Sıfıraraçal.com

Makyajlı Fiat Egea Cross Versiyonuyla Buluştu

27 Ekim 2020 Salı

Makyajlı Fiat Egea Cross Versiyonuyla Buluştu

Yerli üretim Fiat Egea ailesi güncellendi.

2015 yılının Ekim ayında bu yana piyasada yer alan Fiat Egea, aradan geçen 5 senenin ardından makyaj operasyonu geçirdi.

İlginizi Çekebilir:  2021 Fiat Panda Sport Paketine Kavuştu

C sınıfında bulunan sedan, hatchback  ve station wagon gövde tiplerine sahip araçtaki en büyük değişim, şüphesiz aileye yeni dahil olan hatchback gövde tipi temelli Cross versiyonu oldu.

Makyajlı Fiat Egea’nın Tasarımsal Yenilikleri

Yerden yükseltilmiş crossover seçeneğine geçmeden önce tasarımdaki dokunuşlara bir bakalım. Ön panjuru tamamen elden geçiren Fiat, logo yerine Güney Amerika'daki araçlarında gördüğümüz gibi büyük FIAT yazısını kullanılmış. Farlardaki tasarım değişmemiş üst paketlerinde artık tamamen LED üniteler yer alıyor.

Yine stoplarda da değişime gitmeyen İtalyan üretici Fiat, burada ise halojen aydınlatmalar yerine LED'lere yer vermiş. Toplam 11 farklı renk tonuyla sunulacak, Okyanus Mavisi ve Cross versiyonuna özel olan Turuncu tonlar ise kartelaya yeni eklenmiş.

Yeni Fiat Egea Cross Boyutları

Şimdi de gelelim Fiat Egea Cross versiyonuna. Normal modellerinde yeni jant tasarımlarını sunmaya başlayan Fiat Egea'nın yerden yükseltilmiş seçeneğinde 17 inç’lik jantlar sunulacak. Yerden yüksekliği 40 mm olan gövdenin arkasında, önünde ve yan taraflarında koruma plakalarına yer almış.

Tavan raylarının sayesinde Cross'un toplam yüksekliği ise standart Egea'lara göre 70 mm daha artmış. Çamurluklar üzerinde yer alan plastik dodikler genişliğe 10 mm etki ederken otomobilin toplam uzunluğunda da tampon dizaynı sayesinde bir miktar artış var. Yan aynaların renk tonu ise gri.

Yeni Fiat Egea Cross Donanım Özellikleri

Makyajlanan Yeni Fiat Egea ile bir dizi güzel teknoloji ve donanım özelliklerine kavuşmuş. Yeni Egea Cross versiyonunda üç ayrı donanım paketi yer alıyor. Bunlar: City Cross, Cross ve Cross Plus. Fiat Türkiye tarafından yapılan açıklamada Yeni Fiat Egea Cross'un giriş seviyesinde % 50 ÖTV diliminde kalacağı kaydedildi.

Yepyeni bir direksiyon simidine kavuşan Fiat Egea ailesinde donanım özellikleri şöyle;

  • kablosuz şarj,
  • ön park sensörü,
  • arka park sensörü,
  • kör nokta uyarısı,
  • şerit takip sistemi,
  • geri görüş kamerası,
  • trafik levhası algılama,
  • dijital gösterge paneli,
  • anahtarsız giriş ve çalıştırma,
  • ayak hareketini algılayabilen elektrikli bagaj kapağı,
  • aynı anda iki ayrı telefon bağlantısına imkan tanıyan 10 inç boyutlu multimedya sistemi gibi özellikler yer alıyor.

