Sıfıraraçal.com
  Hemen Teklif Al

Otomotiv Devlerinin Elektrikli Araç Takvimleri Belli Oldu

30 Temmuz 2022 Cumartesi

 

Elektrikli araçlara olan ilgi artıkça otomotiv devleri de orta vadeli üretim planlarını güncellemek zorunda kalıyor. Daha birkaç yıl öncesine kadar elektrikli otomobil pazarına ilişkin yatırım yapmayı erteleyen dünyaca ünlü markalar, şimdiler elektrikli otomobillere ilişkin yapılan çalışmalarda birbirleri ile yarışıyor. Elektrikli otomobil pazarından en yüksek payı almak isteyen firmaların bu doğrultudaki elektrikli araç üretimi takvimi de netleşmeye başladı. Bu haberimizde dünyaca ünlü otomotiv devlerinin kısa ve orta vadeli elektrikli araç üretme ve satış stratejisine ilişkin plan ve takvime yer vereceğiz.  

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Akaryakıt tüketimi dolaysı ile ozon tabakası başta olmak üzere doğaya zarar veren çalışmalardan kurtulmak isteyen otomotiv devleri daha doğa dostu bir teknoloji kullanmak istiyor. Elektrikli motor ünitesine sahip olan modeller bu doğrultuda minimum egzoz salınım seviyesine sahip olması ile ön plana çıkıyor. Ayrıca kola ve pratik kullanımın yanında evde bulunan elektrik bağlantısı ile de şarj edilecek nitelikte üretilen elektrikli araçlar gün geçtikçe daha fazla ilgi çekiyor. Bu doğrultuda elektrikli araç üretme çalışmalarını hızlandıran otomotiv devlerinin üretim takvimini sırası ile aktarıyoruz.

FERRARİ

İtalyan merkezli lüks otomobil üreticisi Ferrari de artık elektrikli motor ünitesine sahip araç üretiyor. 2030 yılına kadar üretiminin yüzde 80'ini tamamen elektrikli veya hibrit otomobillere dönüştürmeyi planlayan firma bu konuda büyük atılım yapmak için çalışmalarını hızlandırdı.

Şirketin diğer bir yetkilisi olan Ticari direktör Enrico Galliera ise yaptığı açıklamada, "Ferrari'nin ilk tamamen elektrikli otomobili yüzde 100 spor otomobil olacak" diyerek spor modelleri elektrik gücü ile birleştireceklerini gösterdi.

HONDA

Japon otomotiv devi Honda 2030 yılana ilişkin hedeflerini paylaştı. Bu doğrultuda 2030 yılına kadar yıllık 2 milyon adetten fazla üretim hacmine sahip 30 farklı EV modelini dünya çapında piyasaya sürmeyi planlayan firma şimdiden merak uyandırdı. Ayrıca Honda, 2050 yılına kadar, ürettiği tüm ürünler ve kurumsal faaliyetler için karbon nötrlüğü gerçekleştirmeyi ve karbon emisyonlarını ortadan kaldırmayı hedeflediğini de açıkladı. Kısa vadede ise bir uzmanlık ve bir de amiral gemisi olmak üzere iki spor modelini tanıtacak olan firma elektrikli otomobil piyasasındaki yerini sağlamlaştırıyor.

STELLANTİS

En radikal açıklamalardan biri Stellantis markasından geldi. Bu açıklamaya göre firma, 2026'dan itibaren piyasaya sürdüğü tüm yeni arabaların tamamen elektrikli olacağını açıkladı.

Geniş ürün hacmine sahip olan Stellantis, Avrupa'daki satışlarının yüzde 100'ünün 2030 yılının sonuna kadar elektrikli olmasını, Amerika'daki satışlarının yüzde 50'sinin aynı zaman diliminde yalnızca elektrikli olmasını sağlamak amacıyla şimdiden çalışmalarını hızlandırdı.

Bilindiği üzere Stellantis çok uluslu bir firma. Byu firmanın ürünleri arasında, Alfa Romeo, Chrysler, Citroen, Dodge, DS, Fiat, Jeep, Lancia, Maserati, Opel, Peugeot, Ram ve Vauxhall markaları yer alıyor.

