Sıfıraraçal.com
  Hemen Teklif Al

Yeni Audi Q6 Çin’de Görücüye Çıktı

1 Ağustos 2022 Pazartesi

 

Alman otomotiv devi Audi yeni modelleri ile kullanıcılarını heyecanlandırmaya devam ediyor. Lüks, kalite ve performans üçlüsünü bir araya getiren firma şimdi Çin otomobil pazarına yeni bir model ile dahil oluyor. İlk olarak Çin’de görücüye çıkan Audi Q6 modeli ilerleyen zamanlarda global otomobil piyasalarındaki yerini almaya başlayacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yeni Audi Q6 modeli hem lüks anlamında hem de teknolojik üstünlük anlamında benzer modeller ile aradaki farkı açacak. Lüks ve teknoloji noktasında sahip olduğu tasarım ile sınırları zorlayan Q6, Çin’de tanıtılarak dünyaya duyuruldu. Aracın kaputunun altıdan adeta bir canavar yatıyor. İki farklı motor seçeneği ile tanıtılan Audi Q6 modelinde 2.0 ve 2.5 litre hacimli benzinli motor üniteleri kullanılacak.

Audi Q6 modelinin Çin’de tanıtılmasının en büyük sebebi, Audi firması ile Çin merkezli SAIC Audi firmasının ortak olmasıdır. Bu ortaklık dolayısı ile tanıtım merkezi olarak Çin seçildi. İlk etapta Çin otomobil pazarı için geliştirilen bu Audi Q6 modeli üç sıralı koltuk düzeni ile satışa sunulacak.

Motor tasarımı anlamında ilk etapta benzinli motor ünitesi ile piyasaya sürülecek olan bu model daha sonraları hem elektrikli hem de içten yanmalı motor tasarım unsurları ile kullanıcıların karşısına çıkacak. Araca ön cepheden bakıldığında ön bölümde yer alan ve boydan boya uzanan LED farlar ilk olarak göze çarpıyor. Sekizgen ızgaraya ek olarak aracın ihtişamını arttıran ve daha güçlü görünmesini sağlayan hava kanalları aracın tasarımını üst seviyelere çıkarıyor. Boydan boya uzanan LED far ve stop sistemi aracın arka bölümünde de kendisine yer buluyor.

Yeni Q6 modeli üç sıralı koltuk sistemine sahip olduğu için aracın boyutları da merak ediliyor. Standart binek araçlardan daha uzun olan Q6 modeli, 5099 mm uzunluğa sahip. 2014 mm genişliği ve 1784 mm yüksekliği ile de daha ihtişamlı bir yapıya kavuşan Q6 modeli bu hali ile Q7 modelinden daha büyük. Audi Q6 modeli MQB platformu üzerine inşa ediliyor. İlk etapta 45TFSI ve 50 TFSI olmak üzere iki farklı seçenek sunan model şimdiden ilgi uyandırmayı başardı.

45TFSI versiyonunda 262 beygir gücü açığa çıkarken 400 nm tork üretiliyor. Bu versiyonda 2.0 litre hacimli dört silindirli turbo benzinli motor ünitesi kullanılıyor. Daha üst seviyede yer alan versiyonda ise 50TFSI bulunuyor. Bu versiyonda 295 beygir gücü açığa çıkarken 500 nm tork üretiliyor. 2.5 litre hacimli altı silindirli motor ünitesi ile yollara düşecek olan bu model az da olsa performans odaklı bir tasarıma sahip. 

Hem 45TFSI hem de 50TFSI versiyonlarında otomatik şanzıman kullanılıyor. Aynı zamanda her iki versiyonunda dört tekerden çekiş özelliğine sahip olduğu belirtiliyor. Bu özelliklerin yanı sıra bu modellerde adaptif dinamik süspansiyon sistemi standart olarak sunuluyor. Tanıtımı yapılan Audi Q6 modelin performans özellikleri de merak ediliyordu. Açıklanan verilere göre tanıtımı yapılan bu model, sıfır kilometreden 100 kilometre hız sınırına 7,3 saniyede ulaşabiliyor. Araç içerisinde 12.3 inç boyutuna sahip dijital gösterge paneli bulunuyor. Bu dijital gösterge panelinin yanı sıra 10.1 inç boyutundaki multimedya ekranı ile keyifli ve eğlenceli vakit geçirme imkanı sunuluyor. Araç içi iklimlendirmede kullanılan klima sisteminin kontrolü için de ayrı bir dokunmatik ekran bulunuyor. 8.6 inç boyutundaki bu klima kontrol sistemi haricinde ayrıca araçta head-up display yer alıyor.

