Sıfıraraçal.com
  Hemen Teklif Al

TOGG Banttan İnmeye Hazırlanıyor

28 Haziran 2022 Salı

 

Türkiye’nin yerli seri üretim otomobil markası olarak karşımıza çıkan TOGG’un fabrikasının bitiminde sona doğru gelindi. Öyle ki zaman kaybetmemek adına TOGG farklı alanlarda kadro ilanı açmaya başladı. 43 farklı kadroda eleman alımı yapacak olan TOGG, en çok elektrik elektronik mühendisliği ve tasarım alanında eleman alacak. Fabrika tamamen bitip elemanlar başlayınca da TOGG ilk deneme üretimi yapılacak. Şuan için planlanan ve öngörülen tarih Gemlik Tesisleri’nde temmuz ayının sonuna doğru olmuş olacak. Ortalama 2022 yılının son çeyreğinde TOGG üretimi yerli elektrikli araç seri üretime hazır hale gelecek. Böylece ilk seri üretim araç da bu tarihlerde banttan inmiş olacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Türkiye'nin mobilite dönüşümüne büyük katkı sağlayacak bu girişim sayesinde otomotiv sektöründe zaman içinde yer edinmemiz mümkün olabilir. TOGG, bundan yaklaşık 4 yıl önce 25 Haziran'da kurulmuştu. Bu süre içerisinde arazi alınıp fabrika kurma çalışmalarına başlanıp diğer yandan da aracın genel özellikleri ve tasarımları üzerinde duruldu.  Her geçen gün gittikçe şekillenen TOGG otomobiller aksilik çıkmazsa karbon emisyon oranı sıfır araçlardan biri olacak.

TOGG bu işten alnının akı ile çıkarsa elektrikli akıllı cihazlar yarışına biz de katılmış olacağız. Seri üretime geçmek için son hazırlıkların yapılması ve mobilite yarışına katılmamız ülkemiz açısından da son derece önemli.

TOGG ilk araçlarını C sınıfında SUV modeli ve C sınıfında Sedan modeli olarak üretecek. Zaman içerisinde piyasada hatırı sayılır yer edindikçe de yeni modeller gelmeye başlayacak. Gemlik Tesisleri’nde sona yaklaşıldıkça gelişmeler hızlanmaya başladı. Devrim adı verilen ilk yerli aracımızdan sonra TOGG sayesinde mobilite çağını da yakalamış olacağız.

Türkiye'nin yerli aracı olan TOGG’un fikri ve sınai mülkiyeti yüzde 100 Türkiye'ye ait olacak. Yaklaşık 2 yıl önce Gemlik'te 18 Temmuz 2020'de kurulmaya başlanan tesisin inşaatında sona yaklaşılmasının yanında tedarikçilerin tamamı da seçilmiş oldu. 43 farklı alanda kadro açılması dışında çalışanlarının en az yüzde 30'u da kadınlardan oluşacak. Söz konusu tesiste üretim başlangıcında yerlilik oranı yüzde 51 seviyelerindeyken 2025'te bu seviyenin yüzde 68'lere kadar ulaşması hedefleniyor.

Tedarikçiler konusunda da uzun araştırmalar yapılmış olup dünyadaki 10 küresel şirket ile iş birliği yapma konusunda da gizlilik anlaşması yapıldı. Böylece TOGG'un ilk aracı için tedarikçilerin tamamı seçilerek malzeme sıkıntısının da önüne geçilmiş oldu. Tedarik şirketlerinin yüzde 75'i Türkiye'den seçilirken yüzde 25'i ise Avrupa ve Asya gibi kıtalarda faaliyet süren şirketlerden oluşuyor.

"Bir Fabrikadan Daha Fazlası" mottosu ile yola çıkan TOGG, akıllı ve çevreci mobilitenin önemli örneklerinden biri olacak. TOGG Gemlik Tesisi dışında 1.6 kilometrelik test pisti de tamamlandı. Deneme üretimi yapılan modelin test sürüşü burada yapılacak. Ondan önce bu tesiste önemli çalışmalardan biri olan parça kontrol ve doğrulamaları da yapılıp ilk C-SUV gövdesini robot hatlarından başarı ile de üretmiş oldu. Planlanan robot sayısı şuan için 250 görünüyor. Temmuz ayı sonunda deneme üretimlerinden sonra 250 robot aktif olarak seri üretime geçecek. Diğer yandan 81 ilde elektrikli hızlı şarj istasyonu için hem devlet destekli hem de yatırımcı odaklı dolum merkezleri olacak. Elektrikli modüler platformunun 300+ ve 500+ kilometre menzile sahip opsiyonları olacak. Merkezle sürekli olarak irtibat halinde olan aracın güncellemeleri uzaktan 4G ve 5G bağlantısıyla yapılabilecek.

