Sıfıraraçal.com

2020 Yılında Türkiye’de Yola Çıkacak Yerli Otomobiller

22 Ocak 2020 Çarşamba

Ülkemizde her yıl olduğu gibi bu yıl da birçok yeni otomobil modelini yollarda göreceğiz. Otomobil yelpazesi olarak çok geniş bir pazara sahip olacak Türkiye’de bu durum en çok da kullanıcılara yarayacak.

Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) tarafından açıklanan verilere göre, Türkiye otomobil ve hafif ticari araçlarının toplam pazar değeri, 2019 senesinde bir önceki yıla kıyasla %22,85 azalarak 479.060 adet olarak gerçekleşmişti. 2018 yılında 620.937 adet toplam satış gerçekleşse de 2019 yılı Aralık ayı otomobil ve hafif ticari araç pazarı 90.500 adet olarak gerçekleşti.. 77.706 adet olan 2018 yılı Aralık ayı otomobil ve hafif ticari araç pazar toplamına göre satışlar %16,46 oranında artmıştı. 2020 yılında ise bu beklenti her zamanlinden çok daha yukarı çikacak gibi görünüyor.

Ülkemizde bu yıl yollara birçok yeni model hedefleniyor. Araçların hibrit ve elektrikli versiyonları dikkatleri üzerine çekecek gibi görünüyor.

2019 yılında yaklaşık 480 bin adet satışı ile biten otomobil piyasası ve hafif ticari araç satışları bu yıl 600 binleri de hedefliyor.  Ülkemize gelecek birçok yeni modelle makyajlı veya alternatif motorlu versiyonlar da bu yıl piyasaya sürülecek.

İlginizi Çekebilir: Tesla Semi Kamyon İçin Üretim Tarihi Kesinleşti

BMW

BMW markasının yeni 2 Serisi Gran Coupe modelinin, ülkemizde Mart ya da Nisan ayında satışa sunulması beklense de ilk aşamada otomobilin 1.5 litre hacimli, 3 silindirli dizel ve benzinli motor seçenekleri ile satılması da planlar arasında gösteriliyor.



Ford

Ford markasının sportif ve atletik SUV esintilerine sahip yeni crossover modeli olan Puma markanın bu yılki en önemli yeniliği ise tasarımında Murat Güler’in de imzası bulunan model olması. Ford açısından büyük öneme sahip.

Hyundai’den Yerli Değişimler

2020 yılında ülkemizde yola çıkacak yeni otomobiller İzmit'teki fabrikada yeni nesli ile üretilmeye başlansa da Hyundai i10 modeli 2019 yılının ortalarına varmadan ülkemizde satılmaya başlanacak. Daha modern tasarımı ve yüksek donanımları ile dikkat çeken yeni Hyundai i10 modeli bir miktar daha büyümüş bir şekilde karşımıza çıkıyor. Yılın son zamanlarında ise yeni nesil Hyundai i20 modelinin gelmesi beklenenler arasında.

Mercedes ve Land Rover

Land Rover markasının yeni nesil Defender modeline baktığımız zaman 2020 yılında geleceğini görüyoruz. Özellikle yılın ikinci yarısında ülkemizde tanıtılması ve satılması beklenen modelin yanı sıra yeni Range Rover Evoque lansmanının da ilk çeyrekte satışa sunulması ajandaya eklenmiş gibi görünüyor.  Mercedes markasının bu yılki yenilikleri, SUV ağırlıklı olsa da yıl içerisinde yeni GLA ve GLB modelinin Türkiye yollarına çıkması bekleniyor. Bununla beraber E-Serisi'nin 1.6 lt dizel versiyonunu da bu ay içinde sahipleri ile buluşturmaya başlayacak.

Nissan Juke ve Opel Corsa

2020 yılında ülkemizde yola çıkacak yeni otomobiller arasında Micra modelinin ardından yeni nesli ile karşımıza çıkan bir diğer Nissan modeli de, kuşkusuz Juke modeli. Micra ile "yeni aile yüzü"nü paylaşan Juke, daha agresif ve dinami ve daha heyecan verici. Modelin bu yılın ilk yarısı içerisinde ülkemizde satışa sunulması bekleniyor. Bekleyip göreceğiz.

Opel markasının bu yıl en fazla dikkat çekici yeniliği ise kuşkusuz yeni nesil Opel Corsa modeli olacak. Bunun yanı sıra Insignia gibi mevcut modellerinin makyajlı versiyonlarını da yine bu yıl içerisinde satışa sunmasını bekliyoruz.

 

Peugeot 208 ve 2008

Peugeot markasının iki popüler modelinin yeni nesilleri bu yıl piyasaya sürülecek. 2020 yılında Peugeot markasının önemli silahları arasında olacak modeller de var elbette. Bu modeller 208 ve SUV 2008 modelinden başkası değil. Her iki model de, yenilenen ve daha dikkat çekici hale gelen tasarımlarının yanı sıra "tamamen elektrikli" versiyonları ile de bu piyasada ben de varım demek için burdalar diyebiliriz.