Fiat Egea Cross Teknik Özellikleri

Motor yelpazesi tarafında makyaj öncesinden tanıdığımız 1,4 lt’lik Fire 95 beygir benzinli ünite ve 1,3 lt’lik MultiJet 95 beygir dizel ünite seçenekleri aynı şekilde yola devam ederken 1,6 lt’lik MultiJet dizel ünite gücü 120 beygirden 130 beygire yükseltilmiş. 1,6 dizel motor ünitesindeki şanzıman seçenekleri de eskisi ile aynı 6 ileri manuel ve 6 ileri DCT otomatik. Egea Ailesine yeni dahil olan güç ünitesi ise 1,0 lt’lik, 3 silindirli ve turbo beslemeli olan FireFly geldi. 100 beygir güç, 190 Nm tork üreten bu motor ünitesi sadece manuel şanzımanla tercih edilebilecek.

Fiat Fiyat Listesi

Makyajlı Yeni Fiat Egea Cross modeli ile ilgili gelişmelerden haberdar olduğumuza göre sitemiz üzerinden güncel Fiat fiyat listesini inceleyebilir muadilleri ile araç karşılaştırması yapabilirsiniz. Eee hadi tüm Fiat modelleri sana özel fiyat teklifleri için seni bekliyor.

Bu haberi okudunuz mu?

Yeni Fiat Egea Bursa’da Kameralara Poz Verdi

Makyajlı Fiat Egea Cross Versiyonuyla Buluştu İçin Görüşlerini Bildir
Gönder

Makyajlı Fiat Egea Cross Versiyonuyla Buluştu Yorumları

{{yorum.KullaniciAdi}}
{{yorum.TarihStr}}
{{yorum.Yorum}}
    ÖNERİLEN YAZILAR

    Fiat Yorumları

    Misafir
    16.03.2024
    Fiat Egea için yapılmış
    Chevrolet Aveo 1.2 aracımı yeni sattım. 1.4 egea plus 2017 model almayı düşünüyorum. kullananlara sorum şu. 1.2 aracıma göre çekişi daha iyi olacagı kanaatindeyim. Yanlış mı dusunuyorum. Ayrıca yağ eksiltme konusunda da 4 litre yağ bakımından sonra kaç binde bir kontrol etmemiz gerekiyor. LPG li araçların çoğu yağ eksiltme yapar. Ama çok mu fazla bu araçta onu da öğrenebilirmiyim.
    Misafir
    14.03.2024
    Fiat Fiorino Combi için yapılmış
    İlk çalışmada tüp e geçmesini bekleyecekmiyiz yoksa devam mı edeceğiz
    Misafir
    13.03.2024
    Fiat 500 L için yapılmış
    S.a benzin LPG li manuel 500l alınır mı, alınır sa en az motor hacmi ne olur
    Misafir
    12.03.2024
    Fiat Linea için yapılmış
    2017 Eylül çıkışlı 1.4 fire pop benzinli aracımı 3 yıldır kullanıyorum, 59000 km.de İstanbul'da şehir içinde çok iyi, uzun yolda otobanda 120-130 km. de kullanımı çok rahat, zaten aileye uygun bir araç .sorunsuz, bakımı ucuz ve parça sorunu olmayan bir oto.yağ eksiltme, ses alma, bagaj darlığı, kalorifer, klima sorunları olmayan bir araç.daha önce Laguna, cruse, Megan kullandım bakım ve parça masrafları cebimi zorluyordu.kısacası 2017 1.4 benzinli fire pop linea güzel bir oto..11 Mart 2024...
    Misafir
    11.03.2024
    Fiat Fiorino Combi için yapılmış
    Fiat Fiorino 1.4 benzinli ve sıralı sistem LPG takılı Bu aracın siboblari değişti Benzin şamandrasi orjinal alınıp takıldı Enjektörlerin kontrolü yapıldı Araçta şöyle bir problem var Sabah soğuk iken marşa basıldığında araç ilk benzinde çalışması gerekiyor ama ne yazikki çalışmıyor. Tüpe geçiş yaptıktan sonra, tekrar benzine alındığında problemsiz şekilde çalışıyor. Yada içerden düğmeyi benzine alıp marş yaptiginda çalışıyor problem yine Yok..
    Misafir
    11.03.2024
    Fiat Egea Cross için yapılmış
    Fiat egea urban 1.4 benzinli izmir trafiğinde şehir içi 5,8-6,2 lt arasında yakıt tüketimi mevcut birçok benzinli araca göre tüketim çok uygun.
    Misafir
    09.03.2024
    Fiat Egea Cross için yapılmış
    Km de kaç ltr yaktığını hala anlayamadım yazısmalarınızdan net bır bılgı verın
    Misafir
    09.03.2024
    Fiat Egea Cross için yapılmış
    Bende alicam arkadaşlar yağ yakma gibi bı problem varmı çevrede çok duyuyorum görüşlerinizi bekliyorum
    Nüleymas
    09.03.2024
    Fiat Egea Hatchback için yapılmış
    2020 Model Fiat Egea Hb 1.4 Fire Motor Mirror Paket Sıfır Araç aldım sizlere tecrübelerimi ve yakıt değerlerini söyleyeceğim. Aracı benzinde hiç kullanmadım aldığım gibi aracıma bayi garantili LPG taktırdım hiç pişmanlık yaşamadım. Arabayı aldığımda yağ yakıyor mu içeri çok ses geliyor mu diye çok tedirgindim.
    Misafir
    02.03.2024
    Fiat 500 L için yapılmış
    2013 model 1.3 mj dizel kullanıyorum.Ancak araç çok sesli çalışıyor tek kötü yanı bu.
    X
    Karşılaştırma Listem
    Tamam
    X
    1

