Sıfıraraçal.com
  Hemen Teklif Al

Mg4 2023’te Türkiye’de Satışa Sunulacak

19 Temmuz 2022 Salı

 

Otomobiller, Türkiye otomobil piyasasına 1970 yılarına yakın girmiş olsa da aslında üretim tarihi bundan çok daha eskilere dayanır. Avrupa ülkeleri başta olmak üzere İngiltere ve ABD’de otomobiller 1900’lü yılların başlarından itibaren seri üretime geçmiş ve o zamandan günümüze kadar kullanılmaya devam etmiştir. 100 yıldan fazla tarihe sahip olan otomobil firmalarından biri de İngiltere merkezli MG otomobil firmasıdır. MG otomobil firması 1924 yılında İngiltere’de kurulmuş ve o günden bu zamana kadar birçok otomobil modeli üreterek varlığını devam ettirmiştir. MG aslında Morris Garages’in baş harflerinin kısaltmasından oluşur.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

1924 yılından itibaren belli bir kalitede üretilen MG modellerine 2023 yılında bir yenisi daha ekleniyor. MG4 Electric olarak adlandırılan bu otomobil günümüzün ve yakın geleceğin otomobil teknolojisi olan elektrikli motor ünitesi ile karşımıza çıkacak. 2023 model MG4 Electric C segmentinde yer alıyor. Araç tamamen elektrikli olmasının yanı sıra MG kalitesi ile de ön plana çıkıyor. Beş kapılı olması bu aracın daha kullanışlı bir tasarıma sahip olmasını sağlıyor. Aracın boyut ölçülerine bakalım. 2023 model MG4 Electric otomobilinin, uzunluğu 4.287 mm, genişliği 1.836 mm ve yüksekliği de 1.504 mm’dir. MG4 Electric tamamen elektrikli motor ünitesine sahip olduğu için tam anlamıyla doğa dostu bir tasarıma sahiptir. İçten yanmalı motor ünitesine sahip modellerde göreceğiniz egzoz emisyonu sorununu bu otomobilde kesinlikle görmeyeceksiniz. Bu anlamda çevre ve doğa dostu olarak gönül rahatlığı ile aracınızı kullanabileceksiniz.

MG4 Electric modeli, MG firması için bir ilki de barındırıyor. MG firması tarafından özel olarak geliştirilen Modüler Ölçeklenebilir Platform olarak adlandırılan MSP platformunda üretilecek olan ilk otomobil olma özelliğine sahip MG4 Electric bu anlamda özel bir yere sahip. Üretim bandından ilk etapta 51 kWh ve 64 kWh batarya ile indirilecek olan bu otomobilin ortaya koyacağı güç ve performans özellikleri de merakla bekleniyor.

Bilindiği üzere MG firmasının ana merkezi SAIC Motor şirketidir. MG4 Electric modelinde kullanılacak bataryaları da bu SAIC Motor şirketi üretecek. Oldukça ince bir yapıya sahip olan batarya, 110 mm yüksekliğe sahip. Bu ölçüler ile kullanılacak bataryalar hem çok yer kaplamadığı hem de çok fazla ağırlık oluşturmadığı için aracın performansının daha iyi olmasını sağlıyor. MG4 Electirc otomobilinde kullanılacak olan bu bataryalar WLTP verilerine göre 350 km ya da 450 km elektrikli sürüş menzili sunacak.

2023 model MG4 Electric otomobilinde kullanılacak olan 64 kWh batarya ile uyumlu olacak şekilde 150 kW elektromotor görev yaparken, 51 kWh batarya ile de 125 kW elektromotor görev yapacak. MG4 Electric modellerinde kullanılacak batarya ve elektromotor ünitesine göre bu araçların sıfır kilometreden 100 kilometreye hızlanma süresinin 8 saniyeden daha kısa olacağı belirtiliyor. Ayrıca MG4 Electric modellerinin azami hızı da 160 kilometre ile sınırlandırılmış.

