Sıfıraraçal.com

Audi Yeni Konseptini Tanıttı!

30 Ocak 2023 Pazartesi

 

Audi, Sphere konsept model serisinin dördüncü serisi olan Audi activesphere konsepti ile karşımıza çıktı. Audi markası 2021 yılında bizlere sunduğu skysphere roadster, Nisan 2022 tarihinde grandsphere sedan ve urbansphere konseptleri sonrası şimdi de çok yönlü gövde tasarımı ile karşımıza çıkan dört kapılı crossover coupe modelini bizlere sunuyor.

Activesphere, Malibu'daki Audi Design Studio'da geliştirildi. 4,98 metre uzunluğuna sahip 2,07 metre genişliği ile karşımıza çıkan ve 1,60 metre yüksekliğe sahip boyutlar ile, Audi activesphere konsepti premium segmentin bir üyesi olarak bizlere sunuyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Audi activesphere konseptinin yerden yüksekliği; arazi kullanımı esnasında, 208 milimetrelik temel yükseklik üzerine 40 milimetre artırma kapasitesi ile karşımıza çıkıyor. Yol sürüşünde aynı miktarda alçalabilen özellikler bizlere sunuluyor.  

Activesphere konsepti sportback bir otomobilin bir allroad tasarım öğelerini ve teknik ekipmanını bünyesinde muhafaza eden ilk model olarak bizleri karşılıyor. Bu sebeple Audi, allroad'ın tam tersine bu yeni gövde varyantını "Active Sportback" ismi ile bizlere sunuyor.

Audi activesphere konsepti otonom moda sahipken ve bu mod ile sürüş yaparken gösterge paneli, direksiyon simidi ve pedallar görünmez bir konumda kaybolma özelliği ile karşımıza çıkıyor. Özellikle ilk koltuk sırasına baktığımız zaman sürücünün önünde yer alan aktif alanın ön ucundan itibaren uzanan geniş bir alan bizleri karşılıyor. Sürücü direksiyonu devralmak istediği anda, gösterge paneli direksiyon simidi ile beraber ön camın altındaki düz konumundan dışarı dönebilme özelliği ile karşımıza çıkıyor.

Audi activesphere konseptine baktığımız zaman ilk kez, fiziksel gerçeklik ile dijital alanı birleştiren bir teknoloji görüyoruz. Yeni sistemin en önemli detayı, her sürücü ve yolcu için ayrı ayrı karşımıza çıkan yenilikçi AR gözlük ve kulaklığı olarak karşımıza çıkıyor.

Audi activesphere konseptinde karşımıza çıkan benzersiz optik hassasiyet, en yüksek çözünürlük ve benzersiz kontrast, çıplak gözle göremediğimiz kontrol yüzeylerini ve ekranları kullanıcının direksiyon simidinin başında yer alırken görüş alanına gelebilme özelliği sunuyor.

Audi activesphere konseptinin iç mekânına baktığımız zaman ihtiyaç duyulan öğeler, sadece kullanıcıların ihtiyaç duyulan zamanda bizleri karşılıyor. Gerçek dünyada olduğu gibi sezgisel olarak çalışabilme özelliği sunuyor. Klima kumandası ya da hoparlörün üzerinde yer alan eğlence ve sesli etkileşimli panel bu anlattığımız teknolojiye en iyi örnek olabilir.

Audi grandsphere ve Audi urbansphere konsept otomobillerine benzer olarak activesphere konsepti de seri üretim için Audi markasının en yenilikçi elektrikli tahrik sistemi Premium Platform Electric karşımıza çıkıyor. Kısaca PPE kullandığını belirtelim. PPE'ye dayalı ilk Audi üretim araçlarının, 2023 senesi sona ermeden arka arkaya sunulması hedefleniyor.

Dört tekerlekten çekiş sistemi ile karşımıza çıkan Audi activesphere konseptinin ön ve arka akslarında yer alan elektrik motorları beraber toplam 325 kW güç ve 720 Newton metrelik bir sistem torku üretebilme kapasitesi ile karşımıza çıkıyor. Aracın ön ve arka tekerlekleri, beş bağlantılı bir aks ile birbirine bağlanıyor.

800 Volt Hızlı Şarj İle Karşımıza Çıkıyor!

Yakın bir dönemde tüm PPE modellerinde tahrik teknolojisinin can damarı 800 voltluk şarj teknolojisi bizleri karşılayacak. Bu, Audi e-tron GT quattro gibi pilin hızlı şarj istasyonlarında çok kısa bir zamanda 270 kW'a kadar şarj edilmesine olanak sağlıyor. Bu teknoloji, PPE ile ilk kez yüksek hacimli orta sınıf ve lüks segmentler ile karşımıza çıkacak. PPE teknolojisi, geleneksel bir yakıt ikmali süresine yaklaşan şarj sürelerine imkân sağlıyor. Yalnızca 10 dakika, araca 300 kilometreden fazla güç sağlayacak enerjiyi almak için yeterli bir süre olacağını ifade edelim. 25 dakikadan kısa bir zamanda, 100 kWh pil yüzde 5'ten yüzde 80 seviyesine gelebiliyor. Audi activesphere konsepti 600 kilometreyi aşan menzili ile uzun mesafe sürüş ile sizleri hayran bırakıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Siz de araç karşılaştırma sayfamızdan birbirinden farklı özelliklere sahip araçlara tek bir tıkla göz atabilir ve dilediğiniz araçları anında karşılaştırabilirsiniz.

