Sıfıraraçal.com
  Hemen Teklif Al

İşte 2023 Yılının En Çok Satan Otomobilleri

5 Haziran 2023 Pazartesi

Avrupa genelinde toplam satış adetlerine göre en çok satan sıfır araç modelleri belli oldu. Avrupa nezdinde toplam toplam 28 ülke genelinde en fazla satmayı başaran sıfır araçları sizler için listeledik.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2023 yılının ikinci çeyreğindeki sıfır araç satışı oldukça başarılı görünüyor. Üstelik hem global hem de Türkiye pazarı nezdinde bu durum böyle. Peki Avrupa pazarındaki vaziyetler nasıl? Dünyanın ilk otomobil dergisi olan Autocar tarafından yayımlanan raporu gelin hep birlikte inceleyelim ve yılın şu zamanına kadar en çok hangi sıfır araç modeli satılmış bi görelim.

Avrupa nezdinde toplam 28 farklı ülkenin otomobil pazarını kapsayan bu rapora göre yılın şimdiye kadar ki zaman dilimine göre neredeyse 1 milyona yakın toplamda 960 bin 191 adet sıfır otomobil satıldı. Bu sıfır arabaların büyük bir çoğunluğu B ve C segmentinde yer alan modeller oluyor.

Peki 01 Ocak 2023 tarihinden şuanki zaman dilimine kadar Avrupa pazarında en çok satan otomobiller hangileri gelin hep birlikte bakalım.

En Çok Satan Sıfır Araç Modelleri

1-) Dacia Sandero

Avrupa genelinde geçen yılın en çok satan otomobili olmayı başaran Dacia Sandero, şimdiye kadar yaklaşık olarak 18 bin 695 adet sattı. Bu da 2022 yılına oranla Dacia Sandero modelinin satış oranının %44 arttığına şahit oluyoruz.

2-)Volkswagen T-Toc

Volkswagen’in kompakt crossover aracı olan T-Roc, 2023 yılının şimdiye kadarki zaman diliminde toplam 16 bin 746 adet sattı. 2022 yılına göre karşılaştırdığımızda Volkswagen T-Roc satışlarının % 19 oranında arttığına şahit oluyoruz.

3-) Opel Corsa

Alman marka Opel, B segmentteki yer alan hatchback modeli Corsa'yı çok yakın bir zamanda makyaj operasyonuna tabi tuttu. Makyaj operasyonu ile birlikte oldukça şık bir görünüme kavuşan Opel Corsa, Avrupa nezdinde şimdiye kadarki süreçte 16 bin 578 adet satıldı. 2022 yılına göre ise satışları %40 oranında yükseldi.

4-) Renault Clio

B segmentinin en rekabetçi temsilcilerinden olan Renault Clio 2023 yılının ilk iki çeyreğinde toplam 15 bin 729 adet sattı. 2022 yılına oranla % 119 daha çok sattı. Otomobil kullanıcılarının Renault Clio'yu oldukça fazla bir sevgi seli gösterdiklerine şahitlik ediyoruz.

5-) Peugeot 208

Renault Clio'nun ardından bir Fransız model olan Peugeot 208 karşımıza çıkıyor. B segmentinin en radikal tasarımıyla kullanıcıların beğenisine sunulan Peugeot 208, toplam 15 bin 26 adet sattı. Fakat Peugeot 208 modelinin satışları 2022 yılının aynı dönemiyle karşılaştırdığımız zaman %-4 oranında maalesef düştü.

6-) Fiat 500

Fiat'ın kompakt otomobili olan 500, 2023 yılının ilk iki çeyreğinde 13 bin 775 adet sattı. Özgünlüğünün yanı sıra ulaşılabilir olması ile de tüm dikkatleri üzerine çeken Fiat 500 modelinin satışları geçen yıla göre % 7 yükseldi!

7-) Toyota Yaris Cross

Listenin yedinci sırasında yer alan Toyota'nın en başarılı B-SUV modeli Yaris Cross, 2023 yılının ilk iki çeyreğinde 13 bin 626 adet sattı. Toyota Yaris Cross, 2022 yılına göre %41 oranında yükseldi.

8-) VW Golf

Kendi sınıfının en yaratıcı temsilcisi Volkswagen Golf, 2023 yılının ilk iki çeyreğinde 13 bin 209 adet sattı. Geçen yılın aynı dönemine göre Vw Golf satışları % 31 yükseldi.

9-) Dacia Duster

Bir diğer Dacia modeli Duster’da 2023 yılının ilk iki çeyreğinde 12 bin 953 adet sattı. Bütçe dostu SUV model Dacia Duster, geçen yıla oranla satışlarını %38 oranında arttırdı.

10-) Skoda Octavia

Birçok pratik yönüyle Avrupalı müşterilerin gözdesi olmaya devam eden Skoda Octavia yılın bu zamanına kadar en çok satılan modeller arasına girmeyi başardı. Skoda Octavia 2023 yılının ilk iki çeyreğinde 12 bin 817 adet satarak geçen senenin aynı dönemine göre satışlarını tam % 230 oranında arttırdı.