Çok konuşulan ve özellikleri konusunda herkesin meraklandığı TOGG 30 dakikadan daha az bir sürede hızlı şarj ile bataryasını yüzde 80 oranında doldurabilecek. Segmentinde bulunan araçlarla kıyaslandığında en uzun aks mesafesine sahip elektrikli otomobil olacak. Homologasyon testlerinin tamamlanmasından sonra ise 2023 yılının ilk çeyreği sonuna doğru C segmentinde ürettiği ilk aracı TOGG SUV satışa sunulacak. Sonrasında ise yine C segmentin TOGG Sedan ve TOGG Hatchback modelleri üretim bandına girmiş olacak. Daha sonraki yıllarda ise B segmentinde SUV ve C segmentinde MPV aracı da TOGG ailesine katılabilecek. Böylece 5 farklı model ile otomotiv sektörüne girilmiş olacak. Gelişmiş batarya yönetim ve aktif termal yönetim sistemleri sayesinde uzun ömürlü batarya paketi olacak bu araç 200 beygir gücünde olup 0 km’den 100 km’ye 7.6 saniye ulaşabilecek. 400 beygir gücündeki seçeneği ise 0 km’den 100 km’ye 4,8 saniyenin altında bir sürede hızlanacak.

TOGG’un Gemlik tesisinde üretim kapasitesinin yıl bazında 175 bin adede ulaşması hedefleniyor. Üretim boyunca yaklaşık 4 bin 300 personel alımı yapacak. Üretim kapasitesi artarsa bu sayı daha da artacak. TOGG, 2030 yılına kadar tek bir platformdan 5 farklı model üretmeyi hedefliyor. Bu hedefini tutturmak için de toplamda 1 milyon adet araç üretimi yapacak.

Tüm bunlar dışında güvenlik açısından da donanımlı bir araç olacak. Euro NCAP 5 yıldız seviyesine uyumlu ve platforma entegre edilmiş batarya sayesinde yüksek çarpışma dayanıklılığı ve yüzde 30 daha dirençli burulma seviyesi bulunacak. Merakla beklenen TOGG modellerinin ilkinin 2023 yılının ilk çeyreği sonunda yollarda olmasına kesin gözü ile bakılıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Araç Karşılaştırma sayfamızdan birbirinden farklı özelliklere sahip araçlara göz atabilir dilediğiniz araçları karşılaştırabilirsiniz. Sıfır araç kampanyaları incelemek için kampanyalı araçlar sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

 

