Sıfıraraçal.com
  Hemen Teklif Al

Araçlar İçin Yeni Arıza Tespit Sistemi Piyasaya Sürüldü

26 Temmuz 2022 Salı

 

Araçların üretimi ve tasarımı kadar hasar meydana geldiğinde tespit edilmesi de ayrıca önem taşıyor. Özellikle gelişmiş araçlarda arıza tespit cihazlarına daha fazla gerek oluyor. Bu yüzden de araç arıza tespit sistemi gün geçtikçe daha da gelişmiş bir hal alıyor. Son teknoloji araçlarda ortaya çıkacak herhangi bir donanım ya da yazılım problemi kişilerin can güvenliğine bile mal olabilir. Özellikle sürüş destek sistemleri ve sürücü güvenlik önlemleri aracın beynine entegre ediliyor. Günümüzde araçlar, 4 teker üzerinde giden makineden ziyade donanımlı makineye dönüşüyor. Donanımları her geçen gün artan araçların hasarını tespit etmek için de gelişmiş sistem kullanılması gerekiyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Araçlarda kullanılan teknik donanım ve veriler el yordamı ile ya da ilk bakışta hasarın tespitini imkansız kılıyor. Artık araçların beyinleri birçok işlemi tek bir tuşla ya da komutla yapıyor. Önceki modellere göre daha karmaşık olan ve birden fazla veriyi tek bir yerde toplayan araç teknolojilerinin hasarını tespit için de ayrıca cihazlara ihtiyaç duyuluyor. Arıza tespit cihazları adı verilen bu sistemler sayesinde araçlarda meydana gelen hasarı kısa sürede bulmak olanaklı hale geliyor.

Eski araçların daha basit şekilde üretilmesi arıza ve hasar tespiti açısından avantajken şimdilerde ise arıza tespit cihazları ile problem çözümü mümkün oluyor. Araçlarda bulunan sensör, işlemci ve aktüatörler aracın daha karmaşık ve hassas hale bürünmesine neden oluyor. Araçlarda bağlantılar azalsa da mikrobilgisayarlara yüklenen veriler sayesinde araçtaki hasar da kolay bir şekilde tespit edilebiliyor.

Arıza tespit sistemleri sayesinde araç üzerinde; arıza tespiti ve arıza okuma, arıza silme, arıza giderme gibi işlemler kısa sürede yapılabiliyor. Ayrıca parça tanıtma, adaptasyon veya kalibrasyon, çalışma parametreleri okuma gibi işlemler ve çok daha fazlası rahatlıkla yapılır. Araçlarda mekanikleşme ve son teknoloji gelişmeleri arttıkça var olan arıza tespit sistemleri de yetersiz kalmaya başlıyor. Her teknoloji gibi arıza tespit cihazları da güncelleme ve yenilenmeye ihtiyaç duyuyor. Delphi bu konudaki büyük boşluğu görmüş olmalı ki yeni araçlar için yenilenen arıza tespit sistemini tasarlayıp piyasaya sürdü.

Elektrikli araçların artması ve buna bağlı olarak da aracın beyninin daha çok kullanılması arıza sistemleri için yenilemeye gerek olduğunu ortaya koydu. Özellikle elektrikli araçlarda meydana gelen ve belirlenemeyen birçok hasarı kolayca tespit etmeye yarayan arıza tespit cihazı, can güvenliği açısından da önemli bir yenilik olacak. Hem zaman açısından hem de iş gücü bakımından avantaj sağlayan Delphi, yeni araçlara göre arıza tespit sistemini piyasaya sürdü.

Delphi Technologies, DS yazılımında çok sayıda yeni arıza çeşidi teşhis etmekle kalmadı bunların iyileştirilmesi için gerekli çalışmaları da yaptı. Delphi Technologies, elektrikli araçlar arttıkça pazarın nabzını tutmak için bu konudaki gerekliliği de öngörmüş. Bu sayede elektrikli araçlarda arıza tespit iyileştirmeleri yaparak radarlı 198 model, kameralı 333 model ve BlueTech VCI ile aynı arıza teşhis yazılımı üzerinden bağlantı kurabiliyor. Ayrıca yazılım platformu paylaşıldığından teknisyen için teşhis edilebilir forma dönüşüyor.  

