Sıfıraraçal.com

2022 Model Mazda CX-5 Özellikleri Ve Fiyat Bilgisi

26 Nisan 2022 Salı

2022 Model Mazda CX-5 Özellikleri Ve Fiyat Bilgisi

2022 Mazda CX5 modeli birçok yenilik ile kullanıcıların karşısına çıkıyor. 2022 model Mazda CX-5 sunduğu bu yenilikler ile diğer tüm kompakt Crossover modellerinden daha fazla sürücünün kendisini özel hissetmesini sağlıyor. Mazda CX-5 modeli temel dört silindirli motoru ile öne çıkıyor. Ayrıca sahip olduğu eşsiz yol tutuş özelliği ile kontrolün tamamen sürücüde olmasını sağlıyor. Bunun dışında CX-5 modelinde özellikle kargo alanı söz konusu olduğunda daha pratik alternatifler sunuluyor. Spor sınıfında bulunan bu araçta ayrıca ideal seviyede taşıma alanının olması artı bir özellik olarak değerlendiriliyor. Tüm bu özelliklerin dışında Mazda'nın zarif bir şekilde tasarlanmış ve zengin bir şekilde döşenmiş iç mekanı araç içi yaşam alanında konfora doyuruyor.

2022 model Mazda CX-5 serisinde ön ve arkada kullanılan pürüzsüz yüzeylerle CX-5'in zaten çekici olan gövdesi daha da görünür bir hal alıyor. Bunun dışında araç ön Izgarası ve yeni üç boyutlu ağ dokusu ile şekillendirilmiş LED farlara doğru uzanan kanatlar araca sportif bir görünüm katarken görsel olarak daha şık bir hal almasını sağlıyor. Araç içi koltuklar ile kullanılan şanzımanda yapılan yenilikler aracın daha çok beğeni toplaması amacıyla yapılmış görünüyor. Bir önceki versiyonda yapılan eleştirileri dikkate alan firma yeni modelde tasarım güncellemesi ile birlikte eksiklikleri de gidermek için çakışıyor. Bu yeniliklerin dışında, süspansiyon iyileştirmelerinin CX-5'in yol tutuşunu ve sürüşünü eskisinden daha iyi hale getirdiği söyleniyor.

Mazda CX-5 Hakkında Öne Çıkanlar

Mazda CX5 modelinin en üst versiyonunda kullandığı birinci sınıf malzemeler ve muhteşem tasarıma sahip düzeni ile lüks ve konforu ortaya çıkarıyor. Araçta kullanılan zemine menteşeli gaz pedalı ile diğer zeminin üzerinde asılı olan daha yaygın versiyondan da iyi hissettiriyor.  Araç direksiyon simidi ile ön paneli tamamen sürücü odaklı tasarlanmış. Özellikle iyi hazırlanmış direksiyon simidi doğrudan sürücünün önünde bulunarak sürücünün kendine göre ayarlama yapma imkanı sunuyor. Araç biraz spor tasarıma sahip olduğu için standart otomobillerde olduğu gibi geniş bir bagaj alanına sahip değil. Buna rağmen arka koltuklarının arkasında dokuz el bagajı taşınabilecek yer mevcut. Araç bagaj haznesi, tamamen düz bir yükleme tabanından oluşur. Sınırlı bir yükleme kapasitesine sahip olsa da böyle bir araç yine de sahip olduğu tasarım ile ihtiyaçları karşılamaya yeter. Ayrıca akıllı telefonları ve diğer küçük eşyaları saklamak için kabinde birkaç depolama alanı bulunuyor.

2022 model Mazda CX-5'in her modeli, esas olarak orta konsolda bulunan döner bir kontrolör ve ses düğmesi aracılığıyla manipüle edilen 10,3 inçlik bir bilgi-eğlence ekranı ile kullanıcıların karşısına çıkıyor. Tasarlanan araçta sürücü açısından kolaylıklar bulunuyor. Kolay arayüz, direksiyon simidindeki sesli komutlar ve düğmeler aracılığıyla da çalışarak sürücünün dikkatini dağıtmadan bilgi eğlence ekranının kontrol edilmesini sağlar. Apple CarPlay ve Android Auto, tüm modellerde standart olarak bulunur.  2022 CX-5 modelinde bulunan özellik diğerlerine nazaran daha dikkat çekiyor. Bir akıllı telefon uygulaması ve abonelik tabanlı bir Wi-Fi erişim noktası aracılığıyla uzak araç işlevlerine erişimi içeren Mazda Connected Services özelliği çok konuşulacak gibi duruyor.