TOGG Banttan İnmeye Hazırlanıyor İçin Görüşlerini Bildir
Gönder
ÖNERİLEN YAZILAR

Yerli otomobil Yorumları

Misafir
13.04.2024
Yerli otomobil TOGG SUV için yapılmış
TOOG almyaı düşünüyorum sizce nasıl
Misafir
12.01.2024
Yerli otomobil TOGG SUV için yapılmış
Başka marka elektrikli aracım var, teknik olarak togg u kendi aracımla kıyaslamak ve bilgi edinmek için baktım yorumlara togg hariç herşey konuşuluyor. Lütfen togg kullanan ve bilgi sahibi olanlar yorum yapabilir mi ? Diğer yorum sahipleri lütfen boş yapmayın, sayfayı gereksiz işgal etmeyin.
Misafir
13.12.2023
Yerli otomobil TOGG SUV için yapılmış
Öncelikle saygılar yolumuz açık olsun başarılarınızın devamını versin yüce rabbim fakat toog un alt kısmına şarj alma yeri yapın kablosuz otoparka koyuldugunda parasıyla şarj etsin yada güneş enerji sistemi ile ve otoparklarada renklendirme yaprak orda dolum olacagını belli edin aynı cep telefonlarda kablosuz şarj gibi ve uzun yollardada bazı noktalara bu otoparklardan yapın güneş enerjisiyle şarj edin parasını alın saygılarla kayseri den kürşat öztürk
Misafir
14.10.2023
Yerli otomobil TOGG SUV için yapılmış
24 SAAT ÇALIŞMA Togg için çok büyük bir talep var ama malesef sadece 2 vardiye çalışılıyor ve dolaysıyla taleplere yetişemiyorlar. Ey yetkililer! sizde hiçmi akıl yok. Neden üretiminizi 24 saat esasına göre yapıpta talepleri karşılamayı düşünmüyorsunuz. O nasıl olacak diyorsunuz! Bu iş çok kolay. Çalışma hayatında yep yeni bir model ortaya koyuyorum. Bu yeni modele uyarsanız 24 saat üretim yaparsınız.
Misafir
14.10.2023
Yerli otomobil TOGG SUV için yapılmış
2. YORUMA DEVAM. Vardiya değişim saati tavsiyem; 1. VARDIYA : 16.00 - 04.00 2. VARDIYA : 04.00 - 16.00 Birgün 12 saat çalışan eleman, İkinci gün dinlenecek. Bu sayede bir eleman birinci hafta 36 saat, ikinci hafta ise 48 saat çalışmış olacak. Bu vardiya sistemi sayesinde 24 saat üretim gerçekleşmiş olacak. Bu yeni sistem hayırlı olsun. Bu sistem tüm Türkiye için örnek olsun ve her tarafa yayılsın.
Misafir
15.08.2023
Yerli otomobil TOGG SUV için yapılmış
Sayfayı inceliyorum araç ile ilgili yorum bulmak istiyorum fakat sanki bir hayal üzerinden herkes birbirini yiyor. Arkadaşlar aracı alan kullanan servis deneyimi olan varsa yazsın boş muhabbet etmeyin.
Misafir
02.04.2023
Yerli otomobil TOGG SUV için yapılmış
Milli ve yerli arabamız vatan a millet hayırlı olsun güzel araba suv model gördüm muhteşem olmuş bursa da inşaallah bizde alırız
Misafir
26.03.2023
Yerli otomobil TOGG SUV için yapılmış
Vatana millete hayırlı olsun kanun veya yasa çıkartmaları lazım her haneye bir adet mecbur olması lazım ülkemizin bekası için fiyat çok ucuz zaten
Misafir
24.03.2023
Yerli otomobil TOGG SUV için yapılmış
Afedersiniz kıçı kırık bir şahin yâda brodvay almak istesek 100 bin tl istiyor lar bana göre parası olan için süper fiyat
Misafir
17.03.2023
Yerli otomobil TOGG SUV için yapılmış
Vatana millete hayırlı uğurlu olsun.
X
Karşılaştırma Listem
Tamam
X
1

