Sıfıraraçal.com
  Hemen Teklif Al

2022 Yılında Dünyada Bulunan En hızlı İlk 5 Otomobil

17 Mayıs 2022 Salı

Dünya Pazarında 2022'nin En Hızlı İlk 5 Arabası

Bu haberimizde sizler için dünyada üretilmiş en hızlı ilk 5 otomobile dair bilgileri paylaşıyoruz. Her yıl milyonlarca adet üretilen ve satılan otomobiller artık günlük hayatın vazgeçilmezi oldu. Bir zamanlar lüks olarak kabul edilen otomobiller artık 3. sınıf dünya ülkelerinde dahi ihtiyaç haline gelmeye başladı. Üretilen araçların büyük çoğunluğu günlük hayatta kullanılacak nitelikte, özellikte ve sayıda üretilse de bazı otomotiv firmaları farklı tasarıma ve güce sahip otomobilleri de üretmeye devam ediyor. Bu otomobillerin bazıları sahip oldukları güç ile bazıları da satış bedeli ile ön plana çıkarken bazı modeller de ulaşabildikleri en üst hız limiti ile gündeme gelebiliyor.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Biz de sizler için hız konusunda ön plana çıkan araçlara dair bilgileri bir araya getirdik. Bu haberimizde hız anlamında en iyi olan ilk 5 otomobil modeline dair bilgiler var. Bu sıralama araçların motorlarının sahip olduğu güç ve performansa göre yapılmadı. Sadece ulaşılabilen en üst hız limitine göre bir sıralama yapıldı. Bu noktada aklınız karışmasın.

En Hızlı 5 Otomobilin Özellikleri

İlk olarak ilk 5'te bulunan araçlara ve özelliklerine bakacak olursak; 

1- Koenigsegg Jesko Absolut

2- Hennessey Venom F5

3- Bugatti Bolide

4- Bugatti Chiron Super Sport 300+

5- SSC Tuatara

Özellikleri ile birlikte araç modellerinin ulaşabildikleri azami hızları sizlere aktarıyoruz.

5- SSC Tuatara

Listemizin son sırasında SSC Tuatara modeli bulunuyor. Bu model her ne kadar son sırada listemize giriş yapmış olsa da sahip olduğu özelikler ve ulaşabildiği üst hız limiti anlamında dünya genelinde yüzlerce belki de binlerce modeli çok rahat geride bırakmış görünüyor. Shelby Supercar’s tarafından tasarlanan bu model hız tutkunları arasında çok popüler olması ile biliniyor.

SSC firması tarafından açıklanan verilere bakacak olursak Tuatara modeli saatte 532 kilometreye ulaşabiliyor. Fakat burada şunu da belirtelim, üretim firması tarafından yapılan denemelerde bu üst hız limitine hiç bir şekilde ulaşılamadı. Belki de ulaşmak için deneme yapılmadı. Resmi olarak 532 kilometreye ulaştığı ortaya konamasa da kullananlara göre oldukça hızlı olduğunu söyleyebiliriz.

SSC Tuatara modeli 5,8 litrelik V8 benzinli bir motor sayesinde 1350 beygirin üstünde güç üretecek şekilde tasarlanmış. Ayrıca bu aracın saatte 100 kilometreden 200 kilometre hıza 2,5 saniye gibi inanılmaz bir sürede çıktığını da belirtelim. Firma tarafında yapılan resmi deneme sonuçlarına göre aracın maksimum hızının saatte 455 kilometre olduğu açıklandı. Fakat araç üretilirken 532 km üst hız limitine ulaşacak şekilde tasarlandığı belirtilmişti. Bu aracın fiyatının 19 milyon dolar civarında olduğunu da belirtelim.

4- Bugatti Chiron Super Sport 300+

Listemizde sondan ikinci sırada bir Bugatti var. Bugatti modelleri bilindiği üzere seri üretimden ziyade özel tasarım ve talep doğrultusunda daha çok üretiliyor. Tüm spor otomobil severlerin gözde markalarından biri olan Bugatti, Chiron sUPER sPORT 300+ modeli listemizde 4. sırada kendisine yer buldu.

Resmi verilere göre saatte 480 kilometre hız bariyerini geçebilen ilk modellerden biri Bugatti Chiron Super Sport 300+ modelidir. Bu araç sahip olduğu 8 litrelik dört turboşarjlı motoru ile toplamda bin 600 beygir güç üretebiliyor. Ayrıca saatte 0’dan 100 kilometreye tırmanmasını sadece 2,3 saniyede tamamlayan bu araç, bu performansı ile de listemizdeki yerini hak ediyor. Bugatti Chiron Super Sport 300+ modelinin fiyatı ise yaklaşık 3,5 milyon dolar.