Audi Q6 modelin Çin otomobil piyasasındaki satış fiyatı da belli oldu. İlk etapta iki versiyon ile satışa sunulacak olan bu modelin ilerleyen zamanlarda hem elektrikli hem de içten yanmalı alternatif motor üniteleri ile kullanıcıların karşısına çıkması bekleniyor. 45 TFSI versiyonun Çin otomobil piyasasındaki satış bedeli 500 bin Yuan olarak açıklandı. 500 b,in Yuan günümüz kurlarına göre 1.3 milyon TL’ye denk geliyor. Audi Q6 modelin 50 TFSI versiyonu ise 650 bin Yuan karşılığında satışa sunuluyor. Bu versiyonun satış bedelinin güncel kur karşılığına göre fiyatı 1.7 milyon TL’ye denk geliyor. 

Şimdilik sadece Çin otomobil pazarı için üretilen Q6 modelinin yakın gelecekte global otomobil piyasalarındaki yerini alması bekleniyor. Bu model beğenilip kayda değer bir Pazar payına ulaşır ise global otomobil piyasalarındaki yerini alma süresi daha da kısa olabilir. Türkiye otomobil piyasasında satışa sunulduğu takdirde kısa süre içerisinde beğeni toplamsı beklenen bu model geniş aileler için ideal bir otomobil olabilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Araç Karşılaştırma sayfamızdan birbirinden farklı özelliklere sahip araçlara göz atabilir dilediğiniz araçları karşılaştırabilirsiniz. Sıfır araç kampanyaları incelemek için kampanyalı araçlar sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

 

 

 

Yeni Audi Q6 Çin’de Görücüye Çıktı İçin Görüşlerini Bildir
Gönder
ÖNERİLEN YAZILAR

Audi Yorumları

Misafir
17.04.2024
Audi Q3 için yapılmış
Yurt disi kullanicisiyim. Aracim 2022 model ve cok memnunum. Bayagi bir kilometre yaptim, ozellikle uzun yolda cok rahat bir arac, kesinlikle tavsiye ederim.
Misafir
12.04.2024
Audi A6 için yapılmış
1997 A6 sedan quattro 2.4 sizce nasıl bir araç
Misafir
06.04.2024
Audi A8 L için yapılmış
157 milyon tllik versiyonundan iki tane aldım bu fiyata bu araba kaçmaz
Misafir
04.04.2024
Audi A4 için yapılmış
Arkadaşlar 2004 model 1.6 102 hp benzin lpg li a4 almak istiyorum tavsiye edermisiniz? Bir sorun yaşar mıyım parca fiyatları ne durumda bilginiz varmi ?
Misafir
22.03.2024
Audi A5 Sportback için yapılmış
Merhaba a5 almayı düşünüyorum 2010 model 2.0 benzinlilerde motor sıkıntısı olduğunu duydum kullanan arkadaşlar bilgi verebilir mi?
Misafir
09.03.2024
Audi Q3 için yapılmış
Abartılmış bir araba, marka algısından başka bir özelliği yok. Üstelik yalıtımı kötü. Wolkvagen grupta daha ucuz muadilleri var. O kadar paraya değmez. Nasılsa hepsi aynı fabrikanın malı.
Misafir
06.03.2024
Audi RS6 Avant için yapılmış
Yetersiz.
Misafir
04.03.2024
Audi Q2 için yapılmış
Benzinli 100 km yakıt ortalamasi nedir
Misafir
22.02.2024
Audi RS5 Sportback için yapılmış
SÜPER
Misafir
18.02.2024
Audi A6 için yapılmış
Bende A 6 / 40 lık 2023 model aldım Mercedes'ten geçtim audiye tek kelime muhteşem iyiki bu aracı almışım
X
Karşılaştırma Listem
Tamam
X
1