Araçta kullanılan turbo kaplama, aracı performans olarak üst seviyelere çıkarıyor. Özellikle yükseltilmiş 256 beygir gücünde turboşarjlı motor ile aracın performansı artıyor. Böylece atletik yol tutuşu daha da görünür hale geliyor. Mazda denince akla spor bir tasarım geliyor. Aynı şekilde 2022 model Mazda CX-5 serisinde de kullanılan dış tasarımı, döşemeye özel parlak siyah vurgularla markanın zarif ve sportif özelliğini gün yüzüne çıkarıyor. Ayrıca aracın spor yönü sadece dış tasarımda vurgulanmıyor. Aracın iç tasarımında kullanılan kırmızı vurgular ve dikişlerle spor görünüm araç içinde de hissediliyor.

CX-5 modelin standart paketinde 187 beygir gücünde dört silindirli motor kullanılıyor. Bu motora ek olarak kullanılan egzoz sistemi ile araç hareket halinde iken etkisini artırıyor. Bu özelliği sayesinde araç sürücüleri, aracı gerçekte olduğundan daha hızlı hissediyor. Bu modelin dışında 250 beygir gücünde turbo şarjlı CX-5 versiyonu ise çok daha hızlıdır. Her iki motor ünitesinde de hızlı ve 6 vitesli otomatik şanzıman ile birlikte dört tekerlekten çekiş özelliği bulunuyor.

Yukarıda bahsettiğimiz İki motor seçeneği ile CX-5, iki farklı yakıt tasarrufu derecesine sahiptir. Bu nedenle araç performans olarak kullanıcıları tatmin ederken aynı zamanda sağladığı yakıt tasarrufu ile de kullanıcıların memnuniyetini arttırıyor.

Performans olarak belli bir seviyenin üstünde olan araçlarda güvenlik ve sürüş yardımı özelliklerine daha çok ihtiyaç duyuluyor. 2022 model Mazda CX-5 serisi de kapsamlı bir sürücü yardım teknolojisi paketi ve diğer bazı isteğe bağlı yardımcılarla standart olarak kullanıcıların karşısına çıkar. Bu temel güvenlik özellikleri şunları içeriyor; yaya algılamalı standart otomatik acil frenleme, standart şeritten ayrılma uyarısı ve şeritte kalma yardımı, standart adaptif hız sabitleyici. Bu üç temel özellik ile sürücüler daha güvenli sürüş imkanına sahip oluyor.

2022 model Mazda CX- 5 serisinde sağlanan garanti şartları da standart olarak sunulur. Bu garanti aslında sınırlı olarak adlandırılır ve bu sınırlı garanti, üç yılı veya 36.000 mili (57936.38 km) kapsar. Aktarma organları garantisi beş yıl veya 60.000 mili (96.56064 km) kapsar. Bu modelde ücretsiz planlanmış bakımın olmaması ise sürücüler açısından bir dezavantajdır.

2022 model Mazda CX-5 fiyatına bakıldığında şuan için yurtdışı otomobil piyasasında satışı bulunuyor. Temel özeliklere sahip modelin başlangıç fiyatı 27 bin 125 dolar iken, kullanılacak ve eklenecek özelliklere göre modeller 29 bin dolar ile 40 bin dolar arasında değişen fiyatlarla satışa sunuluyor.

Araç Karşılaştırma sayfamızdan birbirinden farklı özelliklere sahip araçlara göz atabilir dilediğiniz araçları karşılaştırabilirsiniz. Sıfır araç kampanyaları incelemek için kampanyalı araçlar sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

