Sıfıraraçal.com
  Hemen Teklif Al

Maserati Project24 Tanıtıldı

6 Ağustos 2022 Cumartesi

 

Lüks ve spor tutkunlarının favori markası olan Maserati, şimdi yeni canavarı ile meraklılarının karşısına çıkıyor. Performans odaklı bir tasarıma sahip olan Maserati Project24 şimdiden heyecan uyandırmayı başardı. Bundan iki yıl önce aslında Project24 modelin geleceğine dair ipuçları paylaşılmaya başlanmıştı. Maserati firma yetkilileri tarafından 2020 yıllarında yapılan açıklamalarda, pist odaklı ve MC20 modelini temel alacak hiper özellikli bir otomobil çıkaracağını duyurmuştu. Hiper özellikli olacağına dair merak uyandırılan o gizemli otomobile dair bazı net bilgiler gelmeye başladı. İlk olarak dış tasarımına dair resimlerin paylaşıldığın görüyoruz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Otomobil sektöründe hız ve performans odaklı tasarıma sahip o kadar çok model var ki, yeni çıkan otomobillerin bunların arasından sıyrılabilmesi için adeta bir canavar olması gerekiyor. Maserati Project24 modeli de aslında piyasanın Yeni Canavarı olarak lanse ediliyor. Maserati Project24 modeline dair şimdilik sadece bazı gövde fotoğrafları paylaşıldı. Aracın performans ve motor özelliklerine dair çok fazla bilginin paylaşılmadığını aktaralım. Şimdilik kamuoyu ile paylaşılan yeni canavarın gövde panellerinde yoğun olarak karbon fiber kullanıldığını görüyoruz. Kullanılan bu karbon fiber maddeler aracın hafif olmasını sağlıyor. Bu yönü ile acın doğrudan performans gösterecek bir dış tasarıma sahip olduğu izlenimi ortaya çıkıyor. Aracın gövdesi dışında da bazı bileşenlerinin doğal fiberden yapıldığı belirtiliyor. Maserati firması Project24 üretiminde, MC20 modeli temel alıyor. MC20 modeli ile Maserati Project24 modeli kıyaslandığında tasarım konusunda iki modelin pek ortak noktası bulunmadığı görülüyor.

Maserati firma yetkilileri iki yıldır ara sıra yaptıkları açıklamalar ile kamuoyunda büyük bir beklenti oluşturdu. Yeni çıkacak modelin hiper olacağına ilişkin bu beklentiyi boşa çıkarmamak amacıyla aracın ağırlık konusuna oldukça dikkat edilmiş. Hız konusunda üstün bir performans göstermesi istenen aracın ilk olarak ağırlığının minimum seviyede tutulması gerekiyor. Maserati firması da bu sebeple Project24 modelinin camlarında bile özel malzemeler kullanarak ağırlık minimum seviyede tutuyor. Maserati Project24 modelin dış tasarımında ön bölümde ince LED aydınlatmalar bulunuyor. Ayrıca büyük ön kanadı ve hava kanallarına sahip ön kaputuyla dikkat çeken bu model şık olmasının yanın sonra yarış pistinden çıkmış izlenimi oluşturuyor. Aracın dış tasarımında gözle görülür tasarım dokunuşları bulunuyor. Özellikle Project24 modelinde büyük arka kanada doğru uzanan bir yüzgeç, çift egzoz çıkışı, ince LED stoplar ve büyük bir difüzör göze çarpan ilk ayrıntılar arasındadır.

Hız ve performans odaklı bir tasarıma sahip olan araçların sağlam bir yol tutuşunun olması güvenli sürüş için olmazsa olmaz bir zorunluluktur. Bu doğrultuda çalışmalarını tamamlayan firma yetkilileri, araçta yüksek seviyede yere basma kuvveti uygulayabilmek için aracın ön ve arka kısmında bulunan aktif aerodinamik parçalar kullanarak güvenli ve kontrollü bir sürüş imkanı sunuyor. Maserati Project 24 modelinde kullanılan aerodinamik kapaklara sahip 18 inç dövme alaşım jantlar aracın müthiş tasarımını tamamlayan bir diğer detay olarak karşımıza çıkıyor. Her ne kadar Maserati Project24 ile MC20 modelinin farklı olduğunu söylesek de, Maserati Project24’ün MC20 ile bazı ortak noktaları bulunuyor. Bu ortak noktalarından birisi ise kullanılan karbon fiber monokok şasi. MC20 modelden farklı olarak Project24 aracı birçok pist odaklı güncellemeye sahip. Maserati project24 modelinde 3.0 litre çift turbo V6 kuru karterli Maserati Nettuno motor kullanılıyor. Kullanılan motor ünitesi toplamda 740 beygir gücü üretiyor. Project24, temel aldığı MC20 modelinin 621 hp’lik gücüne göre ciddi ilerleme kaydederek bir nevi farkını ortaya koyuyor. Project24 modelde üretilen bu yüksek güç 1250 kilogramın altındaki hafif gövdeyle birleşerek doğrudan performansa dönüşüyor. Bu tasarım sonucunda ise ortaya 1.69 kg/hp gibi bir ağırlık-güç dengesi sağlanıyor. Maserati Project24 modeli, açığa çıkan bu yüksek gücü, 6 vitesli sıralı şanzıman vasıtasıyla arka tekerleklere iletiyor. Project24 modelin hiper özellikli olmasını sağlamak amacıyla otomobilde yarış odaklı debriyaj ve mekanik sınırlı kaydırmalı diferansiyel ile pist kurulumu gerçekleştiriliyor. Keyfili ve pürüzsüz bir sürüş gerçekleşmesi amacıyla Maserati Project24’te çift salıncaklı süspansiyon, ayarlanabilir amortisörler ve viraj denge çubuklarıyla birlikte piste özel ayarlamalar bulunuyor. Bu kadar yüksek performans özelliklerine sahip aracı dizginlemek zor olduğu için özel fren tasarımı gerekiyor. Bu doğrultuda araçta yarış kaliperlerine sahip Brembo CCMR soğutmalı fren diskleri ve özel bir fren soğutma sistemi kullanılarak, hızın ve performansın dizginlenmesi sağlanıyor.