Marka

2

Model

3

Versiyon

4

Tamamla
Teklif almak istediğin markayı seç
Hangi marka otomobil için sana özel fiyat teklifi almak istersin ?
Hangi aracı alacağına karar veremedin mi ? araç karşılaştır.
Teklif almak istediğin modeli seç
Hangi model için özel teklif almak istersin ?
Versiyon seç
Hangi versiyon için özel teklif almak istersin ?
Benzin
Dizel
Otomatik
Manuel
Formu Doldur
İzinli İletişim Formu
"İzinli İletişim Form"unu kabul etmekle, Şirketimiz ile paylaşılmasına rıza göstermiş olduğunuz kişisel verilerinizin, size uygun pazarlama faaliyetleri, promosyon, satış- servis ve yedek parça kampanya bildirimleri, bilgilendirme, reklam, Toyota’m ve benzeri web üyelik işlemleri, anket ve müşteri memnuniyeti araştırmaları ve bu kapsamdaki hizmetlerin sağlanması amacıyla telefon, SMS, e-posta kanalları ile her türlü elektronik iletişim yapılması için Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş (“Toyota Türkiye”), ile Toyota Türkiye’nin bayileri tarafından toplanmasına, kaydedilmesine, işlenmesine, saklanmasına, kullanılmasına ve aynı amaçlar grup şirketlerimiz, ana hissedarımız, Şirketimizin ithalatını yaptığı araçların üretici firması olan yurt dışında yerleşik Toyota Motor Europe NV/SA, Toyota Motor Corporation; doğrudan/dolaylı yurtiçi/yurtdışı iştiraklerimiz, faaliyetlerimizin gereği anlaşmalı olduğumuz kurumlar, tedarikçiler, anlaşmalı satıcılar,iş ortaklarımız, denetim şirketleri veya yasal bir zorunluluk gereği bu verileri talep etmeye yetkili olan kamu kurum veya kuruluşları, ile aktarılmasına/paylaşılmasına izin vermiş bulunmaktasınız. İşbu izinli iletişim onayınız Toyota Türkiye ile bayileri için geçerlidir. Onay vermemeniz halinde sizinle iletişime geçilmeyip, hiçbir ticari iletişimde bulunulmayacaktır. Bu bilgiler* sadece size sağlanacak hizmetlerin sağlıklı sunulabilmesi, olası gönderilerinizin tam ve doğru teslim edilmesi, telefon, sms ve/veya e-posta yoluyla bildirimlerimizin zamanında ulaştırılabilmesi amacıyla, sözleşme ilişkisi içinde olduğumuz, veri koruması ve güvenliği konusunda bizimle hukuken ve teknik olarak aynı sorumlulukları taşıyan, ilgili mevzuat hükümlerine riayet eden üçüncü kişilerle, yalnızca ihtiyaç durumunda ve gerekli ölçüde paylaşılacaktır. *Vermiş olduğunuz bilgilerin kullanımına ilişkin bilgileri güncellemek istemeniz halinde Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş., Cumhuriyet Mah. D-100 Kuzey Yan yol Cad. No: 5, Yakacık, Kartal İstanbul adresiyle Müşteri İlişkileri birimine ya da www.toyota.com.tr internet sitesindeki “bize ulaşın” sayfasına bildirimde bulunmanızı rica ederiz.”
KİŞİSEL VERİLERLE İLGİLİ AÇIK RIZA BEYAN FORMU
www.sifiraracal sitesinde Teklif Bilişim Hizmetleri Petrol Dış Ticaret Otomotiv San.ve Tic. Ltd. Şti. (Bundan böyle metinde “Şirket” olarak anılacaktır.) tarafından yayınlanan Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Hakkında Aydınlatma Metni’ni okudum.
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu gereğince, yine Şirket tarafından yayınlanan ve www.sifiraracal.com aracılığı ile sunulan
• Tüm otomotiv,kredi, sigorta ve kiralama ürün ve hizmetlerinin sağlanması, satışı, pazarlanması, tanıtımı ve satış sonrası destek hizmetleri süreçlerinin planlanması, takibi ve geliştirilmesi,
• Tarafıma avantajlı ve kullanım alışkanlıklarıma uygun ürün ve hizmetlerin sunulabilmesi ve reklam, tanıtım, satış, pazarlama, Müşteri İlişkileri Yönetimi ve müşteri sadakat programları, etkinlik yönetimi, bilgilendirme, promosyon ve kampanya bildirimi, üyelik işlemleri süreçlerinin tasarlanması ve / veya uygulanması,
• Dijital ve / veya diğer mecralarda reklam ve / veya tanıtım ve / veya pazarlama aktivitelerinin tasarlanması ve / veya uygulanması,
• Kurumsal iletişim faaliyetlerinin, anketlerin, müşteri ilişkileri yönetimi ve müşteri memnuniyeti arama ve süreçlerinin planlanması ve uygulanması,
faaliyetlerini içeren yukarıdaki kapsamdaki ürün ve hizmetlerin anılan kapsam ve amaçları doğrultusunda, yine yukarıda sayılan faaliyetlerin kapsamı ile sınırlı kalmak üzere, kişisel verilerimin yasadaki esaslar çerçevesinde toplanmasına, kaydedilmesine, yurtiçinde ve yurtdışında işlenmesine, saklanmasına ve okumuş olduğum Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Hakkında Aydınlatma Metninde geçen haklarım saklı kalmak üzere, otomotiv distribütör şirketleri, ikinci el otomotiv şirketleri, otomotiv kiralama şirketleri, finansman kuruluşları, Google Ireland Limited ve Facebook Ireland Limited ile paylaşılmasına ve bu kuruluşlara aktarılmasına, yurtiçinde ve yurtdışında işlenmesine, e-posta adresime/telefonuma, çağrı merkezleri, otomatik arama makineleri, akıllı ses kaydedici sistemler, elektronik posta, kısa mesaj hizmeti gibi vasıtalar kullanılarak elektronik ortamda veri, ses ve görüntü içerikli reklam, promosyon, kampanya ve benzeri ticari elektronik iletilerinin gönderilmesine, bu amaçlar doğrultusunda elektronik ileti dışındaki herhangi bir yöntemle de irtibata geçilmesine özgür irademle