Sıfıraraçal.com
  Hemen Teklif Al

Avrupa'da 2022 Yılı İlk Çeyreğinde Elektrikli Otomobil Satışları Patladı

6 Mayıs 2022 Cuma

Avrupa'da 2022 Yılı İlk Çeyreğinde Elektrikli Otomobil Satışları Patladı

Bilindiği üzere her geçen gün elektrikli otomobil sektörüne hem üretim anlamında hem de kullanım anlamında ilgi artarak devam ediyor. Bu zamana kadar elektrikli otomobil üretimine mesafeli duran birçok teknoloji firması, bu piyasadaki karı fark ettikten sonra elektrikli otomobil üretimi konusunda çalışmalarına hız kazandırmıştı.  İçten yanmalı motora sahip otomobilleri belli başlı markalar ve otomotiv devleri üretirken artık teknolojik gelişmeler elektrikli otomobil üretimine yönelimi her anlamda hızlandırdığı için birçok firma yeni modellerinde elektrikli motor ünitesi kullanmaya başladı. Bu doğrultuda sadece otomotiv devleri değil aynı zamanda teknoloji devleri de sırası ile elektrikli otomobil piyasasına dahil olmaya devam ediyor. Elektrikli otomobil sektörüne sadece teknoloji devleri değil aynı zamanda lüks otomobil markaları dahil olarak elektrikli otomobil piyasasındaki rekabeti her geçen gün daha da kızıştırıyor. Son olarak daha çok lüks otomobil markası olarak bildiğimiz Lincoln de elektrikli otomobil üretmek amacıyla çalışmalarına başladı.

İlginizi Çekebilir: Toyota Hibrit Modellerine Dair Güncel Fiyat Listesi

Lüks otomobiller konusunda bir marka haline gelen ABD merkezli lüks otomobil markası olan Lincoln, kısa ve orta vadeli planlamaları arasına elektrikli araç üretimini de geçtiğimiz yıl dahil etmişti. 2022 yılının söz konusu şirketin 100. Yılı olması nedeniyle ilk elektrikli otomobilin bu yıl tanıtılması bekleniyor. Bu zamana kadar genel olarak içten yanmalı otomobil alıcı kitlesinden ziyade daha çok lüks otomobil düşkünlerine hitap eden firma, şimdilerde elektrikli araç meraklılarına da hitap etmek için son sürat çalışıyor.   

 Lincoln markası Ford otomotiv devinin premium sınıfında yer alıyor ve üst düzey lüks statüsünde bulunan araçları üretiyordu. Şimdiler elektrikli araç üretimine dahil olan firma 2030 yılına kadar en az 5 farklı elektrikli araç modeli ile kullanıcıların karşısına çıkıyor. Sadece Lincoln markası değil aynı zamanda bir teknoloji devi olan General Mobile firması da geçtiğimiz yıl elektrikli araç piyasasına dahil olmak için çalışmalarını hızlandırdığını açıklamıştı. Bunun haricinde birçok Kore firması da birleşerek elektrikli otomobil piyasasında kendilerine yer edinmek üzere anlaşmaya varmıştı. Ayrıca Tesla firmasının elektrikli otomobil piyasasında muhteşem kabul edilen üretim serisi diğer araç firmalarını da harekete geçirdi. Son olarak 2022 yılı ilk çeyreğinde Avrupa otomobil piyasasında elektrikli araç sayısında ciddi bir artış meydana gelmiş olup bu artış bir önceki yıla nazaran çok daha yüksektir.

2022 yılı ilk çeyreğinde Avrupa otomobil piyasasında toplam elektrikli araç sayısı tüm otomobil piyasasının %10'una ulaştı. Avrupa Otomobil Üreticileri Birliği tarafından yapılan açıklama ve paylaşılan verilere bakılacak olursa bu yıl ilk çeyrekte elektrikli otomobil satışı ve üretiminde patlama yaşandı. 2022 yılı ilk çeyreği verilerine göre Avrupa Birliği ülkelerinde satılan otomobillerin yüzde 36'sı benzin, yüzde 25,1'i hibrit, yüzde 16,8'i dizel, yüzde 10'u tamamen elektrikli, yüzde 8,92’u plug in hibrit, yüzde 3'ü diğer yakıtlar ve yüzde 0,2'si de doğal gazlı araçlardan oluşuyor.