    Marka

    2

    Model

    3

    Versiyon

    4

    Tamamla
    Almak istediğin aracın markasını seç
    Hangi marka otomobil için sana özel fiyat teklifi almak istersin ?
    Hangi aracı alacağına karar veremedin mi ? araç karşılaştır.
    Almak istediğin modeli seç
    Hangi model için özel teklif almak istersin ?
    Versiyon seç
    Hangi versiyon için özel teklif almak istersin ?
    Benzin
    Dizel
    Otomatik
    Manuel
    Formu Doldur
    İzinli İletişim Formu
    "İzinli İletişim Form"unu kabul etmekle, Şirketimiz ile paylaşılmasına rıza göstermiş olduğunuz kişisel verilerinizin, size uygun pazarlama faaliyetleri, promosyon, satış- servis ve yedek parça kampanya bildirimleri, bilgilendirme, reklam, Toyota’m ve benzeri web üyelik işlemleri, anket ve müşteri memnuniyeti araştırmaları ve bu kapsamdaki hizmetlerin sağlanması amacıyla telefon, SMS, e-posta kanalları ile her türlü elektronik iletişim yapılması için Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş (“Toyota Türkiye”), ile Toyota Türkiye’nin bayileri tarafından toplanmasına, kaydedilmesine, işlenmesine, saklanmasına, kullanılmasına ve aynı amaçlar grup şirketlerimiz, ana hissedarımız, Şirketimizin ithalatını yaptığı araçların üretici firması olan yurt dışında yerleşik Toyota Motor Europe NV/SA, Toyota Motor Corporation; doğrudan/dolaylı yurtiçi/yurtdışı iştiraklerimiz, faaliyetlerimizin gereği anlaşmalı olduğumuz kurumlar, tedarikçiler, anlaşmalı satıcılar,iş ortaklarımız, denetim şirketleri veya yasal bir zorunluluk gereği bu verileri talep etmeye yetkili olan kamu kurum veya kuruluşları, ile aktarılmasına/paylaşılmasına izin vermiş bulunmaktasınız. İşbu izinli iletişim onayınız Toyota Türkiye ile bayileri için geçerlidir. Onay vermemeniz halinde sizinle iletişime geçilmeyip, hiçbir ticari iletişimde bulunulmayacaktır. Bu bilgiler* sadece size sağlanacak hizmetlerin sağlıklı sunulabilmesi, olası gönderilerinizin tam ve doğru teslim edilmesi, telefon, sms ve/veya e-posta yoluyla bildirimlerimizin zamanında ulaştırılabilmesi amacıyla, sözleşme ilişkisi içinde olduğumuz, veri koruması ve güvenliği konusunda bizimle hukuken ve teknik olarak aynı sorumlulukları taşıyan, ilgili mevzuat hükümlerine riayet eden üçüncü kişilerle, yalnızca ihtiyaç durumunda ve gerekli ölçüde paylaşılacaktır. *Vermiş olduğunuz bilgilerin kullanımına ilişkin bilgileri güncellemek istemeniz halinde Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş., Cumhuriyet Mah. D-100 Kuzey Yan yol Cad. No: 5, Yakacık, Kartal İstanbul adresiyle Müşteri İlişkileri birimine ya da www.toyota.com.tr internet sitesindeki “bize ulaşın” sayfasına bildirimde bulunmanızı rica ederiz.”