BENTLEY

Lüks ve spor tutkunlarının favori markası olan Bentley tarafından yapılan açıklamada, Volkswagen AG biriminin 2030 yılına kadar tamamen elektrikli bir model serisine geçişin planlandığı belirtildi. Bu amaçla geçiş döneminin önemli bir kilometre taşı olarak görülen 2025'te ilk tam elektrikli otomobilinin üretimine başlanacağı da paylaşılan bilgiler arasında.

AUDİ

Sıfır karbon emisyonu hedefi bulunan Audi, bu plan doğrultusunda 2026 yılından sonra yeni, dizel ve benzinli otomobil üretimini durduracağını açıklamıştı. Audi CEO'su Markus Duesmann,  tarafında yapılan açıklamada 2026 yılı firma için bir milat olarak kabul ediliyor. Çünkü 2026 yılından sonra Audi firması tarafından herhangi bir içten yanmalı motora sahip otomobil üretilmeyecek.

 SMART

Smart markası, Mercedes-Benz ve Geely ortaklığıyla üretiliyor. Smart, şimdiden Avrupa ve ABD pazarında tamamen elektrik gücüne geçiş yapan otomobil şirketlerinden biri. Smart yetkilisi "Bazıları için sürpriz olabilir ancak Smart, pazara tamamen elektrikli bir geniş ve kompakt SUV ile girecek. Bu, Mercedes-Benz ve Geely arasındaki ortak girişimin 2022'de Çin'de inşa edilecek ilk aracı olacak" dedi.

JAGUAR

Jaguar firması tarafından yapılana açıklamaya göre, firma tarafından 2025 yılına kadar üretilecek olan modellerin hepsi tamamen elektrikli motor ünitesine sahip olacak.

LAND ROVER

İngiltere merkezli otomotiv devi Land Rover, 2024'te gelen ilk tamamen elektrikli modelle birlikte, önümüzdeki beş yıl içinde altı tamamen elektrikli modeli piyasaya sürerek bu pasatadan en büyük paylardan birini almak istediğini gösterdi.

VAUXHALL

Vauxhall Stellantis grubu altında faaliyet gösteriyor. Bu nednele Stellantis ile ilgili olan tüm gelişmelerden doğrudan etkilenen Vauxhall, ürün yelpazesindeki tüm araçların 2024 yılına kadar elektrikli versiyonlarını sunacağını belirti. Daha sonra üretilen araçların 2028'den itibaren tamamen elektrikli olacağına ilişkin hedeflerini de ortaya koydu.

LOTUS

İngiliz firması Lotus, 2026 yılından itibaren tamamen elektrikli modeller ile piyasadaki yerini alacağını duyurdu.

 ASTON MARTİN

Aston Martin firması eski alışkanlıklarında şimdilik vazgeçmeyecek. Firma başkanı Lance Stroll, şirketin 2030 yılına kadar içten yanmalı fosil yakıtlı motorlar üretmeye devam edeceğini açıkladı. Bu açıklamaya rağmen ilk elektrikli modelini 2025 yılında üretecek olan firma, daha sonrasına ilişkin planlarını açıklamadı.

CİTROEN

Citroen, her ne kadar başlı başına bir dünya markası olsa da Stellantis grubunun bir diğer üyesi olması ile de biliniyor. Citroen firması da 2030 yılına kadar tamamen elektrikli hale geleceğini açıkladı.

FORD

Ford firması daha önce yaptığı açıklamada, 2026'nın ortalarına kadar binek otomobil yelpazesinin yüzde 100'ü sıfır emisyonlu, tamamen elektrikli veya plug in hibrit olacağını açıklamıştı. Şirket, şimdi de 2030 yılına kadar tamamen elektrikli modellere geçeceğini açıkladı.

PEUGEOT

2030 yılını geçiş hedefi olarak belirleyen firmalardan bir diğeri de Fransız otomotiv devi Peugeot oldu. Firma yasalar çerçevesinde çalışmalarını sürdürdüğünü ve 2030 yılından itibaren tamamen elektrikli model üretimine geçeceğini açıkladı.

GENESİS

Genesis, Güney Kore merkezli Hyundai’nin premium otomobiller üreten bölümü olarak faaliyet gösteriyor. Şimdiye kadar herhangi bir elektrikli model geliştirmeyen Genesis,2030 yılı itibarıyla bütün modellerinin tamamen elektrikli olacağını açıkladı. Ayrıca şirket, 2025 yılına kadar tamamen elektrikli model piyasaya sürmeyeceğini, 2025 yılından sonra çalışmalarını hızlandıracağını açıkladı.