Sitemiz üzerinde sıfır araç kampanyalarına yer verildiğini de belirtelim. Siz de tek bir tıkla sıfır araç kampanyalarına ulaşabilir ve anında size özel ve ücretsiz fiyat teklifi oluşturabilirsiniz.

 

Audi Yeni Konseptini Tanıttı! İçin Görüşlerini Bildir
Gönder

Audi Yeni Konseptini Tanıttı! Yorumları

{{yorum.KullaniciAdi}}
{{yorum.TarihStr}}
{{yorum.Yorum}}
    ÖNERİLEN YAZILAR

    Audi Yorumları

    Misafir
    09.03.2024
    Audi Q3 için yapılmış
    Abartılmış bir araba, marka algısından başka bir özelliği yok. Üstelik yalıtımı kötü. Wolkvagen grupta daha ucuz muadilleri var. O kadar paraya değmez. Nasılsa hepsi aynı fabrikanın malı.
    Misafir
    06.03.2024
    Audi RS6 Avant için yapılmış
    Yetersiz.
    Misafir
    04.03.2024
    Audi Q2 için yapılmış
    Benzinli 100 km yakıt ortalamasi nedir
    Misafir
    22.02.2024
    Audi RS5 Sportback için yapılmış
    SÜPER
    Misafir
    18.02.2024
    Audi A6 için yapılmış
    Bende A 6 / 40 lık 2023 model aldım Mercedes'ten geçtim audiye tek kelime muhteşem iyiki bu aracı almışım
    Misafir
    09.02.2024
    Audi Q3 için yapılmış
    Audi Q3 sportback aracın deposunu doldurduk. 540 km yol yapar gösteriyor. Bir tuhaflık yok mu
    Misafir
    20.12.2023
    Audi RS7 Sportback için yapılmış
    Ben almak istiyorum ama alamıyorum nie aylık 18 bin lira para kazanıyorum kısacası hayel
    Misafir
    20.12.2023
    Audi RS7 Sportback için yapılmış
    Çok pahalı bu kadar pahalı olması hiç iyi değil
    Baran Işık
    16.12.2023
    Audi A3 Sedan için yapılmış
    Merhaba mtv muafiyetinden yararlanacağım fakat A3 Sedan 2024 yılı limitinin 8-9 bin tl üstünde kalıyor. Bayide bunu pazarlıkla halledebilir miyiz?
    Ahmet
    10.12.2023
    Audi A4 için yapılmış
    2009 model A4 1.8 TFSI Multitronic 160 kullananınız veya bilgi sahibi olanınız var mı? tavsiye eder misiniz? Benim için motoru ve yürüyeni önemli.
    X
    Karşılaştırma Listem
    Tamam
    X
    1

