Sıfıraraçal.com
  Hemen Teklif Al

Türkiye'de En Çok Satan Pikap Modelleri

11 Ocak 2018 Perşembe

Bugünkü yazımızda Türkiye’ de satışta bulunan Pikap araba modellerini sizler için inceledik.

En çok satan pikap modelleri, pikap kullanmanın avantajlarıpikap kullanmanın dezavantajları ve pikapların genel özelliklerine bakacağız.

Pick-Up’ ın kendimizce bir tanımlamasını yapacak olursak, Pick-Up kamyonet ve otomobilin birleştirilmiş, kombin edilmiş haline denir. Kamyonetten güç, otomobilden de konfor almıştır. Kamyonetlere göre daha az yük taşıma kapasitesi ve otomobillere göre de daha az konfor sunarlar. Ama yine de son yıllarda artık Pick-Up’lar bir otomobil kadar konfor ve bir kamyonet kadar da güç taşıyorlar. Bunun dışında Pick-Up kısaca arazi aracı olarak bilinir. Gittikçe kullanım oranı artan Pick-UP karoser yapısına sahip araçları şehirlerde de sıklıkla görmeye başladık. Pİck-Up araçların şehirlerde de sıklıkla görülmesinin en önemli nedeni bu araçların konfor sunma becerilerinin oldukça üst düzeyde gelişmesi olarak gösterilebilir.

Öyle ki Amerika Birleşik Devletlerinde artık satılan araçların yüzde 18’ini Pick-Up araçlar oluşturmaktadır. Ve Amerika da insanlar daha çok otomobil yerine Pick Up kullanmayı tercih etmeye başlamışlardır. Türkiye’ de de durum gittikçe bu yöne doğru kayıyor.

Güçlü performansları ile göz dolduran Pick Up kamyonetler Türkiye’ de 2017 yılında 20197 adet sattı. Şimdi gelin hep birlikte bir Pick Up sahibi olmanın avantajları ve tabi ki dezavantajları neler olabilir buna biraz kafa yoralım;

Pick Up Kullanmanın Avantajları

- Pick Up Her Zaman Yolunu Bulur

Pick-Up kullanırken her zaman bir asfalta hatta bir toprak yola ihtiyacınız yok. Altınızda güçlü bir at var diye düşünebilirsiniz. O yüzden bu vasıtalarla doğa da daha özgürce hareket edebileceğinizi unutmayın. Hele ki doğayı seviyor ve doğa ile sürekli iç içe vakit geçiriyor ya da vakit geçirmek istiyorsanız Pick Up sizin için doğru tercih olacaktır. Doğa kampları için de oldukça kullanışlı olacağı kanaatindeyim.

- Hava Şartlarına Mükemmel Uyum

Zorlu hava koşullarında da bu araçlar sizin en büyük yardımcınız olabilir. Pick-Up araçlar karlı, yağmurlu havalarda ağır ve güçlü olmaları nedeni ile size güven verecektir.

- Geniş Hacim ve Yük Taşıma

Bu araçların en büyük artılarının başında gelen daha doğrusu bu araçların kullanılma sebeplerinin en önemlisi geniş bagaj hacimleridir. 760 lt civarında bagaj hacmi sunan Pick-Up’lar bir tırı da çekebilecek kadar güçlüler. Arkalarına isterseniz bir karavan, isterseniz bir su tankı, isterseniz de bir araç koyun zorlanmadan çekeceklerdir.

 - Dikkat Çekici

Pick Up’ ların heybetli görünümleri her zaman trafikte sizi fark ettirecektir. Sıradan bir binek otomobile göre her şeyi ile dikkat çekici bu araçlar hemen hemen her yerde gözleri üzerlerine çekecektir.

