Sıfıraraçal.com
  Hemen Teklif Al

2023 Toyota Corolla Tanıtıldı! İşte Özellikleri

5 Haziran 2022 Pazar

 

Toyota Corolla modeli 1996 yılında ilk defa üretimi tamamlanmış ve otomobil tutkunları ile buluşmuştu. 1996 yılından beri 12 nesildir varlığını devam ettiren Toyota Corolla şimdi de 2023 model olarak karşımıza çıkıyor. 2023 yılının ilk çeyreğinde Avrupa otomobil piyasasında satışa sunulması beklenen aracın resmi tanıtımı geçtiğimiz günlerde yapıldı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Toyota Corolla ailesinin yeni ferdi olan bu model daha fazla güç ve fazla performans sunacak şekilde tasarlandı. Beşinci nesil hibrit sistem otomobil tutkunları ile buluşacak bu seride birçok özellik bulunuyor. İki farklı  motor ünitesi ile karşımıza çıkacak olan 2023 model Toyota Corolla serisinde 1.8 ve 2.0 litre hacmine sahip hibrit üniteleri olan motor teknolojileri kullanılıyor. Daha önceki versiyonlarına nazaran güncellenen özellikleri ile karşımıza çıkan bu seride hibrit teknolojisi de bir önceki versiyona nazaran oldukça iyi duruma getirildi. Motor ünitesinde hibrit elektrik sistemi ile güç kontrol ünitesi daha üstün özellikli hale gelen bu seride lityum iyon batarya kullanılıyor. Lityum iyon batarya sayesinde araç daha hafif olurken hibrit teknolojisi için kullanılan batarya da araçta çok fazla yer kaplamıyor. Yapılan bu küçük dokunuş ile aracın total ağırlığı 18 kilogram kadar hafifliyor.

Yeni Toyota Corolla Hakkında Öne Çıkanlar

2023 Toyota Corolla serisinde kullanılan 1.8 hacimli hibrit üniteli motor sistemi sayesinde 140 beygir gücü üretiliyor. Bu motor ünitesine sahip modelin sıfır kilometreden 100 kilometre hıza ulaşması da bir önceki versiyona nazaran 1.7 saniye kadar kısalarak 9.2 saniyeye düşmesini sağlıyor. Seride kullanılan diğer motor ünitesi ise 2.0 litrelik hibrit üniteli motor teknolojisidir. Kullanılan bu motor ünitesi sayesinde 196 beygir gücü açığa çıkıyor. Artan bu performans ve beygir gücü sayesinde söz konusu model sıfır kilometreden 100 kilometre hıza 7.5 saniyede ulaşıyor. Bu istatistiksel bilgiler 2023 model Toyota Corolla serisinin bir önceki versiyonuna nazaran oldukça gelişme gösterdiğini ortaya koyuyor.