Maserati Project24 modeli seri üretime tabi olmayacak. Şimdilik 62 adet üretilmesi planlana Project24 modelin fiyatına dair ise net bilgiler henüz paylaşılmadı. Sınırlı sayıda üretiliyor olması ve üstün özellikler ile performans odaklı bir tasarıma sahip olması nedeniyle fiyatının oldukça yüksek olması bekleniyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Araç Karşılaştırma sayfamızdan birbirinden farklı özelliklere sahip araçlara göz atabilir dilediğiniz araçları karşılaştırabilirsiniz. Sıfır araç kampanyaları incelemek için kampanyalı araçlar sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

 

 

 

Maserati Project24 Tanıtıldı İçin Görüşlerini Bildir
Gönder
ÖNERİLEN YAZILAR

Maserati Yorumları

Misafir
02.03.2024
Maserati MC20 için yapılmış
hayal
Misafir
06.02.2023
Maserati MC20 için yapılmış
Bu aracı türkiye alırsan boşa gider basmak istesen basamazsın ki türkiyede de bulunmaz
Misafir
06.02.2023
Maserati Ghıblı için yapılmış
kelimeler kifayetsiz...
Misafir
12.10.2022
Maserati Ghıblı için yapılmış
Araç almak isteyen bunu alsın ,
Misafir
11.02.2022
Maserati MC20 için yapılmış
fiyatı nedir acaba
Misafir
27.01.2022
Maserati MC20 için yapılmış
böyle bir arabanın olması
Misafir
10.01.2022
Maserati Qattroporte için yapılmış
ultra komfor arayanlar için hem spor hem aile aracı
Misafir
29.11.2021
Maserati MC20 için yapılmış
Fiyatı ne kadar acaba?
Misafir
27.11.2021
Maserati MC20 için yapılmış
araç çok güzel fiyat bilgisi alabilir miyim?
Misafir
01.10.2021
Maserati Levante için yapılmış
arabaya vuruldum resmen almak isterim ama bilin bakalım ne eksik
X
Karşılaştırma Listem
Tamam
X
1