- Özel Tüketim Vergisi ( ÖTV )

Hafif ticari araç olarak geçen Pick-Up sahibi olmanın ülkemizde en büyük avantajı tabi ki de düşük (ÖTV) özel tüketim vergisi oranları. Lüks arazi araçlarında normalde yüzde 145 olması gereken ÖTV oranları sadece yüzde 4.

Evet sadece yüzde 4, ÖTV oranına sahip bu lüks, heybetli ve karizmatik arabalar 300-500 bin TL dolaylarında fiyatlara sahip olması gerekirken fiyatları 100 binlere iniyor. Aynı konfor ve lüks seviyede bulunan 4x4 çekişli araçlar için 500 bin TL ödemek yerine 150 bin TL ödemek Pick-Up araçların en büyük avantajları arasında başı çekiyor. Fakat ÖTV ve MTV konusunda bir ikircikli durum söz konusu. Yazımının ilerleyen bölümlerinde bu konuya açıklık getireceğim.

 

Pick Up Sahibi Olmanın Dezavantajları

- Pick Up Kullanmak Öyle Herkesin Harcı Değil

Arazi araçları geniş ebatları ile nispeten binek otomobillere göre manevra kabiliyetleri daha zor araçlardır. Ayrıca araçlar yüksek olduğu için devrilme riskleri de bir o kadar fazladır. Aracı süren kişinin aracın özelliklerini tam manası ile bilmesi gerekir. Çetin arazi koşullarında hareket ederken kullandığınız şeyi tanımak hem sizi hem de aracı olası hasarlardan koruyacaktır.

- Pick Up Araçların Park Sorunu  

Büyük şehirde yaşıyorsanız ve bir Pick Up alma niyetiniz varsa bu araçların bu olumsuzluğunun farkında olmanız gerekiyor.

Park iki şekilde bu araçlar için sorun teşkil etmektedir. Birincisi her zaman aracınızı park edeceğiniz bir yer bulamayabilirsiniz. İkincisi ise park edecek yer bulsanız bile bu cüssesi büyük makinayı park etmekte biraz maharet göstermeniz gerekecektir.

- Her Köprüden Geçemezsiniz

Pick Up ile İstanbul’da öyle her köprüden geçemezsiniz. İstanbul’da karşıya geçmek için 2. Köprüyü kullanmak zorundasınız.

Bu araçların 15 Temmuz Şehitler köprüsünden geçmeleri yasaktır. Eğer İstanbul’ da sık sık karşıya geçecekseniz 2. Köprüye yakın bir yerde ikamet etmenizde fayda var.

- Pick Up Arazi Araçlarının Yakıt Tüketimi Fazladır

Her ne kadar dizel olsalar da mazotu adeta içen bir canavar ile karşı karşıyasınız. Eee o heybetli görünüm, o gücün de bir ceremesi olacak öyle değil mi? 4x4 çekişli sıradan bir Pick Up, şehir içi ortalama 100 kilometrede 11 lt, şehir dışı ortalama 100 kilometrede 8 lt yakacaklardır.

Vasat bir kullanımla yine ortalama olarak 10 lt civarında bir yakıt tüketimi muhakkak olur. Aracın yüklü olduğu, performans gösterdiği ya da çekiş esnasında bu tüketim değerleri daha da artacaktır.

Yakıt tüketim değerleri hemen hemen herkesin dikkat ettiği ve bu araçların olumsuz özellikleri arasında sıraladığımız bir etken. Malum ülkemizde ki yakıt ücretleri bu Pick-Up almak isteyenleri bir kez daha düşünmeye itebilir. Ama burada şunu da belirtmekte fayda var eğer 4x4 bir SUV yada Pick-Up arasında kaldıysanız iki aracın yakıt tüketim değerleri arasında öyle afaki farkların olmadığını hatta bazen Pick-Up’ ların bazı SUV araçlardan da az yaktığını göreceksiniz.

- Pick-Up Araçların Motorlu Taşıtlar Vergisi Fazladır

Burada biraz soluklanalım. Çünkü tam olarak bu noktada oldukça enteresan bir durum ile karşı karşıyayız.