    Marka

    2

    Model

    3

    Versiyon

    4

    Tamamla
    Almak istediğin aracın markasını seç
    Hangi marka otomobil için sana özel fiyat teklifi almak istersin ?
    Hangi aracı alacağına karar veremedin mi ? araç karşılaştır.
    Almak istediğin modeli seç
    Hangi model için özel teklif almak istersin ?
    Versiyon seç
    Hangi versiyon için özel teklif almak istersin ?
    Benzin
    Dizel
    Otomatik
    Manuel
    Formu Doldur
    İzinli İletişim Formu
    "İzinli İletişim Form"unu kabul etmekle, Şirketimiz ile paylaşılmasına rıza göstermiş olduğunuz kişisel verilerinizin, size uygun pazarlama faaliyetleri, promosyon, satış- servis ve yedek parça kampanya bildirimleri, bilgilendirme, reklam, Toyota’m ve benzeri web üyelik işlemleri, anket ve müşteri memnuniyeti araştırmaları ve bu kapsamdaki hizmetlerin sağlanması amacıyla telefon, SMS, e-posta kanalları ile her türlü elektronik iletişim yapılması için Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş (“Toyota Türkiye”), ile Toyota Türkiye’nin bayileri tarafından toplanmasına, kaydedilmesine, işlenmesine, saklanmasına, kullanılmasına ve aynı amaçlar grup şirketlerimiz, ana hissedarımız, Şirketimizin ithalatını yaptığı araçların üretici firması olan yurt dışında yerleşik Toyota Motor Europe NV/SA, Toyota Motor Corporation; doğrudan/dolaylı yurtiçi/yurtdışı iştiraklerimiz, faaliyetlerimizin gereği anlaşmalı olduğumuz kurumlar, tedarikçiler, anlaşmalı satıcılar,iş ortaklarımız, denetim şirketleri veya yasal bir zorunluluk gereği bu verileri talep etmeye yetkili olan kamu kurum veya kuruluşları, ile aktarılmasına/paylaşılmasına izin vermiş bulunmaktasınız. İşbu izinli iletişim onayınız Toyota Türkiye ile bayileri için geçerlidir. Onay vermemeniz halinde sizinle iletişime geçilmeyip, hiçbir ticari iletişimde bulunulmayacaktır. Bu bilgiler* sadece size sağlanacak hizmetlerin sağlıklı sunulabilmesi, olası gönderilerinizin tam ve doğru teslim edilmesi, telefon, sms ve/veya e-posta yoluyla bildirimlerimizin zamanında ulaştırılabilmesi amacıyla, sözleşme ilişkisi içinde olduğumuz, veri koruması ve güvenliği konusunda bizimle hukuken ve teknik olarak aynı sorumlulukları taşıyan, ilgili mevzuat hükümlerine riayet eden üçüncü kişilerle, yalnızca ihtiyaç durumunda ve gerekli ölçüde paylaşılacaktır. *Vermiş olduğunuz bilgilerin kullanımına ilişkin bilgileri güncellemek istemeniz halinde Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş., Cumhuriyet Mah. D-100 Kuzey Yan yol Cad. No: 5, Yakacık, Kartal İstanbul adresiyle Müşteri İlişkileri birimine ya da www.toyota.com.tr internet sitesindeki “bize ulaşın” sayfasına bildirimde bulunmanızı rica ederiz.”
    KİŞİSEL VERİLERLE İLGİLİ AÇIK RIZA BEYAN FORMU
    www.sifiraracal sitesinde Teklif Bilişim Hizmetleri Petrol Dış Ticaret Otomotiv San.ve Tic. Ltd. Şti. (Bundan böyle metinde “Şirket” olarak anılacaktır.) tarafından yayınlanan Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Hakkında Aydınlatma Metni’ni okudum.
    6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu gereğince, yine Şirket tarafından yayınlanan ve www.sifiraracal.com aracılığı ile sunulan
    • Tüm otomotiv,kredi, sigorta ve kiralama ürün ve hizmetlerinin sağlanması, satışı, pazarlanması, tanıtımı ve satış sonrası destek hizmetleri süreçlerinin planlanması, takibi ve geliştirilmesi,
    • Tarafıma avantajlı ve kullanım alışkanlıklarıma uygun ürün ve hizmetlerin sunulabilmesi ve reklam, tanıtım, satış, pazarlama, Müşteri İlişkileri Yönetimi ve müşteri sadakat programları, etkinlik yönetimi, bilgilendirme, promosyon ve kampanya bildirimi, üyelik işlemleri süreçlerinin tasarlanması ve / veya uygulanması,
    • Dijital ve / veya diğer mecralarda reklam ve / veya tanıtım ve / veya pazarlama aktivitelerinin tasarlanması ve / veya uygulanması,
    • Kurumsal iletişim faaliyetlerinin, anketlerin, müşteri ilişkileri yönetimi ve müşteri memnuniyeti arama ve süreçlerinin planlanması ve uygulanması,
    faaliyetlerini içeren yukarıdaki kapsamdaki ürün ve hizmetlerin anılan kapsam ve amaçları doğrultusunda, yine yukarıda sayılan faaliyetlerin kapsamı ile sınırlı kalmak üzere, kişisel verilerimin yasadaki esaslar çerçevesinde toplanmasına, kaydedilmesine, yurtiçinde ve yurtdışında işlenmesine, saklanmasına ve okumuş olduğum Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Hakkında Aydınlatma Metninde geçen haklarım saklı kalmak üzere, otomotiv distribütör şirketleri, ikinci el otomotiv şirketleri, otomotiv kiralama şirketleri, finansman kuruluşları, Google Ireland Limited ve Facebook Ireland Limited ile paylaşılmasına ve bu kuruluşlara aktarılmasına, yurtiçinde ve yurtdışında işlenmesine, e-posta adresime/telefonuma, çağrı merkezleri, otomatik arama makineleri, akıllı ses kaydedici sistemler, elektronik posta, kısa mesaj hizmeti gibi vasıtalar kullanılarak elektronik ortamda veri, ses ve görüntü içerikli reklam, promosyon, kampanya ve benzeri ticari elektronik iletilerinin gönderilmesine, bu amaçlar doğrultusunda elektronik ileti dışındaki herhangi bir yöntemle de irtibata geçilmesine özgür irademle