2021 yılı ilk çeyreği ile 2022 yılı ilk çeyreğini karşılaştıracak olursak bu yıl elektrikli otomobil satışlarının yüzde 53,4 arttığını söyleyebiliriz. Sadece 2022 yılı ilk üç ayında Avrupa Birliği ülkelerinde 224 bin 145 adet elektrikli araç satışı gerçekleşti. Hibrit motor ünitesine sahip araçların satışı da bir önceki döneme nazaran yüzde 5,3 artarak 536 bin 30 adede yükseldi. Alternatif yakıta sahip olan motor üniteli araçların satışında yüzde 48,6 oranında bir artış gerçekleşerek 67 bin 717 adet seviyelerine ulaştı.  

Görüldüğü üzere özellikle Avrupa Birliği ülkelerinde elektrikli araçlara olan ilgi her geçen gün artıyor. Bu ilginin bu kadar hızlı artması ve satışlara yansımasının en büyük nedenlerinden biri birçok otomobil ve teknoloji firmasının elektrikli araç üretimine hız vermesi ve bu noktada birbirleri ile yarış halinde olmasıdır. Ayrıca dünya üzerinde fosil yakıtların ve tükenebilir kaynakların sınırlı sayıda olması da bu yarışı hızlandıran diğer bir etkendir.

Avrupa Birliği ülkelerinde elektrikli otomobiller için birçok alan ve yerde yeterli ve gerekli alt yapı çalışmaları bulunduğu için kullanıcılar gönül rahatlığı ile elektrikli araçları tercih edebiliyor. Türkiye otomobil piyasasında da elektrikli araçlara olan ilgi artsa da aslında kullanıcılar alt yapı çalışmalarının yetersiz olması nedeni ile şimdilik uzak duruyor. 

Araç Karşılaştırma sayfamızdan birbirinden farklı özelliklere sahip araçlara göz atabilir dilediğiniz araçları karşılaştırabilirsiniz. Sıfır araç kampanyaları incelemek için kampanyalı araçlar sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Avrupa'da 2022 Yılı İlk Çeyreğinde Elektrikli Otomobil Satışları Patladı İçin Görüşlerini Bildir
Gönder
ÖNERİLEN YAZILAR
X
Karşılaştırma Listem
Tamam
X
1

