Sıfıraraçal.com

2022 Model Porsche Cayenne Özellikleri Ve Fiyat Bilgisi

17 Mayıs 2022 Salı

2022 Porsche Cayenne Özellikleri

2022 model Porsche Cayenne serisine dair ilk söylenilmesi gereken şey, bu aracın tam anlamıyla hız ve güç tutkunlarına hitap ediyor olmasıdır. Bazı otomobiller ilk andan itibaren kendi tarzını, gücünü ve performansını yansıtır. Bu arabaları gördüğünüz zaman ister istemez birçok bilgi aklınızda yer eder. Çünkü bu araçlar sahip oldukları tasarım ile adeta ben buradayım der. 2022 model Porsche Cayenne serisi de tam anlamıyla böyle bir araç. Zaten Porsche firması ürettiği araçlarda standart binek otomobillerden farklı olduğunu uzun zamandır ortaya koyuyor. Genelde spor model araçlar üreten firma kullanıcıları ayrıca performans ve güç anlamında da memnun edecek çalışmalar yapıyor. Porsche firmasının son model araçlarından biri olan Cayenne modelinde birçok farklı özelliği bulabileceğinize emin olabilirsiniz.  

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2022 model Porsche Cayenne hem gücü ve spor tasarımı hem de üstün performansı bir arada bulabileceğiniz bir araç. Porsche denince aklınıza yere yakın, film sahnelerinden fırlamış araba modelleri gelebilir. Fakat Cayenne modeli ile Porsche firması SUV sınıfında da farkını ortaya koyuyor. Cayenne modeli tasarım anlamında spor görünüme sahip bir SUV olarak karşımıza çıkıyor. Daha önce de SUV model araçlar üreten Porsche, Cayenne markası ile bu SUV modeller arasında en üstün performans ile en hızlı SUV modeli piyasaya sürüyor. Güçlendirilmiş motor özellikleri ile kullanıcıların karşısına çıkan 2022 model Porsche Cayenne sahip olduğu alt yapı ile de diğer tüm SUV sınıfındaki araçlar ile arasındaki farkı ortaya koyuyor. Her ne kadar bir SUV olsa da Cayenne modeli Porsche olduğu için üstün bir motor performansı ortaya koyuyor. İlk anda güçlendirilen motor sistemi ile aracın tasarımında yapılan çalışmalar sonucunda 850 nm tork güç üreterek SUV piyasasını alt üst etmeyi hedefliyor.

2022 model Porsche Cayenne Hakkında Öne Çıkanlar

2022 model Porsche Cayenne resmi olarak spor modeller sınıfında değil SUV sınıfında yer alıyor. Buna rağmen aracın performans özelliklerine ve tasarımına bakınca spor modellerden çok da bir farkının olmadığı görülüyor. İlk olarak SUV özellikleri ile ön plana çıksa da sahip olduğu motor gücü ile tasarımındaki şıklık sayesinde aslında içten içe spor model özellikleri barındırıyor. 2022 model Porsche Cayenne serisinin bir önceki Porsche modeli ile kıyaslayınca bu söylediklerimiz daha iyi anlaşılacak. Bu araç bir önceki modele göre 17 mm daha yere yakın. SUV modeller standart arabalara göre yerden daha yüksek olarak tasarlanırken Cayenne bir spor araba gibi yere daha yakın tasarlanmış. Ayrıca bu aracın sahip olduğu süspansiyon sistemi de spor özelliklidir. Üç odalı havalı süspansiyon direnci de yüzde 15 oranında arttırılan bu araç, spor performans özelliklerini daha rahat yansıtabiliyor. Bunun yanı sıra 2022 model Porsche Cayenne, bir önceki modelin motor özelliklerinden daha üstün olarak tasarlanmış. Geliştirilen motor sistemi ile bir önceki modele nazaran 90 nm tork güç daha fazla üreten Cayenne bir spor SUV olmanın özgüveni ile kullanıcıların karşısına çıkıyor.

2022 model Porsche Cayenne serisinin sahip olduğu motor ve özelliklere bakacak olursak; bu araç çift turbolu 4.0 litrelik V8 sıralı dizim motor ünitesi ile kullanıcıların karşısına çıkıyor. Sahip olduğu bu motor ünitesi ile Cayenne modeli 640 beygir gücü ve 850 nm tork üretebiliyor. Açığa çıkan güç bir SUV sınıfında yer alan modeller için fazla görünse de bir Porsche için normal olarak kabul ediliyor. 2022 model Porsche Cayenne sıfır kilometreden 100 kilometreye 3.3 saniye gibi çok kısa bir sürede ulaşıyor. Ayrıca Bu araç sıfır kilometreden 160 kilometreye de 7.7 saniyede ulaşabiliyor. Yapılan testler sonucunda aynı şekilde sıfır kilometreden 200 kilometreye 12.2 saniyede ulaşan araç, 80 kilometreden 120 kilometreye ise 2.2 saniyede ulaşabiliyor. Tüm bu rakamlar aracın motor gücünü ortaya koyuyor. Bu performans rakamları sizler için yeterli gelmedi ise Porsche tarafından yapılan diğer teste dair bilgileri de sizlere aktaralım. Porsche firması 2022 model Cayenne ile SUV modeller arasındaki en hızlı otomobil unvanına da sahip oldu. Yapılan son test sürüşüne göre 2022 model Porsche Cayenne yaklaşık 20 bin 832 kilometrelik Nürnburgring pistini 7:38.9 dakika gibi bir süre içerisinde tamamlayarak bir SUV modeller arasında bir rekora imza attı.