İşte 2023 Yılının En Çok Satan Otomobilleri İçin Görüşlerini Bildir
Gönder
ÖNERİLEN YAZILAR
X
Karşılaştırma Listem
Tamam
X
1

Marka

2

Model

3

Versiyon

4

Tamamla
Teklif almak istediğin markayı seç
Hangi marka otomobil için sana özel fiyat teklifi almak istersin ?
Hangi aracı alacağına karar veremedin mi ? araç karşılaştır.
Teklif almak istediğin modeli seç
Hangi model için özel teklif almak istersin ?
Versiyon seç
Hangi versiyon için özel teklif almak istersin ?
Benzin
Dizel
Otomatik
Manuel
Formu Doldur
İzinli İletişim Formu
"İzinli İletişim Form"unu kabul etmekle, Şirketimiz ile paylaşılmasına rıza göstermiş olduğunuz kişisel verilerinizin, size uygun pazarlama faaliyetleri, promosyon, satış- servis ve yedek parça kampanya bildirimleri, bilgilendirme, reklam, Toyota’m ve benzeri web üyelik işlemleri, anket ve müşteri memnuniyeti araştırmaları ve bu kapsamdaki hizmetlerin sağlanması amacıyla telefon, SMS, e-posta kanalları ile her türlü elektronik iletişim yapılması için Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş (“Toyota Türkiye”), ile Toyota Türkiye’nin bayileri tarafından toplanmasına, kaydedilmesine, işlenmesine, saklanmasına, kullanılmasına ve aynı amaçlar grup şirketlerimiz, ana hissedarımız, Şirketimizin ithalatını yaptığı araçların üretici firması olan yurt dışında yerleşik Toyota Motor Europe NV/SA, Toyota Motor Corporation; doğrudan/dolaylı yurtiçi/yurtdışı iştiraklerimiz, faaliyetlerimizin gereği anlaşmalı olduğumuz kurumlar, tedarikçiler, anlaşmalı satıcılar,iş ortaklarımız, denetim şirketleri veya yasal bir zorunluluk gereği bu verileri talep etmeye yetkili olan kamu kurum veya kuruluşları, ile aktarılmasına/paylaşılmasına izin vermiş bulunmaktasınız. İşbu izinli iletişim onayınız Toyota Türkiye ile bayileri için geçerlidir. Onay vermemeniz halinde sizinle iletişime geçilmeyip, hiçbir ticari iletişimde bulunulmayacaktır. Bu bilgiler* sadece size sağlanacak hizmetlerin sağlıklı sunulabilmesi, olası gönderilerinizin tam ve doğru teslim edilmesi, telefon, sms ve/veya e-posta yoluyla bildirimlerimizin zamanında ulaştırılabilmesi amacıyla, sözleşme ilişkisi içinde olduğumuz, veri koruması ve güvenliği konusunda bizimle hukuken ve teknik olarak aynı sorumlulukları taşıyan, ilgili mevzuat hükümlerine riayet eden üçüncü kişilerle, yalnızca ihtiyaç durumunda ve gerekli ölçüde paylaşılacaktır. *Vermiş olduğunuz bilgilerin kullanımına ilişkin bilgileri güncellemek istemeniz halinde Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş., Cumhuriyet Mah. D-100 Kuzey Yan yol Cad. No: 5, Yakacık, Kartal İstanbul adresiyle Müşteri İlişkileri birimine ya da www.toyota.com.tr internet sitesindeki “bize ulaşın” sayfasına bildirimde bulunmanızı rica ederiz.”
KİŞİSEL VERİLERLE İLGİLİ AÇIK RIZA BEYAN FORMU
www.sifiraracal sitesinde Teklif Bilişim Hizmetleri Petrol Dış Ticaret Otomotiv San.ve Tic. Ltd. Şti. (Bundan böyle metinde “Şirket” olarak anılacaktır.) tarafından yayınlanan Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Hakkında Aydınlatma Metni’ni okudum.
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu gereğince, yine Şirket tarafından yayınlanan ve www.sifiraracal.com aracılığı ile sunulan
• Tüm otomotiv,kredi, sigorta ve kiralama ürün ve hizmetlerinin sağlanması, satışı, pazarlanması, tanıtımı ve satış sonrası destek hizmetleri süreçlerinin planlanması, takibi ve geliştirilmesi,
• Tarafıma avantajlı ve kullanım alışkanlıklarıma uygun ürün ve hizmetlerin sunulabilmesi ve reklam, tanıtım, satış, pazarlama, Müşteri İlişkileri Yönetimi ve müşteri sadakat programları, etkinlik yönetimi, bilgilendirme, promosyon ve kampanya bildirimi, üyelik işlemleri süreçlerinin tasarlanması ve / veya uygulanması,
• Dijital ve / veya diğer mecralarda reklam ve / veya tanıtım ve / veya pazarlama aktivitelerinin tasarlanması ve / veya uygulanması,
• Kurumsal iletişim faaliyetlerinin, anketlerin, müşteri ilişkileri yönetimi ve müşteri memnuniyeti arama ve süreçlerinin planlanması ve uygulanması,
faaliyetlerini içeren yukarıdaki kapsamdaki ürün ve hizmetlerin anılan kapsam ve amaçları doğrultusunda, yine yukarıda sayılan faaliyetlerin kapsamı ile sınırlı kalmak üzere, kişisel verilerimin yasadaki esaslar çerçevesinde toplanmasına, kaydedilmesine, yurtiçinde ve yurtdışında işlenmesine, saklanmasına ve okumuş olduğum Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Hakkında Aydınlatma Metninde geçen haklarım saklı kalmak üzere, otomotiv distribütör şirketleri, ikinci el otomotiv şirketleri, otomotiv kiralama şirketleri, finansman kuruluşları, Google Ireland Limited ve Facebook Ireland Limited ile paylaşılmasına ve bu kuruluşlara aktarılmasına, yurtiçinde ve yurtdışında işlenmesine, e-posta adresime/telefonuma, çağrı merkezleri, otomatik arama makineleri, akıllı ses kaydedici sistemler, elektronik posta, kısa mesaj hizmeti gibi vasıtalar kullanılarak elektronik ortamda veri, ses ve görüntü içerikli reklam, promosyon, kampanya ve benzeri ticari elektronik iletilerinin gönderilmesine, bu amaçlar doğrultusunda elektronik ileti dışındaki herhangi bir yöntemle de irtibata geçilmesine özgür irademle