4 tekerden çekiş özelliğine sahip olan MG4 Electric modelleri birçok sürüş testinden geçerek otoritelerden geçer not aldı. Kısa süre içerisinde Türkiye yollarında yer alacak olan bu otomobiller şık ve sportif bir tasarıma sahip. Otomobil meraklılarının bildiği üzere MG markası tarafından üretilen modeller genelde spor ve performans odaklı tasarlanmaktadır. Spor sürüş imkanı sunan MG firması aynı zamanda kullandığı donanım özellikleri ile de aracın konfor seviyesini üst lige çıkarıyor. MG4 Electric modeli de klasik MG markasını yansıtıyor. Bu anlamda hem spor hem şık hem de konforlu bir araç almak isteyen kullanıcılara hitap eden bu otomobil 2023 yılında Türkiye otomobil piyasasına dahil olacak.

2023 yılının ilk çeyreğinden itibaren satışa sunulması beklenen MG4 Electiric modeli geniş yapısı ile de adeta bir aile aracı işlevine sahip. Geniş, ferah ve konforlu bir yaşam alanına sahip olan MG4 Electric modeli aynı zamanda 50:50 ile dengeli bir ağırlık dağılımına da sahip. Bu dengeli, ağırlık dağılımı sayesinde daha iyi yol tutuşu sunan otomobil, arkadan itiş sistemi ve hızlı direksiyon tepkileri ile de önemli performans göstergesi ortaya koyuyor. 2023 yılının ilk çeyreğinde satışa sunulacak olan bu modelin satış fiyatına ilişkin ise henüz net bir bilgi paylaşılmadı. 2023 yılı ilk çeyreğinde döviz kurlarındaki fiyatlandırma bu aracın fiyatının tam olarak ne kadar olacağını ortaya koyacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Araç Karşılaştırma sayfamızdan birbirinden farklı özelliklere sahip araçlara göz atabilir dilediğiniz araçları karşılaştırabilirsiniz. Sıfır araç kampanyaları incelemek için kampanyalı araçlar sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Mg4 2023’te Türkiye’de Satışa Sunulacak İçin Görüşlerini Bildir
Gönder

Mg4 2023’te Türkiye’de Satışa Sunulacak Yorumları

{{yorum.KullaniciAdi}}
{{yorum.TarihStr}}
{{yorum.Yorum}}
    ÖNERİLEN YAZILAR

    MG Yorumları

    Misafir
    22.04.2024
    MG EHS için yapılmış
    Slm ev de kullanırken klimayı açınca otomatik benzinli motor devreye giriyor onun çözümü nedir
    Misafir
    16.04.2024
    MG ZS için yapılmış
    Arkadaşlar araba harika tam bir fiyat performans arabası fakat benim merak ettiğim servis ve parca fiyatları konusunda bilgi verebilirmisiniz
    Misafir
    16.04.2024
    MG ZS için yapılmış
    MG ZS'de dışarıdaki hava sıcaklığını gösteren bir gösterge varmı arkadaşlaaaaaaaaaaaaaaaar?????????
    Misafir
    05.04.2024
    MG EHS için yapılmış
    bu kadar güzel bir Suv için lastikler küçük görünüyor ve şık durmuyor...belkide tek hatası.
    Misafir
    24.03.2024
    MG HS için yapılmış
    Aracin suspansiyonları asiri yumusak duz yolda bile surekli dalgalaniyor arac. Direksiyon hissiz, gaz tepkileri gec ve pedal hissiz, Siz pedala basıyorsunuz da o kafasına göre gidiyor. Geri görüş kamerası aşırı kötü.
    Misafir
    23.03.2024
    MG HS için yapılmış
    Aracı 19.03.2024 tarihinde İstanbul Maslak bayisinden alldım.amacım fiyat almak.araç hakkında bilgi edinmekti.Tlf.Ademl bey ile tanıştım olaylar o kadar hızlı gelişti ki hiç ama hiç aklımda mg yokken birden pazarlık başladı ve Rabbim nasip etti.tek kusuru bana göre tabi ki yakıtı şehir içi kullanım da 8lt/km üzeri .Bu yorumu İstanbul Maslak doğan otomobilite bayi çalışanlarından Adem beyin pazarlık sürecinde k ilgi ve alakasından dolayı yazıyorum. Kendisinden Allah razı olsun .
    Misafir
    13.03.2024
    MG HS için yapılmış
    1 ay oldu alalı, bunca yıldır boşuna BMW ye Mercedese o kadar paralar vermişiz... bence sınıfının en iyilerinden Benzin yakışıda mükemmel şehir içi ben 8 litre ile geziyorum premium sınıfı mükemmel bir araba
    Misafir
    13.03.2024
    MG HS için yapılmış
    1 ay oldu alalı, bunca yıldır boşuna BMW ye Mercedese o kadar paralar vermişiz... bence sınıfının en iyilerinden Benzin yakışıda mükemmel şehir içi ben 8 litre ile geziyorum premium sınıfı mükemmel bir araba
    Misafir
    25.01.2024
    MG ZS için yapılmış
    bu aracın en fulu hangi kasa ve ne kadar
    Misafir
    18.01.2024
    MG ZS için yapılmış
    MG HS bir haftalık olmasına rağmen kapı altlarına pislikler girmekte.yani yağmurlu havalarda aracı kullanmıyacakmıyı
    X
    Karşılaştırma Listem
    Tamam
    X
    1