Bu araçta en çok dikkat çeken yenilik ya da tasarım ise titanyum egzoz sistemidir. Görsel olarak spor stiline sahip olmasını sağlayan bu özellik ayrıca aracın gürültüsünü duymak isteyen kullanıcılar için özel olarak tasarlanmış. Bunun dışında Tiptonik S şanzıman, 22 inçlik özel tasarım jantlar ve bu jantlara eşlik eden ön ve arkada performans üzerine tasarlanmış 285/35 ZR22 ve 315/30 ZR 22 ebatlı lastikler de dikkat çekiyor. Bir SUV olsa da aslında spor model olan 2022 model Porsche Cayenne serisinde gücü dizginlemek için Seramik Kompozit özel fren sistemi kullanılıyor. Dinamik şasi kontrolü, adaptif havalı süspansiyon sitemi, özel olarak 8 yönlü ayarlanabilir spor ön koltuklar, ısıtmalı ön ve arka koltuklar gibi daha birçok donanıma sahip olan bu araç şimdiden adından sıkça söz ettiriyor.

Bu araç ilk olarak Avrupa otomobil piyasasında satışa sunuluyor. Birden fazla motor ünitesi ile kullanıcıların karşısına çıkan bu araç Avrupa otomobil piyasasında 180 bin 800 dolar başlangıç satış bedeline sahip. Bu hali ile hiç vergi uygulanmasa dahi güncel kur üzerinden yaklaşık olarak 3 milyon TL satış bedeline sahip oluyor. ÖTV ve KDV gibi birçok vergiler sonucu bu aracın başlangıç paketi ortalama 6 milyon 500 bin TL gibi bir satış bedelini buluyor. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Araç Karşılaştırma sayfamızdan birbirinden farklı özelliklere sahip araçlara göz atabilir dilediğiniz araçları karşılaştırabilirsiniz. Sıfır araç kampanyaları incelemek için kampanyalı araçlar sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

 

2022 Model Porsche Cayenne Özellikleri Ve Fiyat Bilgisi İçin Görüşlerini Bildir
Gönder
ÖNERİLEN YAZILAR

Porsche Yorumları

Misafir
20.12.2023
Porsche 911 Coupe için yapılmış
500.000 olur mu hocam
Misafir
19.11.2023
Porsche 911 Coupe için yapılmış
İyi ve düzenli geliri olmayan almasın. Bakımı çok masraflı. Kaskosu mayyak pahalı. Vs vs
Misafir
05.09.2023
Porsche 718 Coupe için yapılmış
keske benim olsa
Misafir
30.07.2023
Porsche Macan için yapılmış
2020 macan sahibiyim performans olarak beni hayal kırıklığına uğrattı
Misafir
18.07.2023
Porsche Cayenne için yapılmış
Parası olmayan niye bakıyor ki...
Misafir
06.07.2023
Porsche Macan için yapılmış
Togg bundan daha kaliteli, yerli arbamızı kullanalım.
Misafir
06.02.2023
Porsche 718 Coupe için yapılmış
ben kimim ve bu arabaya neden bakıyorummm ??
Misafir
12.09.2022
Porsche Panamera için yapılmış
bu arabayı alabilenlerin 5 yıl geriye dönük tüm vergi kayıtlarının incelenmesi lazım.
Misafir
06.05.2022
Porsche 718 Coupe için yapılmış
Süper araba dediğin böyle olur
Misafir
06.05.2022
Porsche 911 Coupe için yapılmış
Gerçek bir yarış arabası
X
Karşılaştırma Listem
Tamam
X
1