2022 Model Mazda CX-5 Özellikleri Ve Fiyat Bilgisi İçin Görüşlerini Bildir
Gönder
ÖNERİLEN YAZILAR

Mazda Yorumları

Misafir
02.02.2024
Mazda 3 Sedan için yapılmış
Mazde 3 F1 şanzıman 2015 model 1.5 benzinli 120 beygir araç 115 binde alinirmi ilk defa Mazda alacam kullanan arkadaşlar yorum yaparsa sevinirim
Misafir
28.01.2024
Mazda 3 Sedan için yapılmış
2012 Model Mazda impresivve almayı düşünüyorum ama birçok forum sitesinde okuduğum kadarıyla LPG de subap yakma olduğu söyleniyor buda Mazda'nın magnezyum subap kullandığından kaynaklandığı belirtiliyor doğruluk payı nedir?
Misafir
22.01.2024
Mazda 3 Sedan için yapılmış
Mazda 3 skyactiv otomatik benzinli 2014 power alacam önerirsiniz
Misafir
31.12.2023
Mazda 6 için yapılmış
İlk defa bir mazda 6 2010 benzinli kombi kullanacagim, bakalim nasil olacak, umarim buradaki yorumlar beni yanıltmazlar. Bundan önce Bmw 5 serisi kullandım tamirden kurtulamadim, artik japon diyorum.
Misafir
12.12.2023
Mazda 3 Sedan için yapılmış
Mazda 3 2014 benzinli skaytiv g motion nasıl dır ilk mazda aracım olacak alınırmı sizce otomatik
Misafir
03.12.2023
Mazda 3 Sedan için yapılmış
2006 yılında mazda 3 ?? ile tanıştım. Öncesinde bir kac model arabam da olmuştu ama kırmızı mazda Gerçekten tutku haline geldi. 3. Kez kırmızı mazda alacam nasip olursa. İmkanı olan hiç düşünmesin derim. Muhteşem sürüş keyfi var
Misafir
25.08.2023
Mazda CX-5 için yapılmış
2013 modelini kullanıyorum konfor üst seviyede vites geçişleri mükemmel yol tutma çok güzel yakıt bu araca çiftçekere göre normal özellikle direksiyon ve tepkimesi harikulade kullandıkça insanın kullanması geliyor
Misafir
14.08.2023
Mazda CX-3 için yapılmış
Hayranı olduğum araba. Artık satılmıyor sanırım. 2. El arıyorum alıcam
Misafir
18.07.2023
Mazda 3 Hatchback için yapılmış
2006 hatchback alacam 216binde benzin LPG'li bu araca çok yabancıyım kullanmış olan bilgisi olan varsa yardımcı olabilir misiniz
Misafir
12.03.2023
Mazda 3 Sedan için yapılmış
Mazda 3 dizel otomatik ile megane 4 benzinli otomatik arasında kaldım. Uzun zamandır dizel araç kullanıyorum. Bu yüzden benzinli araca çok sıcak bakmıyorum ama megane 4’teki tce motordan herkes çok memnun görünüyor. Sizce hangisi; 1,5 dizel otomatik mazda mı (2015-2018model), 1,33 benzinli otomatik megane 4 mü
X
Karşılaştırma Listem
Tamam
X
1