 İlk olarak 2021 yılında arıza tespit için kullanılan yeni BlueTech VCI ve ADAS ekipmanları yenilikçi detayları ile ön plana çıkıyor. Esneklik sunan ve yenilenen arıza teşhis protokolleri ve kullanımı kolay sıfırlama görevleri ile de daha işlevsel hale geliyor.

BlueTech VCI, Delphi Technologies’in geçmiş yıllara da bakıldığında OBD arıza teşhis cihazlarının en yenilikçi serilerinden biridir. Yenilenen BlueTech Araç Kontrol Ara yüzünün (VCI) işleme gücü, CAN FD kanalları, Passthru desteği ve entegre DoIP fonksiyonları yenilikler barındırmakla kalmayıp çok iyi güncellemelere sahip. ADAS arıza teşhis çözümü sayesinde araçlarda artık çok sık kullanılan ADAS bağlantılı fonksiyonlar da tam kapsamlı çalışıyor. ADAS çözümü sayesinde aracın onarımını ve değişimi sağlandığı için de bu yenileme daha da önemli ve güvenli bir hale geliyor.

Araç tespit cihazının en önemli özelliği elektrikli ve mikrobilgisayarlı araçlarda kısa sürede çözüm bulmasıdır. Zaman içinde daha da gelişmiş donanım ve yazılım çeşitlerini göreceğimiz birçok araçlar için arıza tespit cihazı geliştirilecektir. Şimdilik en iyisi ve gelişmişi bu olmakla birlikte araç ve kişi güvenliği açısından da önemli bir yenilik.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Araç Karşılaştırma sayfamızdan birbirinden farklı özelliklere sahip araçlara göz atabilir dilediğiniz araçları karşılaştırabilirsiniz. Sıfır araç kampanyaları incelemek için kampanyalı araçlar sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

 

Araçlar İçin Yeni Arıza Tespit Sistemi Piyasaya Sürüldü İçin Görüşlerini Bildir
Gönder
ÖNERİLEN YAZILAR
X
Karşılaştırma Listem
Tamam
X
1