3- Bugatti Bolide

Listemizde bir Bugatti daha var. Listemide 4. sırada yer alan Chiron Super Sport 300+ ile büyük beğeniler toplayan Bugatti, bu başarısını Bolide adında başka bir model ile de tekrar ederek adeta başarının tesadüf olmadığını ortaya koydu.  8 litrelik 4 turboşarjlı motora sahip olan Bolide, 1548 beygir gücüne sahip. Buna ek olarak araca 110 oktanlık yarış yakıtı ikmali yapıldığı zaman Bolide, 1850 beygirlik bir güce ulaşarak adeta alanında rakip tanımıyor.

Bu araç sadece sürüşleri için üretilmiştir. Çünkü böyle güçlü bir aracın trafikte seyir etmesi son derece tehlikeli olabilir. Bu nedenle trafiğe çıkarılması yasak olan Bolide tasarımı ile de ön plana çıkıyor. Spor görünüme sahip olan bu araç yerden sadece 995 milimetre yüksek olacak şekilde tasarlanmış ve 1240 kilogram ağırlığa sahip. Bugatti Bolide, saatte 0’dan 200 kilometre hıza 4,36 saniyede ulaşarak listemizde neden dolayı yer aldığını ortaya koyuyor. Şimdilik geliştirme aşamasında olan bu araç saatte 500 kilometre hız limitine ulaşabiliyor. İlk olarak 2024 yılında piyasaya çıkması beklenen aracın fiyatının da 9 milyon dolar civarında olması bekleniyor.

2- Hennessey Venom F5

Listemizde son ikiye geldik. İkinci sırada unvanın en hızlı arabaları denilince akla ilk gelen Hennesey’in Venom serisi gelir. Amerikan otomobil devi Hennesey tarafından üretilen Venom F5, en hızlı otomobil listemizin ikinci sırasında karşınıza çıkıyor.

 6,6 litrelik Fury lakaplı çift turboşarjlı motora sahip olan Venom F5, tam tamına 1817 beygir güç üreterek performans anlamında iddiasını ortaya koyuyor. Araç maksimum hız seviyesi olarak 500 kilometre ile sınırlandırılmış görünüyor.  Bu aracın performansının bu kadar iyi olmasının nedenlerinden biri de sadece 1360 kilogram ağırlığında olmasıdır. 3 yıllık tasarım çalışması sonucunda geliştirilen bu araç toplamda 25 adet olarak üretilmiş ve 1.8 milyon dolar satış bedeline sahip.

1- Koenigsegg Jesko

Listemizin zirvesinde İsveç merkezli bir otomobil markası bulunuyor.

Koenigsegg firması daha önce de ürettiği hızlı modeller ile ön plana çıkmıştı. Daha önce ürettiği Agera, Agera R gibi modellerle otomobil tutkunlarının aklını başından alan bu marka,  şimdi de Jesko modeli ile adından sıkça söz ettirmeye başladı.

Jesko modeli çift turboşarjlı 5 litrelik V8 motora sahip. Kullanılan yakıta göre açığa çıkan beygir gücü değişiyor. Araçta kullanılan normal yakıt ile 1280, E86 yakıt ile ise 1600 beygir güce ulaşılabiliyor. Beygir gücü olarak listemizde bulunan diğer bazı modellerden daha düşük olsa da Jesko modeli ulaşabildiği üst hız limiti ile birinci sıradaki yerini alıyor.

Bu araç yapılan testler sonucu resmi olarak 531 kilometrelik üst hız limitine ulaşarak tüm zamanların rekorunu kırıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Araç Karşılaştırma sayfamızdan birbirinden farklı özelliklere sahip araçlara göz atabilir dilediğiniz araçları karşılaştırabilirsiniz. Sıfır araç kampanyaları incelemek için kampanyalı araçlar sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

 

2022 Yılında Dünyada Bulunan En hızlı İlk 5 Otomobil İçin Görüşlerini Bildir
Gönder
ÖNERİLEN YAZILAR
X
Karşılaştırma Listem
Tamam
X
1

