Sıfıraraçal.com
  Hemen Teklif Al

2022 Model Porsche Macan Özellikleri Ve Fiyat Bilgisi

20 Mayıs 2022 Cuma

2022 Porsche Macan'ı Tüm Özellikleriyle Tanıyalım

Alman otomotiv devi 2022 yılında yeni modeli ile sevenleri ile buluşuyor. 2022 model Porsche Macan serisine ilk baktığınızda yarış pistlerinden çıktığını düşünebilirsiniz. Fakat spor sedan tarzının yanı sıra günlük işlevsel kullanımı ile de ön plana çıkan bu araç birçok yönden doyurucu özelliklere sahip. Macan modelinde üçlü turboşarjlı motor ünitesi bulunuyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Bu motor ünitesi ile 343 beygirlik güç açığa çıkıyor. Güç ve performans açısından çift turbo özellikli V6 motora sahip GTS modeli doruk noktada bulunuyor. Macan arabalarında farklı motor seçenekleri olsa da tek bir şasi kullanılıyor. Kullanılan bu şasinin özellikli olması sayesinde de hangi motoru seçerseniz seçin memnun kalacağınızı göreceksiniz. 2022 model Porsche Macan modelleri standart olarak dört tekerlekten çekiş ile gelir ve Crossover'ın yol tutuşunu geliştirmek isteyenler bunu yaz lastikleri, adaptif süspansiyon, tork yönlendirmeli diferansiyel ve tungsten karbür kaplı rotorlar dahil olmak üzere çeşitli seçeneklerle kullanabilirler.

Porsche firması, 2022 model Macan'ın ön ve arka tamponlarında güncellemeye gitti. Ayrıca 2022 için sipariş formuna yeni jant tasarımları ekleyerek kullanıcılara kişiselleştirme seçeneği sundu. Bunun yanı sıra araç içi yaşam alanında da değişikliklere giden firma, İç mekanda elden geçirilmiş bir orta konsol, direksiyon simidi ve vites kolu ile kullanıcıların karşısına çıkıyor. Porsche Macan birden fazla motor seçeneği ve donanım paketi ile sunuluyor. İlk olarak baz turboşarjlı 2.0 litrelik dört silindirli motor 261 beygir gücü üretirken, Macan S modeli ise 375 beygirlik çift turbo 2.9 litrelik V6 motor ünitesi ile kullanıcıların karşısına çıkıyor.

2022 model Porsche Macan Hakkında Öne Çıkanlar

2022 model Porsche Macan S modeli çok yönlü olması ile öne çıkıyor. Aracın sahip olduğu standart özellikler arasında 10,9 inç dokunmatik bilgi ve eğlence sistemi, 10 hoparlörlü ses sistemi ve LED farlar bulunuyor. Bu özelliklerin yanı sıra ısıtmalı ön ve arka koltukları, uyarlanabilir farları ve yükseltilmiş 14 hoparlörlü ses sistemi de bir seçenek olarak sunuluyor. Bu seçeneğe sahip olmak isteyenler biraz daha fazla ücret ödemek zorunda kalabilir. Macan  Sport Chrono paketi, sürücü tarafından ayarlanabilen sürüş modları ve başlatma kontrolü özelliği ile de dikkatleri üzerine çekiyor.

2022 model Porsche Macan temel modelinde turbo dört silindirli motor ünitesi bulunuyor. Bu motor ünitesi sadece 5.0 saniyede 100 kilometrelik hıza ulaşabiliyor. Temel olarak kullanıcıların karşısına çıkan Macan modeli şehir içi sürüşlerde harika hissettirse de spor sürüş ve hız tutkunlarına yeterli gelmeyebilir. Bu nedenle hız düşkünleri, S ve GTS modellerini tercih edebilirler. Bu her iki modelde çift turbo özellikli V6 motor ünitesi bulunuyor. Ortalama 434 beygirlik güç üreten bu motor üniteleri ile S ve GTS modelleri 100 kilometrelik hıza 3.5 saniye gibi kısa sürede ulaşabiliyor. Porsche Macan S ve GTS modellerindeki bu hızlanma Audi SQ5 ve Jaguar F-Pace S tarafından bildirilen zamanlardan daha hızlı oluyor. SUV sınıfında olan bir aracın bu kadar hızlı bir kalkış yapması çok beklenen bir durum değil. Bu yüzden de SUV modeller arasında kendi farkını ortaya koyan Porsche Macan daha geniş kullanıcı kitlesine hitap ediyor. SUV sınıfında yer alan modeller aslında dikkat çekici bir şekilde bir spor sedan kullanıyor hissi uyandırıyor.