Marka

2

Model

3

Versiyon

4

Tamamla
Teklif almak istediğin markayı seç
Hangi marka otomobil için sana özel fiyat teklifi almak istersin ?
Hangi aracı alacağına karar veremedin mi ? araç karşılaştır.
Teklif almak istediğin modeli seç
Hangi model için özel teklif almak istersin ?
Versiyon seç
Hangi versiyon için özel teklif almak istersin ?
Benzin
Dizel
Otomatik
Manuel
Formu Doldur
İzinli İletişim Formu
"İzinli İletişim Form"unu kabul etmekle, Şirketimiz ile paylaşılmasına rıza göstermiş olduğunuz kişisel verilerinizin, size uygun pazarlama faaliyetleri, promosyon, satış- servis ve yedek parça kampanya bildirimleri, bilgilendirme, reklam, Toyota’m ve benzeri web üyelik işlemleri, anket ve müşteri memnuniyeti araştırmaları ve bu kapsamdaki hizmetlerin sağlanması amacıyla telefon, SMS, e-posta kanalları ile her türlü elektronik iletişim yapılması için Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş (“Toyota Türkiye”), ile Toyota Türkiye’nin bayileri tarafından toplanmasına, kaydedilmesine, işlenmesine, saklanmasına, kullanılmasına ve aynı amaçlar grup şirketlerimiz, ana hissedarımız, Şirketimizin ithalatını yaptığı araçların üretici firması olan yurt dışında yerleşik Toyota Motor Europe NV/SA, Toyota Motor Corporation; doğrudan/dolaylı yurtiçi/yurtdışı iştiraklerimiz, faaliyetlerimizin gereği anlaşmalı olduğumuz kurumlar, tedarikçiler, anlaşmalı satıcılar,iş ortaklarımız, denetim şirketleri veya yasal bir zorunluluk gereği bu verileri talep etmeye yetkili olan kamu kurum veya kuruluşları, ile aktarılmasına/paylaşılmasına izin vermiş bulunmaktasınız. İşbu izinli iletişim onayınız Toyota Türkiye ile bayileri için geçerlidir. Onay vermemeniz halinde sizinle iletişime geçilmeyip, hiçbir ticari iletişimde bulunulmayacaktır. Bu bilgiler* sadece size sağlanacak hizmetlerin sağlıklı sunulabilmesi, olası gönderilerinizin tam ve doğru teslim edilmesi, telefon, sms ve/veya e-posta yoluyla bildirimlerimizin zamanında ulaştırılabilmesi amacıyla, sözleşme ilişkisi içinde olduğumuz, veri koruması ve güvenliği konusunda bizimle hukuken ve teknik olarak aynı sorumlulukları taşıyan, ilgili mevzuat hükümlerine riayet eden üçüncü kişilerle, yalnızca ihtiyaç durumunda ve gerekli ölçüde paylaşılacaktır. *Vermiş olduğunuz bilgilerin kullanımına ilişkin bilgileri güncellemek istemeniz halinde Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş., Cumhuriyet Mah. D-100 Kuzey Yan yol Cad. No: 5, Yakacık, Kartal İstanbul adresiyle Müşteri İlişkileri birimine ya da www.toyota.com.tr internet sitesindeki “bize ulaşın” sayfasına bildirimde bulunmanızı rica ederiz.”
KİŞİSEL VERİLERLE İLGİLİ AÇIK RIZA BEYAN FORMU
www.sifiraracal sitesinde Teklif Bilişim Hizmetleri Petrol Dış Ticaret Otomotiv San.ve Tic. Ltd. Şti. (Bundan böyle metinde “Şirket” olarak anılacaktır.) tarafından yayınlanan Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Hakkında Aydınlatma Metni’ni okudum.
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu gereğince, yine Şirket tarafından yayınlanan ve www.sifiraracal.com aracılığı ile sunulan
• Tüm otomotiv,kredi, sigorta ve kiralama ürün ve hizmetlerinin sağlanması, satışı, pazarlanması, tanıtımı ve satış sonrası destek hizmetleri süreçlerinin planlanması, takibi ve geliştirilmesi,
• Tarafıma avantajlı ve kullanım alışkanlıklarıma uygun ürün ve hizmetlerin sunulabilmesi ve reklam, tanıtım, satış, pazarlama, Müşteri İlişkileri Yönetimi ve müşteri sadakat programları, etkinlik yönetimi, bilgilendirme, promosyon ve kampanya bildirimi, üyelik işlemleri süreçlerinin tasarlanması ve / veya uygulanması,
• Dijital ve / veya diğer mecralarda reklam ve / veya tanıtım ve / veya pazarlama aktivitelerinin tasarlanması ve / veya uygulanması,
• Kurumsal iletişim faaliyetlerinin, anketlerin, müşteri ilişkileri yönetimi ve müşteri memnuniyeti arama ve süreçlerinin planlanması ve uygulanması,
faaliyetlerini içeren yukarıdaki kapsamdaki ürün ve hizmetlerin anılan kapsam ve amaçları doğrultusunda, yine yukarıda sayılan faaliyetlerin kapsamı ile sınırlı kalmak üzere, kişisel verilerimin yasadaki esaslar çerçevesinde toplanmasına, kaydedilmesine, yurtiçinde ve yurtdışında işlenmesine, saklanmasına ve okumuş olduğum Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Hakkında Aydınlatma Metninde geçen haklarım saklı kalmak üzere, otomotiv distribütör şirketleri, ikinci el otomotiv şirketleri, otomotiv kiralama şirketleri, finansman kuruluşları, Google Ireland Limited ve Facebook Ireland Limited ile paylaşılmasına ve bu kuruluşlara aktarılmasına, yurtiçinde ve yurtdışında işlenmesine, e-posta adresime/telefonuma, çağrı merkezleri, otomatik arama makineleri, akıllı ses kaydedici sistemler, elektronik posta, kısa mesaj hizmeti gibi vasıtalar kullanılarak elektronik ortamda veri, ses ve görüntü içerikli reklam, promosyon, kampanya ve benzeri ticari elektronik iletilerinin gönderilmesine, bu amaçlar doğrultusunda elektronik ileti dışındaki herhangi bir yöntemle de irtibata geçilmesine özgür irademle