Sıfıraraçal.com
  Hemen Teklif Al

Türkiye' de En Çok Satan SUV Modelleri

17 Ocak 2018 Çarşamba

Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD), 2017 yılına ilişkin yurtiçi SUV satış rakamlarını açıkladı. İlk sıradaki aracın satışı 20 bin adete yaklaştı. İşte model model en çok satan SUV'lar..

SUV modellerin satış adetlerine geçmeden hemen önce SUV araçların genel özelliklerine kısaca değinelim.

SUV (Sport utility vehicle) yani spor amaçlı taşıtlara olan ilgi sürücüler arasında hızla büyümeye devam ediyor. Hem güçlü hem de sportif görünümlü bu araçlar hem arazi hem de asfalt üzerinde üst düzey performans gösterebiliyor. SUV araçlar her ne kadar dört tekerden çeker olarak algılansalar da her SUV 4x4 çekiş özelliğine sahip değildir.  SUV araçlarda station vagon diye bilinen geniş kasalar, pikap şasisi üzerine yerleştirilir. Off-road özelliğide gösterebilen SUV tasarıma sahip bu araçlar hem arazi severler hem de yüksek seven sürücüler için biçilmiş kaftan.

SUV rekabetini artıyor!

Suv’a olan ilgi artınca araç markaları da bu ligde boy göstermek için bu lige yeni oyuncular sürüyor. Ürün gamlarına yeni SUV araçlar ekleyen markaların bazıları bu klasmanda ilk defa boy gösteriyor. Geçtiğimiz yıl görkemli bir lansmanın ardından Türkiye’de de satışa çıkan Stalvio ise Alfa Romeo’nun bu kategorideki ilk oyuncu oldu. Öyle ki bu lige son olarak Premium araç üreticisi Ferrari’de katılacağını açıkladı.

2016 yılında 64.844 adet SUV araç satıldı. 2017’ de ise bir önceki yıla göre 11.464 adet daha fazla SUV araç satıldı. 2017 yılında toplam 76.308 adetlik satış gerçekleştiren bu alanda pastanın en büyük dilimini Qashqai ile Nissan aldı.

En Çok Satan SUV 2017

En Çok Satan SUV Hangisi?

Nissan Qashqai 2016 yılında olduğu gibi 2017 yılında da en çok satan SUV olma özelliğini korudu. 2016 yılında 19.771 adet satan Qashqai 2017 yılında başarılı bir makyaj operasyonu geçirdi. 2017 yılında 18.365 adet satış gerçekleştiren Qashqai bir önceki yıla göre daha az satmasına rağmen en çok satan SUV ünvanını korudu.

SUV araçlar içerisinde oldukça uygun fiyat aralığına sahip Dacia Duster2017’de en çok satan ikinci SUV olmayı başardı.

2017 SUV Satış Rakamları

QASHQAI           19.771

DUSTER             16.970

TUCSON              7.697

3008                     6.395

C-HR                    6.278

YENI KUGA         5.204

KADJAR              5.063

SPORTAGE         3.845

Q2                        1.084

HR-V                       968

ATECA                    864

Subaru XV              683

Q3                           446

GRANDLAND X     330

ASX                         221

YETİ                        179

Niro                         118

XLV                         100

CX-5                          92

 

SUV Modelleri Karşılaştırma

Araç karşılaştırma işlemini yapmadan seçim yapmak çok zor. Onlarca aracın içerisinden doğru marka ve modeli seçmek insanı çileden çıkartabiliyor. Ve sonuçta bazen öyle bir noktaya geliniyor ki aman olsun da ne olursa olsun moduna bile girilebiliyor. O yüzden sıfır araç al üzerinden araç karşılaştırması yapmadan karar vermeyin. Sıfır araç al içerisinde istediğiniz modellerin ayrıntılı özelliklerine, resimlerine, videolarına, yorumlarına rahatlıkla ulaşabilir, inceleyebilir ve dilediğiniz modelleri karşılaştırabilirsiniz. Son olarak yine istediğiniz modeller için fiyat teklifi almanız da mümkün.

Sizler için aşağıda bazı SUV modellerine birbirleri ile kıyasladık. Dilerseniz sizde buradan karşılaştırma yapabilirsiniz.

Renault Kadjar ve Nissan Yeni Qashqai Karşılaştırması

Nissan Yeni Qashqai ve Subaru Yeni XV Karşılaştırması

Peugeot 5008 ve Skoda Kodiaq Karşılaştırması

Toyota C-HR ve Hyundai Tucson Karşılaştırması

Ford Kuga ve Hyundai Tucson Karşılaştırması

 

 

 

 

Türkiye' de En Çok Satan SUV Modelleri İçin Görüşlerini Bildir
Gönder
ÖNERİLEN YAZILAR
X
Karşılaştırma Listem
Tamam
X
1