Pick-Up alırken olumlu özeklikleri arasında saydığımız yüzde 4 ÖTV tutarı aslında hiç olmaması gereken bir husus. Çünkü Pick Up araçlar hafif ticari araçlar olarak geçiyorlar. Ama buna rağmen yüzde 4 ÖTV alınıyor.

Buraya tamam dediğimiz de ise Motorlu taşıtlar vergisi alınırken de bu araçlar lüks araç olarak değerlendiriyor. Yani ÖTV’    de ticari, MTV’ de ise Lüks araç sınıfına girmeyi başarıyor. Motor hacimleri yüksek olan bu araçların vergileri 6-7 binlere kadar dayanıyor.

- Pikap Yıllık Mtv

Pick Up konusunda kafalar bir kere karıştıktan sonra sular durulmuyor. Muayene konusunda da kullanıcıların kafası yine karışık. Kullanıcılar araçlarının kime göre neye göre ne şekilde tanımlanmasının yapılacağı konusunda şaşkın olabilirler.

Lakin şöyle de bir durum var ki bu araçlar otomobil konforunda, ticarete de uygun ve aynı zamanda da lüksler. Devlette aslında tam bu noktadan hareketle bu araçları vergi toplarken bu özelliklerine göre değerlendiriyor diye düşünüyorum.

Evet, Pick Up araçlar her yıl muayeneye girmek zorundalar.

Pick-Up Araçlara genel olarak değindikten sonra şimdi de gelin hep beraber son model sıfır Pick-Up dünyasına bir göz atalım. Bakalım Pick Up dünyasında neler oluyor.

 

Pick Up Liginde Rekabet Büyüyor

Geçtiğimiz yıl Kasım ayında Pick-Up ligine güçlü bir isim giriş yaptı. Premium Otomotiv devi Mercedes Pick-Up pazarına X-Class ile girdi.

X-Class ilginç ve güzel bir reklam ile Pick-Up severlere kendini duyururken rakiplerine de gözdağı verdi. Ama bu alanda daha yeni olan X-Class’ın elbette rakiplerinden öğreneceği çok şey var.

Özellikle Toyota gibi Pick-Up konusunda otoriye sahibi markalarla Mercedes bile olsanız işiniz zor olabilir. Niye böyle diyorum çünkü Toyota Hilux ikinci kez yılın en çok satan Pick-UP’ ı olmayı başardı.

En Çok Satan Pick-Up Toyota Hilux

2016 ve 2017 yıllarında Türkiye’de en çok satan Pick Up Toyota Hilux oldu.

2017 yılında 4550 adet satış ile en çok satan Pick Up olma ünvanını koruyan Hilux bu konuda en yakın rakibi Mitsubishi L 200’ e a 1023 adetlik bir fark attı.

2017 Pikap Satış Rakamları

HILUX: 4.550

L200: 3.527

AMAROK: 3.263

NAVARA: 2.779

RANGER: 2.643

D Max: 1.769

FULLBACK: 1.143

KORANDO SPORTS: 255

X-Class: 238

Son sırada bulunan Mercedes X-Class’ın 238 adetlik satışının sadece 2017 Aralık ayına ait olduğunu belirtelim. X-Class bu satış grafiğini koruyabilirse en çok satan Pick-Up’ lar arasında ilk üçe girmeye aday.


Hangi Pikap Daha İyi

Hilux – L200 ve Amarok Karşılaştırması

En çok satan Pick araçları genel hatları ile karşılaştırarak yazımıza son vereceğiz.