Marka

2

Model

3

Versiyon

4

Tamamla
Almak istediğin aracın markasını seç
Hangi marka otomobil için sana özel fiyat teklifi almak istersin ?
Hangi aracı alacağına karar veremedin mi ? araç karşılaştır.
Almak istediğin modeli seç
Hangi model için özel teklif almak istersin ?
Versiyon seç
Hangi versiyon için özel teklif almak istersin ?
Benzin
Dizel
Otomatik
Manuel
Formu Doldur
İzinli İletişim Formu
"İzinli İletişim Form"unu kabul etmekle, Şirketimiz ile paylaşılmasına rıza göstermiş olduğunuz kişisel verilerinizin, size uygun pazarlama faaliyetleri, promosyon, satış- servis ve yedek parça kampanya bildirimleri, bilgilendirme, reklam, Toyota’m ve benzeri web üyelik işlemleri, anket ve müşteri memnuniyeti araştırmaları ve bu kapsamdaki hizmetlerin sağlanması amacıyla telefon, SMS, e-posta kanalları ile her türlü elektronik iletişim yapılması için Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş (“Toyota Türkiye”), ile Toyota Türkiye’nin bayileri tarafından toplanmasına, kaydedilmesine, işlenmesine, saklanmasına, kullanılmasına ve aynı amaçlar grup şirketlerimiz, ana hissedarımız, Şirketimizin ithalatını yaptığı araçların üretici firması olan yurt dışında yerleşik Toyota Motor Europe NV/SA, Toyota Motor Corporation; doğrudan/dolaylı yurtiçi/yurtdışı iştiraklerimiz, faaliyetlerimizin gereği anlaşmalı olduğumuz kurumlar, tedarikçiler, anlaşmalı satıcılar,iş ortaklarımız, denetim şirketleri veya yasal bir zorunluluk gereği bu verileri talep etmeye yetkili olan kamu kurum veya kuruluşları, ile aktarılmasına/paylaşılmasına izin vermiş bulunmaktasınız. İşbu izinli iletişim onayınız Toyota Türkiye ile bayileri için geçerlidir. Onay vermemeniz halinde sizinle iletişime geçilmeyip, hiçbir ticari iletişimde bulunulmayacaktır. Bu bilgiler* sadece size sağlanacak hizmetlerin sağlıklı sunulabilmesi, olası gönderilerinizin tam ve doğru teslim edilmesi, telefon, sms ve/veya e-posta yoluyla bildirimlerimizin zamanında ulaştırılabilmesi amacıyla, sözleşme ilişkisi içinde olduğumuz, veri koruması ve güvenliği konusunda bizimle hukuken ve teknik olarak aynı sorumlulukları taşıyan, ilgili mevzuat hükümlerine riayet eden üçüncü kişilerle, yalnızca ihtiyaç durumunda ve gerekli ölçüde paylaşılacaktır. *Vermiş olduğunuz bilgilerin kullanımına ilişkin bilgileri güncellemek istemeniz halinde Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş., Cumhuriyet Mah. D-100 Kuzey Yan yol Cad. No: 5, Yakacık, Kartal İstanbul adresiyle Müşteri İlişkileri birimine ya da www.toyota.com.tr internet sitesindeki “bize ulaşın” sayfasına bildirimde bulunmanızı rica ederiz.”
KİŞİSEL VERİLERLE İLGİLİ AÇIK RIZA BEYAN FORMU
www.sifiraracal sitesinde Teklif Bilişim Hizmetleri Petrol Dış Ticaret Otomotiv San.ve Tic. Ltd. Şti. (Bundan böyle metinde “Şirket” olarak anılacaktır.) tarafından yayınlanan Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Hakkında Aydınlatma Metni’ni okudum.
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu gereğince, yine Şirket tarafından yayınlanan ve www.sifiraracal.com aracılığı ile sunulan
• Tüm otomotiv,kredi, sigorta ve kiralama ürün ve hizmetlerinin sağlanması, satışı, pazarlanması, tanıtımı ve satış sonrası destek hizmetleri süreçlerinin planlanması, takibi ve geliştirilmesi,
• Tarafıma avantajlı ve kullanım alışkanlıklarıma uygun ürün ve hizmetlerin sunulabilmesi ve reklam, tanıtım, satış, pazarlama, Müşteri İlişkileri Yönetimi ve müşteri sadakat programları, etkinlik yönetimi, bilgilendirme, promosyon ve kampanya bildirimi, üyelik işlemleri süreçlerinin tasarlanması ve / veya uygulanması,
• Dijital ve / veya diğer mecralarda reklam ve / veya tanıtım ve / veya pazarlama aktivitelerinin tasarlanması ve / veya uygulanması,
• Kurumsal iletişim faaliyetlerinin, anketlerin, müşteri ilişkileri yönetimi ve müşteri memnuniyeti arama ve süreçlerinin planlanması ve uygulanması,
faaliyetlerini içeren yukarıdaki kapsamdaki ürün ve hizmetlerin anılan kapsam ve amaçları doğrultusunda, yine yukarıda sayılan faaliyetlerin kapsamı ile sınırlı kalmak üzere, kişisel verilerimin yasadaki esaslar çerçevesinde toplanmasına, kaydedilmesine, yurtiçinde ve yurtdışında işlenmesine, saklanmasına ve okumuş olduğum Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Hakkında Aydınlatma Metninde geçen haklarım saklı kalmak üzere, otomotiv distribütör şirketleri, ikinci el otomotiv şirketleri, otomotiv kiralama şirketleri, finansman kuruluşları, Google Ireland Limited ve Facebook Ireland Limited ile paylaşılmasına ve bu kuruluşlara aktarılmasına, yurtiçinde ve yurtdışında işlenmesine, e-posta adresime/telefonuma, çağrı merkezleri, otomatik arama makineleri, akıllı ses kaydedici sistemler, elektronik posta, kısa mesaj hizmeti gibi vasıtalar kullanılarak elektronik ortamda veri, ses ve görüntü içerikli reklam, promosyon, kampanya ve benzeri ticari elektronik iletilerinin gönderilmesine, bu amaçlar doğrultusunda elektronik ileti dışındaki herhangi bir yöntemle de irtibata geçilmesine özgür irademle