2023 model Toyota Corolla serisinde sadece motor ünitesi, gücü ve performansı anlamında yenileme ya da gelişme yapılmamış. Dış tasarım anlamında da küçük dokunuşlar yapılarak araca farklı bir hava katılmaya çalışılmış. Bu küçük dokunuşlara rağmen 2023 model Toyota Corolla serisinin bir önceki versiyonu ile nerede ise aynı olduğunu söyleyen de bulunuyor. İlk olarak bu seride ön panjur üzerindeki desen ile sis farı çevrelerinde küçük tasarımsal değişikliklere gidildiği görülüyor. Bunun yanı sıra alaşım jantlar ile üç farklı ve yeni dış renk seçeneği ile aracın daha çok kişiselleştirilebilmesi sağlanıyor.   Temel donanım paketi haricinde bu seride Hatchback ve Touring Sports gövde tipine sahip üst donanım paketlerinde LED far sistemi ile adaptif uzun far sistemi özellikleri ekstradan bulunuyor.  Bu donanım paketleri haricinde GR Sports olarak adlandırılan yeni versiyonda ise 18 inç boyutuna sahip yeni alaşım jantlar ile sportif tamponlar ve yeni koltuklar kullanılıyor. Araç dış tasarımı ile uyumlu olacak şekilde iç tasarımda da yenilemelere gidildiğini söyleyebiliriz.  Daha modern bir tasarım oluşturmak amacıyla 2023 model Toyota Corolla serisinde yeni trim ve koltuk döşemeleri kullanılıyor. Bu yenilikler sayesinde araç içi yaşam alanındaki ambiyansın daha modern ve estetik bir hal aldığını söyleyebiliriz. Bunun yanı sıra gelişen teknolojiyi de araç içi yaşama entegre etmeye çalışan firma bu anlamda dört farklı moda sahip 12.3 inç boyutunda dijital gösterge panelini orta donanım paketlerinden itibaren standart olarak sunuyor. Bilgi ve eğlence sistemi için konsolun merkezinde Corolla Cross modelinde de kullanılan 10.5 inç boyutlarına sahip multimedya ekranı kullanılıyor. 2023 model Toyota Corolla serisi OTA güncelleme desteğine sahip olarak kullanıcılar ile buluşuyor. Ekstra abonelik ücreti ile çalışan Toyota Smart Connect ya da Connect+’a dört yıllık erişim özelliği sayesinde bulut tabanlı navigasyon ile gerçek zamanlı trafik ve yolculuk bilgilerine doğrudan ulaşma imkanı sağlanıyor. 2023 model Toyota Corolla serisinde sesli komut özelliği de bulunuyor. Bu sesli komut özelliği sayesinde multimedya sistemini kontrol edebileceğiniz gibi camları otomatik olarak açma ya da kapatma gibi işlemleri de kolayca yapabiliyorsunuz. Teknolojik olarak birçok ekstra özellikli şekilde karşımıza çıkan bu seride ayrıca MyT uygulaması da bulunuyor. Bu uygulama sayesinde akıllı telefonlarınızı kullanarak aracın kapılarını uzaktan kilitleme ya da açma gibi özelliklerin yanında kabini ısıtma ve soğutma işlemlerini de yapabiliyorsunuz. Uzaktan kontrol özellikleri haricinde ayrıca aracın konumunu da tam olarak tespit ederek aracı nereye park ettiğinizi ya da başkaları tarafından sürülüyor ise nerelere gittiğini kolayca görebiliyorsunuz.    

2023 model Toyota Corolla serisinde güvenlik önlemi de ön planda tutuluyor. Daha önceki versiyonlarında kullanılan Toyota Safety Sense kapsamında bulunan güvenlik teknolojilerinin yanı sıra ayrıca T-Mate paketi de bulunuyor.  T-Mate paketi ile daha önce var olan eksiklikleri ve aksamlar giderilmiş görünüyor. T-Mate paketi kapsamında en çok dikkat çeken yeniliklerden biri, düşük hızda seyreden aracın gaz pedalının ani tepki ile aşırı hızlanmasını önleyen Acceleration Suppression özelliği bulunuyor. Bunun yanı sıra kavşaklardaki dönüşlerde oluşabilecek kazalardan kaçınma desteği, karşı şeritten gelen araçların algılayan ve uyarı tepkisi veren direksiyon asistanı, yan çarpışma gibi durumlardan sakınmayı sağlayan sürüş destekleri gibi daha birçok yenilik bulunuyor.  2023 model Toyota Corolla serisinde birçok farklı özellik bulunuyor. Bu özelliklerin şimdiden otoritelerden geçer not aldığını belirtelim. 2023 yılının ilk çeyreğinde ilk olarak Avrupa otomobil piyasasında satışa sunulması beklenen bu serinin satış fiyatı henüz net olarak açıklanmadı. Ayrıca Avrupa otomobil piyasasından sonra hangi global pazarlara açılacağına dair de net bilgiler bulunmuyor. Türkiye otomobil piyasasında da satışa sunulması beklenen aracın 2023 sonlarına doğru geleceği tahmin ediliyor.   

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Araç Karşılaştırma sayfamızdan birbirinden farklı özelliklere sahip araçlara göz atabilir dilediğiniz araçları karşılaştırabilirsiniz. Sıfır araç kampanyaları incelemek için kampanyalı araçlar sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

 

