Sıfıraraçal.com

2022 Yılında Türkiye'de Satışa Sunulacak Otomobiller ve Özellikleri

11 Mayıs 2022 Çarşamba

2022 Yılında Türkiye'de Satışa Sunulacak Otomobiller ve Özellikleri

2022 yılından itibaren Türkiye otomobil piyasasına dahil olan ve kullanıcıların karşısına çıkan araba modellerine ilişkin bazı bilgileri paylaşacağız.

İlginizi Çekebilir: En Çok Satan Elektrikli Araç Modelleri Açıklandı

Daha önce benzer modelleri Türkiye otomobil piyasasında satışa sunulmuş olsa da 2022 model olarak ilk defa satışa sunulan arabaların listesi şu şekildedir;

İşte Türkiye Pazarında Satışa Sunulması Beklenen Sıfır Araç Modelleri

1-) 2022 Model Volkswagen Golf R: Bu araç 2.0 TSI motor ünitesi ile eski versiyonundan 20 beygir daha güçlü şekilde kullanıcıların karşısına çıkıyor. Sahip olduğu motor ünitesi ve şanzıman seçeneği ile bu araç 320 beygir gücüne ve 420 NM torka ulaşabiliyor.

2-) 2022 model Volkswagen T-Cross: Daha önceki senelerde Avrupa otomobil piyasasında yerini alan ve satışa sunulan bu araç 2022 modeli ile Türkiye yollarına da düşecek. Taigo ile aynı platformda üretilen bu araç kısa süre içersinde kendi meraklı kitlesini oluşturacak gibi.

3-) 2022 model Opel Grandland: Bir SUV olarak karşımıza çıkan bu araç sahip olduğu ihtişamlı görselliği ve farklı tasarım seçenekleri ile göz dolduruyor. Araç içi yaşam alanına bakacak olursak Opel Astra ve Mokka modellerinden esinlendiğini çok rahat görebiliyoruz.

4-) 2022 model Toyota Yaris Cross : Japon otomotiv devi olan Toyota firmasın tarafından üretilen Yaris Cross 2021 yılında Avrupa otomobil piyasasındaki yerini aldı. B-SUV sınıfında yer alan bu model sahip olduğu farklı motor seçenekleri ile kullanıcılarına hitap edecek. Özellikle hibrit motor seçeneğinin bulunduğu modeli satışa sunulacağını belirtelim.

5-) 2022 model Volkswagen Taigo: Kompakt SUV olarak adlandırılan bu araç Avrupa pazarındaki yerini geçtiğimiz sene aldı. Bazı otomobil piyasalarında da Nivus adı ile satışa sunulan bu araç Volkswagen firması tarafından Türkiye'de satışa sunulan dördüncü kompakt SUV olma özelliğini taşıyor.

6-) 2022 model Suzuki S-Cross: Bu model daha önce de Türkiye otomobil piyasasında satışa sunulmuştu. Fakat 2022 model olarak farklı bir makyaj tasarımı geçiren ve hafif hibrit teknolojisi kullanılan yeni versiyonu ilk defa satışa sunuluyor. Bu araçta ayrıca 4x4 çekiş sistemi ve yeni güvenlik donanımları da araca entegre edilmiş.

7-) 2022 model Volkswagen Calıfornia: Bu araç henüz satışa sunulmadı. Fakat kısa süre içerisinde satışa sunulacağına dair bilgiler bulunuyor. Türkiye otomobil piyasasında karavanlara uygulanan ÖTV indirimi birçok firmanın harekete geçmesini sağladı. Bu firmalardan biri de Volkswagen firması. Alman otomotiv devi motorlu karavanlara uygulanan ÖTV indirimini fırsat bilerek California modelini Türkiye piyasasına sokmaya hazırlanıyor.

8-) 2022 model Subaru Solterra: Subaru ve Toyota firmasının iş birliği yaparak geliştirdiği Solterra modeli elektrikli SUV sınıfında yerini alıyor. Yapılan açıklamalara göre 2022 yılının ilk yarısında Türkiye otomobil piyasasına girmesi bekleniyor.

9-) 2022 model Skoda Fabia: Skoda firması 22 yıl içerisinde Fabia modelinde global piyasalarda 4.5 milyonda fazla satış adedine ulaştı. Octavia modelinden sonra en çok satılan model olan Fabia, yenilenen yüzü ile karşımıza çıkıyor. B segmentinde bulunan bu araç eski versiyonuna göre daha geniş, daha ferah ve daha konforlu bir yaşam alanı sunuyor.