Renault Clio İddialı Geliyor

2020 yılında ülkemizde yola çıkacak yeni otomobiller Türkiye'de üretimine başlanan yeni nesil Renault Clio, birkaç ay içinde Türkiye pazarında da satışa sunulacak. 360 derece kamera, bisikletli ve yaya algılama özellikli aktif acil fren destek sistemi gibi Renault araçlarında ilk kez kullanılan "Sürüşe Yardımcı Destek Sistemleri"nin yer alacağı bu modelde otonom araçlara yakın sürüş sağlayan "Trafik ve Otoyol Destek Sistemi" de kendine yer bulacak. Yeni Clio modelinde hibrit teknolojili motor seçeneklerine de yer verilecek.

İlginizi Çekebilir: Skoda Kamiq Scoutline Tanıtıldı

Skoda Markasında Birçok Yeni Model Var

2020 yılında otomobil piyasasına üç yeni model birden sunacak olan Skoda, ilk etapta küçük SUV modeli Kamiq ve orta sınıfta yer alacak hatchback modeli Scala ile kullanıcılar karşısına çıkacak. Her iki model de 202 yılının ilk yarısında satışa çıkmış olacak. Araçlarda yer alan en önemli yenilik, kuşkusuz yeni nesil Octavia modelinde olacak. Yılın ikinci yarısında ülkemize gelecek Octavia modelinin hibrit versiyonunun da yelpazede yer alacağı açıklanmıştı.

Toyota ve Volkswagen

2020'de Türkiye'de yola çıkacak yeni otomobiller arasında Japon otomobil devinin de önemli bir yeri olduğunu söyleyelim. Ülkemizde önemli birçok yeniliği, kuşkusuz yeni nesil Yaris modelinde yer verilecek. Yeni tasarımı, yüksek verimliliği ve gücünü sizden alan performansı ile 4. jenerasyon hibrit sistemli yeni nesil Yaris modelinde üst düzey "Toyota Safety Sense" güvenlik sistemi de yer alıyor. Volkswagen markasının en önemli yeniliğini, geçtiğimiz aylarda tanıtılan yeni Golf 8 modeli oluşturuyor. Bu yılın ortalarında, hatta sonbahara doğru gelmesi beklenen yeni Golf 8 modelinde daha teknolojik donanımlar bulunacak. Yeni Golf modelinde yer alacak 11 farklı motor seçeneğinden 5 tanesi hibrit teknolojiye de sahip olacak. Hafif ticaride ise yeni Caddy modeli pazara sunulacak.

Elektrikli MINI

2020'de Türkiye'de yola çıkacak yeni otomobiller arasında MINI markasının elektriklisi de Türkiye pazarında yerini alacak. Nisan sonu itibari ile ülkemizde satışa sunulacak modelin, ayrıca "onlinestore.mini.com.tr" adresi üzerinden 3 bin TL kapora karşılığında ön siparişi verilebiliyor. Ayrıca MINI Cabrio Sidewalk Edition Nisan sonu itibariyle, yenilenen Countryman ise Ağustos itibariyle Türkiye'de olacak.

Siz de sitemiz üzerinden tüm marka ve model araçlar için fiyat teklifi alabilir, araç karşılaştırmaları yapabilir ve size ugyun sıfır km araca bayiye gitmeden sahip olabilirsiniz.

2020 Yılında Türkiye’de Yola Çıkacak Yerli Otomobiller İçin Görüşlerini Bildir
Gönder
ÖNERİLEN YAZILAR
X
Karşılaştırma Listem
Tamam
X
1