2022 model Porsche Macan'ın standart iç donanımları çok yeterli gelmeyebilir. Marka Porsche olsa da aslında iç yaşam ünitesinde bunu tam anlamıyla hissedemeyebilirsiniz. Bunun için alacağınız donanım paketleri ya da yapacağınız kişiselleştirmeler size Porsche araca bindiğinizi hissettirse de biraz pahalıya mal olabilir. Ayrıca aracın arka koltuklarında buluna alanın dar olması da bir dezavantaj olarak karşımıza çıkıyor. Bunun yanı sıra sürücü ve ön yolcu için elektrikli ayarlanabilen koltuklar, konforlu olmakla birlikte, standart iç donanımın lüks hissettiren tek parça olarak sunuluyor. Araç ayrıca kargolama ya da yük koyma alanı yönüyle de sorun teşkil ediyor. Küçük parçalar halinde bagaj yerleştirmesi yapabildiğiniz araçta çok fazla yer bulunmuyor. Yapacağınız kişiselleştirmeler ile aracınızı kendi zevkinize ve kullanım imkanınıza göre şekillendirebilirsiniz. Fakat bu standart Macan modelinin eksikliğini tam anlamıyla gidermeye yeter mi bilinmez.

Porsche'nin bilgi ve eğlence sistemi her türlü yüksek teknoloji özelliğine sahip olabilir, fakat bunu siz standart Macan modelinde çok fazla hissedemeyebilirsiniz. Bu doğrultuda da kişiselleştirme yapmak ve biraz daha para ödemek zorunda kalırsınız. 2022 model Porsche Macan standart modellerinde kabinin her yerine USB bağlantı noktaları ve 12 voltluk çıkışlar bulunur. Araçta ayrıca Wi-Fi erişim noktası ve Apple CarPlay standart olarak olsa da hiçbir Macan modelinde Android Auto bulunmaz. Ayrıca Macan'da çok çeşitli sürücü yardım teknolojisi bulunsa da, bunların neredeyse hiçbiri standart değildir. Araçta temel güvenlik özellikleri sadece şunları içerir:

  • Standart şeritten ayrılma uyarısı
  • Mevcut otomatik acil frenleme
  • Mevcut uyarlanabilir hız sabitleyici

Bu özelliklerin dışında bulunan güvenlik önlemleri için de kişiselleştirme yapmanız gerekir. Aracın satış bilgisini dair şimdilik resmi bir açıklama yapılmadığı için bu konuda sizlere bilgi veremiyoruz. Yeni bir seri olduğu düşünüldüğünde yaklaşık beygir gücünde olan diğer Porsche modellerinden biraz daha yüksek fiyatı olacaktır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Araç Karşılaştırma sayfamızdan birbirinden farklı özelliklere sahip araçlara göz atabilir dilediğiniz araçları karşılaştırabilirsiniz. Sıfır araç kampanyaları incelemek için kampanyalı araçlar sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

 

2022 Model Porsche Macan Özellikleri Ve Fiyat Bilgisi İçin Görüşlerini Bildir
Gönder
ÖNERİLEN YAZILAR

Porsche Yorumları

Misafir
20.12.2023
Porsche 911 Coupe için yapılmış
500.000 olur mu hocam
Misafir
19.11.2023
Porsche 911 Coupe için yapılmış
İyi ve düzenli geliri olmayan almasın. Bakımı çok masraflı. Kaskosu mayyak pahalı. Vs vs
Misafir
05.09.2023
Porsche 718 Coupe için yapılmış
keske benim olsa
Misafir
30.07.2023
Porsche Macan için yapılmış
2020 macan sahibiyim performans olarak beni hayal kırıklığına uğrattı
Misafir
18.07.2023
Porsche Cayenne için yapılmış
Parası olmayan niye bakıyor ki...
Misafir
06.07.2023
Porsche Macan için yapılmış
Togg bundan daha kaliteli, yerli arbamızı kullanalım.
Misafir
06.02.2023
Porsche 718 Coupe için yapılmış
ben kimim ve bu arabaya neden bakıyorummm ??
Misafir
12.09.2022
Porsche Panamera için yapılmış
bu arabayı alabilenlerin 5 yıl geriye dönük tüm vergi kayıtlarının incelenmesi lazım.
Misafir
06.05.2022
Porsche 718 Coupe için yapılmış
Süper araba dediğin böyle olur
Misafir
06.05.2022
Porsche 911 Coupe için yapılmış
Gerçek bir yarış arabası
X
Karşılaştırma Listem
Tamam
X
1