Marka

2

Model

3

Versiyon

4

Tamamla
Teklif almak istediğin markayı seç
Hangi marka otomobil için sana özel fiyat teklifi almak istersin ?
Hangi aracı alacağına karar veremedin mi ? araç karşılaştır.
Teklif almak istediğin modeli seç
Hangi model için özel teklif almak istersin ?
Versiyon seç
Hangi versiyon için özel teklif almak istersin ?
Benzin
Dizel
Otomatik
Manuel
Formu Doldur
İzinli İletişim Formu
"İzinli İletişim Form"unu kabul etmekle, Şirketimiz ile paylaşılmasına rıza göstermiş olduğunuz kişisel verilerinizin, size uygun pazarlama faaliyetleri, promosyon, satış- servis ve yedek parça kampanya bildirimleri, bilgilendirme, reklam, Toyota’m ve benzeri web üyelik işlemleri, anket ve müşteri memnuniyeti araştırmaları ve bu kapsamdaki hizmetlerin sağlanması amacıyla telefon, SMS, e-posta kanalları ile her türlü elektronik iletişim yapılması için Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş (“Toyota Türkiye”), ile Toyota Türkiye’nin bayileri tarafından toplanmasına, kaydedilmesine, işlenmesine, saklanmasına, kullanılmasına ve aynı amaçlar grup şirketlerimiz, ana hissedarımız, Şirketimizin ithalatını yaptığı araçların üretici firması olan yurt dışında yerleşik Toyota Motor Europe NV/SA, Toyota Motor Corporation; doğrudan/dolaylı yurtiçi/yurtdışı iştiraklerimiz, faaliyetlerimizin gereği anlaşmalı olduğumuz kurumlar, tedarikçiler, anlaşmalı satıcılar,iş ortaklarımız, denetim şirketleri veya yasal bir zorunluluk gereği bu verileri talep etmeye yetkili olan kamu kurum veya kuruluşları, ile aktarılmasına/paylaşılmasına izin vermiş bulunmaktasınız. İşbu izinli iletişim onayınız Toyota Türkiye ile bayileri için geçerlidir. Onay vermemeniz halinde sizinle iletişime geçilmeyip, hiçbir ticari iletişimde bulunulmayacaktır. Bu bilgiler* sadece size sağlanacak hizmetlerin sağlıklı sunulabilmesi, olası gönderilerinizin tam ve doğru teslim edilmesi, telefon, sms ve/veya e-posta yoluyla bildirimlerimizin zamanında ulaştırılabilmesi amacıyla, sözleşme ilişkisi içinde olduğumuz, veri koruması ve güvenliği konusunda bizimle hukuken ve teknik olarak aynı sorumlulukları taşıyan, ilgili mevzuat hükümlerine riayet eden üçüncü kişilerle, yalnızca ihtiyaç durumunda ve gerekli ölçüde paylaşılacaktır. *Vermiş olduğunuz bilgilerin kullanımına ilişkin bilgileri güncellemek istemeniz halinde Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş., Cumhuriyet Mah. D-100 Kuzey Yan yol Cad. No: 5, Yakacık, Kartal İstanbul adresiyle Müşteri İlişkileri birimine ya da www.toyota.com.tr internet sitesindeki “bize ulaşın” sayfasına bildirimde bulunmanızı rica ederiz.”
KİŞİSEL VERİLERLE İLGİLİ AÇIK RIZA BEYAN FORMU
www.sifiraracal sitesinde Teklif Bilişim Hizmetleri Petrol Dış Ticaret Otomotiv San.ve Tic. Ltd. Şti. (Bundan böyle metinde “Şirket” olarak anılacaktır.) tarafından yayınlanan Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Hakkında Aydınlatma Metni’ni okudum.
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu gereğince, yine Şirket tarafından yayınlanan ve www.sifiraracal.com aracılığı ile sunulan
• Tüm otomotiv,kredi, sigorta ve kiralama ürün ve hizmetlerinin sağlanması, satışı, pazarlanması, tanıtımı ve satış sonrası destek hizmetleri süreçlerinin planlanması, takibi ve geliştirilmesi,
• Tarafıma avantajlı ve kullanım alışkanlıklarıma uygun ürün ve hizmetlerin sunulabilmesi ve reklam, tanıtım, satış, pazarlama, Müşteri İlişkileri Yönetimi ve müşteri sadakat programları, etkinlik yönetimi, bilgilendirme, promosyon ve kampanya bildirimi, üyelik işlemleri süreçlerinin tasarlanması ve / veya uygulanması,
• Dijital ve / veya diğer mecralarda reklam ve / veya tanıtım ve / veya pazarlama aktivitelerinin tasarlanması ve / veya uygulanması,
• Kurumsal iletişim faaliyetlerinin, anketlerin, müşteri ilişkileri yönetimi ve müşteri memnuniyeti arama ve süreçlerinin planlanması ve uygulanması,
faaliyetlerini içeren yukarıdaki kapsamdaki ürün ve hizmetlerin anılan kapsam ve amaçları doğrultusunda, yine yukarıda sayılan faaliyetlerin kapsamı ile sınırlı kalmak üzere, kişisel verilerimin yasadaki esaslar çerçevesinde toplanmasına, kaydedilmesine, yurtiçinde ve yurtdışında işlenmesine, saklanmasına ve okumuş olduğum Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Hakkında Aydınlatma Metninde geçen haklarım saklı kalmak üzere, otomotiv distribütör şirketleri, ikinci el otomotiv şirketleri, otomotiv kiralama şirketleri, finansman kuruluşları, Google Ireland Limited ve Facebook Ireland Limited ile paylaşılmasına ve bu kuruluşlara aktarılmasına, yurtiçinde ve yurtdışında işlenmesine, e-posta adresime/telefonuma, çağrı merkezleri, otomatik arama makineleri, akıllı ses kaydedici sistemler, elektronik posta, kısa mesaj hizmeti gibi vasıtalar kullanılarak elektronik ortamda veri, ses ve görüntü içerikli reklam, promosyon, kampanya ve benzeri ticari elektronik iletilerinin gönderilmesine, bu amaçlar doğrultusunda elektronik ileti dışındaki herhangi bir yöntemle de irtibata geçilmesine özgür irademle