Marka

2

Model

3

Versiyon

4

Tamamla
Teklif almak istediğin markayı seç
Hangi marka otomobil için sana özel fiyat teklifi almak istersin ?
Hangi aracı alacağına karar veremedin mi ? araç karşılaştır.
Teklif almak istediğin modeli seç
Hangi model için özel teklif almak istersin ?
Versiyon seç
Hangi versiyon için özel teklif almak istersin ?
Benzin
Dizel
Otomatik
Manuel
Formu Doldur
İzinli İletişim Formu
"İzinli İletişim Form"unu kabul etmekle, Şirketimiz ile paylaşılmasına rıza göstermiş olduğunuz kişisel verilerinizin, size uygun pazarlama faaliyetleri, promosyon, satış- servis ve yedek parça kampanya bildirimleri, bilgilendirme, reklam, Toyota’m ve benzeri web üyelik işlemleri, anket ve müşteri memnuniyeti araştırmaları ve bu kapsamdaki hizmetlerin sağlanması amacıyla telefon, SMS, e-posta kanalları ile her türlü elektronik iletişim yapılması için Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş (“Toyota Türkiye”), ile Toyota Türkiye’nin bayileri tarafından toplanmasına, kaydedilmesine, işlenmesine, saklanmasına, kullanılmasına ve aynı amaçlar grup şirketlerimiz, ana hissedarımız, Şirketimizin ithalatını yaptığı araçların üretici firması olan yurt dışında yerleşik Toyota Motor Europe NV/SA, Toyota Motor Corporation; doğrudan/dolaylı yurtiçi/yurtdışı iştiraklerimiz, faaliyetlerimizin gereği anlaşmalı olduğumuz kurumlar, tedarikçiler, anlaşmalı satıcılar,iş ortaklarımız, denetim şirketleri veya yasal bir zorunluluk gereği bu verileri talep etmeye yetkili olan kamu kurum veya kuruluşları, ile aktarılmasına/paylaşılmasına izin vermiş bulunmaktasınız. İşbu izinli iletişim onayınız Toyota Türkiye ile bayileri için geçerlidir. Onay vermemeniz halinde sizinle iletişime geçilmeyip, hiçbir ticari iletişimde bulunulmayacaktır. Bu bilgiler* sadece size sağlanacak hizmetlerin sağlıklı sunulabilmesi, olası gönderilerinizin tam ve doğru teslim edilmesi, telefon, sms ve/veya e-posta yoluyla bildirimlerimizin zamanında ulaştırılabilmesi amacıyla, sözleşme ilişkisi içinde olduğumuz, veri koruması ve güvenliği konusunda bizimle hukuken ve teknik olarak aynı sorumlulukları taşıyan, ilgili mevzuat hükümlerine riayet eden üçüncü kişilerle, yalnızca ihtiyaç durumunda ve gerekli ölçüde paylaşılacaktır. *Vermiş olduğunuz bilgilerin kullanımına ilişkin bilgileri güncellemek istemeniz halinde Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş., Cumhuriyet Mah. D-100 Kuzey Yan yol Cad. No: 5, Yakacık, Kartal İstanbul adresiyle Müşteri İlişkileri birimine ya da www.toyota.com.tr internet sitesindeki “bize ulaşın” sayfasına bildirimde bulunmanızı rica ederiz.”
KİŞİSEL VERİLERLE İLGİLİ AÇIK RIZA BEYAN FORMU
www.sifiraracal sitesinde Teklif Bilişim Hizmetleri Petrol Dış Ticaret Otomotiv San.ve Tic. Ltd. Şti. (Bundan böyle metinde “Şirket” olarak anılacaktır.) tarafından yayınlanan Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Hakkında Aydınlatma Metni’ni okudum.
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu gereğince, yine Şirket tarafından yayınlanan ve www.sifiraracal.com aracılığı ile sunulan
• Tüm otomotiv,kredi, sigorta ve kiralama ürün ve hizmetlerinin sağlanması, satışı, pazarlanması, tanıtımı ve satış sonrası destek hizmetleri süreçlerinin planlanması, takibi ve geliştirilmesi,
• Tarafıma avantajlı ve kullanım alışkanlıklarıma uygun ürün ve hizmetlerin sunulabilmesi ve reklam, tanıtım, satış, pazarlama, Müşteri İlişkileri Yönetimi ve müşteri sadakat programları, etkinlik yönetimi, bilgilendirme, promosyon ve kampanya bildirimi, üyelik işlemleri süreçlerinin tasarlanması ve / veya uygulanması,
• Dijital ve / veya diğer mecralarda reklam ve / veya tanıtım ve / veya pazarlama aktivitelerinin tasarlanması ve / veya uygulanması,
• Kurumsal iletişim faaliyetlerinin, anketlerin, müşteri ilişkileri yönetimi ve müşteri memnuniyeti arama ve süreçlerinin planlanması ve uygulanması,
faaliyetlerini içeren yukarıdaki kapsamdaki ürün ve hizmetlerin anılan kapsam ve amaçları doğrultusunda, yine yukarıda sayılan faaliyetlerin kapsamı ile sınırlı kalmak üzere, kişisel verilerimin yasadaki esaslar çerçevesinde toplanmasına, kaydedilmesine, yurtiçinde ve yurtdışında işlenmesine, saklanmasına ve okumuş olduğum Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Hakkında Aydınlatma Metninde geçen haklarım saklı kalmak üzere, otomotiv distribütör şirketleri, ikinci el otomotiv şirketleri, otomotiv kiralama şirketleri, finansman kuruluşları, Google Ireland Limited ve Facebook Ireland Limited ile paylaşılmasına ve bu kuruluşlara aktarılmasına, yurtiçinde ve yurtdışında işlenmesine, e-posta adresime/telefonuma, çağrı merkezleri, otomatik arama makineleri, akıllı ses kaydedici sistemler, elektronik posta, kısa mesaj hizmeti gibi vasıtalar kullanılarak elektronik ortamda veri, ses ve görüntü içerikli reklam, promosyon, kampanya ve benzeri ticari elektronik iletilerinin gönderilmesine, bu amaçlar doğrultusunda elektronik ileti dışındaki herhangi bir yöntemle de irtibata geçilmesine özgür irademle