Marka

2

Model

3

Versiyon

4

Tamamla
Teklif almak istediğin markayı seç
Hangi marka otomobil için sana özel fiyat teklifi almak istersin ?
Hangi aracı alacağına karar veremedin mi ? araç karşılaştır.
Teklif almak istediğin modeli seç
Hangi model için özel teklif almak istersin ?
Versiyon seç
Hangi versiyon için özel teklif almak istersin ?
Benzin
Dizel
Otomatik
Manuel
Formu Doldur
İzinli İletişim Formu
"İzinli İletişim Form"unu kabul etmekle, Şirketimiz ile paylaşılmasına rıza göstermiş olduğunuz kişisel verilerinizin, size uygun pazarlama faaliyetleri, promosyon, satış- servis ve yedek parça kampanya bildirimleri, bilgilendirme, reklam, Toyota’m ve benzeri web üyelik işlemleri, anket ve müşteri memnuniyeti araştırmaları ve bu kapsamdaki hizmetlerin sağlanması amacıyla telefon, SMS, e-posta kanalları ile her türlü elektronik iletişim yapılması için Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş (“Toyota Türkiye”), ile Toyota Türkiye’nin bayileri tarafından toplanmasına, kaydedilmesine, işlenmesine, saklanmasına, kullanılmasına ve aynı amaçlar grup şirketlerimiz, ana hissedarımız, Şirketimizin ithalatını yaptığı araçların üretici firması olan yurt dışında yerleşik Toyota Motor Europe NV/SA, Toyota Motor Corporation; doğrudan/dolaylı yurtiçi/yurtdışı iştiraklerimiz, faaliyetlerimizin gereği anlaşmalı olduğumuz kurumlar, tedarikçiler, anlaşmalı satıcılar,iş ortaklarımız, denetim şirketleri veya yasal bir zorunluluk gereği bu verileri talep etmeye yetkili olan kamu kurum veya kuruluşları, ile aktarılmasına/paylaşılmasına izin vermiş bulunmaktasınız. İşbu izinli iletişim onayınız Toyota Türkiye ile bayileri için geçerlidir. Onay vermemeniz halinde sizinle iletişime geçilmeyip, hiçbir ticari iletişimde bulunulmayacaktır. Bu bilgiler* sadece size sağlanacak hizmetlerin sağlıklı sunulabilmesi, olası gönderilerinizin tam ve doğru teslim edilmesi, telefon, sms ve/veya e-posta yoluyla bildirimlerimizin zamanında ulaştırılabilmesi amacıyla, sözleşme ilişkisi içinde olduğumuz, veri koruması ve güvenliği konusunda bizimle hukuken ve teknik olarak aynı sorumlulukları taşıyan, ilgili mevzuat hükümlerine riayet eden üçüncü kişilerle, yalnızca ihtiyaç durumunda ve gerekli ölçüde paylaşılacaktır. *Vermiş olduğunuz bilgilerin kullanımına ilişkin bilgileri güncellemek istemeniz halinde Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş., Cumhuriyet Mah. D-100 Kuzey Yan yol Cad. No: 5, Yakacık, Kartal İstanbul adresiyle Müşteri İlişkileri birimine ya da www.toyota.com.tr internet sitesindeki “bize ulaşın” sayfasına bildirimde bulunmanızı rica ederiz.”
KİŞİSEL VERİLERLE İLGİLİ AÇIK RIZA BEYAN FORMU
www.sifiraracal sitesinde Teklif Bilişim Hizmetleri Petrol Dış Ticaret Otomotiv San.ve Tic. Ltd. Şti. (Bundan böyle metinde “Şirket” olarak anılacaktır.) tarafından yayınlanan Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Hakkında Aydınlatma Metni’ni okudum.
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu gereğince, yine Şirket tarafından yayınlanan ve www.sifiraracal.com aracılığı ile sunulan
• Tüm otomotiv,kredi, sigorta ve kiralama ürün ve hizmetlerinin sağlanması, satışı, pazarlanması, tanıtımı ve satış sonrası destek hizmetleri süreçlerinin planlanması, takibi ve geliştirilmesi,
• Tarafıma avantajlı ve kullanım alışkanlıklarıma uygun ürün ve hizmetlerin sunulabilmesi ve reklam, tanıtım, satış, pazarlama, Müşteri İlişkileri Yönetimi ve müşteri sadakat programları, etkinlik yönetimi, bilgilendirme, promosyon ve kampanya bildirimi, üyelik işlemleri süreçlerinin tasarlanması ve / veya uygulanması,
• Dijital ve / veya diğer mecralarda reklam ve / veya tanıtım ve / veya pazarlama aktivitelerinin tasarlanması ve / veya uygulanması,
• Kurumsal iletişim faaliyetlerinin, anketlerin, müşteri ilişkileri yönetimi ve müşteri memnuniyeti arama ve süreçlerinin planlanması ve uygulanması,
faaliyetlerini içeren yukarıdaki kapsamdaki ürün ve hizmetlerin anılan kapsam ve amaçları doğrultusunda, yine yukarıda sayılan faaliyetlerin kapsamı ile sınırlı kalmak üzere, kişisel verilerimin yasadaki esaslar çerçevesinde toplanmasına, kaydedilmesine, yurtiçinde ve yurtdışında işlenmesine, saklanmasına ve okumuş olduğum Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Hakkında Aydınlatma Metninde geçen haklarım saklı kalmak üzere, otomotiv distribütör şirketleri, ikinci el otomotiv şirketleri, otomotiv kiralama şirketleri, finansman kuruluşları, Google Ireland Limited ve Facebook Ireland Limited ile paylaşılmasına ve bu kuruluşlara aktarılmasına, yurtiçinde ve yurtdışında işlenmesine, e-posta adresime/telefonuma, çağrı merkezleri, otomatik arama makineleri, akıllı ses kaydedici sistemler, elektronik posta, kısa mesaj hizmeti gibi vasıtalar kullanılarak elektronik ortamda veri, ses ve görüntü içerikli reklam, promosyon, kampanya ve benzeri ticari elektronik iletilerinin gönderilmesine, bu amaçlar doğrultusunda elektronik ileti dışındaki herhangi bir yöntemle de irtibata geçilmesine özgür irademle