Üç modelin de ortalama bir versiyonu ile yaptığımız bu karşılaştırmaya fiyatlardan başlayalım;


Ocak 2018 Pick Up Fiyatları

Toyota Hilux Hi-Cruiser 2.4L 4x4 A/T fiyatı 144.950 TL

Mitsubishi L200 Dragon 4X4 AT fiyatı 137.856 TL

Volkswagen Amarok Highline 2.0 TDI 4x2 180 PS Otomatik fiyatı 142.640 TL



Pick Up Performans Karşılaştırması

Toyota Hilux Hi-Cruiser 2.4L 4x4 A/T: 150 beygir 400 nm tork

Mitsubishi L200 Dragon 4X4 AT: 154 beygir 430 nm tork

Volkswagen Amarok Highline 2.0 TDI 4x2 180 PS Otomatik: 180 beygir 420 nm 

Pick-Up Yakıt Tüketimi Değerleri (Ortlama)

Toyota Hilux Hi-Cruiser 2.4L 4x4 A/T: 8,5 lt

Mitsubishi L200 Dragon 4X4 AT:7,2 lt

Volkswagen Amarok Highline 2.0 TDI 4x2 180 PS Otomatik:8,1 lt

Donanım olarak birbirlerine yakın olan bu araçlarda Toyota Hilux rakiplerine yine burada da fark atıyor diyelim.

Pick-Up araçları daha yakından tanımak için aşağıdaki bağlantıları kullanabilirsiniz;

 2018 Pick Up Fiyat Listesi

 Pick-up Karşılaştırması Karşılaştırması 

 

Türkiye'de En Çok Satan Pikap Modelleri İçin Görüşlerini Bildir
Gönder
ÖNERİLEN YAZILAR
X
Karşılaştırma Listem
Tamam
X
1