Marka

2

Model

3

Versiyon

4

Tamamla
Almak istediğin aracın markasını seç
Hangi marka otomobil için sana özel fiyat teklifi almak istersin ?
Hangi aracı alacağına karar veremedin mi ? araç karşılaştır.
Almak istediğin modeli seç
Hangi model için özel teklif almak istersin ?
Versiyon seç
Hangi versiyon için özel teklif almak istersin ?
Benzin
Dizel
Otomatik
Manuel
Formu Doldur
İzinli İletişim Formu
"İzinli İletişim Form"unu kabul etmekle, Şirketimiz ile paylaşılmasına rıza göstermiş olduğunuz kişisel verilerinizin, size uygun pazarlama faaliyetleri, promosyon, satış- servis ve yedek parça kampanya bildirimleri, bilgilendirme, reklam, Toyota’m ve benzeri web üyelik işlemleri, anket ve müşteri memnuniyeti araştırmaları ve bu kapsamdaki hizmetlerin sağlanması amacıyla telefon, SMS, e-posta kanalları ile her türlü elektronik iletişim yapılması için Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş (“Toyota Türkiye”), ile Toyota Türkiye’nin bayileri tarafından toplanmasına, kaydedilmesine, işlenmesine, saklanmasına, kullanılmasına ve aynı amaçlar grup şirketlerimiz, ana hissedarımız, Şirketimizin ithalatını yaptığı araçların üretici firması olan yurt dışında yerleşik Toyota Motor Europe NV/SA, Toyota Motor Corporation; doğrudan/dolaylı yurtiçi/yurtdışı iştiraklerimiz, faaliyetlerimizin gereği anlaşmalı olduğumuz kurumlar, tedarikçiler, anlaşmalı satıcılar,iş ortaklarımız, denetim şirketleri veya yasal bir zorunluluk gereği bu verileri talep etmeye yetkili olan kamu kurum veya kuruluşları, ile aktarılmasına/paylaşılmasına izin vermiş bulunmaktasınız. İşbu izinli iletişim onayınız Toyota Türkiye ile bayileri için geçerlidir. Onay vermemeniz halinde sizinle iletişime geçilmeyip, hiçbir ticari iletişimde bulunulmayacaktır. Bu bilgiler* sadece size sağlanacak hizmetlerin sağlıklı sunulabilmesi, olası gönderilerinizin tam ve doğru teslim edilmesi, telefon, sms ve/veya e-posta yoluyla bildirimlerimizin zamanında ulaştırılabilmesi amacıyla, sözleşme ilişkisi içinde olduğumuz, veri koruması ve güvenliği konusunda bizimle hukuken ve teknik olarak aynı sorumlulukları taşıyan, ilgili mevzuat hükümlerine riayet eden üçüncü kişilerle, yalnızca ihtiyaç durumunda ve gerekli ölçüde paylaşılacaktır. *Vermiş olduğunuz bilgilerin kullanımına ilişkin bilgileri güncellemek istemeniz halinde Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş., Cumhuriyet Mah. D-100 Kuzey Yan yol Cad. No: 5, Yakacık, Kartal İstanbul adresiyle Müşteri İlişkileri birimine ya da www.toyota.com.tr internet sitesindeki “bize ulaşın” sayfasına bildirimde bulunmanızı rica ederiz.”
KİŞİSEL VERİLERLE İLGİLİ AÇIK RIZA BEYAN FORMU
www.sifiraracal sitesinde Teklif Bilişim Hizmetleri Petrol Dış Ticaret Otomotiv San.ve Tic. Ltd. Şti. (Bundan böyle metinde “Şirket” olarak anılacaktır.) tarafından yayınlanan Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Hakkında Aydınlatma Metni’ni okudum.
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu gereğince, yine Şirket tarafından yayınlanan ve www.sifiraracal.com aracılığı ile sunulan
• Tüm otomotiv,kredi, sigorta ve kiralama ürün ve hizmetlerinin sağlanması, satışı, pazarlanması, tanıtımı ve satış sonrası destek hizmetleri süreçlerinin planlanması, takibi ve geliştirilmesi,
• Tarafıma avantajlı ve kullanım alışkanlıklarıma uygun ürün ve hizmetlerin sunulabilmesi ve reklam, tanıtım, satış, pazarlama, Müşteri İlişkileri Yönetimi ve müşteri sadakat programları, etkinlik yönetimi, bilgilendirme, promosyon ve kampanya bildirimi, üyelik işlemleri süreçlerinin tasarlanması ve / veya uygulanması,
• Dijital ve / veya diğer mecralarda reklam ve / veya tanıtım ve / veya pazarlama aktivitelerinin tasarlanması ve / veya uygulanması,
• Kurumsal iletişim faaliyetlerinin, anketlerin, müşteri ilişkileri yönetimi ve müşteri memnuniyeti arama ve süreçlerinin planlanması ve uygulanması,
faaliyetlerini içeren yukarıdaki kapsamdaki ürün ve hizmetlerin anılan kapsam ve amaçları doğrultusunda, yine yukarıda sayılan faaliyetlerin kapsamı ile sınırlı kalmak üzere, kişisel verilerimin yasadaki esaslar çerçevesinde toplanmasına, kaydedilmesine, yurtiçinde ve yurtdışında işlenmesine, saklanmasına ve okumuş olduğum Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Hakkında Aydınlatma Metninde geçen haklarım saklı kalmak üzere, otomotiv distribütör şirketleri, ikinci el otomotiv şirketleri, otomotiv kiralama şirketleri, finansman kuruluşları, Google Ireland Limited ve Facebook Ireland Limited ile paylaşılmasına ve bu kuruluşlara aktarılmasına, yurtiçinde ve yurtdışında işlenmesine, e-posta adresime/telefonuma, çağrı merkezleri, otomatik arama makineleri, akıllı ses kaydedici sistemler, elektronik posta, kısa mesaj hizmeti gibi vasıtalar kullanılarak elektronik ortamda veri, ses ve görüntü içerikli reklam, promosyon, kampanya ve benzeri ticari elektronik iletilerinin gönderilmesine, bu amaçlar doğrultusunda elektronik ileti dışındaki herhangi bir yöntemle de irtibata geçilmesine özgür irademle