MAZDA

Japonya merkezli Mazda, 2030 yılına kadar ürünlerinin tamamını elektrikli yapmayacağını, içten yanmalı modellerin üretimine devam edeceğini açıkladı. Bunun en büyük nedeni ise farklı teknolojileri birleştiren çoklu çözüm yaklaşımının karbon emisyonlarını azaltmanın en iyi yolu olduğuna inandığına ilişkin şirket politikası ve inancının bulunması.

MİNİ

Mini, son içten yanmalı motorla çalışan otomobilini 2025 yılında piyasaya süreceğini açıkladı. 2030 itibarıyla ise tamamen elektrikli üretim yapacağını duyuran firma bu konuda radikal kararlar almaya hazır görünüyor.

RENAULT

Daha önce elektrikli otomobil üretimine ilişkin açıklama yapan Fransız otomotiv devi Renault, 2030'da benzinli ve dizel otomobil satışını durduracağını belirtmişti. 2030 yılında itibaren tamamen elektrikli otomobil üretimine geçiş yapacağını açıklayan firma, o zamana kadar bazı modellerin elektrikli versiyonunu piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

SUZUKİ

Geleneksel yaklaşım sergileyen firmalardan bir diğeri de Suzuki firmasıdır. Firma 2030 yılına kadar içten yanmalı motora sahip otomobil üretiminden vazgeçmeyeceğini açıkladı. 2030 yılında sonrasına ilişkin ise net bir açıklama yapılmadı.

VOLVO

Kalitesi ve sağlamlığı ile öne çıkan İsveçli otomobil şirketi Volvo, 2030 yılına kadar tamamen elektrikli olmayı planladığını ve hibritler de dahil olmak üzere içten yanmalı motora sahip tüm arabaları aşamalı olarak kaldıracaklarını açıkladı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Araç Karşılaştırma sayfamızdan birbirinden farklı özelliklere sahip araçlara göz atabilir dilediğiniz araçları karşılaştırabilirsiniz. Sıfır araç kampanyaları incelemek için kampanyalı araçlar sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

 

 

 

 

Otomotiv Devlerinin Elektrikli Araç Takvimleri Belli Oldu İçin Görüşlerini Bildir
Gönder
ÖNERİLEN YAZILAR
X
Karşılaştırma Listem
Tamam
X
1