Marka

2

Model

3

Versiyon

4

Tamamla
Teklif almak istediğin markayı seç
Hangi marka otomobil için sana özel fiyat teklifi almak istersin ?
Hangi aracı alacağına karar veremedin mi ? araç karşılaştır.
Teklif almak istediğin modeli seç
Hangi model için özel teklif almak istersin ?
Versiyon seç
Hangi versiyon için özel teklif almak istersin ?
Benzin
Dizel
Otomatik
Manuel
Formu Doldur
İzinli İletişim Formu
"İzinli İletişim Form"unu kabul etmekle, Şirketimiz ile paylaşılmasına rıza göstermiş olduğunuz kişisel verilerinizin, size uygun pazarlama faaliyetleri, promosyon, satış- servis ve yedek parça kampanya bildirimleri, bilgilendirme, reklam, Toyota’m ve benzeri web üyelik işlemleri, anket ve müşteri memnuniyeti araştırmaları ve bu kapsamdaki hizmetlerin sağlanması amacıyla telefon, SMS, e-posta kanalları ile her türlü elektronik iletişim yapılması için Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş (“Toyota Türkiye”), ile Toyota Türkiye’nin bayileri tarafından toplanmasına, kaydedilmesine, işlenmesine, saklanmasına, kullanılmasına ve aynı amaçlar grup şirketlerimiz, ana hissedarımız, Şirketimizin ithalatını yaptığı araçların üretici firması olan yurt dışında yerleşik Toyota Motor Europe NV/SA, Toyota Motor Corporation; doğrudan/dolaylı yurtiçi/yurtdışı iştiraklerimiz, faaliyetlerimizin gereği anlaşmalı olduğumuz kurumlar, tedarikçiler, anlaşmalı satıcılar,iş ortaklarımız, denetim şirketleri veya yasal bir zorunluluk gereği bu verileri talep etmeye yetkili olan kamu kurum veya kuruluşları, ile aktarılmasına/paylaşılmasına izin vermiş bulunmaktasınız. İşbu izinli iletişim onayınız Toyota Türkiye ile bayileri için geçerlidir. Onay vermemeniz halinde sizinle iletişime geçilmeyip, hiçbir ticari iletişimde bulunulmayacaktır. Bu bilgiler* sadece size sağlanacak hizmetlerin sağlıklı sunulabilmesi, olası gönderilerinizin tam ve doğru teslim edilmesi, telefon, sms ve/veya e-posta yoluyla bildirimlerimizin zamanında ulaştırılabilmesi amacıyla, sözleşme ilişkisi içinde olduğumuz, veri koruması ve güvenliği konusunda bizimle hukuken ve teknik olarak aynı sorumlulukları taşıyan, ilgili mevzuat hükümlerine riayet eden üçüncü kişilerle, yalnızca ihtiyaç durumunda ve gerekli ölçüde paylaşılacaktır. *Vermiş olduğunuz bilgilerin kullanımına ilişkin bilgileri güncellemek istemeniz halinde Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş., Cumhuriyet Mah. D-100 Kuzey Yan yol Cad. No: 5, Yakacık, Kartal İstanbul adresiyle Müşteri İlişkileri birimine ya da www.toyota.com.tr internet sitesindeki “bize ulaşın” sayfasına bildirimde bulunmanızı rica ederiz.”
KİŞİSEL VERİLERLE İLGİLİ AÇIK RIZA BEYAN FORMU
www.sifiraracal sitesinde Teklif Bilişim Hizmetleri Petrol Dış Ticaret Otomotiv San.ve Tic. Ltd. Şti. (Bundan böyle metinde “Şirket” olarak anılacaktır.) tarafından yayınlanan Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Hakkında Aydınlatma Metni’ni okudum.
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu gereğince, yine Şirket tarafından yayınlanan ve www.sifiraracal.com aracılığı ile sunulan
• Tüm otomotiv,kredi, sigorta ve kiralama ürün ve hizmetlerinin sağlanması, satışı, pazarlanması, tanıtımı ve satış sonrası destek hizmetleri süreçlerinin planlanması, takibi ve geliştirilmesi,
• Tarafıma avantajlı ve kullanım alışkanlıklarıma uygun ürün ve hizmetlerin sunulabilmesi ve reklam, tanıtım, satış, pazarlama, Müşteri İlişkileri Yönetimi ve müşteri sadakat programları, etkinlik yönetimi, bilgilendirme, promosyon ve kampanya bildirimi, üyelik işlemleri süreçlerinin tasarlanması ve / veya uygulanması,
• Dijital ve / veya diğer mecralarda reklam ve / veya tanıtım ve / veya pazarlama aktivitelerinin tasarlanması ve / veya uygulanması,
• Kurumsal iletişim faaliyetlerinin, anketlerin, müşteri ilişkileri yönetimi ve müşteri memnuniyeti arama ve süreçlerinin planlanması ve uygulanması,
faaliyetlerini içeren yukarıdaki kapsamdaki ürün ve hizmetlerin anılan kapsam ve amaçları doğrultusunda, yine yukarıda sayılan faaliyetlerin kapsamı ile sınırlı kalmak üzere, kişisel verilerimin yasadaki esaslar çerçevesinde toplanmasına, kaydedilmesine, yurtiçinde ve yurtdışında işlenmesine, saklanmasına ve okumuş olduğum Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Hakkında Aydınlatma Metninde geçen haklarım saklı kalmak üzere, otomotiv distribütör şirketleri, ikinci el otomotiv şirketleri, otomotiv kiralama şirketleri, finansman kuruluşları, Google Ireland Limited ve Facebook Ireland Limited ile paylaşılmasına ve bu kuruluşlara aktarılmasına, yurtiçinde ve yurtdışında işlenmesine, e-posta adresime/telefonuma, çağrı merkezleri, otomatik arama makineleri, akıllı ses kaydedici sistemler, elektronik posta, kısa mesaj hizmeti gibi vasıtalar kullanılarak elektronik ortamda veri, ses ve görüntü içerikli reklam, promosyon, kampanya ve benzeri ticari elektronik iletilerinin gönderilmesine, bu amaçlar doğrultusunda elektronik ileti dışındaki herhangi bir yöntemle de irtibata geçilmesine özgür irademle