2023 Toyota Corolla Tanıtıldı! İşte Özellikleri İçin Görüşlerini Bildir
Gönder
ÖNERİLEN YAZILAR

Toyota Yorumları

Misafir
22.04.2024
Toyota Prius için yapılmış
Hayatimda kullandigim en işlevsel ve basit donanima sahip araba diyebilirim. Binip surmesi inmesi o kadar basit ki prius kullandimtan sonra ne alirsan al aklinda surekli.prius kalacaktir.Arabayi amerikada 510.000 km de sattim orjinal motor orjinal batarya . 4 yilin sonunda bana geriye kalan 2 fiçi dolusu eski yag ve onlarca yag filtresiydi. Arabayi 2500$ sattim. Yaglardan kurtulmak icin geri donusume 1000$ para verdim:)
Misafir
14.04.2024
Toyota Corolla için yapılmış
Çıkarım seninle her yola toyotaa
Misafir
13.04.2024
Toyota Auris için yapılmış
2012 otomatik Toyota Auris aracım basınçlı su tutunca oto alarm çalıyor aralıklı olarak. Sebebi nedir acaba başına gelen var mı? Kapıları falan kitliyorum üstelik. Suyu tutunca kısa kısa aralıklı olarak çalıyor. Şimdiden teşekkür ederim arkadaşlar...
Misafir
11.04.2024
Toyota Yaris Cross için yapılmış
Benzinli cross un sesi normal mi arkadaşlar ??
Misafir
07.04.2024
Toyota Yaris Cross için yapılmış
Ses yalıtımı hariç mükemmel bir araç yaktı az
Misafir
05.04.2024
Toyota C-HR için yapılmış
Yeni aldım. İyiki almışım. Harika bir araç. Çok memnunum
Misafir
02.04.2024
Toyota Verso için yapılmış
2016 premium paket verso 45000 km tramer yok fiyat ne olabilir alım için
Misafir
25.03.2024
Toyota Land Cruiser Prado için yapılmış
Hayalim
Misafir
22.03.2024
Toyota GT86 için yapılmış
Bende 2024 otomatik şanzıman 2400 motoru var bela birşey Mustang alıcaktım GT aldım gayet memnunum ????
Misafir
14.03.2024
Toyota Yaris için yapılmış
5 yıldır toyota yaris 2008 terra 1 .0 motor kullanıyorum, antalya, balikesir, İstanbul arasi gidip geliyorum hiç bir sıkıntı yaşamıyorum bagaj küçüklüğü dışında hiç bir eksiği yok, gayet rahat. Aracın yaşını büyüyeceğim tercihim yine yaris olacak gibi görünüyor... tavsiye ederim
X
Karşılaştırma Listem
Tamam
X
1