10-) 2022 model Peugeot 308: Daha önce farklı versiyonlar ile Türkiye otomobil piyasasındaki yerini alan 308 model geçirdiği değişiklikler ile karşımıza çıkıyor. Yeni versiyonunda elektrikli motor seçeneğinin kullanılacağı belirtilen 308 modeli nesil değiştirerek kullanıcıların beğenisine sunuluyor.

11-) 2022 model Ford Focus: Focus modeli ABD merkezli Ford markasının en çok tercih edilen araçlarından biri. Yeni versiyonu ile farklı bir makyaj görünümüne kavuşan bu araç Türkiye otomobil piyasasına dahil oluyor.

12-) 2022 model Opel Mokka- E: Elektrikli araçların yavaş yavaş Türkiye otomobil piyasasında hareketlendiğini gösteren bu model, elektrikli araçlara olan ilgiyi artıracak gibi duruyor. 100 kW yani 136 beygir gücüne sahip elektrikli motor ilk hareket anında itibaren 260 nm tork devir gücü ortaya koyuyor. Ayrıca tek dolum şarj ile 322 kilometrelik menzile ulaşan bu araç kısa süre içerisinde çok fazla beğeni toplayacak gibi duruyor.

13-) 2022 model Opel Astra: Daha önce içten yanmalı motor ünitesi ile karşımıza çıkan bu model yenilenen tasarımı ve değiştirilen motor ünitesi ile 2022 yılında göz dolduruyor. İçten yanmalı motor ünitesi haricinde hibrit güç seçeneğine sahip motor çeşitlerinin de sunulacağını belirtelim.

14-) 2022 model Fiat Egea: Daha önce satışa sunulan bu model yenilenen versiyonu ve farklı tasarımı ile karşımıza çıkıyor. Bu araçta en çok dikkat çeken değişikliklerden biri de yeni otomatik şanzıman seçeneği ile karşımıza çıkmasıdır.

15-) 2022 model Honda HR-V: Tam bir SUV model olan bu araç aslında yeni teknolojilerin de yansıması olarak karşımıza çıkıyor. HEV hibrit güç seçeneği bulunan bu araç tasarım anlamında Civic model ile aynı sınıfta bulunuyor.

2022 yılında Türkiye'de satışa sunulacak araçlar şimdilik bu kadar. İlerleyen günlerde listemizi güncelleyerek yeni araçları ekleyip sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz. Sitemizden yeni araçları takip edebilirsiniz.

Araç Karşılaştırma sayfamızdan birbirinden farklı özelliklere sahip araçlara göz atabilir dilediğiniz araçları karşılaştırabilirsiniz. Sıfır araç kampanyaları incelemek için kampanyalı araçlar sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

2022 Yılında Türkiye'de Satışa Sunulacak Otomobiller ve Özellikleri İçin Görüşlerini Bildir
Gönder
ÖNERİLEN YAZILAR
X
Karşılaştırma Listem
Tamam
X
1