Marka

2

Model

3

Versiyon

4

Tamamla
Teklif almak istediğin markayı seç
Hangi marka otomobil için sana özel fiyat teklifi almak istersin ?
Hangi aracı alacağına karar veremedin mi ? araç karşılaştır.
Teklif almak istediğin modeli seç
Hangi model için özel teklif almak istersin ?
Versiyon seç
Hangi versiyon için özel teklif almak istersin ?
Benzin
Dizel
Otomatik
Manuel
Formu Doldur
İzinli İletişim Formu
"İzinli İletişim Form"unu kabul etmekle, Şirketimiz ile paylaşılmasına rıza göstermiş olduğunuz kişisel verilerinizin, size uygun pazarlama faaliyetleri, promosyon, satış- servis ve yedek parça kampanya bildirimleri, bilgilendirme, reklam, Toyota’m ve benzeri web üyelik işlemleri, anket ve müşteri memnuniyeti araştırmaları ve bu kapsamdaki hizmetlerin sağlanması amacıyla telefon, SMS, e-posta kanalları ile her türlü elektronik iletişim yapılması için Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş (“Toyota Türkiye”), ile Toyota Türkiye’nin bayileri tarafından toplanmasına, kaydedilmesine, işlenmesine, saklanmasına, kullanılmasına ve aynı amaçlar grup şirketlerimiz, ana hissedarımız, Şirketimizin ithalatını yaptığı araçların üretici firması olan yurt dışında yerleşik Toyota Motor Europe NV/SA, Toyota Motor Corporation; doğrudan/dolaylı yurtiçi/yurtdışı iştiraklerimiz, faaliyetlerimizin gereği anlaşmalı olduğumuz kurumlar, tedarikçiler, anlaşmalı satıcılar,iş ortaklarımız, denetim şirketleri veya yasal bir zorunluluk gereği bu verileri talep etmeye yetkili olan kamu kurum veya kuruluşları, ile aktarılmasına/paylaşılmasına izin vermiş bulunmaktasınız. İşbu izinli iletişim onayınız Toyota Türkiye ile bayileri için geçerlidir. Onay vermemeniz halinde sizinle iletişime geçilmeyip, hiçbir ticari iletişimde bulunulmayacaktır. Bu bilgiler* sadece size sağlanacak hizmetlerin sağlıklı sunulabilmesi, olası gönderilerinizin tam ve doğru teslim edilmesi, telefon, sms ve/veya e-posta yoluyla bildirimlerimizin zamanında ulaştırılabilmesi amacıyla, sözleşme ilişkisi içinde olduğumuz, veri koruması ve güvenliği konusunda bizimle hukuken ve teknik olarak aynı sorumlulukları taşıyan, ilgili mevzuat hükümlerine riayet eden üçüncü kişilerle, yalnızca ihtiyaç durumunda ve gerekli ölçüde paylaşılacaktır. *Vermiş olduğunuz bilgilerin kullanımına ilişkin bilgileri güncellemek istemeniz halinde Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş., Cumhuriyet Mah. D-100 Kuzey Yan yol Cad. No: 5, Yakacık, Kartal İstanbul adresiyle Müşteri İlişkileri birimine ya da www.toyota.com.tr internet sitesindeki “bize ulaşın” sayfasına bildirimde bulunmanızı rica ederiz.”
KİŞİSEL VERİLERLE İLGİLİ AÇIK RIZA BEYAN FORMU
www.sifiraracal sitesinde Teklif Bilişim Hizmetleri Petrol Dış Ticaret Otomotiv San.ve Tic. Ltd. Şti. (Bundan böyle metinde “Şirket” olarak anılacaktır.) tarafından yayınlanan Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Hakkında Aydınlatma Metni’ni okudum.
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu gereğince, yine Şirket tarafından yayınlanan ve www.sifiraracal.com aracılığı ile sunulan
• Tüm otomotiv,kredi, sigorta ve kiralama ürün ve hizmetlerinin sağlanması, satışı, pazarlanması, tanıtımı ve satış sonrası destek hizmetleri süreçlerinin planlanması, takibi ve geliştirilmesi,
• Tarafıma avantajlı ve kullanım alışkanlıklarıma uygun ürün ve hizmetlerin sunulabilmesi ve reklam, tanıtım, satış, pazarlama, Müşteri İlişkileri Yönetimi ve müşteri sadakat programları, etkinlik yönetimi, bilgilendirme, promosyon ve kampanya bildirimi, üyelik işlemleri süreçlerinin tasarlanması ve / veya uygulanması,
• Dijital ve / veya diğer mecralarda reklam ve / veya tanıtım ve / veya pazarlama aktivitelerinin tasarlanması ve / veya uygulanması,
• Kurumsal iletişim faaliyetlerinin, anketlerin, müşteri ilişkileri yönetimi ve müşteri memnuniyeti arama ve süreçlerinin planlanması ve uygulanması,
faaliyetlerini içeren yukarıdaki kapsamdaki ürün ve hizmetlerin anılan kapsam ve amaçları doğrultusunda, yine yukarıda sayılan faaliyetlerin kapsamı ile sınırlı kalmak üzere, kişisel verilerimin yasadaki esaslar çerçevesinde toplanmasına, kaydedilmesine, yurtiçinde ve yurtdışında işlenmesine, saklanmasına ve okumuş olduğum Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Hakkında Aydınlatma Metninde geçen haklarım saklı kalmak üzere, otomotiv distribütör şirketleri, ikinci el otomotiv şirketleri, otomotiv kiralama şirketleri, finansman kuruluşları, Google Ireland Limited ve Facebook Ireland Limited ile paylaşılmasına ve bu kuruluşlara aktarılmasına, yurtiçinde ve yurtdışında işlenmesine, e-posta adresime/telefonuma, çağrı merkezleri, otomatik arama makineleri, akıllı ses kaydedici sistemler, elektronik posta, kısa mesaj hizmeti gibi vasıtalar kullanılarak elektronik ortamda veri, ses ve görüntü içerikli reklam, promosyon, kampanya ve benzeri ticari elektronik iletilerinin gönderilmesine, bu amaçlar doğrultusunda elektronik ileti dışındaki herhangi bir yöntemle de irtibata geçilmesine özgür irademle