Sıfıraraçal.com
  Hemen Teklif Al

2022 Yılı Nisan Ayında Türkiye'de En Çok Satılan Otomobil Markaları

13 Mayıs 2022 Cuma

2022 Yılı Nisan Ayında Türkiye'de En Çok Satılan Otomobil Markaları

Uzun zamandır artan talebe rağmen çeşitli nedenlerden dolayı istediği satış sayısına ulaşamayan sıfır araç piyasasında Nisan ayı az da olsa hareketli geçmişe benziyor. Global otomobil piyasasını etkileyen birçok farklı faktör bulunurken bu faktörlere ek olarak Türkiye iç piyasasını etkileyen ekonomik durgunluk ve döviz kurlarındaki yukarı yönlü hareketlilik Türkiye otomobil piyasasının global piyasalara nazaran daha durgun geçmesine neden oluyor. Bu durgunluk her geçen ay satış sayılarına da yansıyor. 2022 yılı Nisan ayı otomobil satış sayılarına ilişkin bilgiler gelmeye başladığı için bu sayıları sizler ile paylaşıyoruz. Açıklana verilerde hem kaç adet satış gerçekleştiğini hem de en çok tercih edilen otomobil markalarının hangisi olduğunu net bir şekilde görebiliyoruz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Otomotiv Distrübütörleri Derneği tarafından her ay açıklanan otomobil satış verileri paylaşıldı. Bu verilere göre Türkiye otomobil piyasasında Nisan ayında 45 bin 564 adet sıfır araç satışı gerçekleşti. Bu sayı ile geçtiğimiz yıl Nisan ayına ilişkin veriyi karşılaştıracak olursak sıfır araç satışlarında düşüşün devam ettiğini söyleyebiliriz. Geçtiğimiz yıl Nisan ayına nazaran bu Nisan ayında sıfır araç satışlarında yüzde 5.8 oranında bir düşüşün yaşandığı görülüyor.

2022 Nisan Ayında En Çok Satan Sıfır Araçlar

Bu verdiğimiz rakamlar binek otomobillere ilişkin rakamlardır. Bu rakamlara hafif ticari araçlara ilişkin verileri de eklediğimizde sıfır araç satışında 60 bin 35 adede ulaşıldığını görüyoruz. Bu toplam rakam da geçtiğimiz yılı Nisan ayına nazaran yüzde 2.4 daralmanın olduğunu gösteriyor. Son 10 yıllık veriler ile kıyaslama yapıldığında genel düşüşün yüzde 5.1 oranında olduğu görülüyor. Nisan ayı verileri ile ilk üç ay verilerini birleştirdiğimizde sıfır araç satışında 212 bin 85 adede ulaşıldığını görüyoruz. Bu sayı geçtiğimiz yılın ilk dört ayında 260 bin 148 sınırında bulunuyordu. Genel olarak binek ve hafif ticari araç satışında geçtiğimiz yıl il ilk dört ay ile 2022 yılı ilk dört ayı arasında yaklaşık olarak 48 bin adet sıfır araç satışı farklılığı bulunuyor.

Şimdi sırada 2022 yılı Nisan ayında en çok satılan otomobil markalarına dair bilgiler var. Bu bilgiler ışığında Türkiye otomobil piyasasında en çok tercih edilen araba markalarını görebilirsiniz.

İlk sırada uzun yıllardır Türkiye otomobil piyasasında yer alan ve birçok hedef kitleye ulaşan Fransız otomotiv devi Renault var. Renault markasına sahip modeller 2022 yılı Nisan ayında 8 bin 953 adet ile en çok satılan otomobil markasında ilk sıradaki yerini koruyor.

İkinci sırada Fiat markası bulunuyor. Fiat markası da birçok modeli ile Türkiye otomobil piyasasında kendisine has yer edinmiş ve maksimum derece beğeni toplamış otomobil markalarının başında geliyor.  Fiat markasına sahip modeller 2022 yılı Nisan ayında 8 bin 703 adet ile en çok satılan otomobil markasında ikinci sırada yerini alıyor.

ABD merkezli otomotiv devi Ford listemizde üçüncü sırada bulunuyor. Toplamda 6 bin 123 adet satış gerçekleştiren Ford markası, hala tercih edilen markalar arasında ilk üçte bulunmanın gururunu yaşıyor.