Marka

2

Model

3

Versiyon

4

Tamamla
Teklif almak istediğin markayı seç
Hangi marka otomobil için sana özel fiyat teklifi almak istersin ?
Hangi aracı alacağına karar veremedin mi ? araç karşılaştır.
Teklif almak istediğin modeli seç
Hangi model için özel teklif almak istersin ?
Versiyon seç
Hangi versiyon için özel teklif almak istersin ?
Benzin
Dizel
Otomatik
Manuel
Formu Doldur
İzinli İletişim Formu
"İzinli İletişim Form"unu kabul etmekle, Şirketimiz ile paylaşılmasına rıza göstermiş olduğunuz kişisel verilerinizin, size uygun pazarlama faaliyetleri, promosyon, satış- servis ve yedek parça kampanya bildirimleri, bilgilendirme, reklam, Toyota’m ve benzeri web üyelik işlemleri, anket ve müşteri memnuniyeti araştırmaları ve bu kapsamdaki hizmetlerin sağlanması amacıyla telefon, SMS, e-posta kanalları ile her türlü elektronik iletişim yapılması için Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş (“Toyota Türkiye”), ile Toyota Türkiye’nin bayileri tarafından toplanmasına, kaydedilmesine, işlenmesine, saklanmasına, kullanılmasına ve aynı amaçlar grup şirketlerimiz, ana hissedarımız, Şirketimizin ithalatını yaptığı araçların üretici firması olan yurt dışında yerleşik Toyota Motor Europe NV/SA, Toyota Motor Corporation; doğrudan/dolaylı yurtiçi/yurtdışı iştiraklerimiz, faaliyetlerimizin gereği anlaşmalı olduğumuz kurumlar, tedarikçiler, anlaşmalı satıcılar,iş ortaklarımız, denetim şirketleri veya yasal bir zorunluluk gereği bu verileri talep etmeye yetkili olan kamu kurum veya kuruluşları, ile aktarılmasına/paylaşılmasına izin vermiş bulunmaktasınız. İşbu izinli iletişim onayınız Toyota Türkiye ile bayileri için geçerlidir. Onay vermemeniz halinde sizinle iletişime geçilmeyip, hiçbir ticari iletişimde bulunulmayacaktır. Bu bilgiler* sadece size sağlanacak hizmetlerin sağlıklı sunulabilmesi, olası gönderilerinizin tam ve doğru teslim edilmesi, telefon, sms ve/veya e-posta yoluyla bildirimlerimizin zamanında ulaştırılabilmesi amacıyla, sözleşme ilişkisi içinde olduğumuz, veri koruması ve güvenliği konusunda bizimle hukuken ve teknik olarak aynı sorumlulukları taşıyan, ilgili mevzuat hükümlerine riayet eden üçüncü kişilerle, yalnızca ihtiyaç durumunda ve gerekli ölçüde paylaşılacaktır. *Vermiş olduğunuz bilgilerin kullanımına ilişkin bilgileri güncellemek istemeniz halinde Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş., Cumhuriyet Mah. D-100 Kuzey Yan yol Cad. No: 5, Yakacık, Kartal İstanbul adresiyle Müşteri İlişkileri birimine ya da www.toyota.com.tr internet sitesindeki “bize ulaşın” sayfasına bildirimde bulunmanızı rica ederiz.”
KİŞİSEL VERİLERLE İLGİLİ AÇIK RIZA BEYAN FORMU
www.sifiraracal sitesinde Teklif Bilişim Hizmetleri Petrol Dış Ticaret Otomotiv San.ve Tic. Ltd. Şti. (Bundan böyle metinde “Şirket” olarak anılacaktır.) tarafından yayınlanan Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Hakkında Aydınlatma Metni’ni okudum.
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu gereğince, yine Şirket tarafından yayınlanan ve www.sifiraracal.com aracılığı ile sunulan
• Tüm otomotiv,kredi, sigorta ve kiralama ürün ve hizmetlerinin sağlanması, satışı, pazarlanması, tanıtımı ve satış sonrası destek hizmetleri süreçlerinin planlanması, takibi ve geliştirilmesi,
• Tarafıma avantajlı ve kullanım alışkanlıklarıma uygun ürün ve hizmetlerin sunulabilmesi ve reklam, tanıtım, satış, pazarlama, Müşteri İlişkileri Yönetimi ve müşteri sadakat programları, etkinlik yönetimi, bilgilendirme, promosyon ve kampanya bildirimi, üyelik işlemleri süreçlerinin tasarlanması ve / veya uygulanması,
• Dijital ve / veya diğer mecralarda reklam ve / veya tanıtım ve / veya pazarlama aktivitelerinin tasarlanması ve / veya uygulanması,
• Kurumsal iletişim faaliyetlerinin, anketlerin, müşteri ilişkileri yönetimi ve müşteri memnuniyeti arama ve süreçlerinin planlanması ve uygulanması,
faaliyetlerini içeren yukarıdaki kapsamdaki ürün ve hizmetlerin anılan kapsam ve amaçları doğrultusunda, yine yukarıda sayılan faaliyetlerin kapsamı ile sınırlı kalmak üzere, kişisel verilerimin yasadaki esaslar çerçevesinde toplanmasına, kaydedilmesine, yurtiçinde ve yurtdışında işlenmesine, saklanmasına ve okumuş olduğum Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Hakkında Aydınlatma Metninde geçen haklarım saklı kalmak üzere, otomotiv distribütör şirketleri, ikinci el otomotiv şirketleri, otomotiv kiralama şirketleri, finansman kuruluşları, Google Ireland Limited ve Facebook Ireland Limited ile paylaşılmasına ve bu kuruluşlara aktarılmasına, yurtiçinde ve yurtdışında işlenmesine, e-posta adresime/telefonuma, çağrı merkezleri, otomatik arama makineleri, akıllı ses kaydedici sistemler, elektronik posta, kısa mesaj hizmeti gibi vasıtalar kullanılarak elektronik ortamda veri, ses ve görüntü içerikli reklam, promosyon, kampanya ve benzeri ticari elektronik iletilerinin gönderilmesine, bu amaçlar doğrultusunda elektronik ileti dışındaki herhangi bir yöntemle de irtibata geçilmesine özgür irademle