Marka

2

Model

3

Versiyon

4

Tamamla
Teklif almak istediğin markayı seç
Hangi marka otomobil için sana özel fiyat teklifi almak istersin ?
Hangi aracı alacağına karar veremedin mi ? araç karşılaştır.
Teklif almak istediğin modeli seç
Hangi model için özel teklif almak istersin ?
Versiyon seç
Hangi versiyon için özel teklif almak istersin ?
Benzin
Dizel
Otomatik
Manuel
Formu Doldur
İzinli İletişim Formu
"İzinli İletişim Form"unu kabul etmekle, Şirketimiz ile paylaşılmasına rıza göstermiş olduğunuz kişisel verilerinizin, size uygun pazarlama faaliyetleri, promosyon, satış- servis ve yedek parça kampanya bildirimleri, bilgilendirme, reklam, Toyota’m ve benzeri web üyelik işlemleri, anket ve müşteri memnuniyeti araştırmaları ve bu kapsamdaki hizmetlerin sağlanması amacıyla telefon, SMS, e-posta kanalları ile her türlü elektronik iletişim yapılması için Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş (“Toyota Türkiye”), ile Toyota Türkiye’nin bayileri tarafından toplanmasına, kaydedilmesine, işlenmesine, saklanmasına, kullanılmasına ve aynı amaçlar grup şirketlerimiz, ana hissedarımız, Şirketimizin ithalatını yaptığı araçların üretici firması olan yurt dışında yerleşik Toyota Motor Europe NV/SA, Toyota Motor Corporation; doğrudan/dolaylı yurtiçi/yurtdışı iştiraklerimiz, faaliyetlerimizin gereği anlaşmalı olduğumuz kurumlar, tedarikçiler, anlaşmalı satıcılar,iş ortaklarımız, denetim şirketleri veya yasal bir zorunluluk gereği bu verileri talep etmeye yetkili olan kamu kurum veya kuruluşları, ile aktarılmasına/paylaşılmasına izin vermiş bulunmaktasınız. İşbu izinli iletişim onayınız Toyota Türkiye ile bayileri için geçerlidir. Onay vermemeniz halinde sizinle iletişime geçilmeyip, hiçbir ticari iletişimde bulunulmayacaktır. Bu bilgiler* sadece size sağlanacak hizmetlerin sağlıklı sunulabilmesi, olası gönderilerinizin tam ve doğru teslim edilmesi, telefon, sms ve/veya e-posta yoluyla bildirimlerimizin zamanında ulaştırılabilmesi amacıyla, sözleşme ilişkisi içinde olduğumuz, veri koruması ve güvenliği konusunda bizimle hukuken ve teknik olarak aynı sorumlulukları taşıyan, ilgili mevzuat hükümlerine riayet eden üçüncü kişilerle, yalnızca ihtiyaç durumunda ve gerekli ölçüde paylaşılacaktır. *Vermiş olduğunuz bilgilerin kullanımına ilişkin bilgileri güncellemek istemeniz halinde Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş., Cumhuriyet Mah. D-100 Kuzey Yan yol Cad. No: 5, Yakacık, Kartal İstanbul adresiyle Müşteri İlişkileri birimine ya da www.toyota.com.tr internet sitesindeki “bize ulaşın” sayfasına bildirimde bulunmanızı rica ederiz.”
KİŞİSEL VERİLERLE İLGİLİ AÇIK RIZA BEYAN FORMU
www.sifiraracal sitesinde Teklif Bilişim Hizmetleri Petrol Dış Ticaret Otomotiv San.ve Tic. Ltd. Şti. (Bundan böyle metinde “Şirket” olarak anılacaktır.) tarafından yayınlanan Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Hakkında Aydınlatma Metni’ni okudum.
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu gereğince, yine Şirket tarafından yayınlanan ve www.sifiraracal.com aracılığı ile sunulan
• Tüm otomotiv,kredi, sigorta ve kiralama ürün ve hizmetlerinin sağlanması, satışı, pazarlanması, tanıtımı ve satış sonrası destek hizmetleri süreçlerinin planlanması, takibi ve geliştirilmesi,
• Tarafıma avantajlı ve kullanım alışkanlıklarıma uygun ürün ve hizmetlerin sunulabilmesi ve reklam, tanıtım, satış, pazarlama, Müşteri İlişkileri Yönetimi ve müşteri sadakat programları, etkinlik yönetimi, bilgilendirme, promosyon ve kampanya bildirimi, üyelik işlemleri süreçlerinin tasarlanması ve / veya uygulanması,
• Dijital ve / veya diğer mecralarda reklam ve / veya tanıtım ve / veya pazarlama aktivitelerinin tasarlanması ve / veya uygulanması,
• Kurumsal iletişim faaliyetlerinin, anketlerin, müşteri ilişkileri yönetimi ve müşteri memnuniyeti arama ve süreçlerinin planlanması ve uygulanması,
faaliyetlerini içeren yukarıdaki kapsamdaki ürün ve hizmetlerin anılan kapsam ve amaçları doğrultusunda, yine yukarıda sayılan faaliyetlerin kapsamı ile sınırlı kalmak üzere, kişisel verilerimin yasadaki esaslar çerçevesinde toplanmasına, kaydedilmesine, yurtiçinde ve yurtdışında işlenmesine, saklanmasına ve okumuş olduğum Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Hakkında Aydınlatma Metninde geçen haklarım saklı kalmak üzere, otomotiv distribütör şirketleri, ikinci el otomotiv şirketleri, otomotiv kiralama şirketleri, finansman kuruluşları, Google Ireland Limited ve Facebook Ireland Limited ile paylaşılmasına ve bu kuruluşlara aktarılmasına, yurtiçinde ve yurtdışında işlenmesine, e-posta adresime/telefonuma, çağrı merkezleri, otomatik arama makineleri, akıllı ses kaydedici sistemler, elektronik posta, kısa mesaj hizmeti gibi vasıtalar kullanılarak elektronik ortamda veri, ses ve görüntü içerikli reklam, promosyon, kampanya ve benzeri ticari elektronik iletilerinin gönderilmesine, bu amaçlar doğrultusunda elektronik ileti dışındaki herhangi bir yöntemle de irtibata geçilmesine özgür irademle