Alman otomotiv devi Volkswagen ise listemizde dördüncü sırada. Birçok yeni modeli ile Türkiye otomobil piyasasına giriş yapan firma şimdiden ilk dörtte yer alsa da aslında biraz da beklentilerin uzağında kalıyor. Yine de Nisan ayında gerçekleştirmiş olduğu 5 bin 962 adetlik sıfır araç satışı ile adından söz ettirmeye devam ediyor.

Toyota firması da uzun yıllardır birçok farklı modeli ile kullanıcılara hitap ediyor. Genelde açıklanan satış listelerinde ilk ona girmeyi başaran firma bu listede beşinci sırada kendisine yer buluyor. Toyota firması Nisan ayında 4 bin 977 adetlik sıfır araç satışı gerçekleştirmiş görünüyor.

Altıncı sırada Hyundai otomotiv markası bulunuyor. Bu marka yeni çıkan SUV modelleri ile göz dolduruyor. Her geçen ay daha yüksek bir satış hacmine ulaşan Hyundai markası Nisan ayında 4 bin 354 adetlik satış gerçekleştirmiş.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Listemizde son üç sırada ise Dacia, Kia ve Honda markaları bulunuyor. Dacia markası 2 bin 179 adetlik satış sayısı ile yedinci sırada bulunurken Kia markası da gerçekleştirmiş olduğu 2 bin 32 adetlik satış sayısı ile sekizinci sırada kendisine yer buluyor. Listemizde hayal kırıklığı uyandırdığı düşünülen Honda markası ise dokuzuncu sırada yer alıyor. Çevremize baktığımızda hemen her yerde gördüğümüz Honda Cıvıc modellerine rağmen, Honda markası nisan ayında gerçekleştirmiş olduğu bin 875 adetlik satış ile kendisine dokuzuncu sırada yer buluyor.

Araç Karşılaştırma sayfamızdan birbirinden farklı özelliklere sahip araçlara göz atabilir dilediğiniz araçları karşılaştırabilirsiniz. Sıfır araç kampanyaları incelemek için kampanyalı araçlar sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

2022 Yılı Nisan Ayında Türkiye'de En Çok Satılan Otomobil Markaları İçin Görüşlerini Bildir
Gönder
ÖNERİLEN YAZILAR
X
Karşılaştırma Listem
Tamam
X
1

