
Yorumlardan anladığım, yakıt olarak uzun yol sürmeyi planlayanlar dizel az yakıyor, şehir içi ve ortalama için benzinli 10lt yakın. 2020 altı modeller daha az sorunlu gözüküyor gibi anladım. dizel kültür olarak daha az yakar ama bakımı benzinliye göre daha pahalıdır o yüzden çok garipsemiyorum şöyle 2-3 yıl kullanan varsa yazarsa çok sevinirim. şu an crv - nissan xtrail ve tucson arasındayım,tucson en gözüme hoş gelen, aman aman şehirler arası gezmiyorum.
bence nissan araçlarına yanaşma derim. 5-10 kere yokuş yukarı çıktın mı şanzıman yara alıyor. kısa zaman aralığında yokuş yukarı çıktığında frenden ayağını çekip gaza basana kadar araç bildiğin geri geri kayıyor. ne yokuş kalkış desteği ne de şanzıman aracı yerinde durduramıyor . eğer yokuş yukarı yollarla işin yoksa alabilirsin.

Tucson benzinli araçlarda da partikül sorunu had safhada. Dizelden daha fazla neredeyse. Sosyal gruplarda herkes birbirinden yardım istiyor. Bence hyundai kendine bir çekidüzen vermeli. Tepki olarak bence kimse sıfır hyundai araç almasın.
Merhaba Arkadaşlar 2017 Benzinli 1.6 T -GDI STLY ALMAK ÜZEREYİM SİZCE
2020 ve öncesi araçlar sıkıntısız diye biliyorum. Alınabilir bence.

Sayın hundai tucson yetkilisi ben 9 ay önce sıfır aldım ama hiç keyif alamadım zırt pırt partikül tıkatıyor mecburmuyum sıfır aldığım arabanın bu kadar kahrını cekeyim
Bence ob2 cihaz tak arabaya. Car scanner uygulamasıyla kaç gram partikül olduğunu görüyorsun, ortalama 17.5 gram olursa rejenerasyonu otomatik başlatıyor. Bunu da takip edebiliyorsun. ÖNEMLİ OLAN REJENERASYON SIRASINDA MOTORU STOP ETMEDEN SURUŞE 2500 ÜSTÜ DEVİRLE DEVAM ETMEK. böyle yaparsanız dunyanın en az yakan dizel suvunu (ortalama 5.3) belki 20 yıl bile kullanırsınız
Merhaba.Bende 2023 dizel kullanmaktayım.Yalit olarak ne kullanmakta isiniz.Shell kullandım su ana kadar.Bir sorun çıkmadı umarım da cikmaz.Tmu İstanbul dehir ici,eco modda.2021 modelini kardesim kullandi ondada çıkmadı.İstasyon ve yalit markasını değiştirin.Bir deneyin.
dpf ciddi bir sorun, rejenerasyon yarım kalırsa yakıt yağa karışıp araca ambele yaptırabilir. araç bildiğin ölür. Bence bütün dizel sahipleri araçlarına obd2 cihazı takmalı , car scanner uygulamasıyla aracın ekranından car play ve auto android ile diledikleri her an takip edebilirler. obd2 cihazını sök tak yapmamak için, bir sefer takıp motor kapalıyken akü yemesin diye istediğiniz zaman kapatıp açabileceğiniz uzatma anahtarlı kablo ile kontrolünize alabilirsiniz.
Benim 2024 dizel. 70000 km sonrası 1 ay içinde 3 kere partikül arızasından servise götürmek zorunda kaldım. Sonunda satıp benzinli aldım artık.
Benzinlide de partikül sıkıntısı var malesef. Sıkıntısız arabası kalmadı. Hyundai batıracak kendini bu gidişle

2025 benzinli prime plus aldım. İstanbul'dan aldım ve Amasya ya geldim. Ortalama yakıt tüketimi 6.7 lt/100 km şeklinde oldu. Yaşadığım bölgede fazla trafik sorunu yok ve 1300 km sonunda ortalama yakıt tuketimim 7 lt/100 km şeklinde.benim bölgemde uzun yol 6.7 lt /100km,karma 7-7.4 lt/ 100 km tüketimi var.Belli bir km den sonra yakıt değerleri düşüyor deniliyor onu da yaşayıp göreceğiz.
araç hibritmi, sadece benzinlimi, konfor yoltutuş nasıl
tucson benzini çok yakar şehir içinde en düşük 100 kilometrede 10 lt yakar. şehir dışı 90 veya 100 ile giderseniz 6 litre, 100 üzerinde çıktıkçı bu 8 litreye kadar çıkar. neticede suv alıyorsun katlanacaksın
Benzinli çok yakıyor
Aracım benzinli, konfor çok iyi, yalıtım güzel. Çok ferah elit bir araba, yakıtta bahsettiğim gibi ama 100 km hız üstünde çok yakar demiş bı arkadaş hiç alakası yok
Benzinlide kavrama sorunu ve motor blok catlama gibi dehşet sorun var diye biliyorum birde çok yakıyor baş edilmez. Bunlar düzelmişse alınır
kaça aldınız acaba

Bence yanlış bilgi yayılıyor. Sport ve yüksek devirli kullanmak partikül filtresinin daha hızlı dolmasını sağlıyor. Sadece rejenerasyon sırasındaki partikül yakıldığında yüksek devirli kullanmak basınç sağlayıp küllerin dışarı atılmasında yardımcı olur. Bunun dışında yüksek devir hata bence. Gazdan ayağınızı çektiğinizde halen anlık yakıt tüketimi birazcık işaret görünüyorsa rejenerasyon yapıyordur, normale dönene kadar yüksek devir sürmeye devam edilir
tr de en hızlı parça tedarik ve onarım süresi sanırım hyundai'da. dizel prime yakıt olarak şehir içi ortalama sürüş ile 5,9-6 litre yakıyor.... şehir dışı 4,7 (110 ile 120 arası hızlarda) benim şu an ekranda görünen ortalama yakıt tüketimim şehir içi + şehir dışı 6,1 lt/100 km... bundan daha az yakan suv yoktur diye tahmin ediyorum.
Şehir dışı 1050 km yapıyorum. Yanlışlık 10500 yazıldı:) (keşke öyle olsa)