Marka

2

Model

3

Versiyon

4

Tamamla
Almak istediğin aracın markasını seç
Hangi marka otomobil için sana özel fiyat teklifi almak istersin ?
Hangi aracı alacağına karar veremedin mi ? araç karşılaştır.
Almak istediğin modeli seç
Hangi model için özel teklif almak istersin ?
Versiyon seç
Hangi versiyon için özel teklif almak istersin ?
Benzin
Dizel
Otomatik
Manuel
Formu Doldur
İzinli İletişim Formu
"İzinli İletişim Form"unu kabul etmekle, Şirketimiz ile paylaşılmasına rıza göstermiş olduğunuz kişisel verilerinizin, size uygun pazarlama faaliyetleri, promosyon, satış- servis ve yedek parça kampanya bildirimleri, bilgilendirme, reklam, Toyota’m ve benzeri web üyelik işlemleri, anket ve müşteri memnuniyeti araştırmaları ve bu kapsamdaki hizmetlerin sağlanması amacıyla telefon, SMS, e-posta kanalları ile her türlü elektronik iletişim yapılması için Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş (“Toyota Türkiye”), ile Toyota Türkiye’nin bayileri tarafından toplanmasına, kaydedilmesine, işlenmesine, saklanmasına, kullanılmasına ve aynı amaçlar grup şirketlerimiz, ana hissedarımız, Şirketimizin ithalatını yaptığı araçların üretici firması olan yurt dışında yerleşik Toyota Motor Europe NV/SA, Toyota Motor Corporation; doğrudan/dolaylı yurtiçi/yurtdışı iştiraklerimiz, faaliyetlerimizin gereği anlaşmalı olduğumuz kurumlar, tedarikçiler, anlaşmalı satıcılar,iş ortaklarımız, denetim şirketleri veya yasal bir zorunluluk gereği bu verileri talep etmeye yetkili olan kamu kurum veya kuruluşları, ile aktarılmasına/paylaşılmasına izin vermiş bulunmaktasınız. İşbu izinli iletişim onayınız Toyota Türkiye ile bayileri için geçerlidir. Onay vermemeniz halinde sizinle iletişime geçilmeyip, hiçbir ticari iletişimde bulunulmayacaktır. Bu bilgiler* sadece size sağlanacak hizmetlerin sağlıklı sunulabilmesi, olası gönderilerinizin tam ve doğru teslim edilmesi, telefon, sms ve/veya e-posta yoluyla bildirimlerimizin zamanında ulaştırılabilmesi amacıyla, sözleşme ilişkisi içinde olduğumuz, veri koruması ve güvenliği konusunda bizimle hukuken ve teknik olarak aynı sorumlulukları taşıyan, ilgili mevzuat hükümlerine riayet eden üçüncü kişilerle, yalnızca ihtiyaç durumunda ve gerekli ölçüde paylaşılacaktır. *Vermiş olduğunuz bilgilerin kullanımına ilişkin bilgileri güncellemek istemeniz halinde Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş., Cumhuriyet Mah. D-100 Kuzey Yan yol Cad. No: 5, Yakacık, Kartal İstanbul adresiyle Müşteri İlişkileri birimine ya da www.toyota.com.tr internet sitesindeki “bize ulaşın” sayfasına bildirimde bulunmanızı rica ederiz.”
KİŞİSEL VERİLERLE İLGİLİ AÇIK RIZA BEYAN FORMU
www.sifiraracal sitesinde Teklif Bilişim Hizmetleri Petrol Dış Ticaret Otomotiv San.ve Tic. Ltd. Şti. (Bundan böyle metinde “Şirket” olarak anılacaktır.) tarafından yayınlanan Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Hakkında Aydınlatma Metni’ni okudum.
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu gereğince, yine Şirket tarafından yayınlanan ve www.sifiraracal.com aracılığı ile sunulan
• Tüm otomotiv,kredi, sigorta ve kiralama ürün ve hizmetlerinin sağlanması, satışı, pazarlanması, tanıtımı ve satış sonrası destek hizmetleri süreçlerinin planlanması, takibi ve geliştirilmesi,
• Tarafıma avantajlı ve kullanım alışkanlıklarıma uygun ürün ve hizmetlerin sunulabilmesi ve reklam, tanıtım, satış, pazarlama, Müşteri İlişkileri Yönetimi ve müşteri sadakat programları, etkinlik yönetimi, bilgilendirme, promosyon ve kampanya bildirimi, üyelik işlemleri süreçlerinin tasarlanması ve / veya uygulanması,
• Dijital ve / veya diğer mecralarda reklam ve / veya tanıtım ve / veya pazarlama aktivitelerinin tasarlanması ve / veya uygulanması,
• Kurumsal iletişim faaliyetlerinin, anketlerin, müşteri ilişkileri yönetimi ve müşteri memnuniyeti arama ve süreçlerinin planlanması ve uygulanması,
faaliyetlerini içeren yukarıdaki kapsamdaki ürün ve hizmetlerin anılan kapsam ve amaçları doğrultusunda, yine yukarıda sayılan faaliyetlerin kapsamı ile sınırlı kalmak üzere, kişisel verilerimin yasadaki esaslar çerçevesinde toplanmasına, kaydedilmesine, yurtiçinde ve yurtdışında işlenmesine, saklanmasına ve okumuş olduğum Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Hakkında Aydınlatma Metninde geçen haklarım saklı kalmak üzere, otomotiv distribütör şirketleri, ikinci el otomotiv şirketleri, otomotiv kiralama şirketleri, finansman kuruluşları, Google Ireland Limited ve Facebook Ireland Limited ile paylaşılmasına ve bu kuruluşlara aktarılmasına, yurtiçinde ve yurtdışında işlenmesine, e-posta adresime/telefonuma, çağrı merkezleri, otomatik arama makineleri, akıllı ses kaydedici sistemler, elektronik posta, kısa mesaj hizmeti gibi vasıtalar kullanılarak elektronik ortamda veri, ses ve görüntü içerikli reklam, promosyon, kampanya ve benzeri ticari elektronik iletilerinin gönderilmesine, bu amaçlar doğrultusunda elektronik ileti dışındaki herhangi bir yöntemle de irtibata geçilmesine özgür irademle