Marka

2

Model

3

Versiyon

4

Tamamla
Teklif almak istediğin markayı seç
Hangi marka otomobil için sana özel fiyat teklifi almak istersin ?
Hangi aracı alacağına karar veremedin mi ? araç karşılaştır.
Teklif almak istediğin modeli seç
Hangi model için özel teklif almak istersin ?
Versiyon seç
Hangi versiyon için özel teklif almak istersin ?
Benzin
Dizel
Otomatik
Manuel
Formu Doldur
İzinli İletişim Formu
"İzinli İletişim Form"unu kabul etmekle, Şirketimiz ile paylaşılmasına rıza göstermiş olduğunuz kişisel verilerinizin, size uygun pazarlama faaliyetleri, promosyon, satış- servis ve yedek parça kampanya bildirimleri, bilgilendirme, reklam, Toyota’m ve benzeri web üyelik işlemleri, anket ve müşteri memnuniyeti araştırmaları ve bu kapsamdaki hizmetlerin sağlanması amacıyla telefon, SMS, e-posta kanalları ile her türlü elektronik iletişim yapılması için Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş (“Toyota Türkiye”), ile Toyota Türkiye’nin bayileri tarafından toplanmasına, kaydedilmesine, işlenmesine, saklanmasına, kullanılmasına ve aynı amaçlar grup şirketlerimiz, ana hissedarımız, Şirketimizin ithalatını yaptığı araçların üretici firması olan yurt dışında yerleşik Toyota Motor Europe NV/SA, Toyota Motor Corporation; doğrudan/dolaylı yurtiçi/yurtdışı iştiraklerimiz, faaliyetlerimizin gereği anlaşmalı olduğumuz kurumlar, tedarikçiler, anlaşmalı satıcılar,iş ortaklarımız, denetim şirketleri veya yasal bir zorunluluk gereği bu verileri talep etmeye yetkili olan kamu kurum veya kuruluşları, ile aktarılmasına/paylaşılmasına izin vermiş bulunmaktasınız. İşbu izinli iletişim onayınız Toyota Türkiye ile bayileri için geçerlidir. Onay vermemeniz halinde sizinle iletişime geçilmeyip, hiçbir ticari iletişimde bulunulmayacaktır. Bu bilgiler* sadece size sağlanacak hizmetlerin sağlıklı sunulabilmesi, olası gönderilerinizin tam ve doğru teslim edilmesi, telefon, sms ve/veya e-posta yoluyla bildirimlerimizin zamanında ulaştırılabilmesi amacıyla, sözleşme ilişkisi içinde olduğumuz, veri koruması ve güvenliği konusunda bizimle hukuken ve teknik olarak aynı sorumlulukları taşıyan, ilgili mevzuat hükümlerine riayet eden üçüncü kişilerle, yalnızca ihtiyaç durumunda ve gerekli ölçüde paylaşılacaktır. *Vermiş olduğunuz bilgilerin kullanımına ilişkin bilgileri güncellemek istemeniz halinde Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş., Cumhuriyet Mah. D-100 Kuzey Yan yol Cad. No: 5, Yakacık, Kartal İstanbul adresiyle Müşteri İlişkileri birimine ya da www.toyota.com.tr internet sitesindeki “bize ulaşın” sayfasına bildirimde bulunmanızı rica ederiz.”
KİŞİSEL VERİLERLE İLGİLİ AÇIK RIZA BEYAN FORMU
www.sifiraracal sitesinde Teklif Bilişim Hizmetleri Petrol Dış Ticaret Otomotiv San.ve Tic. Ltd. Şti. (Bundan böyle metinde “Şirket” olarak anılacaktır.) tarafından yayınlanan Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Hakkında Aydınlatma Metni’ni okudum.
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu gereğince, yine Şirket tarafından yayınlanan ve www.sifiraracal.com aracılığı ile sunulan
• Tüm otomotiv,kredi, sigorta ve kiralama ürün ve hizmetlerinin sağlanması, satışı, pazarlanması, tanıtımı ve satış sonrası destek hizmetleri süreçlerinin planlanması, takibi ve geliştirilmesi,
• Tarafıma avantajlı ve kullanım alışkanlıklarıma uygun ürün ve hizmetlerin sunulabilmesi ve reklam, tanıtım, satış, pazarlama, Müşteri İlişkileri Yönetimi ve müşteri sadakat programları, etkinlik yönetimi, bilgilendirme, promosyon ve kampanya bildirimi, üyelik işlemleri süreçlerinin tasarlanması ve / veya uygulanması,
• Dijital ve / veya diğer mecralarda reklam ve / veya tanıtım ve / veya pazarlama aktivitelerinin tasarlanması ve / veya uygulanması,
• Kurumsal iletişim faaliyetlerinin, anketlerin, müşteri ilişkileri yönetimi ve müşteri memnuniyeti arama ve süreçlerinin planlanması ve uygulanması,
faaliyetlerini içeren yukarıdaki kapsamdaki ürün ve hizmetlerin anılan kapsam ve amaçları doğrultusunda, yine yukarıda sayılan faaliyetlerin kapsamı ile sınırlı kalmak üzere, kişisel verilerimin yasadaki esaslar çerçevesinde toplanmasına, kaydedilmesine, yurtiçinde ve yurtdışında işlenmesine, saklanmasına ve okumuş olduğum Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Hakkında Aydınlatma Metninde geçen haklarım saklı kalmak üzere, otomotiv distribütör şirketleri, ikinci el otomotiv şirketleri, otomotiv kiralama şirketleri, finansman kuruluşları, Google Ireland Limited ve Facebook Ireland Limited ile paylaşılmasına ve bu kuruluşlara aktarılmasına, yurtiçinde ve yurtdışında işlenmesine, e-posta adresime/telefonuma, çağrı merkezleri, otomatik arama makineleri, akıllı ses kaydedici sistemler, elektronik posta, kısa mesaj hizmeti gibi vasıtalar kullanılarak elektronik ortamda veri, ses ve görüntü içerikli reklam, promosyon, kampanya ve benzeri ticari elektronik iletilerinin gönderilmesine, bu amaçlar doğrultusunda elektronik ileti dışındaki herhangi bir yöntemle de irtibata geçilmesine özgür irademle