Dizel Tucson, dünyanın en güçlü, en az yakan, en ekonomik, en konforlu, en donanımlı, en gösterişli, en heybetli ve en güzel muhteşem arabasıdır. Bu arabaya aşık olunur...
Almak istiyorum tercih eder misiniz cmiparça yönünden olsun yakıt yönünden olsun alınabilecek bir ara
sadece şehir içi kullanıyorsanız benzinli, ama ortalama kullanım süresi şehir dışı ise kesinlikle dizel almanızı öneririm. dizel kullanımında araç, partikül filtresinin kurum miktarı durumuna göre aktif rejenerasyon işlemi otomatik yapıyor, ayağınızı gazdan kaldırırken anlık yakıt tüketimi yarım tık halen oluşuyorsa rejenerasyon yapıyor demektir. rejenerasyon işlemi sırasında aracın motorunu stop etmeyip biraz yüksek devirle sürmeye devam ederseniz ömür boyu pdf sorunu görmezsiniz
Katılıyorum. En güzel tarafı güçlü ve çok çok ekonomik.

Dizel aracı kullanırken normalde yakıt tüketimi 4.9 iken bir anda 11 olduğunu gördüm ve ben gazdan ayağımı çekerken tüketim işareti halen gaza basmışım gibi bir tık görünüyordu anladımki dpf temizliği yapıyor. Ve hedefe vardığım halde boş yola geçerek 10 km 5 .vites yüksek devirli sürmeye devam ettim işlem tamamlandı normal değerlere döndü.TECRUBE İLE KESİN ÇÖZÜM.
tucsona sitelerden elm327 obd2 cihazı aldım. ikidebir tak çıkar yapmamak için amazon com tr de açma kapama anahtarlı uzatma kablo aldım . sadece ışık yakar gibi anahtarı açıyorum . yüklediğim uygulama ile arabanın bütün sensörlerini varsa arızaları görüyorum. arıza giderilmişse hata kodunu silebiliyorum. örneğin adblue bitti hatası vermiş olsun dolduğunda hata kodu gitmediyse ekrandan silebiliyorum. dpf takip edebiliyorum partikül gram ve rejenerasyon başlamışsa görüyorum.
benim benzinli aracım vardı sattım dizel tucson aldım iyiki almışım. benzinli aracı kapının önünden tepretemiyordum öyle yakıyorduki süs bitkisi gibi kapıda duruyordu. dizel tucson aldığımdan beri seyahat etmenin mutluluğuna vardım. bir depoyla en az 850 km yapıyorum. şehirdışı 1000 km yapabiliyorum. hem suv hem böyle ekonomik şükürler olsun Rabbime.

Bilenler bilgilendirirse sevinirim bugün otobanda ortalama 100km hızla ve sport modda 300 km sürdüm yakıt ortalaması 4.5 gosterdi.17 bin toplam km yaptım en az ortalama 5.3 görmüştüm çoğunlukla şehirlerarası, ilk defa 4.5 değeri görüyorum. Çok hoşuma gitti tabi . etkileyen şey ne olabilir
Dizel mi benzinli mi
Dizel prime 2023
Bu arada bir iki ay önce bakım sırasında yazılım güncelleme yaptıktan sonra böyle oldu
2022 modelleri nasıl
2025 180 hp benzinli elite var hiç o rakamı görmedik gerçi bizde yenilenmiş tucson var ama kullanıma göre 5-10 arası değişiyor hep o kadar da olsun kullandığımız araba belli

Yok artık! Az önce arkadaşın prime plus benzinli kullandım o nasıl bir Yakt tüketimi öyle. 100 kilometrede 14 litre yakan arabamı olur Spor kullansam galiba 16 litre olacaktı.. Gözlerimle görmesem inanmazdım. Hyundai benzinli işini becerememiş.
Yukarı Fırzik
Kullanılan ölçü birimiyle alakalı bir sıkıntı var muhtemelen ölçü birimi seçeneği var orasını km/100 yaparsanız aracın ne kadar yaktığını görürsünüz bizde de 13 şerden aşağı düşmüyordu ayarını değiştirdik 8 lere düştü
araçta default araç yakıt tüketim göstergesi değeri KM/L olarak gösteriyor, yani 1 lt yakıtla ortalama gidilen mesafeyi km cinsinden gösteriyor. Bu durumda gazdan ayağınızı çektiğinizde sanki araç anlık yüksek litre yakıyor gibi gözüküyor ve ortalama çok yüksek gözükmekte</br></br>Araç menüsünden veri formülünü L/KM'ye çevirilirse sorun kalmıyor normal alıştığımız verilere fabrlka verisine dönüyor. Satın alan insanların çoğu bunu bilmiyor bilginiz olsun
Hayır bildiğimiz Lt/100
Benzinli oldumu çok yakar

Dizel elit çok beğeniyorum almayı düşünüyorum. Cam tavansız olanı var mı? Bayiye sordum yok diyor.
Cam tavansız bulamadım bende. Bazen ürettiği zamanlar oluyormuş takip ediyorum.
cam tavam başbelası tucson cam tavansız bulamıyorum sıfır









