbu izinli iletişim onayınız Toyota Türkiye ile bayileri için geçerlidir. Onay vermemeniz halinde sizinle iletişime geçilmeyip, hiçbir ticari iletişimde bulunulmayacaktır. Bu bilgiler* sadece size sağlanacak hizmetlerin sağlıklı sunulabilmesi, olası gönderilerinizin tam ve doğru teslim edilmesi, telefon, sms ve/veya e-posta yoluyla bildirimlerimizin zamanında ulaştırılabilmesi amacıyla, sözleşme ilişkisi içinde olduğumuz, veri koruması ve güvenliği konusunda bizimle hukuken ve teknik olarak aynı sorumlulukları taşıyan, ilgili mevzuat hükümlerine riayet eden üçüncü kişilerle, yalnızca ihtiyaç durumunda ve gerekli ölçüde paylaşılacaktır. *Vermiş olduğunuz bilgilerin kullanımına ilişkin bilgileri güncellemek istemeniz halinde Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş., Cumhuriyet Mah. D-100 Kuzey Yan yol Cad. No: 5, Yakacık, Kartal İstanbul adresiyle Müşteri İlişkileri birimine ya da www.toyota.com.tr internet sitesindeki “bize ulaşın” sayfasına bildirimde bulunmanızı rica ederiz.”
KİŞİSEL VERİLERLE İLGİLİ AÇIK RIZA BEYAN FORMU
www.sifiraracal sitesinde Teklif Bilişim Hizmetleri Petrol Dış Ticaret Otomotiv San.ve Tic. Ltd. Şti. (Bundan böyle metinde “Şirket” olarak anılacaktır.) tarafından yayınlanan Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Hakkında Aydınlatma Metni’ni okudum.
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu gereğince, yine Şirket tarafından yayınlanan ve www.sifiraracal.com aracılığı ile sunulan
• Tüm otomotiv,kredi, sigorta ve kiralama ürün ve hizmetlerinin sağlanması, satışı, pazarlanması, tanıtımı ve satış sonrası destek hizmetleri süreçlerinin planlanması, takibi ve geliştirilmesi,
• Tarafıma avantajlı ve kullanım alışkanlıklarıma uygun ürün ve hizmetlerin sunulabilmesi ve reklam, tanıtım, satış, pazarlama, Müşteri İlişkileri Yönetimi ve müşteri sadakat programları, etkinlik yönetimi, bilgilendirme, promosyon ve kampanya bildirimi, üyelik işlemleri süreçlerinin tasarlanması ve / veya uygulanması,
• Dijital ve / veya diğer mecralarda reklam ve / veya tanıtım ve / veya pazarlama aktivitelerinin tasarlanması ve / veya uygulanması,
• Kurumsal iletişim faaliyetlerinin, anketlerin, müşteri ilişkileri yönetimi ve müşteri memnuniyeti arama ve süreçlerinin planlanması ve uygulanması,
faaliyetlerini içeren yukarıdaki kapsamdaki ürün ve hizmetlerin anılan kapsam ve amaçları doğrultusunda, yine yukarıda sayılan faaliyetlerin kapsamı ile sınırlı kalmak üzere, kişisel verilerimin yasadaki esaslar çerçevesinde toplanmasına, kaydedilmesine, yurtiçinde ve yurtdışında işlenmesine, saklanmasına ve okumuş olduğum Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Hakkında Aydınlatma Metninde geçen haklarım saklı kalmak üzere, otomotiv distribütör şirketleri, ikinci el otomotiv şirketleri, otomotiv kiralama şirketleri, finansman kuruluşları, Google Ireland Limited ve Facebook Ireland Limited ile paylaşılmasına ve bu kuruluşlara aktarılmasına, yurtiçinde ve yurtdışında işlenmesine, e-posta adresime/telefonuma, çağrı merkezleri, otomatik arama makineleri, akıllı ses kaydedici sistemler, elektronik posta, kısa mesaj hizmeti gibi vasıtalar kullanılarak elektronik ortamda veri, ses ve görüntü içerikli reklam, promosyon, kampanya ve benzeri ticari elektronik iletilerinin gönderilmesine, bu amaçlar doğrultusunda elektronik ileti dışındaki herhangi bir yöntemle de irtibata geçilmesine özgür irademle