    KİŞİSEL VERİLERLE İLGİLİ AÇIK RIZA BEYAN FORMU
    www.sifiraracal sitesinde Teklif Bilişim Hizmetleri Petrol Dış Ticaret Otomotiv San.ve Tic. Ltd. Şti. (Bundan böyle metinde “Şirket” olarak anılacaktır.) tarafından yayınlanan Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Hakkında Aydınlatma Metni’ni okudum.
    6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu gereğince, yine Şirket tarafından yayınlanan ve www.sifiraracal.com aracılığı ile sunulan
    • Tüm otomotiv,kredi, sigorta ve kiralama ürün ve hizmetlerinin sağlanması, satışı, pazarlanması, tanıtımı ve satış sonrası destek hizmetleri süreçlerinin planlanması, takibi ve geliştirilmesi,
    • Tarafıma avantajlı ve kullanım alışkanlıklarıma uygun ürün ve hizmetlerin sunulabilmesi ve reklam, tanıtım, satış, pazarlama, Müşteri İlişkileri Yönetimi ve müşteri sadakat programları, etkinlik yönetimi, bilgilendirme, promosyon ve kampanya bildirimi, üyelik işlemleri süreçlerinin tasarlanması ve / veya uygulanması,
    • Dijital ve / veya diğer mecralarda reklam ve / veya tanıtım ve / veya pazarlama aktivitelerinin tasarlanması ve / veya uygulanması,
    • Kurumsal iletişim faaliyetlerinin, anketlerin, müşteri ilişkileri yönetimi ve müşteri memnuniyeti arama ve süreçlerinin planlanması ve uygulanması,
    faaliyetlerini içeren yukarıdaki kapsamdaki ürün ve hizmetlerin anılan kapsam ve amaçları doğrultusunda, yine yukarıda sayılan faaliyetlerin kapsamı ile sınırlı kalmak üzere, kişisel verilerimin yasadaki esaslar çerçevesinde toplanmasına, kaydedilmesine, yurtiçinde ve yurtdışında işlenmesine, saklanmasına ve okumuş olduğum Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Hakkında Aydınlatma Metninde geçen haklarım saklı kalmak üzere, otomotiv distribütör şirketleri, ikinci el otomotiv şirketleri, otomotiv kiralama şirketleri, finansman kuruluşları, Google Ireland Limited ve Facebook Ireland Limited ile paylaşılmasına ve bu kuruluşlara aktarılmasına, yurtiçinde ve yurtdışında işlenmesine, e-posta adresime/telefonuma, çağrı merkezleri, otomatik arama makineleri, akıllı ses kaydedici sistemler, elektronik posta, kısa mesaj hizmeti gibi vasıtalar kullanılarak elektronik ortamda veri, ses ve görüntü içerikli reklam, promosyon, kampanya ve benzeri ticari elektronik iletilerinin gönderilmesine, bu amaçlar doğrultusunda elektronik ileti dışındaki herhangi bir yöntemle de irtibata geçilmesine özgür irademle