Marka

2

Model

3

Versiyon

4

Tamamla
Teklif almak istediğin markayı seç
Hangi marka otomobil için sana özel fiyat teklifi almak istersin ?
Hangi aracı alacağına karar veremedin mi ? araç karşılaştır.
Teklif almak istediğin modeli seç
Hangi model için özel teklif almak istersin ?
Versiyon seç
Hangi versiyon için özel teklif almak istersin ?
Benzin
Dizel
Otomatik
Manuel
Formu Doldur
İzinli İletişim Formu
"İzinli İletişim Form"unu kabul etmekle, Şirketimiz ile paylaşılmasına rıza göstermiş olduğunuz kişisel verilerinizin, size uygun pazarlama faaliyetleri, promosyon, satış- servis ve yedek parça kampanya bildirimleri, bilgilendirme, reklam, Toyota’m ve benzeri web üyelik işlemleri, anket ve müşteri memnuniyeti araştırmaları ve bu kapsamdaki hizmetlerin sağlanması amacıyla telefon, SMS, e-posta kanalları ile her türlü elektronik iletişim yapılması için Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş (“Toyota Türkiye”), ile Toyota Türkiye’nin bayileri tarafından toplanmasına, kaydedilmesine, işlenmesine, saklanmasına, kullanılmasına ve aynı amaçlar grup şirketlerimiz, ana hissedarımız, Şirketimizin ithalatını yaptığı araçların üretici firması olan yurt dışında yerleşik Toyota Motor Europe NV/SA, Toyota Motor Corporation; doğrudan/dolaylı yurtiçi/yurtdışı iştiraklerimiz, faaliyetlerimizin gereği anlaşmalı olduğumuz kurumlar, tedarikçiler, anlaşmalı satıcılar,iş ortaklarımız, denetim şirketleri veya yasal bir zorunluluk gereği bu verileri talep etmeye yetkili olan kamu kurum veya kuruluşları, ile aktarılmasına/paylaşılmasına izin vermiş bulunmaktasınız. İşbu izinli iletişim onayınız Toyota Türkiye ile bayileri için geçerlidir. Onay vermemeniz halinde sizinle iletişime geçilmeyip, hiçbir ticari iletişimde bulunulmayacaktır. Bu bilgiler* sadece size sağlanacak hizmetlerin sağlıklı sunulabilmesi, olası gönderilerinizin tam ve doğru teslim edilmesi, telefon, sms ve/veya e-posta yoluyla bildirimlerimizin zamanında ulaştırılabilmesi amacıyla, sözleşme ilişkisi içinde olduğumuz, veri koruması ve güvenliği konusunda bizimle hukuken ve teknik olarak aynı sorumlulukları taşıyan, ilgili mevzuat hükümlerine riayet eden üçüncü kişilerle, yalnızca ihtiyaç durumunda ve gerekli ölçüde paylaşılacaktır. *Vermiş olduğunuz bilgilerin kullanımına ilişkin bilgileri güncellemek istemeniz halinde Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş., Cumhuriyet Mah. D-100 Kuzey Yan yol Cad. No: 5, Yakacık, Kartal İstanbul adresiyle Müşteri İlişkileri birimine ya da www.toyota.com.tr internet sitesindeki “bize ulaşın” sayfasına bildirimde bulunmanızı rica ederiz.”
KİŞİSEL VERİLERLE İLGİLİ AÇIK RIZA BEYAN FORMU
www.sifiraracal sitesinde Teklif Bilişim Hizmetleri Petrol Dış Ticaret Otomotiv San.ve Tic. Ltd. Şti. (Bundan böyle metinde “Şirket” olarak anılacaktır.) tarafından yayınlanan Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Hakkında Aydınlatma Metni’ni okudum.
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu gereğince, yine Şirket tarafından yayınlanan ve www.sifiraracal.com aracılığı ile sunulan
• Tüm otomotiv,kredi, sigorta ve kiralama ürün ve hizmetlerinin sağlanması, satışı, pazarlanması, tanıtımı ve satış sonrası destek hizmetleri süreçlerinin planlanması, takibi ve geliştirilmesi,
• Tarafıma avantajlı ve kullanım alışkanlıklarıma uygun ürün ve hizmetlerin sunulabilmesi ve reklam, tanıtım, satış, pazarlama, Müşteri İlişkileri Yönetimi ve müşteri sadakat programları, etkinlik yönetimi, bilgilendirme, promosyon ve kampanya bildirimi, üyelik işlemleri süreçlerinin tasarlanması ve / veya uygulanması,
• Dijital ve / veya diğer mecralarda reklam ve / veya tanıtım ve / veya pazarlama aktivitelerinin tasarlanması ve / veya uygulanması,
• Kurumsal iletişim faaliyetlerinin, anketlerin, müşteri ilişkileri yönetimi ve müşteri memnuniyeti arama ve süreçlerinin planlanması ve uygulanması,
faaliyetlerini içeren yukarıdaki kapsamdaki ürün ve hizmetlerin anılan kapsam ve amaçları doğrultusunda, yine yukarıda sayılan faaliyetlerin kapsamı ile sınırlı kalmak üzere, kişisel verilerimin yasadaki esaslar çerçevesinde toplanmasına, kaydedilmesine, yurtiçinde ve yurtdışında işlenmesine, saklanmasına ve okumuş olduğum Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Hakkında Aydınlatma Metninde geçen haklarım saklı kalmak üzere, otomotiv distribütör şirketleri, ikinci el otomotiv şirketleri, otomotiv kiralama şirketleri, finansman kuruluşları, Google Ireland Limited ve Facebook Ireland Limited ile paylaşılmasına ve bu kuruluşlara aktarılmasına, yurtiçinde ve yurtdışında işlenmesine, e-posta adresime/telefonuma, çağrı merkezleri, otomatik arama makineleri, akıllı ses kaydedici sistemler, elektronik posta, kısa mesaj hizmeti gibi vasıtalar kullanılarak elektronik ortamda veri, ses ve görüntü içerikli reklam, promosyon, kampanya ve benzeri ticari elektronik iletilerinin gönderilmesine, bu amaçlar doğrultusunda elektronik ileti dışındaki herhangi bir yöntemle de irtibata geçilmesine özgür irademle