    Marka

    2

    Model

    3

    Versiyon

    4

    Tamamla
    Teklif almak istediğin markayı seç
    Hangi marka otomobil için sana özel fiyat teklifi almak istersin ?
    Hangi aracı alacağına karar veremedin mi ? araç karşılaştır.
    Teklif almak istediğin modeli seç
    Hangi model için özel teklif almak istersin ?
    Versiyon seç
    Hangi versiyon için özel teklif almak istersin ?
    Benzin
    Dizel
    Otomatik
    Manuel
    Formu Doldur
    İzinli İletişim Formu
    "İzinli İletişim Form"unu kabul etmekle, Şirketimiz ile paylaşılmasına rıza göstermiş olduğunuz kişisel verilerinizin, size uygun pazarlama faaliyetleri, promosyon, satış- servis ve yedek parça kampanya bildirimleri, bilgilendirme, reklam, Toyota’m ve benzeri web üyelik işlemleri, anket ve müşteri memnuniyeti araştırmaları ve bu kapsamdaki hizmetlerin sağlanması amacıyla telefon, SMS, e-posta kanalları ile her türlü elektronik iletişim yapılması için Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş (“Toyota Türkiye”), ile Toyota Türkiye’nin bayileri tarafından toplanmasına, kaydedilmesine, işlenmesine, saklanmasına, kullanılmasına ve aynı amaçlar grup şirketlerimiz, ana hissedarımız, Şirketimizin ithalatını yaptığı araçların üretici firması olan yurt dışında yerleşik Toyota Motor Europe NV/SA, Toyota Motor Corporation; doğrudan/dolaylı yurtiçi/yurtdışı iştiraklerimiz, faaliyetlerimizin gereği anlaşmalı olduğumuz kurumlar, tedarikçiler, anlaşmalı satıcılar,iş ortaklarımız, denetim şirketleri veya yasal bir zorunluluk gereği bu verileri talep etmeye yetkili olan kamu kurum veya kuruluşları, ile aktarılmasına/paylaşılmasına izin vermiş bulunmaktasınız. İşbu izinli iletişim onayınız Toyota Türkiye ile bayileri için geçerlidir. Onay vermemeniz halinde sizinle iletişime geçilmeyip, hiçbir ticari iletişimde bulunulmayacaktır. Bu bilgiler* sadece size sağlanacak hizmetlerin sağlıklı sunulabilmesi, olası gönderilerinizin tam ve doğru teslim edilmesi, telefon, sms ve/veya e-posta yoluyla bildirimlerimizin zamanında ulaştırılabilmesi amacıyla, sözleşme ilişkisi içinde olduğumuz, veri koruması ve güvenliği konusunda bizimle hukuken ve teknik olarak aynı sorumlulukları taşıyan, ilgili mevzuat hükümlerine riayet eden üçüncü kişilerle, yalnızca ihtiyaç durumunda ve gerekli ölçüde paylaşılacaktır. *Vermiş olduğunuz bilgilerin kullanımına ilişkin bilgileri güncellemek istemeniz halinde Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş., Cumhuriyet Mah. D-100 Kuzey Yan yol Cad. No: 5, Yakacık, Kartal İstanbul adresiyle Müşteri İlişkileri birimine ya da www.toyota.com.tr internet sitesindeki “bize ulaşın” sayfasına bildirimde bulunmanızı rica ederiz.”