Marka

2

Model

3

Versiyon

4

Tamamla
Teklif almak istediğin markayı seç
Hangi marka otomobil için sana özel fiyat teklifi almak istersin ?
Hangi aracı alacağına karar veremedin mi ? araç karşılaştır.
Teklif almak istediğin modeli seç
Hangi model için özel teklif almak istersin ?
Versiyon seç
Hangi versiyon için özel teklif almak istersin ?
Benzin
Dizel
Otomatik
Manuel
Formu Doldur
İzinli İletişim Formu
"İzinli İletişim Form"unu kabul etmekle, Şirketimiz ile paylaşılmasına rıza göstermiş olduğunuz kişisel verilerinizin, size uygun pazarlama faaliyetleri, promosyon, satış- servis ve yedek parça kampanya bildirimleri, bilgilendirme, reklam, Toyota’m ve benzeri web üyelik işlemleri, anket ve müşteri memnuniyeti araştırmaları ve bu kapsamdaki hizmetlerin sağlanması amacıyla telefon, SMS, e-posta kanalları ile her türlü elektronik iletişim yapılması için Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş (“Toyota Türkiye”), ile Toyota Türkiye’nin bayileri tarafından toplanmasına, kaydedilmesine, işlenmesine, saklanmasına, kullanılmasına ve aynı amaçlar grup şirketlerimiz, ana hissedarımız, Şirketimizin ithalatını yaptığı araçların üretici firması olan yurt dışında yerleşik Toyota Motor Europe NV/SA, Toyota Motor Corporation; doğrudan/dolaylı yurtiçi/yurtdışı iştiraklerimiz, faaliyetlerimizin gereği anlaşmalı olduğumuz kurumlar, tedarikçiler, anlaşmalı satıcılar,iş ortaklarımız, denetim şirketleri veya yasal bir zorunluluk gereği bu verileri talep etmeye yetkili olan kamu kurum veya kuruluşları, ile aktarılmasına/paylaşılmasına izin vermiş bulunmaktasınız. İşbu izinli iletişim onayınız Toyota Türkiye ile bayileri için geçerlidir. Onay vermemeniz halinde sizinle iletişime geçilmeyip, hiçbir ticari iletişimde bulunulmayacaktır. Bu bilgiler* sadece size sağlanacak hizmetlerin sağlıklı sunulabilmesi, olası gönderilerinizin tam ve doğru teslim edilmesi, telefon, sms ve/veya e-posta yoluyla bildirimlerimizin zamanında ulaştırılabilmesi amacıyla, sözleşme ilişkisi içinde olduğumuz, veri koruması ve güvenliği konusunda bizimle hukuken ve teknik olarak aynı sorumlulukları taşıyan, ilgili mevzuat hükümlerine riayet eden üçüncü kişilerle, yalnızca ihtiyaç durumunda ve gerekli ölçüde paylaşılacaktır. *Vermiş olduğunuz bilgilerin kullanımına ilişkin bilgileri güncellemek istemeniz halinde Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş., Cumhuriyet Mah. D-100 Kuzey Yan yol Cad. No: 5, Yakacık, Kartal İstanbul adresiyle Müşteri İlişkileri birimine ya da www.toyota.com.tr internet sitesindeki “bize ulaşın” sayfasına bildirimde bulunmanızı rica ederiz.”
KİŞİSEL VERİLERLE İLGİLİ AÇIK RIZA BEYAN FORMU
www.sifiraracal sitesinde Teklif Bilişim Hizmetleri Petrol Dış Ticaret Otomotiv San.ve Tic. Ltd. Şti. (Bundan böyle metinde “Şirket” olarak anılacaktır.) tarafından yayınlanan Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Hakkında Aydınlatma Metni’ni okudum.
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu gereğince, yine Şirket tarafından yayınlanan ve www.sifiraracal.com aracılığı ile sunulan
• Tüm otomotiv,kredi, sigorta ve kiralama ürün ve hizmetlerinin sağlanması, satışı, pazarlanması, tanıtımı ve satış sonrası destek hizmetleri süreçlerinin planlanması, takibi ve geliştirilmesi,
• Tarafıma avantajlı ve kullanım alışkanlıklarıma uygun ürün ve hizmetlerin sunulabilmesi ve reklam, tanıtım, satış, pazarlama, Müşteri İlişkileri Yönetimi ve müşteri sadakat programları, etkinlik yönetimi, bilgilendirme, promosyon ve kampanya bildirimi, üyelik işlemleri süreçlerinin tasarlanması ve / veya uygulanması,
• Dijital ve / veya diğer mecralarda reklam ve / veya tanıtım ve / veya pazarlama aktivitelerinin tasarlanması ve / veya uygulanması,
• Kurumsal iletişim faaliyetlerinin, anketlerin, müşteri ilişkileri yönetimi ve müşteri memnuniyeti arama ve süreçlerinin planlanması ve uygulanması,
faaliyetlerini içeren yukarıdaki kapsamdaki ürün ve hizmetlerin anılan kapsam ve amaçları doğrultusunda, yine yukarıda sayılan faaliyetlerin kapsamı ile sınırlı kalmak üzere, kişisel verilerimin yasadaki esaslar çerçevesinde toplanmasına, kaydedilmesine, yurtiçinde ve yurtdışında işlenmesine, saklanmasına ve okumuş olduğum Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Hakkında Aydınlatma Metninde geçen haklarım saklı kalmak üzere, otomotiv distribütör şirketleri, ikinci el otomotiv şirketleri, otomotiv kiralama şirketleri, finansman kuruluşları, Google Ireland Limited ve Facebook Ireland Limited ile paylaşılmasına ve bu kuruluşlara aktarılmasına, yurtiçinde ve yurtdışında işlenmesine, e-posta adresime/telefonuma, çağrı merkezleri, otomatik arama makineleri, akıllı ses kaydedici sistemler, elektronik posta, kısa mesaj hizmeti gibi vasıtalar kullanılarak elektronik ortamda veri, ses ve görüntü içerikli reklam, promosyon, kampanya ve benzeri ticari elektronik iletilerinin gönderilmesine, bu amaçlar doğrultusunda elektronik ileti dışındaki herhangi bir yöntemle de irtibata geçilmesine özgür irademle