Marka

2

Model

3

Versiyon

4

Tamamla
Almak istediğin aracın markasını seç
Hangi marka otomobil için sana özel fiyat teklifi almak istersin ?
Hangi aracı alacağına karar veremedin mi ? araç karşılaştır.
Almak istediğin modeli seç
Hangi model için özel teklif almak istersin ?
Versiyon seç
Hangi versiyon için özel teklif almak istersin ?
Benzin
Dizel
Otomatik
Manuel
Formu Doldur
İzinli İletişim Formu
"İzinli İletişim Form"unu kabul etmekle, Şirketimiz ile paylaşılmasına rıza göstermiş olduğunuz kişisel verilerinizin, size uygun pazarlama faaliyetleri, promosyon, satış- servis ve yedek parça kampanya bildirimleri, bilgilendirme, reklam, Toyota’m ve benzeri web üyelik işlemleri, anket ve müşteri memnuniyeti araştırmaları ve bu kapsamdaki hizmetlerin sağlanması amacıyla telefon, SMS, e-posta kanalları ile her türlü elektronik iletişim yapılması için Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş (“Toyota Türkiye”), ile Toyota Türkiye’nin bayileri tarafından toplanmasına, kaydedilmesine, işlenmesine, saklanmasına, kullanılmasına ve aynı amaçlar grup şirketlerimiz, ana hissedarımız, Şirketimizin ithalatını yaptığı araçların üretici firması olan yurt dışında yerleşik Toyota Motor Europe NV/SA, Toyota Motor Corporation; doğrudan/dolaylı yurtiçi/yurtdışı iştiraklerimiz, faaliyetlerimizin gereği anlaşmalı olduğumuz kurumlar, tedarikçiler, anlaşmalı satıcılar,iş ortaklarımız, denetim şirketleri veya yasal bir zorunluluk gereği bu verileri talep etmeye yetkili olan kamu kurum veya kuruluşları, ile aktarılmasına/paylaşılmasına izin vermiş bulunmaktasınız. İşbu izinli iletişim onayınız Toyota Türkiye ile bayileri için geçerlidir. Onay vermemeniz halinde sizinle iletişime geçilmeyip, hiçbir ticari iletişimde bulunulmayacaktır. Bu bilgiler* sadece size sağlanacak hizmetlerin sağlıklı sunulabilmesi, olası gönderilerinizin tam ve doğru teslim edilmesi, telefon, sms ve/veya e-posta yoluyla bildirimlerimizin zamanında ulaştırılabilmesi amacıyla, sözleşme ilişkisi içinde olduğumuz, veri koruması ve güvenliği konusunda bizimle hukuken ve teknik olarak aynı sorumlulukları taşıyan, ilgili mevzuat hükümlerine riayet eden üçüncü kişilerle, yalnızca ihtiyaç durumunda ve gerekli ölçüde paylaşılacaktır. *Vermiş olduğunuz bilgilerin kullanımına ilişkin bilgileri güncellemek istemeniz halinde Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş., Cumhuriyet Mah. D-100 Kuzey Yan yol Cad. No: 5, Yakacık, Kartal İstanbul adresiyle Müşteri İlişkileri birimine ya da www.toyota.com.tr internet sitesindeki “bize ulaşın” sayfasına bildirimde bulunmanızı rica ederiz.”
KİŞİSEL VERİLERLE İLGİLİ AÇIK RIZA BEYAN FORMU
www.sifiraracal sitesinde Teklif Bilişim Hizmetleri Petrol Dış Ticaret Otomotiv San.ve Tic. Ltd. Şti. (Bundan böyle metinde “Şirket” olarak anılacaktır.) tarafından yayınlanan Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Hakkında Aydınlatma Metni’ni okudum.
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu gereğince, yine Şirket tarafından yayınlanan ve www.sifiraracal.com aracılığı ile sunulan
• Tüm otomotiv,kredi, sigorta ve kiralama ürün ve hizmetlerinin sağlanması, satışı, pazarlanması, tanıtımı ve satış sonrası destek hizmetleri süreçlerinin planlanması, takibi ve geliştirilmesi,
• Tarafıma avantajlı ve kullanım alışkanlıklarıma uygun ürün ve hizmetlerin sunulabilmesi ve reklam, tanıtım, satış, pazarlama, Müşteri İlişkileri Yönetimi ve müşteri sadakat programları, etkinlik yönetimi, bilgilendirme, promosyon ve kampanya bildirimi, üyelik işlemleri süreçlerinin tasarlanması ve / veya uygulanması,
• Dijital ve / veya diğer mecralarda reklam ve / veya tanıtım ve / veya pazarlama aktivitelerinin tasarlanması ve / veya uygulanması,
• Kurumsal iletişim faaliyetlerinin, anketlerin, müşteri ilişkileri yönetimi ve müşteri memnuniyeti arama ve süreçlerinin planlanması ve uygulanması,
faaliyetlerini içeren yukarıdaki kapsamdaki ürün ve hizmetlerin anılan kapsam ve amaçları doğrultusunda, yine yukarıda sayılan faaliyetlerin kapsamı ile sınırlı kalmak üzere, kişisel verilerimin yasadaki esaslar çerçevesinde toplanmasına, kaydedilmesine, yurtiçinde ve yurtdışında işlenmesine, saklanmasına ve okumuş olduğum Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Hakkında Aydınlatma Metninde geçen haklarım saklı kalmak üzere, otomotiv distribütör şirketleri, ikinci el otomotiv şirketleri, otomotiv kiralama şirketleri, finansman kuruluşları, Google Ireland Limited ve Facebook Ireland Limited ile paylaşılmasına ve bu kuruluşlara aktarılmasına, yurtiçinde ve yurtdışında işlenmesine, e-posta adresime/telefonuma, çağrı merkezleri, otomatik arama makineleri, akıllı ses kaydedici sistemler, elektronik posta, kısa mesaj hizmeti gibi vasıtalar kullanılarak elektronik ortamda veri, ses ve görüntü içerikli reklam, promosyon, kampanya ve benzeri ticari elektronik iletilerinin gönderilmesine, bu amaçlar doğrultusunda elektronik ileti dışındaki herhangi bir yöntemle de irtibata geçilmesine özgür irademle