    KİŞİSEL VERİLERLE İLGİLİ AÇIK RIZA BEYAN FORMU
    www.sifiraracal sitesinde Teklif Bilişim Hizmetleri Petrol Dış Ticaret Otomotiv San.ve Tic. Ltd. Şti. (Bundan böyle metinde “Şirket” olarak anılacaktır.) tarafından yayınlanan Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Hakkında Aydınlatma Metni’ni okudum.
    6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu gereğince, yine Şirket tarafından yayınlanan ve www.sifiraracal.com aracılığı ile sunulan
    • Tüm otomotiv,kredi, sigorta ve kiralama ürün ve hizmetlerinin sağlanması, satışı, pazarlanması, tanıtımı ve satış sonrası destek hizmetleri süreçlerinin planlanması, takibi ve geliştirilmesi,
    • Tarafıma avantajlı ve kullanım alışkanlıklarıma uygun ürün ve hizmetlerin sunulabilmesi ve reklam, tanıtım, satış, pazarlama, Müşteri İlişkileri Yönetimi ve müşteri sadakat programları, etkinlik yönetimi, bilgilendirme, promosyon ve kampanya bildirimi, üyelik işlemleri süreçlerinin tasarlanması ve / veya uygulanması,
    • Dijital ve / veya diğer mecralarda reklam ve / veya tanıtım ve / veya pazarlama aktivitelerinin tasarlanması ve / veya uygulanması,
    • Kurumsal iletişim faaliyetlerinin, anketlerin, müşteri ilişkileri yönetimi ve müşteri memnuniyeti arama ve süreçlerinin planlanması ve uygulanması,
    faaliyetlerini içeren yukarıdaki kapsamdaki ürün ve hizmetlerin anılan kapsam ve amaçları doğrultusunda, yine yukarıda sayılan faaliyetlerin kapsamı ile sınırlı kalmak üzere, kişisel verilerimin yasadaki esaslar çerçevesinde toplanmasına, kaydedilmesine, yurtiçinde ve yurtdışında işlenmesine, saklanmasına ve okumuş olduğum Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Hakkında Aydınlatma Metninde geçen haklarım saklı kalmak üzere, otomotiv distribütör şirketleri, ikinci el otomotiv şirketleri, otomotiv kiralama şirketleri, finansman kuruluşları, Google Ireland Limited ve Facebook Ireland Limited ile paylaşılmasına ve bu kuruluşlara aktarılmasına, yurtiçinde ve yurtdışında işlenmesine, e-posta adresime/telefonuma, çağrı merkezleri, otomatik arama makineleri, akıllı ses kaydedici sistemler, elektronik posta, kısa mesaj hizmeti gibi vasıtalar kullanılarak elektronik ortamda veri, ses ve görüntü içerikli reklam, promosyon, kampanya ve benzeri ticari elektronik iletilerinin gönderilmesine, bu amaçlar doğrultusunda elektronik ileti dışındaki herhangi bir yöntemle de irtibata geçilmesine özgür irademle